Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Datum izdavanja::

23.4.2024.

Verzija:

OS Verzije 22621.3527 i 22631.3527

27.27.24.
VAŽNO: Novi datumi za završenje nebezbenih ispravki za Windows 11, verzija 22H2

Novi datum završetka je 24. jun 2025. za izdanja Windows 11, verzija 22H2 Enterprise and Education. Home and Pro izdanja verzije 22H2 primaće ispravke za pregled bez bezbednosti do 26. juna 2024. 

Nakon ovih datuma, nastaviće se samo kumulativne mesečne bezbednosne ispravke za podržana izdanja programa Windows 11, verzija 22H2. Početni datum za ovu promenu bio je 27. februar 2024. Na osnovu povratnih informacija korisnika, ovaj datum je promenjen tako da više korisnika može da iskoristi naše neprekidne inovacije

Informacije o windows terminologiji ažuriranja potražite u članku o tipovima ispravki za Windows i tipovima mesečnih kvalitativnih ispravki. Za pregled informacija o Windows 11 23H2, pogledajte njegovu stranicu istorije ažuriranja.  

BeleškePratite @WindowsUpdate biste saznali kada se novi sadržaj objavi na Windows kontrolnoj tabli za ispravnost.      

Ističe

 • Novi! Odeljak Preporučeno u "Start" meniju će prikazati neke aplikacije iz Prodavnice Microsoft Store. Ove aplikacije potiče od malog skupa održavanih programera. Ovo će vam pomoći da otkrijete neke od sjajnih aplikacija koje su dostupne. Ako želite da isključite ovo, idite na postavke >Personalizacija > "Start". Isključite preklopnik za prikaži preporuke za savete, promocije aplikacija i još mnogo toga.

 • Novi! U sledećim sedmicama, najčešće korišćene aplikacije mogu da se pojave u odeljku Preporučeno u "Start" meniju. Ovo se odnosi na aplikacije koje već niste zakačili za "Start" meni ili traku zadataka.

 • Novi! Ova ispravka poboljšava ikone Vidžeta na traci zadataka. Viљe nisu pikselizovani ili zamuжeni. Ova ispravka takođe pokreće primenu većeg skupa animiranih ikona.

 • Novi! Ova ispravka utiče na vidžete na zaključanom ekranu. Oni su pouzdaniji i imaju poboljšan kvalitet. Ova ispravka takođe podržava više vizuelnih elemnata i prilagođenije iskustvo za vas.

 • Ova ispravka utiče na tastaturu na ekranu osetljivom na dodir. Zbog toga će japanski 106 raspored tastera na tastaturi izgledati kao što se očekuje kada se prijavite.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na postavke. On prestaje da se odaziva kada odbacite iskačući meni.

Poboljšanja

Napomena: Da biste prikazali listu rešenih problema, kliknite na ime operativnog sistema ili ga dodirnite da biste razvili odeljak koji se može skupiti.

Važno: Koristite EKB KB5027397 da biste ažurirali Windows 11 verziju 23H2.

Ova ispravka koja nije bezbednosna uključuje poboljšanja kvaliteta. Ključne promene uključuju:

 • Ovo izdanje uključuje sva poboljšanja u verziji Windows 11 22H2.

 • Dodatni problemi nisu dokumentovani za ovo izdanje.

Ova ispravka koja nije bezbednosna uključuje poboljšanja kvaliteta. Kada instalirate ovaj KB:

 • Ova ispravka dodaje nove smernice za upravljanje mobilnim uređajima (MDM) pod imenom "AllowScreenRecorder". To utiče na alatku za isecanje. IT administratori mogu da koriste ove smernice da bi isključili snimanje ekrana u aplikaciji.

 • Ova ispravka dodaje podršku za Arm64 .msi datoteke pomoću Smernice grupe objekta (GPO). Sada možete da koristite Smernice grupe Management Console (GPMC) da biste dodali Arm64 .msi datoteke. GPO možete da koristite i za instaliranje ovih datoteka na Arm64 računarima. 

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na komandu netstat -c . Ne uspeva da izvrši efikasno rešavanje problema sa iscrpljenoštvom portova.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na mrežu niskog kašnjenja. Brzina podataka na mreži značajno se pogoršavaju. To se dešava kada uključite vremenske oznake za Transmission Control Protocol (TCP) vezu.

 • Ova ispravka se adresiše na rasni uslov koji može da zaustavi pokretanje mašine. To se dešava kada podesite pokretanje da pokreće više operativnih sistema.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na putanju upravljanja skladištem za akceleratore. Došlo je do curenja memorije koje utiče na neke uređaje.

 • Ova ispravka utiče na dodeljivanja medija. To poboljšava njihovu granularnost memorije za neke hardverske instalacije. Ovo sniћeno dovrљavanje. Pored toga, performanse su efikasnije.

 • Ova ispravka utiče Windows podsistem za Linux 2 (WSL2). Povremenu razrešavanje imena ne uspeva u razdeljenom DNS podešavanju.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na univerzalne štampače. Sistem za njih kreira duplirane redoslede štampanja.

 • Ova ispravka ažurira profile resursa i operatora (COSA) za neke mobilne operatere.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na kontejner za umrežavanje Address Resolution Protocol (ARP). Vraća pogrešan ID virtuelne podmreže (VSID) za spoljne portove.

 • Ova ispravka rešava problem sa dodelom memorije u usluzi host umrežavanja (HNS). Problem izaziva visoku potrošnju memorije. To takođe utiče na primenu usluge i pod poda i podešavanje razmere.

 • Ova ispravka rešava problem do kojeg dolazi kada od normalnog korisnika podignete na administratora da biste pokrenuli aplikaciju. Kada koristite PIN za prijavljivanje, aplikacija se neće pokrenuti.

 • Ova ispravka utiče na integritet koda zaštićenog hipervizorom (HVCI). Ona prihvata upravljačke programe koji su sada kompatibilni.

 • Ova ispravka uključuje kvartalne promene u datoteci Ranjivih upravljačkih programa operativnog sistema Windows, DriverSiPolicy.p7b. On se dodaje na listu upravljačkih programa koji su izloženi riziku za napade sopstvenih ranjivih upravljačkih programa (BYOVD).

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na zaštitu svetla zaštićenog procesa (PPL). Moћeљ da ih zaobiрeљ.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na bluetooth advanced Audio Distribution Profile (A2DP) hardversko opterećenje. Na računarima koji je podržavaju javlja se greška zaustavljanja.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na koordinator distribuirane transakcije (DTC). Do curenja memorije dolazi kada preuzme mapiranja.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na rešenje za lozinku za Windows lokalne administratore (LAPS). Njegove radnje posle potvrde identiteta (PAA) ne odvijaju se na kraju grejs perioda. Umesto toga, one se pojavljuju pri ponovnom pokretanju.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na sistem pouzdanih datoteka (ReFS). Veliki opterećenje može da učini sistem neodgovornim. Takođe, prijavljivanje može da bude sporo.

Ako ste instalirali starije ispravke, na uređaju će biti preuzete i instalirane samo nove ispravke sadržane u ovom paketu.

Windows 11 stek servisiranja - 22621.3522 i 22631.3522

Ova ispravka poboljšava kvalitet steka servisiranja, što je komponenta koja instalira Windows ispravke. Servisiranje steka ispravki (SSU) osigurajte da imate robusnu i pouzdanu stek servisiranja tako da vaši uređaji mogu da primaju i instaliraju Microsoft ispravke. 

Poznati problemi u ovoj ispravki

Odnosi se na

Simptom

Zaobilazno rešenje

Svi korisnici

Nakon instaliranja ove ispravke, možda nećete moći da promenite sliku profila svog korisničkog naloga.

Kada pokušate da promenite sliku profila klikom na dugme „Početak“ > „Postavke“ >„Nalozi“ > „Vaše informacije“, a zatim izaberete stavku „Odaberite datoteku“, možda ćete primiti poruku o grešci sa kôdom greške 0x80070520.

Ovaj problem je rešen u ispravci KB5037853.

Svi korisnici

Windows uređaji mogu da se suoče sa neuspešnim VPN vezama nakon instaliranja ispravke od 9. aprila 2024. ili novije.

Ovaj problem je rešen u KB5037771.

Kako da preuzmete ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft kombinuje najnoviju stek ispravku servisiranja (SSU) za operativni sistem sa najnovijom kumulativnom ispravkom (LCU). Opšte informacije o SSU-u potražite u člancima Ažuriranja steka servisiranja i Stek servisiranja Novosti (SSU): Najčešća pitanja.

Instaliraj ovu ispravku

Kanal izdavanja

Dostupna

Sledeći korak

Windows Update ili Microsoft Update

Da

Idite na Postavke> Update & Security > Windows Update. U oblasti Opcionalne dostupne ispravke pronaći ćete vezu za preuzimanje i instaliranje ispravke.

Windows Update za preduzeća

Ne

Niko. Ove promene će biti uključene u sledeću bezbednosnu ispravku za ovaj kanal.

Microsoft Update katalog

Da

Da biste dobili samostalni paket za ovu ispravku, idite na veb lokaciju Microsoft Update kataloga.

Windows Server Update Services (WSUS)

Ne

Ovu ispravku možete ručno da uvezete u WSUS. Uputstva potražite u Microsoft Update katalogu.

Ako želite da uklonite LCU

Da biste uklonili LCU nakon instaliranja kombinovanog SSU i LCU paketa, koristite opciju komandne linije DISM/Remove-Package sa imenom LCU paketa kao argumentom. Ime paketa možete da pronađete koristeći ovu komandu: DISM /online /get-packages.

Pokretanje Windows Update samostalnog instalacionog programa (wusa.exe) sa prekidačom /deinstaliraj na kombinovanom paketu neće funkcionisati zato što kombinovani paket sadrži SSU. Posle instalacije ne možete da uklonite SSU iz sistema.

Informacije o datoteci

Za listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravki, preuzmite informacije o datoteci za informacije o kumulativnim 5036980.  

Za listu datoteka koje su obezbeđene u steku servisiranja, preuzmite informacije o datoteci za SSU – verzije 22621.3522 i 22631.3522

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×