Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Datum izdavanja::

14.5.2024.

Verzija:

Verzija operativnog sistema 20348.2461

Informacije o windows terminologiji ažuriranja potražite u članku o tipovima ispravki za Windows i tipovima mesečnih kvalitativnih ispravki. Pregled sistema Windows Server 2022 potražite na stranici istorije ažuriranja.     

NotaPratite @WindowsUpdate biste saznali kada se novi sadržaj objavi na Windows kontrolnoj tabli za ispravnost.     

Poboljšanja

Ova bezbednosna ispravka uključuje poboljšanja kvaliteta. Kada instalirate ovaj KB:

 • Ova ispravka rešava poznati problem koji može da utiče na kontroler domena (DC). Saobraćaj za NTLM potvrdu identiteta može da se poveća.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na IE režim. Veb stranica prestaje da radi kao što je očekivano kada postoji otvoren modalni dijalog.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na IE režim. Prestaće da se odaziva. To se dešava ako pritisnete taster sa strelicom nalevo kada je prazan okvir za tekst u fokusu, a karet pregledanje je uključeno.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče Wi-Fi zaštićeni Access 3 (WPA3) u uređivaču smernica grupe. Prikazivanje HTML pregleda ne uspeva.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na server kada ga uklonite sa domena. Cmdlet komanda Get-LocalGroupMember vraća izuzetak. To se dešava ako lokalne grupe sadrže članove domena.

 • Ova ispravka utiče na validaciju sledećeg bezbednog zapisa 3 (NSEC3) u rekurzivnom rešavaču. Njegovo ograničenje sada je 1000 procjena. Jedno izračunavanje je jednako validaciji jedne oznake sa jednom iterijom. Administratori DNS servera mogu da promene podrazumevani broj izračunavanja. Da biste to uradili, koristite dolenavedenu postavku registratora.

  • Ime: \HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\DNS\Parameters\MaxComputationForNsec3Validation

  • Tip: DWORD

  • Podrazumevano: 1000

  • Maksimum: 9600

  • Min: 1 

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na mrežu. Dolazi do greške kada akreditivi isteknu.

 • Ova ispravka rešava problem do kojeg dolazi kada koristite LoadImage() da biste učitalirastersku sliku od vrha ka vrhu. Ako rasterska slika ima negativnu visinu, slika se ne učitava i funkcija vraća vrednost NULL.

 • Ova ispravka uključuje kvartalne promene u datoteci Ranjivih upravljačkih programa operativnog sistema Windows, DriverSiPolicy.p7b. On se dodaje na listu upravljačkih programa koji su izloženi riziku za napade sopstvenih ranjivih upravljačkih programa (BYOVD).

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na radnu lokaciju koja se ne nalazi u domenu. Kada se povežete sa deljenjem i koristite IPV6 adresu, dobijate grešku "ERROR_BAD_NET_NAME".

 • Ova ispravka rešava poznati problem koji može dovesti do neuspešne VPN veze. To se dešava kada instalirate ispravku od 9. aprila 2024. ili novije.

 • Ova ispravka rešava problem koji može da utiče na scenarije virtuelnog bezbednog režima (VSM). Moћda ne uspeju. Ti scenariji uključuju VPN, Windows Hello, Akreditive Guard i Key Guard.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na preusmeravanje fascikle smernica grupe u primeni sa više šuma. Ovaj problem vas sprečava da odaberete grupni nalog iz ciljnog domena. Zbog toga ne možete da primenite napredne postavke preusmeravanja fascikli na taj domen. Do ovog problema dolazi kada ciljni domen ima jednosmerno poverenje sa domenom administratora. Ovaj problem utiče na sve primene poboljšanog bezbednosnog administratorskog okruženja (ESAE), Hardened Forests (HF) ili Privileged Access Management (PAM).

 • Ova ispravka utiče na kontrolu aplikacije Windows zaštitnik (WDAC). Ispravka rešava problem koji može da izazove neuspeh nekih aplikacija kada primenite smernice za ID WDAC aplikacije.

Ako ste instalirali starije ispravke, na uređaju će biti preuzete i instalirane samo nove ispravke sadržane u ovom paketu.

Više informacija o bezbednosnim ranjivostima potražite u vodiču za bezbednosne ispravke i bezbednosnim ispravkama iz maja 2024.

Windows Server 2022 stek ispravka servisiranja - 20348.2461

Ova ispravka poboljšava kvalitet steka servisiranja, što je komponenta koja instalira Windows ispravke. Servisiranje steka ispravki (SSU) osigurajte da imate robusnu i pouzdanu stek servisiranja tako da vaši uređaji mogu da primaju i instaliraju Microsoft ispravke.

Poznati problemi u ovoj ispravki

Simptom

Zaobilazno rešenje

Kada instalirate ovu ispravku, možda nećete moći da promenite sliku profila za svoj korisnički nalog.

Kada pokušate da promenite sliku profila klikom na dugme „Početak“ > „Postavke“ > „Nalog“ > „Vaše informacije“ i u okviru stavke „Kreirajte svoju sliku“ kliknete na „Potražite“, možda ćete primiti poruku o grešci sa kôdom greške 0x80070520. 

Radimo na rešenju i obezbedićemo ažuriranje u predstojećem izdanju.

Kako da preuzmete ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft sada kombinuje najnoviju stek ispravku servisiranja (SSU) za operativni sistem sa najnovijom kumulativnom ispravkom (LCU). Opšte informacije o SSU-u potražite u člancima Ažuriranja steka servisiranja i Ažuriranja steka servisiranja (SSU): Najčešća pitanja.

Instaliraj ovu ispravku

Kanal izdavanja

Dostupna

Sledeći korak

Windows Update i Microsoft Update

Da

Niko. Ova ispravka će biti preuzeta i automatski instalirana sa usluge Windows Update.

Windows Update za preduzeća

Da

Niko. Ova ispravka će se automatski preuzeti i instalirati sa lokacije Windows Update u skladu sa konfigurisanim smernicama.

Microsoft Update katalog

Da

Da biste dobili samostalni paket za ovu ispravku, idite na veb lokaciju Microsoft Update kataloga.

Windows Server Update Services (WSUS)

Da

Ova ispravka će se automatski sinhronizovati sa WSUS-om ako konfigurišete proizvode i klasifikacije na sledeći način:

Proizvod: Operativni sistem Microsoft Server-21H2

Klasifikacija: bezbednosne ispravke

Ako želite da uklonite LCU

Da biste uklonili LCU nakon instaliranja kombinovanog SSU i LCU paketa, koristite opciju komandne linije DISM/Remove-Package sa imenom LCU paketa kao argumentom. Ime paketa možete da pronađete koristeći ovu komandu: DISM /online /get-packages.

Pokretanje Windows Update samostalnog instalacionog programa (wusa.exe) sa prekidačom /deinstaliraj na kombinovanom paketu neće funkcionisati zato što kombinovani paket sadrži SSU. Posle instalacije ne možete da uklonite SSU iz sistema.

Informacije o datoteci

Za listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravki, preuzmite informacije o datoteci za informacije o kumulativnim 5037782

Za listu datoteka koje su obezbeđene u steku servisiranja, preuzmite informacije o datoteci za SSU – verzija 20348.2461

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×