Sadržaj
×

Datum izdavanja::

14.11.2021.

Verzija:

OS build 14393.4771

09.11.2021.
VAŽNO Zbog minimalnih operacija tokom praznika i predstojeće zapadne nove godine, neće biti preliminarnog izdanja (poznato kao "C" izdanje) za mesec decembra 2021. Biće mesečno bezbednosno izdanje (poznato kao "B" izdanje) za decembar 2021. Normalno mesečno servisiranje za B i C izdanja nastaviće se u januaru 2022.

19.11.20.
Informacije o Windows ažuriranja potražite u članku o tipovima ispravki Windows i o tipovima mesečnog kvaliteta ažuriranja. Za pregled verzije Windows 10 1607, pogledajte stranicu istorije ažuriranja. 

Istaknute stavke

  • Ažurira poznat problem koji može da izazove greške u potvrdi identiteta na kontroleru domena koji su pokrenuti Windows Serveru kada instalirate bezbednosne ispravke od 9. novembra 2021.

Poboljšanja i ispravke

Ova ispravka koja nije bezbednosna uključuje poboljšanja kvaliteta. Promene ključa uključuju:

  • Rešava poznati problem koji može da izazove neuspešne potvrde identiteta u vezi sa Kerberos tiketima koje ste nabavili od usluge za korisnika do korisnika (S4U2self). Ovo ažuriranje rešava i greške opcije S4U2Proxy sa prelazom protokola do kojih dolazi zato što usluga potvrde identiteta ne može da dobije tiket za dokaze. Do ovog problema dolazi kada instalirate bezbednosne ispravke od 9. novembra 2021. na kontrolerima domena (DC) koje rade Windows serveru.

Ako ste instalirali starije ispravke, samo nove ispravke koje se nalaze u ovom paketu biće preuzete i instalirane na vašem uređaju.  

Poznati problemi u ovoj ispravki

Simptom

Zaobilazno rešenje

Kada instalirate ovu ispravku, Windows za štampanje mogu naići na sledeće greške prilikom povezivanja sa udaljenim štampačem deljenim na Windows štampanju:

  • 0x000006e4 (RPC_S_CANNOT_SUPPORT)

  • 0x0000007c (ERROR_INVALID_LEVEL)

  • 0x00000709 (ERROR_INVALID_PRINTER_NAME)

Napomišite Problemi sa vezom štampača opisani u ovom problemu specifični su za štampanje servera i ne mogu se često posmatrati na uređajima koji su dizajnirani za kućnu upotrebu. Štampanje okruženja na koje ovaj problem utiče češće se nalazi u preduzećima i organizacijama.

Ovaj problem je rešen u KB5008207.

Kada instalirate ovu ispravku, Microsoft Installer (MSI) može imati problema sa popravljanjem ili ažuriranjem aplikacija. Aplikacije za koje se zna da utiču na neke aplikacije iz aplikacije Kaspersky. Aplikacije koje su ugrožene možda neće uspeti da se otvore nakon pokušaja pokušaja ažuriranja ili popravljanja.

Ovaj problem je rešen u KB5008207.

Nakon instaliranja ispravki objavljenih 22. aprila 2021. ili novije verzije, javlja se problem koji utiče na verzije sistema Windows Server koje se koriste kao Key Management Services (KMS) host. Klijentski uređaji Windows 10 Enterprise LTSC 2019 i Windows 10 Enterprise LTSC 2016 možda neće uspeti da se aktiviraju. Do ovog problema dolazi samo kada koristite novu šifru za količinsku licencu korisničke podrške (CSVLK). 

Napomena Ovo ne utiče na aktiviranje bilo koje druge verzije ili izdanja programa Windows. 

Klijentski uređaji koji pokušavaju da se aktiviraju i na koje ovaj problem utiče mogu da prime grešku „Greška: 0xC004F074“. Usluga licenciranja softvera je prijavila da nije moguće aktivirati računar. Nije moguće kontaktirati Key Management Service (KMS). Dodatne informacije potražite u evidenciji događaja aplikacije.

Stavke evidencije događaja povezane sa aktivacijom još jedan su način koji ukazuje na to da ovaj problem može da utiče na vas. Otvorite stavku Prikazivač događaja na uređaju klijenta koji nije uspeo da se aktivira i idite na stavku Windows evidencije> Aplikacija. Ako vidite samo ID događaja 12288 bez odgovarajućeg ID-a događaja 12289, to znači nešto od sledećeg:

  • KMS klijent nije mogao da stigne do KMS hosta.

  • KMS host nije odgovorio.

  • Klijent nije primio odgovor.

Za više informacija o ovim ID-ovima događaja, pogledajte članak Korisni događaji KMS klijenta – ID događaja 12288 i ID događaja 12289.

Radimo na rešenju i obezbedićemo ažuriranje u predstojećem izdanju.

Kako da nabavite ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft preporučuje da instalirate najnoviju steku servisiranje (SSU) za operativni sistem pre nego što instalirate najnoviju kumulativnu ispravku (LCU). SSUs poboljšava pouzdanost procesa ažuriranja za ublaživanje potencijalnih problema prilikom instaliranja LCU datoteke i primene Microsoft bezbednosnih ispravki. Opšte informacije o SSU-ovima potražite u temama Ažuriranje steka Servisiranje steka i Ažuriranja steka (SSU):Najčešća pitanja.

Ako koristite Windows Update, najnoviji SSU (KB5005698) će vam automatski biti u ponudi. Da biste nabavili sami paket za najnoviji SSU, potražite ga u Microsoft Update katalogu. 

Instaliraj ovu ispravku

Kanal izdavanja

Dostupno

Sledeći korak

Windows Update i Microsoft Update

Ne

Pogledajte ostale opcije.

Windows Ispravka za preduzeća

Ne

Pogledajte ostale opcije.

Katalog usluge Microsoft Update

Da

Da biste nabavili jedini paket za ovu ispravku, idite na veb lokaciju Microsoft Update Catalog.

Windows server Update Services (WSUS)

Ne

Pogledajte ostale opcije.

Informacije o datoteci

Preuzmite informacije o datoteci za kumulativne ispravke da biste dobili listu datoteka koje su obezbeđene 5008601 uovoj ispravki.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×