Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Datum izdavanja::

14.9.2021.

Verzija:

OS izdanje 18363.1801

OBAVEŠTENJE O ISTEKU

Od 12.9.2023. KB5005566 je dostupna samo iz usluge Windows Update. Ova ispravka više nije dostupna u Microsoft Update katalogu niti na drugim kanalima izdanja. Preporučujemo da ažurirate uređaje na najnoviju bezbednosnu ispravku kvaliteta.

24.08.2021
.VAЋNO Počevši od oktobra 2021. godine, više neće biti opcionalnih, nebezbednosnih izdanja (poznatih kao "C" izdanja) za Windows 10, verzija 1909.  Samo kumulativne mesečne bezbednosne ispravke (poznate kao "B" ili "Ažuriranje u utorak") nastaviće se za Windows 10, verzija 1909. 

19.11.2010.
Informacije o windows terminologiji ažuriranja potražite u članku o tipovima ispravki za Windows i tipovima mesečnih kvalitativnih ispravki. Da biste prikazali ostale beleške i poruke, pogledajte Windows 10 matičnu stranicu istorije ažuriranja verzije 1909.

BeleškePratite @WindowsUpdate biste saznali kada se novi sadržaj objavi na kontrolnoj tabli sa informacijama o izdanju.

Ističe

  • Novosti bezbednost operativnog sistema Windows. 

Poboljšanja i ispravke

Ova bezbednosna ispravka uključuje poboljšanja kvaliteta. Ključne promene uključuju:

  • Rešava problem koji dovodi do toga da PowerShell kreira beskonačan broj podređenih direktorijuma. Do ovog problema dolazi kada koristite powerShell komandu Premesti stavku da biste premestili direktorijum u neki od njegovih podređenih objekata. Zbog toga se jačina zvuka puni i sistem prestaje da se odaziva.  

Ako ste instalirali starije ispravke, na uređaju će biti preuzete i instalirane samo nove ispravke sadržane u ovom paketu. 

Više informacija o rešenim bezbednosnim ranjivostima potražite na novoj veb lokaciji Vodič za bezbednosne ispravke .

Poboljšanja usluge Windows Update

Microsoft je objavio ispravku direktno na Windows Update klijentu da bi se poboljšala pouzdanost. Svakom uređaju koji Windows 10 konfigurisan da automatski prima ispravke iz usluge Windows Update, uključujući Enterprise i Pro izdanja, biće ponuđena najnovija ispravka Windows 10 funkcija na osnovu kompatibilnosti uređaja i smernica za odlaganje usluge Windows Update for Business. Ovo se ne odnosi na dugoročno servisiranje izdanja.

Windows 10 steka servisiranja - 18363.1790

  • Ova ispravka poboljšava kvalitet steka servisiranja, što je komponenta koja instalira Windows ispravke. Servisiranje steka ispravki (SSU) osigurajte da imate robusnu i pouzdanu stek servisiranja tako da vaši uređaji mogu da primaju i instaliraju Microsoft ispravke. 

Poznati problemi u ovoj ispravki

Simptom

Zaobilazno rešenje

Kada instalirate ovu ispravku, uređaji koji pokušaju da se povežu sa mrežnim štampačem po prvi put možda neće uspeti da preuzmu i instaliraju neophodne upravljačke programe štampača. Uređaji koji su se povezali sa štampačem i instalirali pre instalacije sistema KB5005566 to ne utiče i operacije na tom štampaču će uspeti kao i obično.

Ovaj problem je uočen na uređajima koji pristupe štampačima preko servera za štampanje pomoću HTTP veza. Kada se klijent poveže sa serverom da bi instalirao štampač, dolazi do neusavodjenja direktorijuma, što dovodi do neispravnog generisanja datoteka instalacionog programa. Zbog toga upravljački programi možda neće biti preuzeti.

BeleškeUređaji dizajnirani za kućnu upotrebu ne koriste metode povezivanja štampača opisane u ovom problemu. Štampanje okruženja na koje ovaj problem utiče češću se nalazi u preduzećima i organizacijama.

Ovaj problem je rešen u KB5005624.

Nakon instaliranja ove ili novije ispravke, instaliranje štampača koji koriste Internet Printing Protocol (IPP) možda neće biti uspešno dovršeno. Na uređaje koji su se povezali sa štampačem i instalirali pre instalacije KB5005566 ne utiče i operacije štampanja na tom štampaču će uspeti kao i obično.

BeleškeIPP se ne koristi često na uređajima dizajniranim za kućnu upotrebu. Okruženja štampanja na koja ovaj problem utiče češću se nalaze u preduzećima i organizacijama.

Ovaj problem je rešen u KB5007189.

Nakon instaliranja ove ispravke, možete dobiti odziv za administrativne akreditive svaki put kada pokušate da odštampate u okruženjima u kojima su server za štampanje i klijent za štampanje u različitim vremenskim zonama.

Beleške Ugrožena okruženja opisana u ovom problemu obično se ne koriste uređaji dizajnirani za kućnu upotrebu. Okruženja štampanja na koja ovaj problem utiče češću se nalaze u preduzećima i organizacijama.

Ovaj problem je rešen u KB5006667.

Kako da preuzmete ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft sada kombinuje najnoviju stek ispravku servisiranja (SSU) za operativni sistem sa najnovijom kumulativnom ispravkom (LCU). SSU-i poboljšavaju pouzdanost procesa ažuriranja radi ublažavanja potencijalnih problema prilikom instaliranja LCU-a. Opšte informacije o SSU-u potražite u člancima Ažuriranja steka servisiranja i Stek servisiranja Novosti (SSU): Najčešća pitanja.

Preduslov:

Morate da instalirate SSU (SSU) od 13. jula 2021. godine (KB5004748) pre nego što instalirate LCU. 

Instaliraj ovu ispravku

Kanal izdavanja

Dostupna

Sledeći korak

Windows Update i Microsoft Update

Da

Niko. Ova ispravka će biti preuzeta i automatski instalirana sa usluge Windows Update.

Windows Update za preduzeća

Ne

Više nije dostupno.

Microsoft Update katalog

Ne

Više nije dostupno.

Windows Server Update Services (WSUS)

Ne

Više nije dostupno.

Ako želite da uklonite LCU

Da biste uklonili LCU nakon instaliranja kombinovanog SSU i LCU paketa, koristite opciju komandne linije DISM/Remove-Package sa imenom LCU paketa kao argumentom. Ime paketa možete da pronađete koristeći ovu komandu: DISM /online /get-packages.

Pokretanje Windows Update samostalnog instalacionog programa (wusa.exe) sa prekidačom /deinstaliraj na kombinovanom paketu neće funkcionisati zato što kombinovani paket sadrži SSU. Posle instalacije ne možete da uklonite SSU iz sistema.

Informacije o datoteci

Za listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravki, preuzmite informacije o datoteci za informacije o kumulativnim 5005566

Za listu datoteka koje su obezbeđene u steku servisiranja, preuzmite informacije o datoteci za SSU – verzija 18363.1790

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×