Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Select a different account.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojih želite da se prijavite.

Datum izdanja:

15.2.2022.

Verzija:

Verzija OS 20348.558

Informacije o windows terminologiji ažuriranja potražite u članku o tipovima ispravki za Windows i tipovima mesečnih kvalitativnih ispravki. Pregled sistema Windows Server 2022 potražite na stranici "Istorija ažuriranja"

NotaPratite @WindowsUpdate biste saznali kada se novi sadržaj objavi na Windows kontrolnoj tabli za ispravnost.

Poboljšanja

Ova ispravka koja nije bezbednosna uključuje poboljšanja kvaliteta. Ključne promene uključuju:   

 • Rešava problem do kojeg dolazi kada windows Server 2016 radi kao terminal server koristeći određenu infrastrukturu za računare u oblaku, virtuelnu infrastrukturu radne površine (VDI). Zbog toga serveri nasumično prestaju da se odazivaju nakon pokretanja određenog vremenskog perioda. Ovo se takođe rešava regresijom koja se proaktivno proverava da bi se obezbedilo da CSharedLock u programu rpcss.exe ispravno podešen da bi se izbegla zastoj.

 • Rešava problem koji utiče na Windows uslugu pretrage i javlja se kada izvršite upit pomoću operatora proxy servera.

 • Rešava curenje memorije uwmipicmp.dll modulu koje izaziva mnogo lažnih alarma u sistemu za nadgledanje System Center Operations Manager (SCOM) centra podataka.

 • Rešava problem koji neispravno vraća postavke smernica za izvršavanje iz registratora.

 • Rešava problem zbog kog Smernice grupe konzola za upravljanje prestaje da radi kada je zatvorite. Sistem evidentira ID događaja greške aplikacije 1000 i grešku, 0xc0000005 (STATUS_ACCESS_VIOLATION); neispravnog modula jeGPOAdmin.dll.

 • Rešava problem koji ne prikazuje vrednosti uticaja pri pokretanju u upravljaču zadacima.

 • Rešava problem koji možda neće uspeti da odštampa krajnje korisnički definisane znakove (EUDC) ispravno zbog postavki za povratne informacije o fontu.

 • Rešava problem koji sprečava ShellWindows() da vrati internetExplorer objekat kada seiexplore.exe pokrene u kontekstu režima Programa Microsoft Edge Internet Explorer.

 • Obezbeđuje mogućnost deljenja kolačića između režima Microsoft Edge Internet Explorer i pregledača Microsoft Edge.

 • Rešava problem zbog kog režim Microsoft Edge Internet Explorer prestaje da radi kada pritisnete taster F1.

 • Rešava problem koji utiče na dijaloge u režimu Microsoft Edge Internet Explorer.

 • Rešava problem koji izaziva neiskladno čišćenje Dynamic Data Exchange (DDE) objekata. To sprečava suzavanje sesije i uzrokuje prekid odaziva sesije.

 • Rešava problem koji sprečava aktivaciju telefona ključa Key Management Services (KMS) u sistemu Windows Server 2022.

 • Rešava problem koji sprečava da štampanje ispravno funkcioniše za neke aplikacije procesa niskog integriteta.

 • Rešava problem koji utiče na aplikacije koje su napisane samo za integraciju sa uslugom Azure Active Directory (AAD). Ove aplikacije neće raditi na računarima koji su pridruženi programu Active Directory usluge za ujedinjavanje (ADFS).

 • Uvodi podršku za Windows Hello za posao u oblaku. Ovo je novi model primene za hibridne primene sistema Windows Hello za posao. Ona koristi iste korake tehnologije i primene koji podržavaju lokalno jedinstveno prijavljivanje (SSO) za Fast IDentity Online (FIDO) bezbednosne ključeve. Trust u oblaku uklanja zahteve infrastrukture javnog ključa (PKI) za primenu operativnog sistema Windows i pojednostavljuje iskustvo Windows Hello za posao primene.

 • Rešava problem koji može da dovede do toga da BitLocker ošteti sistemske datoteke virtuelne mašine (VM) ako proširite BitLocker particiju dok je virtuelna mašina van mreže.

 • Rešava problem koji može da dovede do neuspeha funkcije AppLocker zbog mrtvog roka.

 • Rešava problem koji vas sprečava da učitate i ponovo učitate upravljačke programe kada su upravljački programi zaštićeni integritetom koda zaštićenim pomoću funkcije Hypervisor (HVCI).

 • Rešava problem sa pouzdanošću koji utiče na korišćenje aplikacije "Udaljena radna površina" za postavljanje lokalne disk jedinice klijenta na sesiju terminal servera.

 • Rešava problem koji izaziva nesudaranje između tastature sesije udaljene radne površine i klijenta remote Desktop Protocol (RDP) prilikom prijavljivanja.

 • Rešava problem zbog kojeg čitači ekrana opisuju dugme "nazad" kao "dugme", a ne "dugme 'Nazad'".

 • Rešava problem koji administratore i vlasnike sadržaja sprečava da otvore istekli Active Directory Rights Management Services (AD RMS) sadržaj.

 • Rešava problem koji prekida vezu vanmrežnih datoteka na mrežnom disku kada ponovo pokrenete operativni sistem i prijavite se. Do ovog problema dolazi ako je putanja Distribuiranog sistema datoteka (DFS) mapirana na mrežnu disk jedinicu.

 • Rešava problem koji dovodi do mrtve tačke u WebDav preusmeravaču. Do ovog problema dolazi kada pokušate da pročitate datoteku iz lokalne TfsStore, što dovodi do toga da sistem prestane da se odaziva.

 • Rešava problem koji dvaput prikazuje dijalog za potvrdu identiteta kada postavite mrežnu disk jedinicu.

 • Rešava curenje memorije u podsistemu bafera disk jedinice (RDBSS) i upravljačkim programima mrxsmb.sysdisk jedinice.

 • Rešava problem koji sprečava da se sinhronizacija radne fascikle oporavi iz koda greške 0x80c80003 "Server je trenutno zauzet" na klijentu. Do ovog problema dolazi čak i kada red za HTTP zahtev na serveru ne ukazuje na učitavanje.

 • Dodaje podršku za brzo dodavanje i uklanjanje prostora za imena memorije koji nisu nepostojane (NVMe).

 • Rešava problem koji može da izazove stanje rase prilikom obrade GDI zadataka sa više niti. Kao rezultat toga, možda ćete dobiti povremenu grešku, aplikacija će se možda neočekivano zatvoriti ili prikaz znakova neće uspeti u aplikaciji ili prilikom štampanja dokumenta.

Ako ste instalirali starije ispravke, na uređaju će biti preuzete i instalirane samo nove ispravke sadržane u ovom paketu.

Windows 10 stek servisiranja - 20348.557

Ova ispravka poboljšava kvalitet steka servisiranja, što je komponenta koja instalira Windows ispravke. Servisiranje steka ispravki (SSU) osigurajte da imate robusnu i pouzdanu stek servisiranja kako bi vaši uređaji mogli da primaju i instaliraju Microsoft ispravke.

Poznati problemi u ovoj ispravki

Simptom

Zaobilazno rešenje

Nakon instaliranja ispravki koje su objavljene 11. januara 2022. ili novije verzije, aplikacije koje koriste Microsoft .NET Framework za nabavljanje ili podešavanje Active Directory Forest Trust informacija mogu naići na probleme. Aplikacije možda neće uspeti ili će se zatvoriti, ili ćete možda dobiti grešku iz aplikacije ili operativnog sistema Windows. Možda ćete takođe dobiti grešku kršenja pravila pristupa (0xc0000005). 

Napomene za projektante Zahvaćene aplikacije koriste System.DirectoryServices API.

Da biste ručno rešili ovaj problem, primenite ispravke van opsega za verziju programa .NET Framework koju koristi aplikacija.

Napomena Ove ispravke van opsega nisu dostupne iz usluge Windows Update i neće se instalirati automatski. Da biste preuzeli samostalni paket, potražite KB broj za svoju verziju operativnog sistema Windows i program .NET Framework u Microsoft Update katalogu. Ove ispravke možete ručno da uvezete u Windows Server Update Services (WSUS) i Microsoft Endpoint Configuration Manager. Uputstva za WSUS pogledajte u okviru WSUS i Kataloga sajta. Uputstva za Configuration Manager možete da vidite u članku Uvoz ispravki iz Microsoft Update kataloga

Uputstva o tome kako da instalirate ovu ispravku za operativni sistem potražite u člancima baze znanja navedenim u nastavku:

 • Windows Server 2022: 

 • Windows Server 2019: 

 • Windows Server 2016: 

 • Windows Server 2012 R2: 

 • Windows Server 2012:

Kako da preuzmete ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft sada kombinuje najnoviju stek ispravku servisiranja (SSU) za operativni sistem sa najnovijom kumulativnom ispravkom (LCU). Opšte informacije o SSU-u potražite u člancima Ažuriranja steka servisiranja i Stek servisiranja Novosti (SSU): Najčešća pitanja.

Instaliraj ovu ispravku

Kanal izdavanja

Dostupna

Sledeći korak

Windows Update i Microsoft Update

Da

Idite na Postavke> Update & Security > Windows Update. U oblasti Opcionalne dostupne ispravke pronaći ćete vezu za preuzimanje i instaliranje ispravke.

Windows Update za preduzeća

Ne

Niko. Ove promene će biti uključene u sledeću bezbednosnu ispravku za ovaj kanal.

Microsoft Update katalog

Ne

Da biste dobili samostalni paket za ovu ispravku, idite na veb lokaciju Microsoft Update kataloga.

Windows Server Update Services (WSUS)

Ne

Ovu ispravku možete ručno da uvezete u WSUS. Uputstva potražite u Microsoft Update katalogu.

Ako želite da uklonite LCU

Da biste uklonili LCU nakon instaliranja kombinovanog SSU i LCU paketa, koristite opciju komandne linije DISM/Remove-Package sa imenom LCU paketa kao argumentom. Ime paketa možete da pronađete koristeći ovu komandu: DISM /online /get-packages.

Pokretanje Windows Update samostalnog instalacionog programa (wusa.exe) sa prekidačom /deinstaliraj na kombinovanom paketu neće funkcionisati zato što kombinovani paket sadrži SSU. Posle instalacije ne možete da uklonite SSU iz sistema.

Informacije o datoteci

Za listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravki, preuzmite informacije o datoteci za informacije o kumulativnim 5010421.

Za listu datoteka koje su obezbeđene u steku servisiranja, preuzmite informacije o datoteci za SSU – verzija 20348.557

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Unapredite veštine

Istražite obuku >

Prvi nabavite nove funkcije

Pridružite se Microsoft insajdere >

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×