15. oktobar 2019. – KB4519978 (verzija OS 17134.1099)

Release Date:

Version:

15.10.2019.

Verzija OS 17134.1099

Kraj servisiranja ispravke za Windows 10 iz aprila 2018. je 12. novembra 2019, za izdanja Home i Pro. Uređaje koji koriste ispravku operativnog sistema Windows 10 iz aprila 2018. ćemo početi da ažuriramo od 16. jula 2019. kako bi ti uređaji ostali servisirani i bezbedni. Više informacija potražite u odeljku Windows 10, verzija 1903 na kontrolnoj tabli sa informacijama o izdanju .

Napomena Pratite @WindowsUpdate da biste saznali kada se objavljuje novi sadržaj na kontrolnoj tabli sa informacijama o izdanju.

Podsetnik 12. marta i 9. aprila su bile dve poslednje Delta ispravke za Windows 10, verziju 1803. Bezbednosne i kvalitativne ispravke će i dalje biti dostupne putem ekspresnih i kompletnih kumulativnih paketa ispravki. Više informacija o ovoj promeni potražite na blogu.

Od ispravke KB4499183 uvodimo funkciju koja vam omogućava da odlučite kada da instalirate funkcionalnu ispravku. Vi kontrolišete kada preuzimate funkcionalnu ispravku i istovremeno ažurirate uređaje. Funkcionalne ispravke dostupne za uređaje koji ispunjavaju uslove se prikazuju u posebnom modulu na stranici Windows Update (Postavke > Ažuriranje i bezbednost > Windows Update). Ako želite da odmah preuzmete dostupnu ispravku, izaberite Preuzmi i instaliraj odmah. Više o toj funkciji saznajte na ovom blogu

Kada je za Windows 10 uređaje obustavljeno servisiranje ili će biti obustavljeno za nekoliko meseci, Windows Update će početi da automatski inicira funkcionalnu ispravku. Na taj način ovi uređaji dobijaju podršku i mesečne ispravke koje su važne za bezbednost uređaja i ispravnost ekosistema.

ePub podrška za Microsoft Edge je završena

Microsoft Edge je završio sa podrškom za e-knjige koje koriste oznaku tipa datoteke .epub. Dodatne informacije potražite u članku Preuzmite ePub aplikaciju da biste nastavili čitanje e-knjiga.

Više informacija o različitim tipovima ispravki za Windows, kao što su kritična, bezbednost, upravljački program, servisni paketi itd., potražite u sledećem članku.

Istaknute stavke

 • Ažurira problem koji može da prikaže crni ekran prilikom pokretanja kod prvog prijavljivanja nakon instalacije ispravke.

 • Ažurira problem sa Bluetooth vezom prilikom korišćenja određenih audio profila na duže periode.

 • Ažurira problem koji dovodi do prestanka rada sistema tokom postupka nadogradnje sistema Windows.

 • Ažurira problem koji može da onemogući odabir trake za pomeranje u programu Internet Explorer.

 • Ažurira problem sa Windows portalom mešovite realnosti koji može da prijavi da VR slušalice sa mikrofonom spavaju i kao da nema nikakve radnje.

Poboljšanja i popravke

Ova nebezbednosna ispravka sadrži poboljšanja kvaliteta. U ključne promene spadaju:

 • Rešava problem zbog kog uređaj stalno iznova ulazi u petlju ponovnog pokretanja početnog ekrana sistema Windows (OOBE) u određenim situacijama.

 • Ažurira podatke o vremenskoj zoni za Ostrvo Norfolk, Australija.

 • Ažurira podatke o vremenskoj zoni za Ostrva Fidži.

 • Rešava problem koji može da onemogući odabir trake za pomeranje kada ActiveX kontrola implementira klasu CScrollView. Ovo se dešava ako premestite prozor programa Internet Explorer, koji zatim premešta traku za pomeranje nalevo.

 • Rešava problem sa datotekom MSCTF.dll usled kog aplikacija prestaje da radi.

 • Poboljšava proveru spiska za kontrolu pristupa za poznate fascikle da bi se sprečila pojava crnog ekrana kada se korisnik prijavi prvi put nakon instalacije ispravke za funkciju ili kvalitet.

 • Rešava problem sa Bluetooth vezom prilikom korišćenja određenih audio profila na duže periode.

 • Rešava problem koji ne obuhvata ceo heš datoteke kao deo unosa evidencije događaja tokom nadzora za Kontrolu aplikacija Windows zaštitnika (WDAC).

 • Rešava problem u kom Microsoft AppLocker onemogućava pokretanje aplikacije ili zapisuje lažno pozitivnu grešku umesto pokretanja aplikacije.

 • Rešava problem koji dovodi do prestanka rada sistema tokom postupka nadogradnje sistema Windows. Greška zaustavljanja „SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED (7e)” prikazuje se u protokolu Transmission Control Protocol/Internet Protocol (TCPIP).

 • Rešava problem zbog kog WDAC pravilnik može da postane previše restriktivan kada omogućite postavku WDAC smernice grupe za sprovođenje skripte ili režim ograničenog jezika.

 • Rešava problem koji sprečava netdom. exe da prikaže novo delegiranje TGT-a (ticket-granting ticket) za prikaz ili režim upita.

 • Rešava problem koji može dovesti do velike iskorišćenosti procesora kada je otvoreno mnogo prozora, a upravljač aplikacija u pozadini obavlja redovno skeniranje u pozadini. Pored toga, radna površina može prestati da reaguje. Da biste isključili ovo skeniranje, postavite ovaj ključ registratora:

HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\BamThrottling

Naziv: DisableWindowHinting

Tip: REG_DWORD

Vrednost: 1 

 • Rešava problem koji dovodi do neuspelog štampanja iz 32-bitnih aplikacija uz grešku „Pristup je odbijen“ kada za aplikaciju izaberete Pokreni kao drugi korisnik.

 • Rešava problem zbog kog Resilient File System (ReFS) ponekad prestane da funkcioniše.

 • Rešava problem sa procenom statusa kompatibilnosti ekosistema operativnog sistema Windows radi lakšeg obezbeđivanja kompatibilnosti aplikacije i uređaja za sve ispravke za Windows.

 • Rešava problem sa stanjem nadmetanja između procesa postavljanja jedinice (unutar upravljačkog programa fileinfo.sys) i deregistracije obaveštenja filtera koji izaziva prestanak rada operativnog sistema na određenim virtuelnim računarima. Kôd greške je „0x7E“.

 • Rešava problem sa Windows portalom mešovite realnosti koji može povremeno da generiše grešku „15-5“. U nekim slučajevima, Windows portal mešovite realnosti može da prijavi da VR slušalice sa mikrofonom spavaju i da izborom dugmeta „Aktiviraj“ može da izgleda kao da nema nikakvog odgovora.

 • Olakšava konfiguraciju uređaja kojima upravljaju postavke za upravljanje mobilnim uređajima (MDM), koje kreira obrada ADMX-a. Prethodno obrađenu ADMX datoteku možete da ažurirate pomoću novije verzije, a ne morate da izbrišete prethodnu ADMX datoteku. Ovo rešenje se odnosi na sve aplikacije koje koriste obradu ADMX-a.

Ako ste instalirali ranije ispravke, na uređaj će biti preuzete i instalirane samo nove popravke koje ovaj paket sadrži.

Poznati problemi u ovoj ispravci

Simptom

Zaobilazno rešenje

Određene operacije, poput preimenovanja, koje obavljate na datotekama i fasciklama koje se nalaze na Deljenom volumenu klastera (CSV) možda neće uspeti zbog greške „STATUS_BAD_IMPERSONATION_LEVEL (0xC00000A5)“. To se događa kada obavljate operaciju na čvoru vlasnika CSV-a iz procesa koji nema administratorske privilegije.

Uradite nešto od navedenog:

 • Obavite operaciju iz procesa koji ima administratorske privilegije.

 • Obavite operaciju iz čvora koji nema vlasništvo nad CSV-om.

Microsoft radi na rešenju problema i dostaviće ispravku u predstojećem izdanju.

Prilikom postavljanja novog Windows uređaja tokom prvog utiska (OOBE) možda nećete moći da kreirate lokalnog korisnika dok koristite način unosa Uređivač metoda unosa (IME). Ovaj problem može uticati na vas ako koristite IME za kineski, japanski ili korejski jezik.

Napomena Ovaj problem ne utiče na korišćenje Microsoft naloga tokom OOBE.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4534308.

Kako da preuzmete ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft preporučuje da instalirate najnoviju servisnu stek ispravku (SSU) za operativni sistem pre nego što instalirate najnoviju kumulativnu ispravku (LCU). Servisne stek ispravke (SSU) poboljšavaju pouzdanost postupka ažuriranja i ublažavaju potencijalne probleme sa LCU instaliranjem. Za više informacija pogledajte Servisne stek ispravke.

Ako koristite Windows Update, automatski će vam biti ponuđen najnoviji SSU (KB4521861). Da biste dobili zaseban paket za najnoviji SSU, potražite ga u Katalogu Microsoft Update

Instaliranje ove ispravke

Kanal objavljivanja

Dostupno

Naredni korak

Windows Update ili Microsoft Update

Da

Idite na Postavke > Ažuriranje i bezbednost > Windows Update i izaberite Proveri da li postoje ispravke.

Katalog Microsoft Update

Da

Da biste nabavili zaseban paket sa ovom ispravkom, posetite veb lokaciju Kataloga Microsoft Update.

Windows Server Update Services (WSUS)

Ne

Ovu ispravku možete da uvezete u WSUS ručno. Pogledajte Katalog Microsoft Update za uputstva.

 

Informacije o datotekama

Da biste dobili spisak datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravci, preuzmite informacije o datotekama za kumulativnu ispravku 4519978

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×