Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Datum izdavanja::

15.10.2019.

Verzija:

Verzija OS 14393.3300

Podsetnik: Dodatno servisiranje za Windows 10 Enterprise, Education i IoT Enterprise izdanja prestalo je 9. aprila 2019. i ne produžava se posle tog datuma. Da biste nastavili da dobijate bezbednosne i kvalitativne ispravke, Microsoft preporučuje ažuriranje na najnoviju verziju operativnog sistema Windows 10.

Podsetnik 12. marta i 9. aprila su bile dve poslednje Delta ispravke za Windows 10, verziju 1607. Za korisnike ogranka za dugoročno servisiranje (LTSB) bezbednosne i kvalitativne ispravke će i dalje biti dostupne putem ekspresnih i kompletnih kumulativnih paketa ispravki. Više informacija o ovoj promeni potražite na blogu.

Do prekida usluge za Windows 10, verziju 1607, došlo je 10. aprila 2018. Uređaji koji koriste izdanja Windows 10 Home ili Pro više neće primati mesečne bezbednosne i kvalitativne ispravke koje sadrže zaštitu od najnovijih pretnji. Da biste nastavili da dobijate bezbednosne i kvalitativne ispravke, Microsoft preporučuje ažuriranje na najnoviju verziju operativnog sistema Windows 10.

VAŽNOIzdanja Windows 10 Enterprise i Windows 10 Education dobijaju dodatno servisiranje bez naknade do 9. aprila 2019. Uređaji na kanalu za dugoročno servisiranje (LTSC) će nastaviti da dobijaju ispravke do oktobra 2026. u skladu sa uslovima na stranici sa smernicama za životni ciklus. Uređaji koji koriste Ispravku za Windows 10 povodom godišnjice (v. 1607) i skup čipova Intel „Clovertrail“ će nastaviti da dobijaju ispravke do januara 2023. u skladu sa blogom Microsoft Community.

Prekid usluge za Windows Server 2016 Standard Edition sa opcijom instalacije Nano Server i Windows Server 2016 Datacenter Edition sa opcijom instalacije Nano Server je nastupio 9. oktobra 2018. Ova izdanja više neće primati mesečne bezbednosne i kvalitativne ispravke koje sadrže zaštitu od najnovijih pretnji. Da biste nastavili da dobijate bezbednosne i kvalitativne ispravke, Microsoft preporučuje ažuriranje na najnoviju verziju operativnog sistema Windows 10.

Prekid usluge za Windows 10 Mobile u verziji 1607 je nastupio 8. oktobra 2018. Uređaji koji koriste izdanja Windows 10 Mobile i Windows 10 Mobile Enterprise više neće primati mesečne bezbednosne i kvalitativne ispravke koje sadrže zaštitu od najnovijih bezbednosnih pretnji. Da biste nastavili da dobijate bezbednosne i kvalitativne ispravke, Microsoft preporučuje ažuriranje na najnoviju verziju operativnog sistema Windows 10.

Više informacija o različitim tipovima ispravki za Windows, kao što su kritična, bezbednost, upravljački program, servisni paketi itd., potražite u sledećem članku.

Istaknute stavke

 • Ažurira problem koji može da dovede do neočekivanog rotiranja ekrana tableta.

 • Ažurira problem koji dovodi do prestanka rada sistema tokom postupka nadogradnje sistema Windows.

Poboljšanja i popravke

Ova nebezbednosna ispravka sadrži poboljšanja kvaliteta. U ključne promene spadaju:

 • Ažurira podatke o vremenskoj zoni za Ostrvo Norfolk, Australija.

 • Ažurira podatke o vremenskoj zoni za Ostrva Fidži.

 • Rešava problem koji može da dovede do neočekivanog rotiranja ekrana tableta.

 • Rešava problem koji može da dovede do treperenja prozora aplikacije prilikom pokretanja aplikacije pomoću funkcije RemoteApp. Osim toga, DWM.exe može prestati da funkcioniše na hostu sesije.

 • Rešava problem koji sprečava dodavanje računarskih objekata u lokalne grupe pomoću željene opcije smernica grupe „Lokalni korisnici i grupe”. Uređivač smernica grupe prikazuje poruku o grešci „Izabrani objekat ne odgovara vrsti odredišnog izvora. Izaberite ponovo.”

 • Rešava problem koji dovodi do toga da zahtev za upit klaseWin32_LogonSession za StartTime prikazuje vrednost epohe (na primer, 1-1-1601 1:00:00) umesto stvarnog vremena prijave.

 • Rešava problem koji sprečava otvaranje aplikacije App-V i prikazuje grešku na mreži. Ova greška se javlja pod određenim okolnostima, kao na primer kada je baterije sistema skoro prazna ili je došlo do neočekivanog otkazivanja napajanja.

 • Rešava problem u kom Microsoft AppLocker onemogućava pokretanje aplikacije ili zapisuje lažno pozitivnu grešku umesto pokretanja aplikacije.

 • Rešava problem koji ne obuhvata ceo heš datoteke kao deo unosa evidencije događaja tokom nadzora za Kontrolu aplikacija Windows zaštitnika (WDAC).

 • Rešava problem koji dovodi do prestanka rada sistema tokom postupka nadogradnje sistema Windows. Greška zaustavljanja „SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED (7e)” prikazuje se u protokolu Transmission Control Protocol/Internet Protocol (TCPIP).

 • Rešava problem koji sprečava netdom. exe da prikaže novo delegiranje TGT-a (ticket-granting ticket) za prikaz ili režim upita.

 • Rešava problem koji dovodi do velike iskorišćenosti procesora prilikom preuzimanja objekata sesije.

 • Rešava problem zbog kog aplikacijama koje koriste obaveštenja o promenama na imenovanim prolazima u režimu jezgra curi memorija ulaznih i izlaznih predmeta paketa sa zahtevom (IRP).

 • Rešava problem zbog kog sistem Windows ne reaguje kada softver pokuša da komunicira sa upravljačem postavljanja dok upravljač postavljanja obavlja određene radnje.

 • Rešava problem koji može dovesti do greške 0x1E, 0xA ili 0x50 za vreme blokiranja kloniranja na jedinici sistema Resilient File System (ReFS) zbog stanja nadmetanja.

 • Rešava povremeni problem u Active Directory uslugama za ujedinjavanje (AD FS) koji ne uspeva da potvrdi identitet korisnika. Osim toga, AD FS preusmerava pregledač nazad u usluge za pristup klijenta (CAS) sistema Microsoft Exchange sa pogrešnim identifikatorom URI (uniform resource identifier) ciljne publike. Konkretno, AD FS dodaje kosu crtu u URI ciljne publike. Korisnici vide stranicu sa greškom i ne mogu da pristupe aplikaciji Outlook Web App.

 • Rešava problem sa upitima protokola Lightweight Directory Access Protocol (LDAP) koji u filteru sadrže izraz „memberof“. Neuspeli upiti sa greškom, „000020E6: SvcErr: DSID-0314072D, problem 5012 (DIR_ERROR), Data 8996”.

 • Rešava problem sa procenom statusa kompatibilnosti ekosistema operativnog sistema Windows radi lakšeg obezbeđivanja kompatibilnosti aplikacije i uređaja za sve ispravke za Windows.

 • Rešava problem koji korisnicima u nekim slučajevima onemogućava da smanje veličinu prozora.

 • Rešava problem sa stanjem nadmetanja između procesa postavljanja jedinice (unutar upravljačkog programa fileinfo.sys) i deregistracije obaveštenja filtera koji izaziva prestanak rada operativnog sistema na određenim virtuelnim računarima. Kôd greške je „0x7E“.

 • Rešava problem kod kog se datoteke smeštene na zajedničkoj jedinici klastera (CSV) sa alternativnim strimovanjem podataka i dalje prikazuju nakon što pokušate da ih izbrišete. Možda ćete primiti i poruku „pristup je odbijen” kada sledeći put pokušate da pristupite datotekama ili da ih izbrišete.

Ako ste instalirali ranije ispravke, na uređaj će biti preuzete i instalirane samo nove popravke koje ovaj paket sadrži.

Poboljšanja za Windows Update

Microsoft je objavio ispravku direktno za Windows Update klijent radi poboljšanja pouzdanosti. Bilo kojem uređaju sa operativnim sistemom Windows 10 koji je konfigurisan tako da automatski dobija ispravke sa lokacije Windows Update, uključujući Enterprise i Pro izdanja, biće ponuđena najnovija funkcionalna ispravku za Windows 10 na osnovu kompatibilnosti uređaja i smernice za odlaganje iz kolekcije Windows Update za preduzeća. Ovo ne utiče na izdanja dugoročnog servisiranja.

Poznati problemi u ovoj ispravci

Simptom

Zaobilazno rešenje

Nakon instaliranja ispravke KB4467684 usluga klastera možda neće uspeti da se pokrene uz grešku „2245 (NERR_PasswordTooShort)“ ako su smernice grupe „Minimalna dužina lozinke“ konfigurisane sa više od 14 znakova.

Podesite podrazumevane smernice „Minimalna dužina lozinke“ domena na 14 znakova ili manje od toga.

Microsoft radi na rešenju problema i dostaviće ispravku u predstojećem izdanju.

Određene operacije, poput preimenovanja, koje obavljate na datotekama i fasciklama koje se nalaze na Deljenom volumenu klastera (CSV) možda neće uspeti zbog greške „STATUS_BAD_IMPERSONATION_LEVEL (0xC00000A5)“. To se događa kada obavljate operaciju na čvoru vlasnika CSV-a iz procesa koji nema administratorske privilegije.

Uradite nešto od navedenog:

 • Obavite operaciju iz procesa koji ima administratorske privilegije.

 • Obavite operaciju iz čvora koji nema vlasništvo nad CSV-om.

Microsoft radi na rešenju problema i dostaviće ispravku u predstojećem izdanju.

Preuzimanje ove ispravke

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft preporučuje da instalirate najnoviju servisnu stek ispravku (SSU) za operativni sistem pre nego što instalirate najnoviju kumulativnu ispravku (LCU). Servisne stek ispravke (SSU) poboljšavaju pouzdanost postupka ažuriranja da bi se ublažili potencijalni problemi sa LCU instaliranjem. Dodatne informacije potražite u članku Servisne stek ispravke.

Ako koristite Windows Update, automatski će vam biti ponuđen najnoviji SSU (KB4521858). Da biste dobili zaseban paket za najnoviji SSU, potražite ga u Katalogu Microsoft Update

Instaliranje ove ispravke

Kanal objavljivanja

Dostupno

Naredni korak

Windows Update ili Microsoft Update

Da

Idite na Postavke > Ažuriranje i bezbednost > Windows Update i izaberite Proveri da li postoje ispravke.

Katalog Microsoft Update

Da

Da biste nabavili zaseban paket sa ovom ispravkom, posetite veb lokaciju Kataloga Microsoft Update.

Windows Server Update Services (WSUS)

Ne

Ovu ispravku možete da uvezete u WSUS ručno. Pogledajte Katalog Microsoft Update za uputstva.

 

Informacije o datotekama

Da biste dobili spisak datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravci, preuzmite informacije o datotekama za kumulativnu ispravku 4519979.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×