Sadržaj
×

Datum izdavanja::

27.11.2018.

Verzija:

OS build 14393.2639

Windows 10, verzija 1607, dostignuta je kraj usluge 10. aprila 2018. Uređaji Windows 10 Home ili Pro izdanja više neće primati mesečne bezbednosne i kvalitetne ispravke koje sadrže zaštitu od najnovijih bezbednosnih pretnji. Da biste nastavili da primate bezbednosne i kvalitetne ispravke, Microsoft preporučuje da ažurirate na najnoviju verziju sistema Windows 10.

VAŽNO: Windows 10 Enterprise i Windows 10 Education dobiće šest meseci dodatnog servisiranje bez troškova. Uređaji na Long-Term servisiranje (LTSC) nastaviće da primaju ispravke do oktobra 2026. na stranici "Smernice za životni životni vek". Windows 10 Uređaji sa ispravkama za godišnjicu (v. 1607) koji koriste čip "Clovertrail" u intel-u nastaviće da primaju ispravke do januara 2023. na blogu Microsoft zajednice.

Windows Server 2016 Standardno izdanje, opcija instalacije Nano servera i izdanje Windows Server 2016 Datacenter, opcija instalacije nano servera dostigla je kraj usluge 9. oktobra 2018.Ova izdanja više neće primati mesečne bezbednosne i kvalitetne ispravke koje sadrže zaštitu od najnovijih bezbednosnih pretnji. Da biste nastavili da primate bezbednosne i kvalitetne ispravke, Microsoft preporučuje da ažurirate na najnoviju verziju sistema Windows 10.

Windows 10 Mobile, verzija 1607, je ušla u kraj usluge 8. oktobra 2018. Uređaji Windows 10 Mobile i Windows 10 Mobile Enterprise više neće primati mesečne bezbednosne i kvalitetne ispravke koje sadrže zaštitu od najnovijih bezbednosnih pretnji. Da biste nastavili da primate bezbednosne i kvalitetne ispravke, Microsoft preporučuje da ažurirate na najnoviju verziju sistema Windows 10.

Poboljšanja i ispravke

Ova ispravka uključuje poboljšanja kvaliteta. Ova ispravka se ne uvodi u nove funkcije operativnog sistema. Promene ključa uključuju:

 • Rešava problem koji izaziva da funkcija GetCalendarInfo vrati neispravno ime ere prvog dana japanske ere. Dodatne informacije potražite u kB4469068.

 • Adresuje promene vremenske zone za standardno letnje/zimsko vreme na ruskom jeziku.

 • Adrese vremenske zone menjaju se za marokanski standardno letnje/zimsko vreme.

 • Rešava problem koji omogućava premeštanja miša promovišućim dodirom da bi se zaobišle kuke za miš nižeg nivoa dizajnirane za blokiranje unosa miša. Zbog toga se pojavljuju neočekivane WM_MOUSEMOVE poruke.

 • Rešava problem koji automatski prikazuje softversku tastaturu kada dodirnete oblast koja se ne može uređivati aplikacije Universal Windows Platform (UWP). Ovaj problem utiče na uređaje koji imaju instaliranu ispravku Windows 10 povodom godišnjice i nemaju fizičku tastaturu.

 • Rešava problem u istraživaču datoteka koji ponekad briše dozvole deljene nadređene fascikle kada izbrišete deljenu podređenu fasciklu. Da biste primenili ovo rešenje, omogućite smernice grupe "Konfiguracija korisnika\administrativni predlošci\Windows Komponente\Deljenje mreže\Sprečavanje korisnika da dele datoteke u okviru svog profila".

 • Rešava problem zbog kojih istraživač datoteka prestaje da radi tokom prijavljivanja.

 • Rešava problem u univerzalnom CRT-u koji ponekad izaziva primenu FMOD specifičnu za AMD64 da vrati netačan rezultat kada daje veoma velike unose. FMOD se često koristi za primenu modula u JavaScript i Python primeni koji koriste Universal C Runtime.

 • Rešava problem koji blokira ActiveX u programu Internet Explorer na 64-bitnim sistemima. Do ovoga dolazi kada koristite Windows zaštitnik kontrolu aplikacije i kreirate smernice koje svim ActiveX kontrolama omogućavaju da se pokreću u programu Internet Explorer.

 • Rešava problem koji sprečava pokretanje nekih aplikacija kada je Windows zaštitnik Application Control (Device Guard) u režimu nadzora.

 • Rešava problem koji usporava performanse servera ili uzrokuje da server prestane da se odaziva zbog brojnih pravila Windows zaštitnog zida. Da biste omogućili promene, dodajte novi ključ registratora "DeleteUserAppContainersOnLogoff" (DWORD) na "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\SharedAccess\Parameters\FirewallPolicy" koristeći Regedit i postavite ga na 1.

 • Rešava problem koji izaziva neuspeh mrežnog povezivanja kada 802.1x potvrda identiteta ne uspe.

 • Rešava problem sa indikatorom statusa mrežne veze (NCSI) mrežnim prolazom, mac vremenski razrešavanje adresa, što izaziva neuspešno povezivanje sa internetom.

 • Rešava problem koji ne uspe da očisti neke registracije Windows Management Instrumentation (WMI) klase ispravno kada koristite Hyper-V cmdlet uređaje koje imaju zavisnosti od osnovne\interop klase. Ovaj problem može da izazove neuspešne zadatke upravljanja virtuelnim mašinama (korišćenjem programa PowerShell ili UI). Pored toga, virtuelne mašine možda neće biti kreirane ili izmenjene. Na primer, pokretanje set-VMFirmware radi izmene redosleda pokretanja može da ne uspe uz grešku "ObjectNotFound".

 • Rešava problem sa dovoljno administracije (JEA). Privremeni nalog sa autoritetom za bezbednost identifikatora (SID) koji ima autoritet za "S-1-5-94-xxx" ostaje u bezbednosnim smernicama servera ispod stavke Prijavljivanje kao korisnik usluge sa desne strane. Kao rezultat toga, baza podataka lokalne bezbednosti (LSA) raste, što može uticati na performanse kontrolera domena.

 • Rešava problem koji upisuje u stek memorijski poziv sa stekom Zaustavljanje koda "0xA" u okruženjima replike skladišta.

 • Rešava problem koji izaziva instaliranje i aktivaciju klijenta za Windows Server 2019 i 1809 LTSC Key Management Service (KMS) host ključeve (CSVLK) ne rade na očekivani način. Dodatne informacije o originalnoj funkciji potražite u kB4347075.

 • Rešava problem koji promocija ne osnovnih domena nije osnovna uz grešku "Operacija replikacije je naišla na grešku u bazi podataka". Problem se javlja u Active Directory šumama koje imaju omogućene opcionalne funkcije kao što je Active Directory za reciklaženje.

 • Rešava problem zbog kojih Hyper-V serveri mogu prestati da rade sa greškom "0x7F (UNEXPECTED_KERNEL_MODE_TRAP)".

 • Rešava problem koji generiše grešku "C00002E2 (STATUS_DS_INTI_FAILURE)" pri prvom ponovnom pokretanju nakon promovisanja novog kontrolera domena. Kontroleri domena koji su unapređeni nakon instaliranja ove ispravke neće više kreirati nepotrebne "api" datoteke evidencije usluge Active Directory, kao što je api.chk. Umesto toga, kontroler domena će koristiti ispravno ime baze evidencije "edb" tokom promocije kontrolera domena.

Ako ste instalirali starije ispravke, samo nove ispravke koje se nalaze u ovom paketu biće preuzete i instalirane na vašem uređaju.

Windows Poboljšanja ažuriranja

Microsoft je objavio ispravku direktno na sajtu Windows Update klijentu da biste poboljšali pouzdanost. Svi uređaji koji rade Windows 10 koji su konfigurisani da automatski primaju ispravke iz izdanja Windows Update, uključujući Enterprise i Pro izdanja, biće ponuđeni najnoviju ispravku funkcije Windows 10 na osnovu kompatibilnosti uređaja i smernica za odložavanje Windows Ispravka za preduzeća. Ovo se ne odnosi na izdanja dugoročnog servisiranje.

Poznati problemi u ovoj ispravki

Simptom

Zaokrenite posao

Kada instalirate pregled zbirne kvalitacione ispravke iz avgusta ili 11. septembra 2018. .NET Framework, instanticija SqlConnection može dati izuzetak. Više informacija o ovom problemu potražite u sledećem članku u Microsoft bazi znanja:

4470809 Izuzetak u sqlConnection trenutnoj verziji za .NET 4.6 i kasnije August-September 2018 .NET Framework ispravkama.

Ovaj problem je rešen u KB4480977.

Kada instaliraju ovu ispravku, korisnici možda neće moći da koriste traku za traženje u programu Windows Media Player prilikom reprodukcije određenih datoteka. Ovaj problem ne utiče na normalnu reprodukciju.

Ovaj problem je rešen u KB4471321.

Kada se koriste funkcije u vezi sa krajnjim korisnički definisanim znakovima (EUDC), ceo sistem može da postane neodgovoran.

Ovaj problem je rešen u KB4471321.

Za hostove koje upravlja System Center Virtual Machine Manager (SCVMM), SCVMM ne može da naznači logičke prekidače primenjene na hostu nakon instaliranja ispravke i da upravlja upravlja.

Pored toga, ako ne pratite najbolje prakse, može doći do greške zaustavljanja vfpext.sys kod hostova.

Ovaj problem je rešen u KB4507459.

Nakon instalacije ove ispravke na Windows Server 2016, trenutna pretraga u Microsoft Outlook klijentima ne uspeva uz grešku, "Outlook može da izvrši pretragu".

Ovaj problem je rešen u KB4487026.

Nakon instalacije KB4467684, usluga klastera možda neće početi sa greškom "2245 (NERR_PasswordTooShort)" ako je smernica grupe "Minimalna dužina lozinke" konfigurisana sa više od 14 znakova.

Za ovu ispravku i sve ispravke nakon ove ispravke, ovaj problem je rešen u KB4601318.

Nakon instalacije KB4467691, Windows može da počne na određenim Lenovo i Fujitsu laptopovima koji imaju manje od 8 GB RAM memorije.

Ponovo pokrenite računar na koji ovo utiče koristeći Objogućeni ekstenzivni firmver Interface (UEFI). Onemogućite bezbedno pokretanje, a zatim ponovo pokrenite.

Ako BitLocker na vašem računaru, možda ćete morati da prođete kroz BitLocker oporavak nakon onemogućavanja bezbednog pokretanja.

Lenovo i Fujitsu su svesni ovog problema. Obratite se OEM proizvođaču da biste vas upitali da li je dostupna ispravka firmvera za vaš uređaj.

Kako da nabavite ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft preporučuje da instalirate najnoviju ispravku steka za servisiranje (SSU) za operativni sistem pre nego što instalirate najnoviju kumulativnu ispravku (LCU). SSUs poboljšava pouzdanost procesa ažuriranja za ublaživanje potencijalnih problema prilikom instaliranja LCU datoteke. Više informacija potražite u temi Servisiranje steka ispravki.

Ako koristite Windows Update, najnoviji SSU (KB4465659) biće vam automatski u ponudi. Da biste nabavili jedini paket za najnoviji SSU, idite u Microsoft Update katalog.

Instaliraj ovu ispravku

Da biste preuzeli i instalirali ovu ispravku, idite na Postavke > Update & Security > Windows Update i izaberite Proveri da li postoje ispravke.

Da biste nabavili jedini paket za ovu ispravku, idite na veb lokaciju Microsoft Update katalog.

Informacije o datoteci

Za listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravki, preuzmite informacije o datoteci za kumulativnu ispravku 4467684.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×