16. jul 2019 – KB4507466 (verzija OS 17134.915)

Datum izdavanja::

Verzija:

16.7.2019.

Verzija OS 17134.915

Kraj servisiranja ispravke za Windows 10 iz aprila 2018. je 12. novembra 2019, za izdanja Home i Pro. Uređaje koji koriste ispravku operativnog sistema Windows 10 iz aprila 2018. ćemo početi da ažuriramo od 16. jula 2019. kako bi ti uređaji ostali servisirani i bezbedni. Više informacija potražite u odeljku Windows 10, verzija 1903 na kontrolnoj tabli sa informacijama o izdanju .

Napomena Pratite @WindowsUpdate da biste saznali kada se objavljuje novi sadržaj na kontrolnoj tabli sa informacijama o izdanju.

Podsetnik: 12. marta i 9. aprila će biti dve poslednje Delta ispravke za Windows 10, verziju 1803. Bezbednosne i kvalitativne ispravke će i dalje biti dostupne putem ekspresnih i kompletnih kumulativnih paketa ispravki. Više informacija o ovoj promeni potražite na blogu.

Od ispravke KB4499183 uvodimo funkciju koja vam omogućava da odlučite kada da instalirate funkcionalnu ispravku. Vi kontrolišete kada preuzimate funkcionalnu ispravku i istovremeno ažurirate uređaje. Funkcionalne ispravke dostupne za uređaje koji ispunjavaju uslove se prikazuju u posebnom modulu na stranici Windows Update (Postavke > Ažuriranje i bezbednost > Windows Update). Ako želite da odmah preuzmete dostupnu ispravku, izaberite Preuzmi i instaliraj odmah. Više o toj funkciji saznajte na ovom blogu

Kada je za Windows 10 uređaje obustavljeno servisiranje ili će biti obustavljeno za nekoliko meseci, Windows Update će početi da automatski inicira funkcionalnu ispravku. Na taj način ovi uređaji dobijaju podršku i mesečne ispravke koje su važne za bezbednost uređaja i ispravnost ekosistema.

Više informacija o različitim tipovima ispravki za Windows, kao što su kritična, bezbednost, upravljački program, servisni paketi itd., potražite u sledećem članku.

Istaknute stavke

 • Ažurira problem koji sprečava da uređaj prepozna Microsoft nalog dok se ne odjavite i ponovo prijavite.

 • Ažurira problem koji utiče na aplikacije koje upravljaju datotekama, fasciklama i postavkama uređaja.

 • Poboljšava kompatibilnost sa aplikacijom za čitanje ekrana Window-Eyes.

 • Ažurira problem kako bi se zadržale postavke dozvola aplikacija kada uspostavite početne vrednosti uređaja.

Poboljšanja i popravke

Ova ispravka sadrži poboljšanja kvaliteta. U ključne promene spadaju:

 • Rešava problem sa performansama koji može da se pojavi na nekim veb lokacijama koje koriste WebAssembly.

 • Rešava problem koji može da spreči pojavljivanje upita za lični identifikacioni broj (PIN) prilikom provere identiteta u pregledaču Internet Explorer.

 • Ažuriranje informacija o vremenskoj zoni za Brazil.

 • Rešava problem zbog kog ne može da se zaobiđe automatsko prijavljivanje kada pritisnete i držite taster Shift tokom pokretanja.

 • Rešava se problem koji sprečava uslugu Windows evidencija događaja da obradi obaveštenja o tome da je evidencija puna. Ovo uzrokuje probleme sa nekim ponašanjem evidencije događaja, kao što je arhiviranje evidencije kada dostigne maksimalnu veličinu datoteke, a vi ste konfigurisali postavku „Arhiviraj evidenciju kada je popunjena. Ne prepisuj događaje“. Osim toga, lokalna ustanova za bezbednost (LSA) ne može da rukuje scenarijima CrashOnAuditFail kada je evidencija bezbednosti puna i nije moguće pisati događaje.

 • Rešava problem koji sprečava da sistem prepozna Microsoft nalog ili Azure Active Directory nalog dok se korisnik ne odjavi i ponovo prijavi.

 • Rešava problem koji može da spreči da usluga Netlogon uspostavi bezbedni kanal i prijavljuje grešku, „0xC000007A – ERROR_PROC_NOT_FOUND“.

 • Rešava problem koji ne ažurira smernice za lični identifikacioni broj (PIN) (minimalna dužina, zahtevane cifre, specijalni znakovi itd.) za Windows Hello za posao kada PIN već postoji na računaru..

 • Rešava problem koji ponekad može da dovede do toga da sistemi koji imaju uređaje sa modulom pouzdane platforme (TPM) prestanu da rade.

 • Rešava problem koji može da dovede do neuspešne potvrde identiteta kada koristite Windows Hello za posao na serveru koji radi pod operativnim sistemom Windows Server 2016 sa instaliranom opcijom jezgra servera.

 • Rešava problem koji dovodi do prestanka rada uređaja zbog stanja nadmetanja između prekida striminga i prekida veze sa osnovnim direktorijumom za sinhronizaciju.

 • Rešava problem koji dovodi prestanka rada aplikacija koje koriste windows.storage.dll i prikazuje ExceptionCode c0000005 (Narušavanje pristupa) kada se proces zatvori.

 • Pojačava Listu opozvanih certifikata (CRL) na računarima sa protokolom Internet Key Exchange verzije 2 (IKEv2) za veze virtuelne privatne mreže (VPN-a) zasnovane na certifikatu, kao što je Tunel uređaja u implementaciji Uvek na VPN-u.

 • Poboljšavaju performanse za Server Message Block (SMB) klijente koji imaju direktorijume koji sadrže više od 500.000 datoteka.

 • Rešava se problem koji sprečava rad izvršavanja skripti funkcije Virtuelizacija Microsoft aplikacija (App-V) prilikom pokretanja kada niste povezani na kontroler domena (DC). Takođe se ne obavlja App-V izvršavanje skripti kada ga pokrenete u okruženju koje sadrži samo Microsoft Azure Active Directory.

 • Rešava problem sa otvaranjem ili korišćenjem aplikacije za čitanje ekrana Window-Eyes koja može dovesti do greške i sprečiti neke funkcije da funkcionišu na očekivani način.

 • Rešava se problem koji možda neće uspeti da zadrži postavke dozvola aplikacije kada izaberete stavku Zadrži moje datoteke nakon što izaberete stavku Uspostavi početne vrednosti ovog računara.

 • Rešava problem koji može da uzrokuje da čvor klastera izgubi članstvo u klasteru i dovodi do otkazivanja svih njegovih radnih opterećenja. Ovaj problem može da se javi kada čvor klastera kreira Live Dump.

 • Rešava problem koji dovodi do toga da Windows uređaj neispravno registruje zapise glavnog računara A za dva kontrolera mrežnog interfejsa (NIC) nakon uspostavljanja veze virtualne privatne mreže (VPN) na korporativnom domenu. Ovo se događa kada je uređaj konfigurisan sa dva NIC klijenta, a jedan od njih je VPN. Da biste primenili ovo rešenje, unesite sledeće promene u registratoru, a zatim ponovo pokrenite uređaj:

  Postavka: DisableNRPTForAdapterRegistration

  Putanja: HKLM\System\CurrentControlSet\Services\Dnscache\Parameters

  Tip: DWORD

  Vrednost: vrednost 1 znači da će se samo zapisi glavnog računara A za VPN interfejs registrovati na aktivnoj VPN vezi. Vrednost 0 znači da će se zapisi glavnog računara A registrovati i na druge lokalne interfejse.

Ako ste instalirali ranije ispravke, na uređaj će biti preuzete i instalirane samo nove popravke koje ovaj paket sadrži.

Poznati problemi u ovoj ispravci

Simptom

Zaobilazno rešenje

Određene operacije, poput preimenovanja, koje obavljate na datotekama i fasciklama koje se nalaze na Deljenom volumenu klastera (CSV) možda neće uspeti zbog greške „STATUS_BAD_IMPERSONATION_LEVEL (0xC00000A5)“. To se događa kada obavljate operaciju na čvoru vlasnika CSV-a iz procesa koji nema administratorske privilegije.

Uradite nešto od navedenog:

 • Obavite operaciju iz procesa koji ima administratorske privilegije.

 • Obavite operaciju iz čvora koji nema vlasništvo nad CSV-om.

Microsoft radi na rešenju problema i dostaviće ispravku u predstojećem izdanju.

Istražujemo izveštaje o tome da se na malom broju uređaja prikazuje crni ekran tokom prve prijave nakon instalacije ispravki.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4519978.

Uređaji koji se pokreću pomoću imidža okruženja izvršavanja pre pokretanja sistema (PXE) iz Windows usluge daljinske primene (WDS) ili System Center Upravljača konfiguracije (SCCM) možda neće uspeti da se pokrenu zbog greške „Status: 0xc0000001, informacije: zahtevani uređaj nije povezan ili mu nije moguće pristupiti” nakon instaliranja ove ispravke na WDS serveru.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4512509.

Uređaji povezani sa domenom koji je konfigurisan za korišćenje MIT Kerberos područja možda se neće pokrenuti ili će možda nastaviti da se ponovo pokreće nakon instalacije ove ispravke. Uređaji koji su kontroleri domena ili članovi domena zahvaćeni su ovim.

Ako niste sigurni da li je vaš uređaj zahvaćen, kontaktirajte svog administratora. Napredni korisnici mogu da provere da li postoji ovaj ključ registratora prateći putanju HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System\Kerberos\MitRealms ili da provere smernicu „Definisanje interoperabilnih postavki za Kerberos v5 područje“ pod stavkom Konfiguracija računara -> Smernice -> Administrativni predlošci > Sistem -> Kerberos.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4512501.

Kako da preuzmete ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft preporučuje da instalirate najnoviju servisnu stek ispravku (SSU) za operativni sistem pre nego što instalirate najnoviju kumulativnu ispravku (LCU). Servisne stek ispravke (SSU) poboljšavaju pouzdanost postupka ažuriranja i ublažavaju potencijalne probleme sa LCU instaliranjem. Za više informacija pogledajte Servisne stek ispravke.

Ako koristite Windows Update, automatski će vam biti ponuđen najnoviji SSU (KB4509094). Da biste dobili zaseban paket za najnoviji SSU, potražite ga u Katalogu Microsoft Update

Instaliranje ove ispravke

Kanal objavljivanja

Dostupno

Naredni korak

Windows Update ili Microsoft Update

Da

Idite na Postavke > Ažuriranje i bezbednost > Windows Update i izaberite Proveri da li postoje ispravke.

Katalog Microsoft Update

Da

Da biste nabavili zaseban paket sa ovom ispravkom, posetite veb lokaciju Kataloga Microsoft Update.

Windows Server Update Services (WSUS)

Ne

Ovu ispravku možete da uvezete u WSUS ručno. Pogledajte Katalog Microsoft Update za uputstva.

 

Informacije o datotekama

Da biste dobili spisak datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravci, preuzmite informacije o datotekama za kumulativnu ispravku 4507466

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×