Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Datum izdavanja::

17.4.2018.

Verzija:

Verzija OS 14393.2214

Prekid usluge za Windows 10 u verziji 1607 će nastupiti 10. aprila 2018. Uređaji koji koriste izdanja Windows 10 Home ili Pro više neće primati mesečne bezbednosne i kvalitativne ispravke koje sadrže zaštitu od najnovijih bezbednosnih pretnji. Da biste nastavili da dobijate bezbednosne i kvalitativne ispravke, Microsoft preporučuje ažuriranje na najnoviju verziju operativnog sistema Windows 10.

VAŽNO: Izdanja Windows 10 Enterprise i Windows 10 Education će besplatno dobiti dodatnih šest meseci servisiranja. Uređaji na kanalu za dugoročno servisiranje (LTSC) će nastaviti da dobijaju ispravke do oktobra 2026. u skladu sa navedenim podacima na stranici sa smernicama za životni ciklus. Uređaji koji koriste Ispravku za Windows 10 povodom godišnjice (verziju 1607) i skup čipova Intel Clovertrail će nastaviti da dobijaju ispravke do januara 2023. u skladu sa podacima na blogu Microsoft Community.

Poboljšanja i popravke

Ova ispravka sadrži poboljšanja kvaliteta. Ova ispravka ne sadrži nijednu novu funkciju operativnog sistema. U ključne promene spadaju:

 • Rešava problem u aplikacijama koji se pojavljuje kada koristite japanski IME.

 • Rešava problem zbog kog se pravila AppLocker izdavača primenjena na MSI datoteke ne podudaraju pravilno sa datotekama.

 • Rešava problem zbog kog Microsoft i Azure Active Directory nalozi primaju odzivnik za lozinku više puta umesto samo jednom.

 • Rešava problem koji sprečava da Windows Hello generiše dobre ključeve kada otkrije slabe kriptografske ključeve zbog problema sa TPM firmverom. Ovaj problem se javlja ako je konfigurisana smernica koja zahteva TPM.

 • Rešava problem zbog kog se informacije o ograničenju imena prikazuju netačno prilikom prikazivanja svojstava certifikata. Umesto prikazivanja pravilno oblikovanih podataka, informacije su prikazane u heksadecimalnom formatu.

 • Rešava problem koji blokira neuspele NTLM potvrde identiteta umesto da ih samo evidentira kada koristite smernice za potvrdu identiteta sa uključenim režimom nadzora. Netlogon.log može da prikazuje sledeće:

SamLogon: tranzitivno prijavljivanje na mrežu korisnika <domain>\<user> sa računara <machine2> (preko računara <machine1>) Daje 0xC0000413

SamLogon: tranzitivno prijavljivanje na mrežu korisnika <domain>\<user> sa računara <machine2> (preko računara <machine1>) je uneto

NlpVerifyAllowedToAuthenticate: AuthzAccessCheck nije uspelo za A2ATo 0x5. Do ovoga je možda došlo zbog nedostatka zahteva i složene podrške u skupu NTLM

 • Rešava problem koji generiše grešku u validaciji certifikata 0x800B0109 (CERT_E_UNTRUSTEDROOT) iz datoteke http.sys. 

 • Rešava problem koji sprečava proširenje ReFS particija ako je volumen prvobitno formatiran pomoću ReFS v1.

 • Rešava problem zbog kog je Hyper-V čvor hosta prestao sa radom prilikom pokretanja hostovanog VM.

 • Rešava mrtvu petlju kernela koja utiče na dostupnost servera.

 • Rešava problem sa tehnologijom Windows Update koja sprečava čuvanje VM-ova nakon ponovnog pokretanja ili zatvaranja računara nakon primene ispravke. Datoteka vmms.exe ne čeka da vmwp.exe završi kopiranje podataka iz VM memorije.

 • Rešava problem pri kojem DTC prestane da se odaziva u msdtcprx!CIConnSink::SendReceive tokom XA oporavka. Tokom ovog otkazivanja, oštećuju se IXaMapper objekti sa identičnim RMID-ovima.

 • Rešava problem koji sprečava da menjate ili vraćate u prethodno stanje Active Directory objekte kod kojih se nevažeći atributi veze unazad populišu u njihovoj klasi. Greška koja se pojavljuj je „Greška 0x207D Došlo je do pokušaja izmene objekta za obuhvatanje atributa koji nije dozvoljen za svoju klasu”.

 • Rešava problem sa neodrađenom proverom valjanosti tokena za osvežavanje. Generiše sledeću grešku: „Microsoft.IdentityServer.Web.Protocols.OAuth.Exceptions.OAuthInvalidRefreshTokenException: MSIS9312: Primljen je nevažeći OAuth token za osvežavanje. Token za osvežavanje je primljen ranije nego što je dozvoljeno vreme u tokenu.“

 • Rešava problem koji sprečava da se ADDS DSAC pokreće na klijentu koji je bio omogućen za PowerShell Transcripting. Pojavljuje se sledeća greška: „Nije moguće povezivanje ni na jedan domen. Osvežite ili pokušajte ponovo kada veza bude bila dostupna.“

 • Rešava problem zbog kog preuzimanje posla resursa NFS serverske grupe dugo traje ako je komunikacija sa NFS servera sa NFS klijentom blokirana. Ako je za preuzimanje posla potrebno više od 20 minuta, dolazi do greške zaustavljanja 0x9E (USER_MODE_HEALTH_MONITOR).

 • Rešava problem koji može da generiše upozorenje na grešku rezervisanja kapaciteta tokom provere valjanosti klastera ili prilikom pokretanja na programa Debug-StorageSubSystem cmdlet, iako je zapravo rezervisano dovoljno kapaciteta. Upozorenje je „Grupa za skladištenje nema minimalni preporučeni kapacitet rezerve. To može da ograniči vašu mogućnost vraćanja prilagodljivosti podataka u slučaju otkaza disk jedinica.“

 • Rešava problem koji može da dovede do preskakanja nekih datoteka i može da kreira duplirane datoteke na lokacijama Poslovnih fascikli tokom sesija sinhronizacije nabrajanja.

 • Rešava problem u sistemu Windows Multipoint Server 2016 koji može da generiše grešku „MultiPoint usluga ne reaguje na ovom računaru. Da biste rešili problem, pokušajte ponovo da pokrenete računar.“

 • Rešava problem koji sprečava učitavanje diskova korisničkih profila (UPD). Greška prilikom učitavanja generiše grešku „Ne možemo da se prijavimo na vaš nalog“, a korisnici dobijaju privremeni profil.

 • Rešava problem zbog kog se postavka teme visokog kontrasta netačno primenjuje kada se korisnik prijavi koristeći RDP.

 • Rešava problem koji prouzrokuje problem prilikom uparivanja za Bluetooth uređaje sa malom energijom.

 • Rešava problem u vezi sa pouzdanošću sa programom Microsoft Outlook.

 • Rešava problem sa pouzdanošću koja se javljala kada pritisnete taster Alt prilikom korišćenja aplikacije Microsoft Office koja je hostovana u ActiveX kontejneru.

Ako ste instalirali ranije ispravke, na uređaju će biti preuzete i instalirane samo nove popravke koje ovaj paket sadrži.

Potražite dodatne informacije o otklonjenim bezbednosnim propustima u Vodiču za bezbednosne ispravke.

Poboljšanja za Windows Update

Microsoft je objavio ispravku direktno za Windows Update klijent radi poboljšanja pouzdanosti. Bilo kojem uređaju sa operativnim sistemom Windows 10 koji je konfigurisan tako da automatski dobija ispravke sa lokacije Windows Update, uključujući Enterprise i Pro izdanja, biće ponuđena najnovija funkcionalna ispravku za Windows 10 na osnovu kompatibilnosti uređaja i smernice za odlaganje iz kolekcije Windows Update za preduzeća. Ovo ne utiče na izdanja dugoročnog servisiranja.

Poznati problemi u ovoj ispravci

Simptom

Zaobilazno rešenje

Nakon instaliranja kumulativne ispravke od 13. marta 2018. godine ili novije za operativni sistem Windows 10 u verziji 1607, samo najnovija funkcionalna ispravka operativnog sistema Windows 10 se vraća kao primenljiva. Ovim se sprečava primena prethodno izdatih funkcionalnih ispravki korišćenjem ConfigMgr (aktuelni ogranak) i Windows 10 planova servisiranja.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4103723.

Zapaženi su problemi sa pouzdanošću prilikom kreiranja zaštićenih virtuelnih mašina i obaveznih artefakata za njihovu primenu. Takođe su zapaženi problemi sa pouzdanošću čarobnjaka za zaštitu datoteka sa SCVMM interfejsom ili bez njega.

Napomena: Postojeći zaštićeni VM-ovi i HGS-ovi nisu zahvaćeni.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4284880.

 

Preuzimanje ove ispravke

Da biste preuzeli i instalirali ovu ispravku, izaberite stavke Postavke > Ažuriranje i bezbednost > Windows Update i izaberite Proverite na mreži da li postoje ispravke sa veb lokacije Microsoft Update.

Da biste nabavili zaseban paket sa ovom ispravkom, posetite veb lokaciju Kataloga Microsoft Update.

Informacije o datotekama

Da biste dobili spisak datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravci, preuzmite informacije o datotekama za kumulativnu ispravku 4093120

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×