Sadržaj
×

Datum izdanja:

17.1.2018.

Verzija:

pregled mesečne zbirne ispravke

Poboljšanja i popravke

Ova nebezbednosna ispravka sadrži poboljšanja i popravke koje su bile obuhvaćene ispravkom KB4056895 (koja je objavljena 8. januara 2018), kao i nova poboljšanja kvaliteta, poput uvida u narednu mesečnu zbirnu ispravku:

 • Rešava problem kod kog svako prijavljivanje pametne kartice na Windows Terminal Server / server udaljene radne površine može dovesti do curenja u usluzi certprop. Curenje tokena dovodi do curenja na računarima na kojima su instalirane ispravka MS16-111 /KB3175024 i popravke za prevazilaženje problema.

 • Rešava problem kod kog dolazi do prestanka funkcionisanja servera koji pokreću AppLocker.

 • Rešava problem kod kog se javlja neočekivano ponovno pokretanje sistema zbog koda izuzetka 0xc0000005 (narušavanje pristupa) u datoteci LSASS.exe, gde je cryptnet.dll modul koji prouzrokuje grešku.

 • Rešava problem do kog dolazi ako je datum obnavljanja Protokola statusa certifikata na mreži (OCSP) kasniji u odnosu na datum isteka certifikata, kada se OCSP povezan odgovor koristi do datuma obnavljanja, čak i ako je certifikat istekao.

 • Rešava više simptoma do kojih dolazi tokom prelaza napajanja, uključujući grešku zaustavljanja 0x9F (0000009F) kada uređaj pokušava da pređe u režim spavanja ili da se ponovo pokrene. Takođe, USB PnP uređaji mogu biti neupotrebljivi nakon aktiviranja iz stanja spavanja.

 • Rešava problem zbog kog lista Uređaji svojstva iSCSI inicijatora ne prikazuje određene ciljeve.

 • Rešava problem zbog kog se prikazuje ID događaja 1511 kada pokrenete zadatak koji je kreiran u planeru zadataka.

 • Rešava problem zbog kog stanje trke u upravljanju memorijom može dovesti do greške 0x50 ili 0x149 kada skratite proređene datoteke.

 • Rešava problem zbog kog AD FS nepravilno obrađuje wct parametar u zahtevu ws spoljnog pristupa kao lokalno vreme umesto kao UTC vrednost. To utiče na korisnike koji pristupaju spolja komponenti AD FS pomoću drugih nezavisnih dobavljača identiteta. Potvrda identiteta nije uspela jer netačne wct vrednosti podrazumevaju zlonamerne ili stare zahteve.

 • Rešava problem koji dovodi do neuspešnih pokušaja prikaza prethodnih verzija datoteke u okviru deljenja datoteka. Ovo je javlja kada disk koji hostuje deljenja datoteke pređe van mreže, a zatim se ponovo vrati na mrežu.

 • Rešava sledeće probleme sa WinRM uslugom:

  • Problem sa ulančavanjem koji može da dovede do otkazivanja WinRM usluge usled učitavanja. Ovo je rešenje na strani klijenta, tako da morate da ga primenite na zahvaćene računare i računare koji komuniciraju sa WinRM uslugom.

  • Problem sa performansama sistema koji može da dovede do prestanka odazivanja prijavljivanja uz poruku „Sačekajte konfiguraciju udaljene radne površine“. Do toga dolazi zbog mrtve petlje u WinRM usluzi.

 • Rešava problem koji se prvobitno javio u ispravci KB4056895, kada je pozivanje funkcije CoInitializeSecurity sa skupom parametara za potvrdu identiteta za RPC_C_AUTHN_LEVEL_NONE dovelo do greške STATUS_BAD_IMPERSONATION_LEVEL.

Potražite dodatne informacije o otklonjenim bezbednosnim propustima u Vodiču za bezbednosne ispravke.

Poznati problemi u ovoj ispravci

Simptom

Zaobilazno rešenje

Zbog problema koji pogađa neke verzije antivirusnog softvera, ova popravka je napravljena tako da se primenjuje samo na računarima na kojima je antivirusni ISV ažurirao ALLOW REGKEY.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4093121. Više vam ne treba sledeći ALLOW REGKEY da biste otkrili ovi ispravku i da bi vam bila ponuđena: 

HKEY_LOCAL_MACHINE"Subkey="SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\QualityCompat\cadca5fe-87d3-4b96-b7fb-a231484277cc

Nakon instaliranja ove ispravke, kod nekih sistema koji pokreću oba kontrolera prekida, PIC i APIC, može doći do otkazivanja sistema.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4077561

Nakon instaliranja ove ispravke na kontroleru domena, uređivanje nekih smernica grupe pomoću alatke GPMC ili AGPM 4.0 možda neće uspeti uz grešku „Podaci u baferu tačke ponovnog raščlanjivanja nisu važeći. (izuzetak od HRESULT: 0x80071128)“.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4074594.

 

Preuzimanje ove ispravke

Ova ispravka je navedena kao opcionalna u usluzi Windows Update. Da biste saznali dodatne informacije o tome kako da pokrenete uslugu Windows Update, pročitajte članak Uputstvo za preuzimanje ispravki u usluzi Windows Update. Da biste nabavili zaseban paket sa ovom ispravkom, posetite veb lokaciju Kataloga Microsoft Update.

Informacije o datotekama

Da biste dobili spisak datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravci, preuzmite informacije o datotekama za ispravku 4057401.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×