17. mart, 2020—KB4541333 (Verzija operativnog sistema 17134.1399)

Datum izdavanja::

Verzija:

17.3.2020.

Verzija operativnog sistema 17134.1399

Servisiranje operativnog sistema Windows 10, u verziji 1803 (ispravka iz aprila 2018), za izdanja Home i Pro, je obustavljeno. Za Windows 10 uređaje koji su obustavili servisiranje ili će biti obustavljeno za nekoliko meseci, Windows Update će automatski inicirati funkcionalnu ispravku (kod korisnika koji imaju mogućnost da odaberu vreme koje im odgovara). Na taj način ovi uređaji dobijaju podršku i mesečne ispravke koje su važne za bezbednost uređaja i ispravnost ekosistema.

Istaknute stavke

 • Ažurira problem koji dovodi do greške prilikom štampe na deljeni dokument.

 • Ažurira problem koji uzrokuje grešku zaustavljanja kada se Windows nastavi iz stanja spavanja i uključi određene Bluetooth slušalice.

 • Poboljšava kompatibilnost aplikacije i uređaja sa Windows ispravkama.

Poboljšanja i popravke

Ova nebezbednosna ispravka sadrži poboljšanja kvaliteta. U ključne promene spadaju:

 • Rešava problem koji dovodi do greške prilikom štampanja na skladište dokumenta.

 • Rešava problem koji uzrokuje KERNEL_SECURITY_CHECK_FAILURE (139) grešku zaustavljanja kada se Windows nastavi iz stanja spavanja i uključi određene Bluetooth slušalice.

 • Rešava problem koji može da uzrokuje kašnjenje do dva minuta prilikom prijavljivanja ili otključavanja sesije na Hybrid Azure Active Directory računarima koji su spojeni.

 • Rešava problem koji uzrokuje potvrdu identiteta u usluzi Azure Active Directory okruženju i ne pojavljuje se greška.

 • Rešava problem koji sprečava mašine koje su omogućile funkciji Credential Guard da se pridruži domenu. Poruka o grešci je „Sat servera nije sinhronizovan sa satom primarnog kontrolora domena“.

 • Rešava problem sa procenom statusa kompatibilnosti ekosistema operativnog sistema Windows radi lakšeg obezbeđivanja kompatibilnosti aplikacije i uređaja za sve ispravke za Windows.

 • Rešava problem koji sprečava Microsoft User Experience Virtualization (UE-V) postavke rominga kako bi se omogućile datoteke potpisa koje se koriste za nove poruke, prosleđene poruke i odgovore.

 • Rešava problem koji sprečava da neke mašine automatski idu u režim spavanja pod određenim okolnostima zbog „Advanced Threat Protection za Microsoft zaštitnika“ (ATP) automatskog incidentnog odgovora (IR).

 • Rešava problem koji sprečava neke računare da uspešno pokreću „Advanced Threat Protection & Vulnerability Management za Microsoft zaštitnika“.

 • Poboljšava podršku za staze koje nisu ASCII za Microsoft Defender ATP Auto IR.

Ako ste instalirali ranije ispravke, na uređaj će biti preuzete i instalirane samo nove popravke koje ovaj paket sadrži.

Poznati problemi u ovoj ispravci

Simptom

Zaobilazno rešenje

Uređaji koji koriste ručno ili automatski konfigurisan proxy server, posebno sa virtuelnom privatnom mrežom (VPN), mogu da pokažu status ograničenog interneta ili da nema internet veze u okviru indikatora statusa mrežne povezanosti (NCSI) na sistemskoj traci poslova. Ovo može da se desi kada se povežete na VPN mrežu ili prekinete vezu sa njom, ili nakon promene statusa između te dve radnje. Uređaji sa ovim problemom mogu da imaju problema i sa dolaskom do interneta u okviru aplikacija koje koriste WinHTTP ili WinInet. U primere aplikacija na koje to može da utiče spadaju, bez ograničenja, Microsoft timovi, Microsoft Office, Microsoft Office 365, Microsoft Outlook, Internet Explorer 11 i neke verzije pregledača Microsoft Edge.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4554349.

Uređaji na domenu možda neće moći da instaliraju aplikacije objavljene pomoću objekta smernica grupe (GPO). Ovaj problem utiče samo na instalacije aplikacija koje koriste .msi datoteke. On ne utiče na druge metode instalacije, poput Microsoft Store prodavnice.

Ovaj problem je rešen u ispravci KB4550944.

Kako da preuzmete ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft preporučuje da instalirate najnoviju servisnu stek ispravku (SSU) za operativni sistem pre nego što instalirate najnoviju kumulativnu ispravku (LCU). Servisne stek ispravke (SSU) poboljšavaju pouzdanost postupka ažuriranja da bi se ublažili potencijalni problemi sa LCU instaliranjem. Opšte informacije o SSU ispravkama potražite u članku Servisne stek ispravke i Servisne stek ispravke (SSU): Najčešća pitanja.

Ako koristite Windows Update, najnoviji SSU (KB4540724) će vam biti automatski ponuđen. Zaseban paket za najnoviji SSU potražite u Katalogu Microsoft Update.  

Instaliranje ove ispravke

Kanal objavljivanja

Dostupno

Naredni korak

Windows Update ili Microsoft Update

Da

Izaberite Postavke > Ažuriranje i bezbednost > Windows Update. U delu Dostupne su opcionalne ispravke pronaći ćete vezu za instaliranje i ažuriranje ispravke.

Katalog Microsoft Update

Da

Da biste nabavili zaseban paket sa ovom ispravkom, posetite veb lokaciju Kataloga Microsoft Update.

Windows Server Update Services (WSUS)

Ne

Ovu ispravku možete da uvezete u WSUS ručno. Pogledajte Katalog Microsoft Update za uputstva.

 

Informacije o datoteci

Da biste dobili spisak datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravci, preuzmite informacije o datotekama za kumulativnu ispravku 4541333

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×