Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Datum izdavanja::

18.6.2019.

Verzija:

Verzija OS 17134.858

Kraj servisiranja ispravke za Windows 10 iz aprila 2018. je 12. novembra 2019, za izdanja Home i Pro. Uređaje koji koriste ispravku operativnog sistema Windows 10 iz aprila 2018. ćemo početi da ažuriramo od 16. jula 2019., kako bi ti uređaji ostali servisirani i bezbedni. Više informacija potražite u odeljku Windows 10, verzija 1903 na kontrolnoj tabli sa informacijama o izdanju .

Napomena Pratite @WindowsUpdate da biste saznali kada se objavljuje novi sadržaj na kontrolnoj tabli sa informacijama o izdanju.

Podsetnik: 12. marta i 9. aprila će biti dve poslednje Delta ispravke za Windows 10, verziju 1803. Bezbednosne i kvalitativne ispravke će i dalje biti dostupne putem ekspresnih i kompletnih kumulativnih paketa ispravki. Više informacija o ovoj promeni potražite na blogu.

Od ispravke KB4499183 uvodimo funkciju koja vam omogućava da odlučite kada da instalirate funkcionalnu ispravku. Vi kontrolišete kada preuzimate funkcionalnu ispravku i istovremeno ažurirate uređaje. Funkcionalne ispravke dostupne za uređaje koji ispunjavaju uslove se prikazuju u posebnom modulu na stranici Windows Update (Postavke > Ažuriranje i bezbednost > Windows Update). Ako želite da odmah preuzmete dostupnu ispravku, izaberite Preuzmi i instaliraj odmah. Više o toj funkciji saznajte na ovom blogu

Kada je za Windows 10 uređaje obustavljeno servisiranje ili će biti obustavljeno za nekoliko meseci, Windows Update će početi da automatski inicira funkcionalnu ispravku. Na taj način ovi uređaji dobijaju podršku i mesečne ispravke koje su važne za bezbednost uređaja i ispravnost ekosistema.

Poboljšanja i popravke

Ova ispravka sadrži poboljšanja kvaliteta. U ključne promene spadaju:

 • Rešava problem koji sprečava operativni sistem da učitava nove datoteke ikona ako naiđe na datoteku ikona u pogrešnom formatu.

 • Rešava problem koji sprečava pravilno otvaranje pregledača Microsoft Edge u određenim scenarijima kada izaberete vezu unutar aplikacije.

 • Rešava problem koji sprečava aplikaciju Kalkulator da prati postavku Gannen kada je omogućena. Više informacija potražite u ispravci KB4469068.

 • Rešava problem zbog kog događaj pritiska tastera miša i otpuštanja može ponekad da dovede do dodatnog događaja pomeranja miša.

 • Rešava problem zbog kog korisnički interfejs prestaje da se odaziva nekoliko sekundi kada pomerate prozore dok je otvoreno više podređenih prozora.

 • Rešava problem koji dozvoljava korisnicima da onemoguće pozadinske slike za prijavu kada je omogućena smernica „Računar\Administrativni predlošci\Kontrolna tabla\Personalizacija\Spreči promenu zaključanog ekrana i ekrana za prijavljivanje“.

 • Rešava problem zbog kog Microsoft Outlook može da prestane da radi prilikom zatvaranja stavke pošte.

 • Rešava problem sa procenom statusa kompatibilnosti ekosistema operativnog sistema Windows radi lakšeg obezbeđivanja kompatibilnosti aplikacije i uređaja za sve ispravke za Windows.

 • Rešava problem neuspelog ažuriranja grane registratora korisnika kada objavite opcionalni paket u grupi veza nakon što je grupa veza prethodno objavljena.

 • Rešava problem koji uklanja UserRights smernice svih korisnika u bezbednosnoj grupi kada uklonite uređaj sa servera za upravljanje mobilnim uređajima (MDM) ili kada Microsoft Intune izbriše UserRights smernicu.

 • Rešava problem koji može da onemogući pravilnu primenu paketa za dodeljivanje u nekim situacijama kada se koristi za pozivanje dobavljača usluga konfigurisanja (CSP) alata CleanPC.

 • Dodaje podršku za podesivu sigurnu listu klijenata za ActiveX kontrole prilikom korišćenja Kontrola aplikacija Windows zaštitnika. Više informacija potražite u odeljku Dozvola registracije COM objekata u smernicama Kontrola aplikacija Windows zaštitnika.

 • Rešava problem sa korišćenjem NG programskog interfejsa aplikacije za zaštitu podataka (DPAPI-NG) ili datoteke u formatu za razmenu ličnih podataka (PFX) koja je zaštićena grupom. Podaci koje ste zaštitili pomoću jednog od tih mehanizama u sistemu Windows 10 u verziji 1607 i sistemu Windows Server 2016 ili starijoj verziji ne mogu da se dešifruju u sistemu u verziji 1703 ili novijoj.

 • Rešava problem koji sprečava prijavljivanje korisnika na Microsoft Surface Hub uređaj pomoću Azure Active Directory naloga. Ovaj problem se javlja zato što prethodna sesija nije uspešno završena.

 • Rešava problem koji može da spreči Windows Information Protection (NP) u sprovođenju šifrovanja na prenosivom USB disku.

 • Rešava problem koji dovodi do otkazivanja Windows menadžera naloga (WAM) prilikom korišćenja modula pouzdane platforme (TPM) i sprečava proveru identiteta korisnika.

 • Rešava problem zbog kog Upravljanje diskovima i DiskPart prestaju da reaguju prilikom uvođenja nekih prenosivih diskova u sistem Windows.

 • Rešava problem sa sistemom u kome je omogućena zaštita direktnog pristupa memoriji (DMA) u jezgru pre početka. Kada sistem pokrene Windows u bezbednom režimu, sistem prestaje da radi uz grešku „DRIVER_VERIFIER_DMA_VIOLATION“.

 • Rešava problem koji dovodi do prestanka rada aplikacija sistema Office 365 nakon otvaranja kada se implementiraju kao paketi za App-V.

 • Onemogućava Microsoft Visual Basic Script (VBScript) prema podrazumevanim postavkama na internetu i u zonama ograničenih lokacija u pregledaču Internet Explorer i kontroli veb pregledača.

 • Rešava problem sa programskim pomeranjem u pregledaču Internet Explorer 11.

 • Rešava problem zbog kog može da se prikaže poruka o grešci „MMC je otkrio grešku u proširenju konzole i poništiće njegovo učitavanje“ prilikom pokušaja proširenja, prikaza ili kreiranja Prilagođenih prikaza u Prikazivaču događaja. Osim toga, aplikacija može prestati da reaguje ili da se zatvori. Možete dobiti istu poruku o grešci prilikom korišćenja opcije Filtriranje trenutne evidencije u meniju Radnja sa ugrađenim prikazima ili evidencijom.

Ako ste instalirali ranije ispravke, na uređaj će biti preuzete i instalirane samo nove popravke koje ovaj paket sadrži.

Poznati problemi u ovoj ispravci

Simptom

Zaobilazno rešenje

Određene operacije, poput preimenovanja, koje obavljate na datotekama i fasciklama koje se nalaze na Deljenom volumenu klastera (CSV) možda neće uspeti zbog greške „STATUS_BAD_IMPERSONATION_LEVEL (0xC00000A5)“. To se događa kada obavljate operaciju na čvoru vlasnika CSV-a iz procesa koji nema administratorske privilegije.

Uradite nešto od navedenog:

 • Obavite operaciju iz procesa koji ima administratorske privilegije.

 • Obavite operaciju iz čvora koji nema vlasništvo nad CSV-om.

Microsoft radi na rešenju problema i dostaviće ispravku u predstojećem izdanju.

Istražujemo izveštaje o tome da se na malom broju uređaja prikazuje crni ekran tokom prve prijave nakon instalacije ispravki.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4519978.

Može doći do problema prilikom povezivanja uređaja na neke uređaje na skladišnoj mreži (SAN) pomoću internet interfejsa za male računarske sisteme (iSCSI) nakon instaliranja ove ispravke. Možda ćete dobiti i grešku u odeljku sa evidencijom sistema u komponenti Prikazivač događaja sa ID-om događaja 43 iz iScsiPrt i opisom „Cilj nije odgovorio na vreme na zahtev za prijavljivanje.“

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4509478.

Uređaji koji počinju da koriste okruženje izvršavanja pre pokretanja sistema (PXE) iz Windows usluge daljinske primene (WDS) ili System Center upravljača konfiguracije (SCCM) možda neće uspeti da se pokrenu sa greškom „Status: 0xc0000001, informacije: zahtevani uređaj nije povezan ili mu nije moguće pristupiti” nakon instaliranja ove ispravke na WDS serveru.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4512509.

Kako da preuzmete ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft preporučuje da instalirate najnoviju servisnu stek ispravku (SSU) za operativni sistem pre nego što instalirate najnoviju kumulativnu ispravku (LCU). Servisne stek ispravke (SSU) poboljšavaju pouzdanost postupka ažuriranja i ublažavaju potencijalne probleme sa LCU instaliranjem. Za više informacija pogledajte Servisne stek ispravke.

Ako koristite Windows Update, automatski će vam biti ponuđen najnoviji SSU (KB4497398). Da biste dobili zaseban paket za najnoviji SSU, potražite ga u Katalogu Microsoft Update

Instaliranje ove ispravke

Da biste preuzeli i instalirali ovu ispravku, izaberite stavke Postavke > Ažuriranje i bezbednost > Windows Update i izaberite Proveri da li postoje ispravke.

Da biste nabavili zaseban paket sa ovom ispravkom, posetite veb lokaciju Kataloga Microsoft Update.

Informacije o datotekama

Da biste dobili spisak datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravci, preuzmite informacije o datotekama za kumulativnu ispravku 4503288

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×