Srodne teme
×
Sign in with Microsoft
New to Microsoft? Create an account.

Datum izdanja:

18.10.2018.

Verzija:

Verzija OS 15063.1418

Poboljšanja i popravke

Ova ispravka sadrži poboljšanja kvaliteta. Ova ispravka ne sadrži nijednu novu funkciju operativnog sistema. U ključne promene spadaju:

 • Rešava problem koji prouzrokuje povećanje iskorišćenosti procesora, što dovodi do pogoršanja performansi na nekim sistemima koji imaju AMD procesore Family 15h i 16h. Ovaj problem se javlja nakon instalacije ispravki za Windows korporacije Microsoft iz juna 2018. ili jula 2018. i ispravki za AMD mikrokôd koje rešavaju ranjivost Spectre Variant 2 (CVE-2017-5715 – ubrizgavanje cilja ogranka).

 • Rešen je problem sa redenominacijom lokalne valute koju je Centralna banka Venecuele primenila kako bi novu valutu Bolivar Soberano uvela u cirkulaciju.

 • Rešava dodatne probleme sa ažuriranim informacijama o vremenskim zonama.

 • Rešen je problem koji može dovesti do prestanka odazivanja operativnog sistema prilikom prelaska iz stanja spavanja u stanje hibernacije.

 • Rešen je problem sa navigacijom od prikaza decenija u japanskom kalendaru. Kada korisnik pokuša da pređe iz trenutne u sledeću eru, navigacija ne radi pravilno.

 • Rešen je problem sa performansama potvrde identiteta u oblaku za naloge koji veoma brzo kreiraju sesije prijavljivanja.

 • Rešen je problem zbog kog je bilo nemoguće onemogućiti TLS 1.0 i TLS 1.1 dok je omogućen režim federalnog standarda obrade informacija (FIPS).

 • Rešen je problem zbog kog aplikacije na sistemima sa više od 4 GB memorije primaju kôd greške „Pristup odbijen 0x5“ prilikom pozivanja komande CreateProcessWithLogonW().

 • Rešen je problem zbog kog aplikacije imaju curenja pri rukovanju kada se koriste klijentski certifikati za potvrdu identiteta sa TLS protokolom. Ovaj problem se javlja kada se poziv FreeCredentialsHandle odvije pre poziva DeleteSecurityContext u šifri aplikacije.

 • Rešen je problem zbog kog App-V paketi otkazuju zbog nedostajuće datoteke ili DLL greške.

 • Rešen je problem zbog kog System.Security.Cryptography.Algorithms referenca nije pravilno učitana u komponentu .NET Framework 4.7.1 nakon zakrpi od 10. jula 2018. i 14. avgusta 2018.

 • Rešen je problem koji može da dovede do prestanka rada sistema tokom isključivanja Windows Presentation Foundation (WPF) aplikacija usled TaskCanceledException. Aplikacije koje su podložne ovom problemu vrše zadatke koji uključuju slabe događaje ili povezivanje podataka nakon što funkcija Application.Run() vrati vrednosti.

 • Otklonjeno je stanje trke u privremenim datotekama i određenim antivirusnim skenerima zbog kog aplikacije .NET Framework prestaju da rade. Poruka o grešci glasi „Proces ne može da pristupi datoteci <naziv privremene datoteke>“.

 • Ažurira podršku komponente .NET Framework za formatiranje japanskih datuma za prvu godinu u erama. Kada je šablon formata y年, format godine koristi simbol 元, a ne broj godine 1. Osim toga, .NET Framework će podržati datume koji sadrže 元.

 • Ažurirane su informacije o venecuelanskoj valuti. To će uticati na kulturu es-VE na sledeći način:

  • Simbol valute je „Bs.S“.

  • Naziv valute na engleskom je Bolívar Soberano.

  • Lokalni naziv valute je bolívar soberano.

  • Međunarodna šifra valute je VES.

 • Rešen je problem sa prikazom dijaloga koje se može javiti sa porukom koja se ne može primeniti, a koja počinje rečima „Hostuje...“ prilikom prvog pokretanja pregledača Microsoft Edge. Ovaj dijalog se pojavljuje samo ako ste uključili postavku „Blokiraj samo kolačiće nezavisnih dobavljača“ u pregledaču Microsoft Edge i ako ste primenili određene jezičke pakete nakon instaliranja ispravke od 9. oktobra 2018.

Ako ste instalirali ranije ispravke, na uređaju će biti preuzete i instalirane samo nove popravke koje ovaj paket sadrži.

Poboljšanja za Windows Update

Microsoft je objavio ispravku direktno za Windows Update klijent radi poboljšanja pouzdanosti. Bilo kojem uređaju sa operativnim sistemom Windows 10 koji je konfigurisan tako da automatski dobija ispravke sa lokacije Windows Update, uključujući Enterprise i Pro izdanja, biće ponuđena najnovija funkcionalna ispravku za Windows 10 na osnovu kompatibilnosti uređaja i smernice za odlaganje iz kolekcije Windows Update za preduzeća. Ovo ne utiče na izdanja dugoročnog servisiranja.

Poznati problemi u ovoj ispravci

Simptom

Zaobilazno rešenje

Nakon instalacije pregleda zbirne kvalitativne ispravke za avgust ili ispravke za .NET Framework od 11. septembra 2018, kreiranje instance za SqlConnection može da izbaci izuzetak. Više informacija o ovom problemu potražite u sledećem članku Microsoft baze znanja:

4470809 Izuzetak pri kreiranju instance za SqlConnection u softveru .NET 4.6 i novijim verzijama nakon instaliranja ispravki za .NET Framework iz avgusta i septembra 2018.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4480959.

Nakon instalacije ove ispravke, korisnici možda neće moći da koriste traku za traženje u programu Windows Media Player kada reprodukuju određene datoteke. Ovaj problem neće uticati na normalno reprodukovanje.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4471327.

Preuzimanje ove ispravke

Pre instaliranja ove ispravke

Windows kumulativne ispravke zahtevaju da instalirate najnoviju servisnu stek ispravku (SSU) za operativni sistem pre nego što instalirate najnoviju kumulativnu ispravku (LCU). Ovo ublažava potencijalne probleme sa LCU instaliranjem. Za više informacija pogledajte Servisne stek ispravke.

Ako koristite Windows Update, automatski će vam biti ponuđena najnovija SSU (KB4132649). Da biste dobili zaseban paket za na najnoviju SSU, pređite na Katalog Microsoft Update

Instaliranje ove ispravke

Da biste preuzeli i instalirali ovu ispravku, idite do stavke Postavke > Ažuriranje i bezbednost > Windows Update i izaberite Proveri da li postoje ispravke.

Da biste nabavili zaseban paket sa ovom ispravkom, posetite veb lokaciju Kataloga Microsoft Update.

Informacije o datotekama

Da biste dobili spisak datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravci, preuzmite informacije o datotekama za kumulativnu ispravku 4462939

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×