Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Datum izdavanja::

19.1.2023.

Verzija:

Verzija OS 22000.1516

Informacije o windows terminologiji ažuriranja potražite u članku o tipovima ispravki za Windows i tipovima mesečnih kvalitativnih ispravki. Pregled verzije Windows 11 21H2 potražite na stranici istorije ažuriranja.

BeleškePratite @WindowsUpdate biste saznali kada se novi sadržaj objavi na Windows kontrolnoj tabli za ispravnost.   

Ističe

 • Novi! Ova ispravka kombinuje Windows spotlight sa temama na stranici Personalizacija. To olakšava otkrivanje i uključivanje funkcije Windows Spotlight.

 • Novi! Ova ispravka prikazuje obaveštenja o skladištu za Microsoft OneDrive pretplatnike na stranici Sistemi u aplikaciji Postavke. Obaveštenja se pojavljuju kada ste blizu ograničenja skladišta. Takođe možete da upravljate skladištem i kupite dodatno skladište ako je potrebno.

 • Novi! Ova ispravka pruža punu količinu kapaciteta skladišta za sve vaše OneDrive pretplate. Takođe prikazuje ukupan prostor za skladištenje na stranici "Nalozi" u aplikaciji "Postavke".

 • Novi! Ova ispravka poboljšava utisak pri radu sa Microsoft nalogom u postavkama. Na primer, možete da upravljate OneDrive pretplatama i upozorenjima o skladištu.

 • Novi! Ova ispravka prikazuje detalje pretplate na Xbox na stranici "Nalozi" u aplikaciji "Postavke". Pretplatnici na Xbox mogu i da upravljaju pretplatom na toj stranici. Korisnici koji nisu pretplatnici mogu da istraže opcije pretplate na Xbox na stranici Nalozi.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na neke moderne aplikacije. Ovaj problem ih sprečava da se otvore.

 • Ova ispravka rešava problem do kojeg može doći kada je uređivač metoda unosa (IME) aktivan. Aplikacije mogu prestati da se odaziva kada koristite miš i tastaturu u isto vreme.

 • Ova ispravka rešava problem koji sprečava otvaranje tastature na ekranu osetljivom na dodir.

 • Ova ispravka rešava problem koji vas sprečava da tražite datoteku na osnovu sadržaja datoteke.

Poboljšanja

Ova ispravka koja nije bezbednosna uključuje poboljšanja kvaliteta. Kada instalirate ovaj KB:

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na searchindexer.exe. To vas nasumično sprečava da se prijavite ili odjavite.

 • Ova ispravka rešava problem sa neusaglašenošću resursa između dve ili više niti (poznata kao beskontaktna tačka). Ovaj blokadu utiče na COM+ aplikacije.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na conhost.exe. Prestaće dase odaziva.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na listu pretrage Domain Name System (DNS) sufiksa. Kada ga konfigurišete, nadređeni domen možda nedostaje.

 • Ova ispravka dodaje podršku za dugačke dužine URL adrese dužine do 8196 znakova.

 • Ova ispravka rešava problem koji može da utiče na FindWindow() ili FindWindowEx(). Oni mogu vratiti pogrešan regulator prozora.

 • Ova ispravka rešava problem koji pogoršavaju lokaciju memorije. Do problema dolazi kada koristite određeni hardver HD kontrolera zvuka.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na određene sisteme koji imaju firmver pouzdane module platforme. (TPM). Ovaj problem vas sprečava da koristite AutoPilot za podešavanje tih sistema.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na štampanje u položenom režimu u pregledaču Microsoft Edge. Rezultat štampanja je neispravan. Do ovog problema dolazi kada koristite Microsoft Defender Application Guard.

 • Ova ispravka rešava problem koji explorer.exe odaziva. Do ovog problema dolazi kada koristite dugmad za reprodukciju i pauziranje na tastaturi na određenim uređajima.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na upravljače domenima za Windows Server 2022. Oni prestaju da se odazivanje kada upravljaju Lightweight Directory Access Protocol (LDAP) zahtevima.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na MSba oznaku Resilient File System (ReFS). Problem izaziva curenje grupe koja nije stranica.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na reFS. Problem izaziva visoku iskorišćenost grupe koja nije stranica, što svodi sistemsku memoriju na nivo.

 • Ova ispravka menja način na koji omogućavate konfiguraciju Windows procesora dijagnostičkih podataka prilikom pripreme za podršku za granice EU podataka. Da biste saznali više, pogledajte članak Omogućavanje konfiguracije Procesora dijagnostičkih podataka za Windows.

Ako ste instalirali starije ispravke, na uređaju će biti preuzete i instalirane samo nove ispravke sadržane u ovom paketu.

Windows 11 steka servisiranja - 22000.1510

Ova ispravka poboljšava kvalitet steka servisiranja, što je komponenta koja instalira Windows ispravke. Servisiranje steka ispravki (SSU) osigurajte da imate robusnu i pouzdanu stek servisiranja kako bi vaši uređaji mogli da primaju i instaliraju Microsoft ispravke. 

Poznati problemi u ovoj ispravki

Odnosi se na

Simptom

Zaobilazno rešenje

IT administratori

Nakon instaliranja ispravki objavljenih 10. januara 2023. i novijih verzija, profili uređaja „Terminal“ koji imaju omogućeno automatsko prijavljivanje možda se neće automatski prijaviti. Kada Autopilot dovrši obezbeđivanje, uređaji na koje ovo utiče ostaće na ekranu za prijavljivanje i tražiće akreditive.

Radimo na rešenju i obezbedićemo ažuriranje u predstojećem izdanju.

Kako da preuzmete ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft kombinuje najnoviju stek ispravku servisiranja (SSU) za operativni sistem sa najnovijom kumulativnom ispravkom (LCU). Opšte informacije o SSU-u potražite u člancima Ažuriranja steka servisiranja i Stek servisiranja Novosti (SSU): Najčešća pitanja

Instaliraj ovu ispravku

Kanal izdavanja

Dostupna

Sledeći korak

Windows Update ili Microsoft Update

Da

Idite na Postavke> Update & Security > Windows Update. U oblasti Opcionalne dostupne ispravke pronaći ćete vezu za preuzimanje i instaliranje ispravke.

Windows Update za preduzeća

Ne

Niko. Ove promene će biti uključene u sledeću bezbednosnu ispravku za ovaj kanal.

Microsoft Update katalog

Da

Da biste dobili samostalni paket za ovu ispravku, idite na veb lokaciju Microsoft Update kataloga.

Windows Server Update Services (WSUS)

Ne

Ovu ispravku možete ručno da uvezete u WSUS. Uputstva potražite u Microsoft Update katalogu.

Ako želite da uklonite LCU

Da biste uklonili LCU nakon instaliranja kombinovanog SSU i LCU paketa, koristite opciju komandne linije DISM/Remove-Package sa imenom LCU paketa kao argumentom. Ime paketa možete da pronađete koristeći ovu komandu: DISM /online /get-packages.

Pokretanje Windows Update samostalnog instalacionog programa (wusa.exe) sa prekidačom /deinstaliraj na kombinovanom paketu neće funkcionisati zato što kombinovani paket sadrži SSU. Posle instalacije ne možete da uklonite SSU iz sistema.

Informacije o datoteci

Za listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravki, preuzmite informacije o datoteci za informacije o kumulativnim 5019274

Za listu datoteka koje su obezbeđene u steku servisiranja, preuzmite informacije o datoteci za SSU – verzija 22000.1510

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Unapredite veštine

Istražite obuku >

Prvi nabavite nove funkcije

PRIDRUŽITE SE MICROSOFT 365 INSAJDERIMA >

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×