Sadržaj
×

Datum izdavanja::

19.3.2019.

Verzija:

Verzija OS 16299.1059

Podsetnik: 12. marta i 9. aprila će biti dve poslednje Delta ispravke za Windows 10, verziju 1709. Bezbednosne i kvalitativne ispravke će i dalje biti dostupne putem ekspresnih i kompletnih kumulativnih paketa ispravki. Više informacija o ovoj promeni potražite na blogu.

Podsetnik: Servisiranje za Windows 10, verziju 1709, će biti obustavljeno 9. aprila 2019. za uređaje sa izdanjima Windows 10 Home, Pro, Pro for Workstation i IoT Core. Ovi uređaji više neće primati mesečne bezbednosne i kvalitativne ispravke koje sadrže zaštitu od najnovijih bezbednosnih pretnji. Da biste nastavili da dobijate bezbednosne i kvalitativne ispravke, Microsoft preporučuje ažuriranje na najnoviju verziju operativnog sistema Windows 10.

VAŽNO: Izdanja Windows 10 Enterprise, Education i IoT Enterprise će i dalje dobijati servisiranje 12 meseci besplatno u skladu sa objavom za životne cikluse iz oktobra 2018.

 

Poboljšanja i popravke

Ova ispravka sadrži poboljšanja kvaliteta. U ključne promene spadaju:

 • Rešavanje problema sa Microsoft Access 97 bazom podataka koji zaustavlja traženu operaciju kada tabela ili kolona ima prilagođena svojstva.

 • Ažuriranje informacija o vremenskoj zoni za Buenos Aires, Argentina.

 • Rešavanje problema sa softverom Microsoft Office Visual Basic for Applications koji ne koristi postavke registratora za japansku eru za datume u japanskom formatu. Više informacija potražite u ispravci KB4469068.

 • Ažuriranje informacija o vremenskoj zoni za Kazahstan.

 • Ažuriranje informacija o vremenskoj zoni za Sao Tome i Principe.

 • Rešavanje problema koji sprečava korisnike da omoguće podršku za gan-nen za japansku eru. Više informacija potražite u ispravci KB4469068.

 • Rešavanje problema sa smernicama grupe, „Isključi obaveštenja aplikacija na zaključanom ekranu”.

 • Rešavanje problema koji može da spreči prijavu korisnika i da dovede do zaključavanja naloga kada se za pokretanje aplikacija koristi App-V klijent. Problem se javlja jer Kerberos potvrda identiteta otkazuje kada pokuša da dobije informacije o korisniku sa servera imena domena (DNS). Izmenite sledeći ključ registratora:

  • Postavka: UseDcForGetUserInfo

  • Putanja: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\AppV\Shared\

  • Tip: REG_DWORD

  • Vrednost: Podešavanje sledeće DWORD vrednosti na broj koji nije nula će omogućiti rešenje.

 • Rešavanje problema koji sprečava pokretanje aplikacija App-V i generiše grešku „0xc0000225“. Podešavanje sledeće DWORD vrednosti na broj koji nije nula će omogućiti rešenje: HKLM\Software\Microsoft\AppV\\MAV\Configuration\MaxAttachWaitTimeInMilliseconds”. Podrazumevana vrednost je nula, maksimalna je 10.000 i ograničava maksimalno vreme čekanja za upravljački program kada dođe do greške. Više informacija potražite u ispravci KB4494206.

 • Rešavanje problema koji sprečava prikazivanje dijaloga akreditiva za potvrdu identiteta kada veb server za preduzeća pokuša da se poveže na internet.

 • Rešavanje problema zbog kog se klijent ili server ponovo pokreće prilikom prijavljivanja pomoću pametne kartice sa savetima za korisničko ime na računar koji se pridružio usluzi Azure Active Directory (AAD) pomoću Usluga udaljene radne površine.

 • Rešavanje problema sa Microsoft Outlook profilima na uređajima pridruženim domenu i radnom mestu. Pravljenje novog Microsoft Outlook profila možda neće uspeti ili napravljeni Microsoft Outlook profili možda neće raditi kasnije.

 • Rešavanje problema koji uklanja smernice ALLOWCLSIDS iz XML datoteke smernica prilikom pokretanja pravila Add-SignerRule za Kontrolu aplikacija Windows zaštitnika.

 • Rešavanje problema koji sprečava proveru identiteta korisnika i dovodi do otkazivanja Windows menadžera naloga (WAM) prilikom korišćenja modula pouzdane platforme (TPM).

 • Rešavanje problema koji dovodi do otkazivanja obnavljanja certifikata prilikom korišćenja opcije CERT_RENEWAL_PROP_ID sa interfejsom ICertPropertyRenewal.

 • Dodavanje nove postavke smernicama grupe pod nazivom „Omogući operativnom sistemu Windows da sa zadrškom prekine vezu računara sa mrežom”. Ova postavka određuje kako će Windows prekidati vezu računara sa mrežom kada utvrdi da računar više ne treba da bude povezan sa mrežom.

  • Ako je omogućena, Windows će prekinuti vezu računara sa mrežom sa zadrškom (prekid veze nije neposredan ili iznenadan).

  • Ako je onemogućena, Windows prekida vezu računara sa mrežom odmah.

  • Ako nije konfigurisana, podrazumevano ponašanje je prekid veze sa zadrškom. Više informacija o prekidu veze sa zadrškom potražite u članku Objašnjenje i konfiguracija Windows upravljača za uspostavljanje veze.

Putanja: Konfiguracija računara\Smernice\Administrativni predlošci\Mreža\Windows upravljač za uspostavljanje veze. 

 • Rešavanje problema koji može da dovede do greške „Stop 0x133” u NTFS.sys.

 • Rešavanje problema zbog kog Windows ponovo koristi Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP) zakup koji je istekao ako je zakup istekao tokom zatvaranja OS-a.

 • Rešavanje problema koji dovodi do prikaza poruke „Windows je napravio privremeno upozorenje.” ako napravite datoteku stranice na disk jedinici sa karakteristikama FILE_PORTABLE_DEVICE.

 • Rešavanje problema zbog kog korisnički interfejs (UI) prestaje da se odaziva nekoliko sekundi kada pomerate prozor dok je otvoreno više podređenih prozora.

 • Rešavanje problema zbog kog interfejs grafičkog uređaja (GDI) DeleteObject() može da dovede do prestanka rada procesa pozivanja kada su oba sledeća uslova ispunjena:

  • Proces pozivanja je WOW64 proces koji upravlja adresama memorije većim od 2 GB.

  • DeleteObject() se poziva uz kontekst uređaja koji je kompatibilan sa kontekstom uređaja za štampanje.

 • Pojednostavljena integracija sa komponentom Microsoft Cloud App Security (MCAS) za otkrivanje korišćenja aplikacija na oblaku unutar i izvan korporativne mreže za klijente usluge Advanced Threat Protection (ATP) za Windows zaštitnik.

 • Omogućavanje automatskog istraživanja i oporavka za klijente usluge ATP za Windows zaštitnik.

 • Rešavanje problema koji sprečava funkcionisanje smernica „Isključi obaveštenja aplikacija na zaključanom ekranu”. Putanja je „Konfiguracija računara\Administrativni predlošci\Sistem\Logotip”.

 • Rešavanje manjih problema sa nepoznatim opcijama (nepoznat OPT) u mehanizmima proširenja za DNS (EDNS) za ulogu Windows DNS servera.

 • Rešava problem da bi se ispunili zahtevi GB18030 certifikata.

 • Odnosi na problem koji sprečava analizatore datuma da pretvaraju buduće i prošle datume (gregorijanski i japanski kalendar) u složenim dokumentima (nekadašnji OLE) u relevantne datume japanske ere. Više informacija potražite u ispravciKB4469068.

 • Rešava problem koji dovodi do prestanka rada Wdiwifi.SYS uz grešku „7E (0xc0000005)“. Ovaj problem se javlja kada se klijentski uređaj prebacuje između bežičnih pristupnih tački (WAP) sa istim BSSID-ovima na frekvencijskim područjima od 2,4 Ghz i 5 Ghz.

Ako ste instalirali ranije ispravke, na uređaj će biti preuzete i instalirane samo nove popravke koje ovaj paket sadrži.

Poznati problemi u ovoj ispravci

Simptom

Zaobilazno rešenje

Nakon instaliranja ove ispravke MSXML6 dovodi do prestanka odazivanja aplikacije ako se izbaci izuzetak tokom operacija čvora kao što su appendChild(), insertBefore() i moveNode().

Uređivač smernica grupe može prestati da se odaziva pri uređivanju objekta smernica grupe (GPO) koji sadrži željene opcije smernica grupe (GPP) za postavke programa Internet Explorer 10.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4493441.

Nakon instalacije ove bezbednosne ispravke, prilagođene URI šeme za rukovaoce protokola aplikacije možda neće pokrenuti odgovarajuću aplikaciju za lokalni intranet i pouzdane sajtove u programu Internet Explorer.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4493440.

Nakon primene ove ispravke dolazi do greške zaustavljanja kada pokušate da pokrenete program klijenta bezbedne ljuske (SSH) iz Windows podsistema za Linux (WSL) uz omogućeno prosleđivanje agentu pomoću prekidača komandne linije (ssh –A) ili konfiguracione postavke.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4493441.

Ako omogućite znakove koje je definisao krajnji korisnik (EUDC) po fontu, sistem će prestati da radi i prilikom pokretanja sistema će se pojaviti plavi ekran. Ovo nije uobičajena postavka u regionima van Azije.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4493441.

Sve aplikacije (OLE) servera za složene dokumente koje smeštaju ugrađene objekte u Windows metadatoteku (WMF) koristeći PatBlt API mogu nepravilno da prikažu ugrađene objekte.

Na primer, ako nalepite objekat Microsoft Excel radnog lista u Microsoft Word dokument, ćelije će se možda prikazati sa različitom bojom pozadine.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4493441.

Određene operacije, poput preimenovanja, koje obavljate na datotekama i fasciklama koje se nalaze na Deljenom volumenu klastera (CSV) možda neće uspeti zbog greške „STATUS_BAD_IMPERSONATION_LEVEL (0xC00000A5)“. To se događa kada obavljate operaciju na čvoru vlasnika CSV-a iz procesa koji nema administratorske privilegije.

Uradite nešto od navedenog:

 • Obavite operaciju iz procesa koji ima administratorske privilegije.

 • Obavite operaciju iz čvora koji nema vlasništvo nad CSV-om.

Microsoft radi na rešenju problema i dostaviće ispravku u predstojećem izdanju.

 

Preuzimanje ove ispravke

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft preporučuje da instalirate najnoviju servisnu stek ispravku (SSU) za operativni sistem pre nego što instalirate najnoviju kumulativnu ispravku (LCU). Servisne stek ispravke (SSU) poboljšavaju pouzdanost postupka ažuriranja da bi se ublažili potencijalni problemi sa LCU instaliranjem i primenom Microsoft bezbednosnih popravki. Za više informacija pogledajte Servisne stek ispravke.

Ako koristite Windows Update, najnoviji SSU (KB4485448) će biti automatski ponuđen. Zaseban paket za najnoviji SSU možete da preuzmete u Katalogu Microsoft Update.

Instaliranje ove ispravke

Da biste preuzeli i instalirali ovu ispravku, izaberite Postavke > Ažuriranje i bezbednost > Windows Update i Proveri da li postoje ispravke.

Zaseban paket sa ovom ispravkom možete da preuzmete na veb sajtu Kataloga Microsoft Update.

Informacije o datotekama

Da biste dobili spisak datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravci, preuzmite informacije o datotekama za kumulativnu ispravku 4489890

Srodne informacije

Hvala vam što ste posetili stranicu istorije ažuriranja za Windows 10, verziju 1709. Više o tome kako da najbolje koristite ove stranice potražite u objavi na blogu.

Da bismo poboljšali informacije predstavljene na stranicama istorije i srodnim KB ispravkama i da bi bile korisnije korisnicima, napravili smo anonimnu anketu u kojoj možete da delite komentare i povratne informacije. 

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×