Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Datum izdavanja::

20.5.2021.

Verzija:

OS build 18363.1593

11.05.21.
REMINDER Windows 10, verzija 1909 je do kraja usluge 11. maja 2021. za uređaje koji koriste izdanja Home, Pro, Pro for Workstation, Nano Container i Server SAC. Ti uređaji posle 11. maja 2021. više neće primati mesečne bezbednosne i kvalitetne ispravke koje sadrže zaštitu od najnovijih bezbednosnih pretnji. Da biste nastavili da primate bezbednosne i kvalitetne ispravke, Microsoft preporučuje da ažurirate na najnoviju verziju sistema Windows 10

Nastavićemo da radimo na servisiranju sledećih izdanja: Enterprise, Education i IoT Enterprise.

13.04.21.
PODSETNIK
Microsoft je uklonio Zastarela verzija pregledača Microsoft Edge za računare koji je van podrške u martu 2021. 13. aprila 2021. instalirali smo novi Microsoft Edge. Više informacija potražite u Microsoft Edge Nova Microsoft Edge zameniti Zastarela verzija pregledača Microsoft Edgeu izdanju za Windows 10 za april.

19.11.20.
Informacije o Windows ažuriranja potražite u članku o tipovima Windows ažuriranja i o tipovima mesečnog kvaliteta ažuriranja. Da biste prikazali druge beleške i poruke, pogledajte matičnu stranicu Windows 10, verzija 1909 istorije ažuriranja.

NapomišitePratite @WindowsUpdate biste saznali kada se novi sadržaj objavljuje na tabli sa informacijama o izdanju.

Istaknute stavke

 • Vesti i interesovanja na traci zadataka sada su dostupni svakome ko instalira ovu ispravku!

 • Poboljšava utisak pri radu sa vestima i interesovanjima kako bi se sprečilo slučajno otvaranje. 

 • Dodaje opciju "Otvori pri prikazu kad se prikazuju kad se prikazuju pri prikazu kad je prikaz podrazumevano potvrđen") u meni Vesti i interesovanja. Da biste mu pristupili, kliknite desnim tasterom miša na prazan prostor na Windows traci zadataka i otvorite meni Vesti i interesovanja.

 • Ažurira problem koji sprečava korisnike da primaju geografske informacije o lokaciji. 

 • Ažurira problem sa prigušivanja telefonskog poziva prilikom prenosa poziva. 

 • Ažurira problem koji sprečava da uređaj osetljiv na dodir radi kao serijski miš u situacijama sa više monitora. 

Poboljšanja i ispravke

Ova ispravka koja nije bezbednosna uključuje poboljšanja kvaliteta. Promene ključa uključuju:

 • Rešava problem sa ponašanjem upravo u toku vremena (JIT) jscript9.dll.

 • Rešava problem koji može dozvati da uređaj prestane da se odaziva tokom hibridnog isključivanja.

 • Rešava problem koji sprečava da uređaj osetljiv na dodir radi kao serijski miš u situacijama sa više monitora.

 • Rešava problem u režimu Sef koji sprečava korisnike da se prijave ako je omogućeno veb prijavljivanje.

 • Rešava problem u Active Directory (AD) centru za administraciju koji prikazuje grešku kada navodi mnoge objekte organizacionih jedinica (OU) ili kontejnera i omogućena je PowerShell transkripcija. Poruka o grešci je "Kolekcija je izmenjena nakon što je uveli brojilac".

 • Rešava problem sa uređajima koji su konfigurisani pomoću ograničenih grupa za upravljanje mobilnim uređajima (MDM), LocalUsersAndGroupsili UserRights smernice. Ti uređaji neispravno nastavljaju da dobijaju smernice kada koristite MDM da biste uklonili profil konfiguracije koji ima smernice. Kao rezultat toga, korisnici uređaja na koje to utiče mogu imati neispravna članstvo u grupama i dodeljena korisnička prava ili druge simptome. Do ovog problema dolazi nakon instaliranja Windows ispravki od 20. oktobra 2020. ili novije.

 • Rešava problem sa komandom Autopilot Resetuj koja predugo traje dok se ne obradi nakon slanja.

 • Rešava problem koji može da uzrokuje neuspeh instalacionih programa aplikacije. Do ovog problema dolazi kada omogućite nasumičnost rasporeda na adresnom prostoru (ASLR) pomoću PowerShell komande "set-processmitigation -system -enable forcerelocateimages".

 • Rešava problem sa neuspešnom primenom BitLocker šifrovanja. Do ovog problema dolazi na prenosivim disk jedinicama koje imaju zapis za master pokretanje (MBR) aktivnu particiju za pokretanje.

 • Rešava problem sa curenjem memorije u PKU2U koji uzrokuje da nema više memorije u klasteru.

 • Rešava problem koji ne registruje DNS ispravku za A zapis i PTR kada se Azure virtuelne mašine ažuriraju u odnosu na korporativne DNS zone.

 • Rešava problem koji sprečava korisnike da dobijaju geografske informacije o lokaciji čak i kada su sve postavke geografskog UI-ja ispravno omogućene, a uređaj sadrži senzor lokacije.

 • Rešava problem sa prigušivanja telefonskog poziva prilikom prenosa poziva.

 • Rešava problem sa korisničkim profilima koji se javlja kad postavite objekat smernica grupe "Dozvoli svima da kreiraju sve korisničke profile" na "Onemogućeno". Kada ponovo pokrenete uređaj, Wi-Fi se neće ponovo pokrenuti kada koristite profile po korisniku.

 • Rešava problem koji sprečava ispravno funkcionisanje zadatka kada postavite uslov "Pokreni samo ako je sledeća mrežna veza dostupna" za zadatak.

 • Rešava problem sa curenjem memorije do kojih može doći u nekim scenarijima deljenja ekrana udaljene radne površine.

 • Rešava problem sa PerfMon API-jem koji može da izazove curenja, zbog čega su performanse spore.

 • Ažurira optimizaciju isporuke da biste prihvatili prilagođeni port u konfiguraciji DOCacheHost.

 • Rešava problem koji može da uzrokuje besprekidnu replikaciju kada promovišete novi kontroler domena i kada je omogućena funkcija "Active Directory korpa za otpatke".

 • Rešava problem koji sporno sprečava podsajst hosta resursa (RHS) da registruje mrežne resurse imena u domain Name System (DNS). Kao rezultat toga, pojavljuje se ID događaja 1196.

 • Rešava problem sa vremenskim rasporedom koji može izazvati da RemoteApp ima poteškoća sa dupliranim znakovima unetim na lokalnoj tastaturi ili nalepljivanim iz Windows ostave.

Ako ste instalirali starije ispravke, samo nove ispravke koje se nalaze u ovom paketu biće preuzete i instalirane na vašem uređaju. 

Windows Poboljšanja ažuriranja

Microsoft je objavio ispravku direktno na sajtu Windows Update klijentu da biste poboljšali pouzdanost. Svi uređaji koji rade Windows 10 koji su konfigurisani da automatski primaju ispravke iz izdanja Windows Update, uključujući Enterprise i Pro izdanja, biće ponuđeni najnoviju ispravku funkcije Windows 10 na osnovu kompatibilnosti uređaja i smernica za odložavanje Windows Ispravka za preduzeća. Ovo se ne odnosi na izdanja dugoročnog servisiranje.

Poznati problemi u ovoj ispravki

Simptom

Zaokrenite posao

Kada instalirate ovu ispravku i ponovo pokrenete uređaj, možda nećete moći da se prijavite u neke Microsoft 365 klijentski aplikacije kao što su Microsoft Teams, OneDrive for Business i Microsoft Outlook. Možda ćete dobiti i grešku 80080300 ili "Naišli smo na problem. Ponovo senči..." kada pokušavate da potvrdite identitet ili se prijavite na Teams.

Napomišite Ovo ne utiče na verzije za mobilne Windows i verzije koje nisu Windows verzije.

Ovaj problem je rešen u KB5003635.

Kada instalirate ovu ispravku ili noviju, dugme vesti i interesovanja na Windows traci zadataka možda ima mutnog teksta na određenim konfiguracijama prikaza.

Ovaj problem je rešen u KB5003698.

Kako da nabavite ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Preduslov:

Morate da instalirate ispravku steka servisnog paketa (SSU)(KB5001406)od 13. aprila 2021. ili najnoviju SSU(KB5003244)pre instaliranja najnovije kumulativne ispravke (LCU). SSUs poboljšava pouzdanost procesa ažuriranja za ublaživanje potencijalnih problema prilikom instaliranja LCU datoteke. Opšte informacije o SSU-ovima potražite u temama Ažuriranje steka Servisiranje steka i Ažuriranja steka (SSU):Najčešća pitanja.

Ako koristite uslugu Windows Update, najnoviji SSU će vam biti automatski u ponudi. Da biste nabavili sami paket za najnoviji SSU, potražite ga u Microsoft Update katalogu.

Instaliraj ovu ispravku

Kanal izdavanja

Dostupno

Sledeći korak

Windows Update ili Microsoft Update

Da

Idite na Postavke > Ažuriranje & bezbednosne > Windows Ažuriraj. U oblasti Opcionalne dostupne ispravke pronaći ćete vezu za preuzimanje i instaliranje ispravke.

Windows Ispravka za preduzeća

ne

Nijedno. Ove promene će biti uključene u sledeću bezbednosnu ispravku za ovaj kanal.

Katalog usluge Microsoft Update

Da

Da biste nabavili jedini paket za ovu ispravku, idite na veb lokaciju Microsoft Update Catalog.

Windows Usluge ažuriranja servera (WSUS)

ne

Ovu ispravku možete ručno da uvezete u WSUS. Uputstva možete da vidite u Microsoft Update katalogu.

Informacije o datoteci

Preuzmite informacije o datoteci za kumulativnu ispravku 5003212da biste dobili listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravki. 

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×