Sadržaj
×

Datum izdavanja::

20.10.2020.

Verzija:

1903-OS re build 18362.1171 and 1909-OS Build 18363.18363.1171

VAŽNO Napomene za izdanje se menjaju! Da biste saznali više o novoj URL adresi, ispravkama metapodataka i još mnogo toga, pogledajte šta je sledeće za napomene Windows izdanja.

VAŽNOWindows 10, verzija 1903 će stići do kraja servisiranje 8. decembra 2020. Da biste nastavili da primate bezbednosne i kvalitetne ispravke, Microsoft preporučuje da ažurirate na najnoviju verziju sistema Windows 10. Ako želite da ažurirate na Windows 10 verziju 1909, morate da koristite paket za omogućavanje KB4517245(EKB). Korišćenje EKB-a ubrzava i olakšava ažuriranje i zahteva ponovno pokretanje. Dodatne informacije potražite u Windows 10 verzije 1909 opcije isporuke.

VAŽNOPočev od jula 2020, nastavićemo ne-bezbednosna izdanja za Windows 10 i Windows Server, verziju 1809 i novije verzije. Nema promene kumulativnih mesečnih bezbednosnih ispravki (nazivaju se i "B" izdanje ili "Ažuriraj utorak"). Dodatne informacije potražite u objavi na bloguUodnosi opcionalne Windows 10 i Windows mesečne ispravke za server koje nisu bezbednosne.

VAŽNOPočevši od jula 2020. godine, sve Windows ispravke će onemogućiti funkciju RemoteFX vGPU zbog bezbednosne ranjivosti. Više informacija o ranjivosti potražite u temiCVE-2020-1036 i KB4570006. Kada instalirate ovu ispravku, pokušaji pokretanja virtuelnih mašina (VM) koji imaju omogućeni RemoteFX vGPU neće uspeti, a pojaviće se poruke kao što su sledeće:

Ako ponovo omogućite RemoteFX vGPU, pojaviće se poruka slična sledećoj:

 • "Nije moguće pokrenuti virtuelnu mašinu jer su svi GPU-i koji se mogu da se podstiče na RemoteFX onemogućene u Hyper-V Manager."

 • "Nije moguće pokrenuti virtuelnu mašinu jer server ima nedovoljno GPU resursa."

 • "Više ne podržavamo RemoteFX 3D video adapter. Ako i dalje koristite ovaj adapter, možda ćete postati izloženi bezbednosnom riziku. Saznajte više (https://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=2131976)"

Šta je novo u verzijama Windows 10, verzije 1909 i Windows 10, verzije 1903 napomene izdanja

Windows 10, verzije 1903 i 1909 dele zajednički operativni sistem sistema i identičan skup sistemskih datoteka. Zbog toga su nove funkcije u verziji Windows 10, verzija 1909 uključene u nedavnu mesečnu kvalitetnu ispravku za Windows 10, verziju 1903 (objavljenu 8. oktobra 2019),ali su trenutno u neaktivnom stanju. Ove nove funkcije će ostati neaktivne dok se ne uključe pomoću paketa za omogućavanje, koji je mali "master prekidač" koji se brzo instalira i koji jednostavno aktivira funkcije Windows 10 verzije 1909.

Kako bi odražavale ovu promenu, napomene izdanja za Windows 10 verzije 1903 i Windows 10 verzije 1909 deliće stranicu istorije ažuriranja. Svaka stranica izdanja sadržaće listu rešavanih problema za verzije 1903 i 1909. Imajte napom da će verzija 1909 uvek sadržati ispravke za 1903; međutim, 1903 neće sadržati ispravke za 1909. Ova stranica će vam pružiti brojeve izdanja za verzije 1909 i 1903 kako bi vam bila lakša podrška da vam pomogne ako naiđete na probleme.

Za više detalja o paketu za omogućavanje i o tome kako da dobijete funkcijnu ispravku pogledajte blog Windows 10 verzije 1909 sa opcijama isporuke.

Više informacija o različitim tipovima Windows ispravki, kao što su kritične, bezbednosne, upravljački programi, servisni paketi i tako dalje, pročitajte sledeći članak.

NapomišitePratite @WindowsUpdate biste saznali kada se novi sadržaj objavljuje na tabli sa informacijama o izdanju.

Istaknute stavke

 • Predstavljanje "Sastani se odmah" na traci Windows 10 zadataka

  Ranije ove godine, predstavili smo "Sastani se odmah" Skype. Sastani se odmah olakšava povezivanje sa bilo kim u samo dva klika besplatno i svaki poziv može da traje i do 24 časa. Danas smo uzbuđeni što ćemo podeliti ovu mogućnost proširenja u programu Windows 10 tako što ćemo "Sastani se odmah" preneti na traku zadataka. U narednim sedmicama moći ćete lako da podesite video poziv i za tren oka lako dođete do prijatelja i porodice tako što ćete kliknuti na ikonu Sastani se odmah na sistemskoj traci poslova na traci zadataka. Nisu neophodna upisinja ni preuzimanja.

 • Ažurira problem koji može da spreči Microsoft Xbox Game Pass da igra određene igre koje su kvalvalete za igru.

 • Ažurira problem sa pouzdanošću zbog kojih ekran neprestano treperi.

 • Ažurira problem koji izaziva nestajanje USB porta štampača nakon ponovnog pokretanja kada je štampač isključen.

Poboljšanja i ispravke

Ova ispravka koja nije bezbednosna uključuje poboljšanja kvaliteta. Promene ključa uključuju:

 • Ovo verzija obuhvata sva poboljšanja iz verzije Windows 10 1903.

 • Za ovo izdanje nije dokumentovan nijedan dodatni problem.

Ova ispravka koja nije bezbednosna uključuje poboljšanja kvaliteta. Promene ključa uključuju:

 • Rešava problem sa korišćenjem željenih postavki smernica grupe za konfigurisanje matične stranice u programu Internet Explorer.

 • Omogućava administratorima da koriste smernice grupe da bi omogućili opciju Sačuvaj cilj kao za korisnike u Microsoft Edge IE režimu.

 • Rešava problem sa nepouzdanim URL navigacijama iz programa Internet Explorer 11 tako što ih otvara u programu Application Guard Microsoft zaštitnika korišćenjem Microsoft Edge.

 • Rešava problem do kojih dolazi kada koristite ceo programski programerski programer u programu Microsoft Edge za daljinsko otklanjanje grešaka na Windows 10 uređaju.

 • Rešava problem koji prikazuje crni ekran korisnicima virtuelne Windows radne površine (WVD) kada pokušaju da se prijave.

 • Rešava problem koji može da spreči Microsoft korisnika Xbox Game Pass igranje određenih igara koje su dostupne za igru.

 • Rešava problem koji ne prikazuje ništa na ekranu pet ili više minuta tokom sesije Remote Desktop Protocol (RDP) sesije.

 • Rešava problem sa pouzdanošću zbog kojih ekran neprestano treperi.

 • Rešava problem sa Dynamic Data Exchange (DDE) koji izaziva curenje memorije kada se više klijenata poveže sa istim serverom.

 • Rešava problem zbog kojeg aplikacija privremeno prestaje da se odaziva, što izaziva dodatne operacije z porudžbine koje utiču na svojstvo prozora Window.Topmost.

 • Rešava problem zbog kojih DDE aplikacije prestaju da rade.

 • Rešava problem do kojih dolazi kada se prvi put prijavite na nalog ili otključate postojeću sesiju korisnika pomoću usluga udaljene radne površine (RDS). Ako unesete netačanu lozinku, trenutni raspored tastera na tastaturi neočekivano se menja u podrazumevani raspored tastera na tastaturi sistema. Ova promena rasporeda tastera na tastaturi može da dovede do neuspešnih dodatnih pokušaja da se prijavite ili da dovedu do blokiranja naloga u domenima sa niskim pragovima blokiranja naloga.

 • Rešava problem sa objektom Smernica grupe CleanupProfiles (GPO). Kada nadogradite operativni sistem, kada konfigurišete CleanupProfiles GPO, ne uklanja se neiskorišćeni korisnički profili.

 • Rešava problem koji prikazuje neispravnu učestalost CPU-a za određene procesore.

 • Rešava problem sa performansama do kojih dolazi kada PowerShell pročita registrator kako bi proverio da li je ključ registratora ScriptBlockLogging u registratoru.

 • Rešava problem koji nasumično menja vremenski period vremenskog perioda koji vraća komanda WMIC.exeVreme lokalnog datuma/vrednosti.

 • Rešava problem koji sprečava virtuelizaciju Microsoft korisničkog iskustva (UE-V) da dodeli Microsoft Outlook potpisima.

 • Rešava problem koji sprečava hibridne Azure Active Directory pridružene uređaje da ažuriranju informacije na portalu kada se promeni ime uređaja Windows verzije.

 • Rešava problem koji uzrokuje prekid Windows rad i generiše grešku 0x17. Do ovog problema dolazi kada Device Guard Windows zaštitnika i kad se upravljački program učita sa zaglavljem za 4K Microsoft Portable Executable (PE).

 • Dodaje novi Microsoft Event Tracing za Windows (ETW) dobavljača pod imenom "Microsoft-Antimalware-UacScan". Ovaj ETW dobavljač prijavljuje detalje konteksta za svaki zahtev za kontrolu korisničkog naloga (UAC) u manifestu ETW dobavljača.

 • Adresa problema koji izaziva nestajanje USB porta štampača nakon ponovnog pokretanja kada je štampač isključen.

 • Rešava problem koji izaziva zaustavljanje grešaka u 0xd1 u msiscsi.sys. Do ovog problema dolazi pri premeštanju određenih nizova iz jednog nodustera u drugi.

 • Rešava problem koji sprečava da se Windows i Microsoft Store povezuju sa vršnjacima preko virtuelnih privatnih mreža (VPN) za preuzimanja.

 • Dodaje funkcionalnost koja prikazuje pregled funkcija i mogućnosti uključenih u ispravku kada se nova ispravka ponudi uređaju. Na stranici Windows Ažuriranje( Počnite da > Postavke > Ažuriraj &Bezbednosna > Windows Ispravka) postoji opcija "Pogledajte šta je u ovoj ispravki".

 • Dodaje podršku za Transport Layer Security (TLS) 1.1 i 1.2 protokole prilikom povezivanja sa uslugom SQL Server pomoću dobavljača podataka u Microsoft Data Access Komponentama (MDAC). 

 • Rešava problem sa sistemom SQL Server koji može da izazove probleme sa performansama ako konfigurišete dobavljača povezanog servera da učita proces van procesa.

 • Rešava problem koji može da poništi Windows i sprečava pokretanje usluge LanmanServer kada softver nezavisnog proizvođača koristi LanmanServer prilagođene kontrole sistema datoteka (FSCTL).

 • Rešava problem sa deduplication (CSV) vremenom čekanja na resilient File System (ReFS) klaster deljene količine (CSV).

 • Rešava problem koji može da spreči da se neke aplikacije ispravno ponašaju. Do toga dolazi kada ih objavite kao udaljene aplikacije integrisane lokalno (RAIL) koristeći RDS i promenite skladište za prozor trake aplikacija.

 • Rešava problem sa hipotekom u upravljačkim programima Transmission Control Protocol/Internet Protocol (TCPIP) zbog kojih operativni sistem prestaje da radi ili prestaje da se odaziva.

 • Rešava problem zbog kojih usluga usućivanja i daljinskog pristupa (RRAS) prestaje da se odaziva za nove veze. Međutim, RRAS nastavlja da radi za postojeće veze.

 • Rešava problem zbog kojih administrator RRAS administrator Microsoft Management Console (MMC) prestaje nasumično da se odaziva kada izvršavate administrativne zadatke ili prilikom pokretanja.

 • Rešava problem koji može dozvati da aplikacija prestane da radi kada otvorite aplikaciju.

 • Poboljšava Windows migracije skladišta na serveru:

  • Dodavanje validacije zaliha.

  • Poboljšavanje performansi pretransfera.

  • Rešavanje više problema, uključujući probleme sa pouzdanošću.

  • Potvrđivanje da su izvorni računari instalirali trenutnu ispravku.
   Više informacija potražite u temi Ispravka za uslugu migracije skladišta iz oktobra 2020.

Ako ste instalirali starije ispravke, samo nove ispravke koje se nalaze u ovom paketu biće preuzete i instalirane na vašem uređaju.

Windows Poboljšanja ažuriranja

Microsoft je objavio ispravku direktno na sajtu Windows Update klijentu da biste poboljšali pouzdanost. Svi uređaji koji rade Windows 10 koji su konfigurisani da automatski primaju ispravke iz izdanja Windows Update, uključujući Enterprise i Pro izdanja, biće ponuđeni najnoviju ispravku funkcije Windows 10 na osnovu kompatibilnosti uređaja i smernica za odložavanje Windows Ispravka za preduzeća. Ovo se ne odnosi na izdanja dugoročnog servisiranje.

Poznati problemi u ovoj ispravki

Simptom

Zaokrenite posao

Prilikom ažuriranja na Windows 10, verziju 1903 ili Windows 10, verziju 1909 iz bilo koje prethodne verzije programa Windows 10, možda ćete dobiti dijalog izveštaja o kompatibilnosti sa istaknutom stavkom "Šta treba da obratite pažnju" na vrhu i grešku "Nastavak instalacije programa Windows ukloniće neke opcionalne funkcije. Možda ćete morati da ih ponovo dodate u Postavke kada se instalacija dovrši." Možda ćete dobiti ovo upozorenje o kompatibilnosti kada su NAlozi LOKALNOG SISTEMA blokirani u zaštitnom zidu da pristupa internetu putem HTTP protokola. To izaziva instalaciona Windows 10 dinamička ispravka (DU) ne može da preuzme neophodne pakete.

Ovaj problem je rešen u KB4579919.

Sistemski i korisnički certifikati mogu da se izgube prilikom ažuriranja uređaja iz verzije Windows 10, verzije 1809 ili novije verzije Windows 10. Uređaji će uticati samo ako su već instalirali najnoviju kumulativnu ispravku (LCU) objavljenu 16. septembra 2020. ili novije, a zatim nastavite sa ažuriranjem na noviju verziju programa Windows 10 sa medija ili iz izvora instalacije koji nema integrisan LCU objavljen 13. oktobra 2020. ili noviju. To se prevashodno dešava kada se kontrolisani uređaji ažuriraju pomoću zatamnjenih paketa ili medija pomoću alatke za upravljanje ažuriranjima kao što je Windows Server Update Services (WSUS) ili Microsoft Endpoint Configuration Manager. To može da se desi i kada koristite zatamnjene fizičke medije ili ISO slike koje nemate integrisane najnovije ispravke.

NapomišiteUređaji koji koriste Windows Update for Business ili koji se direktno povezuju sa Windows ispravkom nisu utiču. Svi uređaji koji se povezuju sa uslugom Windows Update treba uvek da dobiju najnovije verzije ispravke funkcija, uključujući najnoviji LCU, bez dodatnih koraka.

 Ovaj problem je rešen u KB4592449.

Kako da nabavite ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft preporučuje da instalirate najnoviju ispravku steka za servisiranje (SSU) za operativni sistem pre nego što instalirate najnoviju kumulativnu ispravku (LCU). SSUs poboljšava pouzdanost procesa ažuriranja za ublaživanje potencijalnih problema prilikom instaliranja LCU datoteke. Opšte informacije o SSU-ovima potražite u temama Ažuriranje steka Servisiranje steka i Ažuriranja steka (SSU):Najčešća pitanja.

Ako koristite Windows Update, najnoviji SSU (KB4577670) će vam automatski biti u ponudi. Da biste nabavili sami paket za najnoviji SSU, potražite ga u Microsoft Update katalogu.

Instaliraj ovu ispravku

Kanal izdavanja

Dostupno

Sledeći korak

Windows Update ili Microsoft Update

Da

Idite na Postavke > Ažuriranje & bezbednosne > Windows Ažuriraj. U oblasti Opcionalne dostupne ispravke pronaći ćete vezu za preuzimanje i instaliranje ispravke.

Katalog usluge Microsoft Update

Da

Da biste nabavili jedini paket za ovu ispravku, idite na veb lokaciju Microsoft Update Catalog.

Windows Usluge ažuriranja servera (WSUS)

ne

Ovu ispravku možete ručno da uvezete u WSUS. Uputstva možete da vidite u Microsoft Update katalogu.

Informacije o datoteci

Za listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravki, preuzmite informacije o datoteci za kumulativnu ispravku 4580386. 

Napomišite Neke datoteke su zalutale i imaju oznaku "Nije primenljivo" u koloni "Verzija datoteke" CSV datoteke. To može dovesti do netačnih ili netačnih negativnih vrednosti prilikom korišćenja nekih alatki za otkrivanje skeniranja nezavisnih čitača da biste proverili valjanost građenja.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×