Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Datum izdavanja::

20.9.2022.

Verzija:

Verzija operativnog sistema 20348.1070

Informacije o windows terminologiji ažuriranja potražite u članku o tipovima ispravki za Windows i tipovima mesečnih kvalitativnih ispravki. Pregled sistema Windows Server 2022 potražite na stranici "Istorija ažuriranja"

BeleškePratite @WindowsUpdate biste saznali kada se novi sadržaj objavi na Windows kontrolnoj tabli za ispravnost.  

Poboljšanja 

Ova ispravka koja nije bezbednosna uključuje poboljšanja kvaliteta. Ključne promene uključuju:  

 • Novi! Predstavlja WebAuthn preusmeravanje. Ona vam omogućava da potvrdite identitet u aplikacijama i na veb lokacijama bez lozinke kada koristite udaljenu radnu površinu. Zatim možete da koristite Windows Hello ili bezbednosne uređaje, kao što su Fast Identity Online 2.0 (FIDO2) tasteri.

 • Novi! Poboljšava replikaciju skladišta do koje dolazi preko niskog propusnog opsega ili ugnježovanih mreža širokog prostora (WAN).

 • Rešava problem koji zahteva da ponovo instalirate aplikaciju ako Microsoft Store nije potpisao tu aplikaciju. Do ovog problema dolazi nakon nadogradnje na Windows 10 ili noviju operativnu sistemu.

 • Rešava problem koji sprečava ažuriranje kodeka iz prodavnice Microsoft Store.

 • Rešava problem koji utiče na keširane akreditive za bezbednosne ključeve i FIDO2 potvrde identiteta. Na hibridnim uređajima pridruženim domenu sistem uklanja ove keširane akreditive.

 • Rešava problem koji utiče na statičnu IP adresu mreže. Problem dovodi do nedoslednosti konfiguracije statične IP adrese. Zbog toga NetworkAdapterConfiguration() sporadično ne uspeva.

 • Rešava problem koji utiče na vizuelizaciju u upravljaču prozorima radne površine (DWM). Ovaj problem može da izazove prekid odazivanja uređaja u postavkama virtuelne mašine kada koristite određene upravljačke programe grafičke kartice.

 • Rešava grešku retkog zaustavljanja koja se dešava kada promenite režim prikaza i u upotrebi je više ekrana.

 • Rešava problem koji utiče na upravljačke programe grafičke kartice koji koristed3d9on12.dll.

 • Rešava problem koji utiče na URL adrese koje generiše JavaScript: URL adrese. Ove URL adrese ne rade na očekivani način kada ih dodate u meni Omiljene lokacije u IE režimu.

 • Rešava problem koji utiče na window.open u IE režimu.

 • Rešava problem koji uspešno otvara prozor pregledača u IE režimu za prikazivanje PDF datoteke. Kasnije ne uspeva da se potraži lokacija drugog IE režima u istom prozoru.

 • Rešava problem koji nameće ponovno učitavanje kartica režima IE u sesiji.

 • Uvodi Smernice grupe koji omogućava i onemogućaava datoteke Microsoft HTML aplikacija (MSHTA).

 • Rešava problem do kojeg dolazi kada je višak ulaznog reda. To može dovesti do toga da aplikacija prestane da se odaziva.

 • Rešava problem koji utiče na Microsoft japanski uređivač metoda unosa (IME). Ponovna konverzija teksta ne uspeva kada koristite neke virtuelne radne površine nezavisnih proizvođača.

 • Rešava problem koji utiče na uslugu App-V klijenta. Usluga cure memoriju kada izbrišete čvorove registratora App-V.

 • Rešava problem koji može da promeni podrazumevani štampač ako je štampač mrežni štampač.

 • Rešava problem koji utiče na pravila Windows zaštitnik kontrole aplikacije (WDAC). Ovaj problem zaustavlja pokretanje .msi i PowerShell skripti.

 • Rešava problem zbog kog WDAC evidentira 3091 i 3092 događaje u režimu nadzora.

 • Rešava problem koji utiče na Smernice grupe objekte. Zbog toga sistem može prestati da radi.

 • Rešava problem do kojeg dolazi kada WDAC smernice ne uspeju da se učitaju. Sistem evidentira taj neuspeh kao grešku, ali sistem treba da evidentira neuspeh kao upozorenje.

 • Rešava problem koji utiče na uređaje koji nisu Windows. Onemogućuje potvrdu verodostojnosti ovih uređaja. Do ovog problema dolazi kada se povežu sa udaljenom radnom površinom zasnovanom na operativnom sistemu Windows i koriste pametnu karticu za potvrdu identiteta.

 • Rešava problem koji može zaobići MSHTML i ActiveX pravila za WDAC.

 • Rešava problem koji utiče na WDAC smernice. Ove smernice se neće primeniti na sistem kada omogućite SecureLaunch.

 • Rešava problem koji utiče na aplikaciju "Postavke" na kontrolerima domena servera (DCs). Kada pristupite programu System > Display, aplikacija Postavke prestaje da radi.

 • Rešava problem koji utiče na uslugu podsistem lokalnog bezbednosnog autoriteta (LSASS). LSASS može prestati da radi na podređenom kontroloru domena (DC). Do ovoga može doći kada izgubite vezu sa osnovnim DC-om dok tražite ime koje se nalazi u mnogim šumama ili sa bezbednosnim ID-om (SID).

 • Rešava problem koji utiče na funkciju FindNextFileNameW( ). Možda procuri memorija.

 • Rešava problem koji utiče na robokopiju. Robocopy ne postavlja datoteku na odgovarajuće vreme izmene kada se koristi opcija /IS .

 • Rešava problem koji utiče na cldflt.sys. Greška zaustavljanja se javlja kada se koristi sa uslugom Microsoft OneDrive.

 • Rešava problem koji utiče na Get-SmbServerNetworkInterface cmdlet komandu. Preuzima samo podskup dostupnih mrežnih interfejsa.

 • Rešava problem koji utiče na Get-SmbServerConfiguration cmdlet komandu. To vam omogućava da ga pokrenete samo ako ste administrator.

 • Rešava problem koji utiče na LanmanWorkstation uslugu. Kada postavite mrežni disk, usluga cure memoriju.

 • Rešava poznati problem koji utiče na zimsko računanje vremena u Čileu. Ovaj problem može da utiče na vreme i datume koji se koriste za sastanke, aplikacije, zadatke, usluge, transakcije i još mnogo toga.

Ako ste instalirali starije ispravke, na uređaju će biti preuzete i instalirane samo nove ispravke sadržane u ovom paketu.

Windows 10 steka servisiranja - 20348.1066

Ova ispravka poboljšava kvalitet steka servisiranja, što je komponenta koja instalira Windows ispravke. Servisiranje steka ispravki (SSU) osigurajte da imate robusnu i pouzdanu stek servisiranja kako bi vaši uređaji mogli da primaju i instaliraju Microsoft ispravke.

Poznati problemi u ovoj ispravki

Simptom

Zaobilazno rešenje

Nakon instaliranja ove ispravke, kopije datoteka pomoću Željenih postavki smernica grupe možda neće uspeti ili mogu da kreiraju prazne prečice ili datoteke pomoću 0 (nula) bajta. Poznati objekti Smernice grupe povezani su sa datotekama i prečicama u članku Konfiguracija korisnika >Željene postavke > Postavke operativnog sistema Windows u uređivaču smernica grupe.

Ovaj problem je rešen u ispravci KB5018421. Instalacija ove ispravke sprečava i rešava ovaj problem, ali ako je bilo koje privremeno rešenje korišćeno za umanjivanje ovog problema, moraćete da se vratite na prvobitnu konfiguraciju.

Kako da preuzmete ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft sada kombinuje najnoviju stek ispravku servisiranja (SSU) za operativni sistem sa najnovijom kumulativnom ispravkom (LCU). Opšte informacije o SSU-u potražite u člancima Ažuriranja steka servisiranja i Stek servisiranja Novosti (SSU): Najčešća pitanja.

Instaliraj ovu ispravku

Kanal izdavanja

Dostupna

Sledeći korak

Windows Update i Microsoft Update

Da

Idite na Postavke> Update & Security > Windows Update. U oblasti Opcionalne dostupne ispravke pronaći ćete vezu za preuzimanje i instaliranje ispravke.

Windows Update za preduzeća

Ne

Niko. Ove promene će biti uključene u sledeću bezbednosnu ispravku za ovaj kanal.

Microsoft Update katalog

Ne

Da biste dobili samostalni paket za ovu ispravku, idite na veb lokaciju Microsoft Update kataloga.

Windows Server Update Services (WSUS)

Ne

Ovu ispravku možete ručno da uvezete u WSUS. Uputstva potražite u Microsoft Update katalogu.

Ako želite da uklonite LCU

Da biste uklonili LCU nakon instaliranja kombinovanog SSU i LCU paketa, koristite opciju komandne linije DISM/Remove-Package sa imenom LCU paketa kao argumentom. Ime paketa možete da pronađete koristeći ovu komandu: DISM /online /get-packages.

Pokretanje Windows Update samostalnog instalacionog programa (wusa.exe) sa prekidačom /deinstaliraj na kombinovanom paketu neće funkcionisati zato što kombinovani paket sadrži SSU. Posle instalacije ne možete da uklonite SSU iz sistema.

Informacije o datoteci

Za listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravki, preuzmite informacije o datoteci za informacije o kumulativnim 5017381.

Za listu datoteka koje su obezbeđene u steku servisiranja, preuzmite informacije o datoteci za SSU – verzija 20348.1066

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×