21. april 2020 – KB4550947 (verzija operativnog sistema 14393.3659)

Release Date:

Version:

21.4.2020.

Verzija operativnog sistema 14393.3659

VAŽNO Procenjujemo situaciju javnog zdravlja i razumemo da ovo utiče na naše klijente. Povodom ovih izazova, postavljamo prioritet fokusa na bezbednosne ispravke. Počevši od maja 2020. pauziramo sva opcionalna izdanja koja nisu vezana za bezbednost (C i D ispravke) za sve podržane verzije Windows klijentskih i serverskih proizvoda (Windows 10, verzija 1909 pa do sistema Windows Server 2008 SP2).

Mesečne bezbednosne ispravke nisu promenjene (B izdanje – utorak za ispravke); one će se nastaviti po planu da bi se obezbedio kontinuitet poslovanja i da bi naši klijenti ostali zaštićeni i produktivni.

Podsetnik: Dodatno servisiranje za Windows 10 Enterprise, Education i IoT Enterprise izdanja prestalo je 9. aprila 2019. i ne produžava se posle tog datuma. Da biste nastavili da dobijate bezbednosne i kvalitativne ispravke, Microsoft preporučuje ažuriranje na najnoviju verziju operativnog sistema Windows 10.

Podsetnik 12. marta i 9. aprila su bile dve poslednje Delta ispravke za Windows 10, verziju 1607. Za korisnike ogranka za dugoročno servisiranje (LTSB) bezbednosne i kvalitativne ispravke će i dalje biti dostupne putem ekspresnih i kompletnih kumulativnih paketa ispravki. Više informacija o ovoj promeni potražite na blogu.

Do prekida usluge za Windows 10, verziju 1607, došlo je 10. aprila 2018. Uređaji koji koriste izdanja Windows 10 Home ili Pro više neće primati mesečne bezbednosne i kvalitativne ispravke koje sadrže zaštitu od najnovijih pretnji. Da biste nastavili da dobijate bezbednosne i kvalitativne ispravke, Microsoft preporučuje ažuriranje na najnoviju verziju operativnog sistema Windows 10.

VAŽNOIzdanja Windows 10 Enterprise i Windows 10 Education dobijaju dodatno servisiranje bez naknade do 9. aprila 2019. Uređaji na kanalu za dugoročno servisiranje (LTSC) će nastaviti da dobijaju ispravke do oktobra 2026. u skladu sa uslovima na stranici sa smernicama za životni ciklus. Ispravka za Windows 10 povodom godišnjice (v. 1607) uređaji koji pokreću Intel „Clovertrail“ skup čipova nastaviće da primaju ispravke do januara 2023. po Microsoft Community blogu.

Prekid usluge za Windows Server 2016 Standard Edition sa opcijom instalacije Nano Server i Windows Server 2016 Datacenter Edition sa opcijom instalacije Nano Server je nastupio 9. oktobra 2018. Ova izdanja više neće primati mesečne bezbednosne i kvalitativne ispravke koje sadrže zaštitu od najnovijih pretnji. Da biste nastavili da dobijate bezbednosne i kvalitativne ispravke, Microsoft preporučuje ažuriranje na najnoviju verziju operativnog sistema Windows 10.

Prekid usluge za Windows 10 Mobile u verziji 1607 je nastupio 8. oktobra 2018. Uređaji koji koriste izdanja Windows 10 Mobile i Windows 10 Mobile Enterprise više neće primati mesečne bezbednosne i kvalitativne ispravke koje sadrže zaštitu od najnovijih bezbednosnih pretnji. Da biste nastavili da dobijate bezbednosne i kvalitativne ispravke, Microsoft preporučuje ažuriranje na najnoviju verziju operativnog sistema Windows 10.

Više informacija o različitim tipovima ispravki za Windows, kao što su kritična, bezbednost, upravljački program, servisni paketi itd., potražite u sledećem članku.

Istaknute ispravke

 • Ažuriranje problema sa nalepljivanjem kombinovanog sadržaja slika i teksta iz programa Microsoft Word u pregledač Internet Explorer.

Poboljšanja i popravke

Ova nebezbednosna ispravka sadrži poboljšanja kvaliteta. U ključne promene spadaju:

 • Rešavanje problema sa nalepljivanjem kombinovanog sadržaja slika i teksta iz programa Microsoft Word u pregledač Internet Explorer.

 • Rešavanje problema sa dinamičkom razmenom podataka (DDE) koji dovodi do curenja memorije kada se više klijenata poveže sa istim serverom.

 • Rešavanje problema koji dovodi do treperenja novih pomoćnih prozora koji takođe na serverskim uređajima koji su konfigurisani za oštar vizuelni kontrast izgledaju kao beli kvadrati.

 • Rešavanje problema koji dovodi do greške u uslužnom programu logman.exe. Greška glasi: „Potreban je korisnički nalog da bi se izvršila svojstva trenutnog skupa kolektora podataka.“

 • Rešavanje problema koji dovodi do curenja memorije u procesu LsaIso.exe kada se server nalazi pod velikim opterećenjem potvrde identiteta, a Credential Guard je omogućen.

 • Rešavanje problema koji može da uzrokuje kašnjenje do dva minuta prilikom prijavljivanja ili otključavanja sesije na Hybrid Azure Active Directory računarima koji su spojeni.

 • Rešavanje problema sa pokretanjem procesa klist.exe koji dovodi do prestanka rada procesa lsass.exe i generiše grešku o prekršaju u pristupu (0xC0000005).

 • Rešavanje problema sa objedinjavanjem smernica za kontrolu aplikacije Windows zaštitnika koji ponekad generiše grešku duplikata ID pravila i dovodi do neuspeha PowerShell komande Merge-CIPolicy.

 • Rešavanje problema koji može da spreči servere protokola Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP) da pruže prave opcije klijentima kada postoji rezervacija.

 • Rešavanje problema koji sprečava Microsoft Internet Information Services (IIS) alatke za upravljanje, kao što je IIS Manager, da upravljaju aplikacijom ASP.NET koja je konfigurisala postavke kolačića SameSite u datoteciweb.config.

 • Rešavanje problema koji dovodi do neuspeha uređaja koji su namenjeni za Windows Hello za posao (WHfB). Registracija je povremeno neuspešna, što dovodi do kašnjenja prilikom upisivanja u WHfB, a u nekim slučajevima dovodi i do kreiranja neusaglašenih objekata u kontejneru „Registrovani uređaji“ u usluzi Active Directory.

 • Rešavane problema do kojeg dolazi kada pokušate da se prijavite u Windows tokom režima oporavka. Pojavljuje se greška „Nijedan administratorski nalog nije dostupan na ovoj mašini“.

 • Rešava problem koji vas sprečava da uklonite neke lokalne korisnike iz lokalnih ugrađenih grupa. Na primer, ne možete da uklonite korisnika „Gost“ iz lokalne grupe „Gosti“.

 • Rešavanje problema koji evidentira netačne adrese internet protokola (IP) u evidenciji nadzora zbog podataka aktivnih zahteva koji nedostaju ili su zastareli, a stižu iz krajnjih tačaka „windowstransport/usernamemixes/certificatemixed“.

 • Rešavanje problema koji može da dovede do uzajamne blokade u usluzi mrežnog prolaza udaljene radne površine.

 • Rešavanje problema u upravljačkom programu Srv2.sys koji može da dovede do grešaka 0x18, 0xC2 i 0x19.

 • Rešavanje problema koji sprečava brisanje registratora „Stanje obaveštenja“ za određene aplikacije, čak i kada je korisnički profil izbrisan.

Ako ste instalirali ranije ispravke, na uređaj će biti preuzete i instalirane samo nove popravke koje ovaj paket sadrži.

Poboljšanja za Windows Update

Microsoft je objavio ispravku direktno za Windows Update klijent radi poboljšanja pouzdanosti. Bilo kojem uređaju sa operativnim sistemom Windows 10 koji je konfigurisan tako da automatski dobija ispravke sa lokacije Windows Update, uključujući Enterprise i Pro izdanja, biće ponuđena najnovija funkcionalna ispravku za Windows 10 na osnovu kompatibilnosti uređaja i smernice za odlaganje iz kolekcije Windows Update za preduzeća. Ovo ne utiče na izdanja dugoročnog servisiranja.

Poznati problemi u ovoj ispravci

Simptom

Zaobilazno rešenje

Nakon instaliranja ispravke KB4467684 usluga klastera možda neće uspeti da se pokrene uz grešku „2245 (NERR_PasswordTooShort)“ ako su smernice grupe „Minimalna dužina lozinke“ konfigurisane sa više od 14 znakova.

Podesite podrazumevane smernice „Minimalna dužina lozinke“ domena na 14 znakova ili manje od toga.

Microsoft radi na rešenju problema i dostaviće ispravku u predstojećem izdanju.

Kako da preuzmete ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft preporučuje da instalirate najnoviju servisnu stek ispravku (SSU) za operativni sistem pre nego što instalirate najnoviju kumulativnu ispravku (LCU). Servisne stek ispravke (SSU) poboljšavaju pouzdanost postupka ažuriranja da bi se ublažili potencijalni problemi sa LCU instaliranjem. Opšte informacije o SSU ispravkama potražite u članku Servisne stek ispravke i Servisne stek ispravke (SSU): Najčešća pitanja.

Ako koristite Windows Update, najnoviji SSU (KB4550994) će vam biti automatski ponuđen. Zaseban paket za najnoviji SSU potražite u Katalogu Microsoft Update

Instaliranje ove ispravke

Kanal objavljivanja

Dostupno

Naredni korak

Windows Update ili Microsoft Update

Da

Idite na Postavke > Ažuriranje i bezbednost > Windows Update i izaberite Proveri da li postoje ispravke.

Katalog Microsoft Update

Da

Da biste nabavili zaseban paket sa ovom ispravkom, posetite veb lokaciju Kataloga Microsoft Update.

Windows Server Update Services (WSUS)

Ne

Ovu ispravku možete da uvezete u WSUS ručno. Pogledajte Katalog Microsoft Update za uputstva.

 

Informacije o datoteci

Da biste dobili spisak datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravci, preuzmite informacije o datotekama za kumulativnu ispravku 4550947

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×