Sadržaj
×

Datum izdavanja::

21.7.2020.

Verzija:

Verzija operativnog sistema 17763.1369

VAŽNO Počevši od jula 2020, nastavićemo nebezbednosna izdanja za Windows 10 i Windows Server, verziju 1809 i novije. Nema promena vezanih za kumulativne mesečne bezbednosne ispravke (koje se nazivaju „B” izdanje ili ažuriranje u utorak). Više informacija potražite na našem blogu u članku nastavak opcionih Windows 10 i Windows Server mesečnih nebezbednosnih ispravki.

VAŽNOPočevši od jula 2020, sve ispravke Windows operativnog sistema onemogućiće RemoteFX vGPU funkciju zbog bezbednosne ranjivosti. Više informacija o ranjivosti potražite u člankuCVE-2020-1036 i KB4570006. Nakon instaliranja ove ispravke, pokušaji pokretanja virtuelnih mašina (VM) koje imaju omogućenu RemoteFX vGPU funkciju neće uspeti, a pojaviće se poruke poput ove:

Ako ponovo omogućite RemoteFX vGPU, pojaviće se poruka poput ove:

 • „Nije moguće pokrenuti virtuelnu mašinu jer su svi GPU-ovi koji imaju RemoteFX mogućnosti onemogućeni u Hyper-V menadžeru”.

 • „Nije moguće pokrenuti virtuelnu mašinu jer server nema dovoljno GPU resursa”.

 • „Više ne podržavamo RemoteFX 3D video adapter. Ako i dalje koristite ovaj adapter, možete da budete izloženi bezbednosnom riziku. Saznajte više (https://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=2131976)”

VAŽNOOcenjujemo situaciju javnog zdravlja i razumemo koji uticaj ovo ima na mnoge od naših klijenata. Da bismo rešili neke od problema na koje klijenti nailaze, odložićemo planirani datum završetka podrške za Home, Pro, Pro Education, Pro for Workstations i IoT Core izdanja operativnog sistema Windows 10, verzija 1809 do 10. novembra 2020. To znači da će uređaji primati mesečne bezbednosne ispravke samo od maja do novembra. Konačna bezbednosna ispravka za ova izdanja operativnog sistema Windows 10, verzija 1809 biće objavljena 10. novembra 2020. umesto 12. maja 2020.

Više informacija o različitim tipovima ispravki za Windows, kao što su kritična, bezbednost, upravljački program, servisni paketi itd., potražite u sledećem članku.

Istaknute stavke

 • Ažurira problem koji može da dovede do prekida rada Lupe u programu Microsoft Excel u određenim scenarijima. Kao rezultat toga, Microsoft Excel može i da prestane da radi.

Poboljšanja i popravke

Ova nebezbednosna ispravka sadrži poboljšanja kvaliteta. U ključne promene spadaju:

 • Rešava problem u Microsoft Edge IE režimu koji se odvija kada otvarate više dokumenata sa SharePoint lokacije.

 • Rešava problem u Microsoft Edge IE režimu koji se pojavljuje kada pregledate pomoću veza "sidro".

 • Rešava problem koji može da dovede do prekida rada Lupe u programu Microsoft Excel u određenim scenarijima. Kao rezultat toga, Microsoft Excel može i da prestane da radi.

 • Rešava problem koji može da dovede do toga da aplikacije koje koriste funkciju za prelamanje teksta mogu da prekinu rad u određenim scenarijima.

 • Rešava problem koji vas sprečava da otvorite dokumente u sistemu SharePoint u određenim scenarijima.

 • Rešava problem sa pouzdanošću u dxgkrnl.sys koji može da izazove grešku prestanka 0x50 PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA.

 • Rešava problem koji može da poveća broj regulatora kada se koristi Microsoft Outlook.

 • Rešava problem koji dovodi do toga da aplikacija treperi ili prestaje da se odaziva prilikom deljenja aplikacije koristeći Microsoft Teams.

 • Rešava problem koji nepravilno izračunava duge adrese na putanji koje imaju Unikod znakove izvan trenutnog sistema.

 • Rešava problem koji sprečava Windows 8.1 aplikacije da projektuju na drugi ekran kad te aplikacije koriste Startprojectingaync API.

 • Rešava problem koji sprečava Prikazivač događaja da sačuva pun skup filtriranih događaja kada filtrirate po datumu.

 • Rešava problem koji nastavlja da prikazuje prethodni nagoveštaj korisničkog imena u polju za prijavu na pametnu karticu nakon što je drugi korisnik koristio uređaj sa akreditivima domena.

 • Rešava problem koji uzrokuje lsass.exe da prestane da radi na terminalu na serveru kada omogućite daljinsku podršku akreditiva. Kôd izuzetka je 0xc0000374.

 • Rešava problem koji sprečava ATP za Microsoft zaštitnik (ATP) da primenjuje izuzimanja datoteka u nekim slučajevima, što dovodi do problema sa kompatibilnošću aplikacija.

 • Rešava problem koji uzrokuje otkazivanje automatskog pokretanja u ATP za Microsoft zaštitnik.

 • Poboljšava sposobnost ATP za Microsoft zaštitnik da identifikuje aktivnosti ubrizgavanja zlonamernog koda.

 • Rešava problem zbog kojeg agent hosta mrežnog kontrolera (NC) pogrešno izveštava da se virtuelna mašina (VM) preselila.

 • Rešava problem koji može da dovede do zastoja u usluzi automatske konfiguracije žične mreže (dot3svc).

 • Rešava problem koji bi mogao sprečiti pokretanje aplikacija onako kako se očekuje na klijentima Active Directory usluge za ujedinjavanje 2019 (AD FS 2019). Do toga dolazi kad aplikacije koriste iFrame tokom neinteraktivnih zahteva za potvrdu identiteta i primaju X-Frame–opcije postavljene na ODBIJ.

 • Rešava problem koji pogrešno prijavljuje sesije Lakog protokola za pristup direktorijumu (LDAP) kao nesigurne sesije u ID događaja 2889. To se događa kada je LDAP sesija potvrđena i zapečaćena metodom jednostavne potvrde identiteta i sigurnosnog sloja (SASL).

 • Ažurira poruku koju korisnici dobijaju i koja im kaže da provere na telefonu obaveštenja iz aplikacije Microsoft Authenticator. Ova poruka se pojavljuje samo kada se potvrda identiteta vrši pomoću adaptera AD FS Azure potvrde identiteta sa više faktora (MFA).

 • Ažurira dcpromo.exe radi uklanjanja „Pristupa mreži: Ograničite klijente kojima je dozvoljeno da upućuju daljinske pozive „SAM“ smernicama na serverima članova kada se unaprede u kontrolere domena. Ovo omogućava klijentima da uspostave veze menadžera bezbednosnih naloga (SAM) sa ovim kontrolorima domena.

 • Rešava problem koji može dovesti do toga da Windows 10 uređaji koji omogućavaju Credential Guard ne uspevaju da zahtevaju potvrdu identiteta kada koriste certifikat uređaja.

 • Rešava problem koji bi mogao uzrokovati grešku zaustavljanja 7E u nfssvr.sys na serverima koji pokreću uslugu sistem mrežnih datoteka (NFS).

 • Rešava problem koji odbacuje postavke premošćivanja sloja bezbednih utičnica daljinskog upravljača (SSL) i vraća ih na podrazumevana podešavanja.

 • Rešava problem koji vas sprečava da ažurirate broj porta za HTTPS ili postavke User Datagram Protocol (UDP) u programu menadžer za mrežni prolaz udaljene radne površine.

 • Rešava problem koji se javlja kada samostalni server sesije udaljene radne površine (RDSH) dozvoljava više sesija po korisniku. Ako prekinete vezu sa sesijom, ako pokušate da se ponovo povežete sa prvobitnom sesijom, server umesto toga kreira novu sesiju.

 • Rešava problem zbog kojeg host dobavljača Windows Management Instrumentation (WMI) (WmiPrvSE.exe) propušta ručke ključeva registra prilikom upita Vin32_RDCentralPublishedDeploimentSettings.

 • Rešava problem koji beleži grešku Distributed Component Object Model (DCOM) u evidenciji događaja sistema kada se pokrene usluga replikacije Distributed File System (DFS).

 • Rešava problem zbog kojeg bi proces udaljene pomoći Microsoft (msra.exe) mogao da prestane da radi kada korisnik prima pomoć tokom sesije računara. Greška je 0xc0000005 ili 0xc0000409.

 • Rešava problem zbog kojeg blok poruka servera (SMB) pogrešno koristi originalnu, keširanu ne-kontinuiranu dostupnu oznaku datoteke, koja postaje nevažeća nakon mrežne greške ili otkazivanja skladištenja. Kao rezultat toga, aplikacije ne uspevaju na osnovu grešaka kao što je STATUS_UNEXPECTED_NETWORK_ERROR.

 • Rešava problem u okviru stavke SMB koji uzrokuje da Windows Server 2019 prestaje da radi kada koristi mrežne kartice od 100 GB (NIC). Ovo se odnosi samo na scenarije direktnih prostora za skladištenje (S2D) i SMB Daemon (SMBD).

Ako ste instalirali ranije ispravke, na uređaj će biti preuzete i instalirane samo nove popravke koje ovaj paket sadrži.

Poboljšanja za Windows Update

Microsoft je objavio ispravku direktno za Windows Update klijent radi poboljšanja pouzdanosti. Bilo kojem uređaju sa operativnim sistemom Windows 10 koji je konfigurisan tako da automatski dobija ispravke sa lokacije Windows Update, uključujući Enterprise i Pro izdanja, biće ponuđena najnovija funkcionalna ispravku za Windows 10 na osnovu kompatibilnosti uređaja i smernice za odlaganje iz kolekcije Windows Update za preduzeća. To se ne odnosi na izdanja dugoročnog servisiranja.

Poznati problemi u ovoj ispravci

Simptom

Zaobilazno rešenje

Nakon instalacije ažuriranja KB4493509, na uređajima koji imaju instalirane neke azijske jezičke pakete može se prikazati poruka o grešci „0x800f0982 - PSFX_E_MATCHING_COMPONENT_NOT_FOUND“.

 1. Deinstalirajte i ponovo instalirajte sve nedavno dodate jezičke pakete. Uputstva potražite u odeljku Upravljanje postavkama jezika unosa i jezika prikaza u sistemu Windows 10.

 2. Izaberite stavku Proveri da li postoje ispravke i instalirajte kumulativnu ispravku za april 2019. Uputstva potražite u odeljku Ažuriranje sistema Windows 10.

Napomena Ako ponovo instaliranje jezičkog paketa ne umanji problem, uspostaviti početne vrednosti računara na sledeći način:

 1. Idite na aplikaciju Postavke > Oporavak.

 2. Izaberite Prvi koraci ispod opcije oporavka Uspostavi početne vrednosti ovog računara.

 3. Izaberite Zadrži moje datoteke.

Microsoft radi na rešenju problema i dostaviće ispravku u predstojećem izdanju.

Kada instalirate KB4550969 ili noviju verziju, kada koristite zastarelu verziju pregledača Microsoft Edge funkcije, možda ćete dobiti grešku "0x80704006. Hmmmm... Ne mogu da doprem do ove stranice "kada pokušavam da doprem do veb lokacija na nestandardnim portovima. Bilo koja veb lokacija koja koristi port naveden u specifikaciji Fetch Standard pod lošim portovima ili blokiranjem porta može uzrokovati ovaj problem.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4577069.

Kako da preuzmete ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft preporučuje da instalirate najnoviju servisnu stek ispravku (SSU) za operativni sistem pre nego što instalirate najnoviju kumulativnu ispravku (LCU). Servisne stek ispravke (SSU) poboljšavaju pouzdanost postupka ažuriranja da bi se ublažili potencijalni problemi sa LCU instaliranjem. Opšte informacije o SSU ispravkama potražite u članku Servisne stek ispravke i Servisne stek ispravke (SSU): Najčešća pitanja.

Ako koristite Windows Update, najnoviji SSU (KB4558997) će vam biti automatski ponuđen. Zaseban paket za najnoviji SSU potražite u Katalogu Microsoft Update.

Instaliranje ove ispravke

Kanal objavljivanja

Dostupno

Naredni korak

Windows Update ili Microsoft Update

Da

Izaberite Postavke > Ažuriranje i bezbednost > Windows Update. U delu Dostupne su opcionalne ispravke pronaći ćete vezu za instaliranje i ažuriranje ispravke.

Katalog Microsoft Update

Da

Da biste nabavili zaseban paket sa ovom ispravkom, posetite veb lokaciju Kataloga Microsoft Update.

Windows Server Update Services (WSUS)

Ne

Ovu ispravku možete da uvezete u WSUS ručno. Pogledajte Katalog Microsoft Update za uputstva.

 

Informacije o datoteci

Da biste dobili spisak datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravci, preuzmite informacije o datotekama za kumulativnu ispravku 4559003

Napomena Uz neke datoteke pogrešno je navedeno „nije primenjivo“ u koloni „Verzija datoteke“ CSV datoteke. To može dovesti do lažnih pozitivnih ili lažnih negativnih grešaka prilikom korišćenja nekih alatki trećih strana za prepoznavanje skeniranja radi provere valjanosti verzije.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×