22. april 2021. –KB5001384 (pregled OS 17763.1911)

Datum izdavanja::

Verzija:

22.4.2021.

OS build 17763.1911

13.04.21.
VAŽNO
Windows 10, verzija 1809 će stići do kraja usluge 11. maja 2021. za uređaje koji koriste izdanja Enterprise, Education i IoT Enterprise. Ti uređaji posle 11. maja 2021. više neće primati mesečne bezbednosne i kvalitetne ispravke koje sadrže zaštitu od najnovijih bezbednosnih pretnji. Da biste nastavili da primate bezbednosne i kvalitetne ispravke, Microsoft preporučuje da ažurirate na najnoviju verziju sistema Windows 10.

Nastavićemo da koristimo sledeća izdanja: Enterprise G, HoloLens i LTSC izdanja za Client, Server i IoT.

16.02.21.
VAŽNO U sklopu podrške za Adobe Flash, KB4577586je sada dostupan kao opcionalna ispravka iz usluga Windows Update (WU) i Windows Server Update Services (WSUS). Instalacija KB4577586 će trajno ukloniti Adobe Flash Player sa Windows uređaja. Kada je instalirate, ne možete da deinstal imate KB4577586. Više detalja o planovima korporacije Microsoft možete da pročitate u članku Ažuriranje na Adobe Flash Player kraju podrške.

17.11.20.
Informacije o Windows ažuriranja potražite u članku o tipovima Windows ažuriranja i o tipovima mesečnog kvaliteta ažuriranja. Da biste prikazali druge beleške i poruke, pogledajte matičnu stranicu Windows 10, verzija 1809 istorije ažuriranja.

 Istaknute stavke

 • Ažurira problem koji poništava konfiguraciju zvučnika kada otkažete čarobnjak za konfiguraciju zvučnika.

 • Ažurira problem koji vas sprečava da isključite usmeravanje lampice kada se koristi aplikacija Kamera.

Poboljšanja i ispravke

Ova ispravka koja nije bezbednosna uključuje poboljšanja kvaliteta. Promene ključa uključuju:

 • Uklanja aplikaciju Zastarela verzija pregledača Microsoft Edge za računare koja je van podrške i instalira novi Microsoft Edge. Više informacija potražite u Microsoft Edge Nova Microsoft Edge zameniti Zastarela verzija pregledača Microsoft Edgeu izdanju za Windows 10 za april.

 • Rešava problem koji ne uspeva u potpunosti da ukloni obavezne profile kada se odjavite prilikom korišćenja smernica grupe "Brisanje kešovanih kopija roming profila".

 • Rešava problem sa aktivaciju prozora do kojih dolazi kada se ukloni prozor koji poseduje.

 • Rešava problem sa procenom statusa kompatibilnosti Windows ekosystem kako bi se osigurala kompatibilnost aplikacija i uređaja za sve ispravke Windows.

 • Rešava problem sa uslovom rase između planra zadataka i usluge Workstation. Zbog toga korisnici ne mogu automatski da se pridruže hibridnom Azure Active Directory (AAD) domenu, a generiše se 0x80070490 greške.

 • Rešava problem sa delimičnom konfiguracijom tačke povezivanja usluge (SCP), što dsregcmd.exeda prestane da funkcioniše. Do ovog problema dolazi zbog poređenja imena domena sa osetljivim na velika i velika slova do kojih dolazi prilikom pridruživanja hibridnom Azure Active Directory domenu korišćenjem jedinstvenog prijavljivanje (SSO).

 • Rešava problem koji slučajno pokreće hibridno AAD pridruživanje kada je smernica grupe "Registruj računare pridružene domenu kao uređaje" podešena na ONEMOGUĆENO. Više informacija potražite u temi Objavljivanje zadataka konfiguracije za hibridno Azure AD spajanje. 

 • Rešava problem koji uzrokuje rast lsass.exe memorije sve dok sistem ne postane neutoljiv. To se dešava kada Transport Layer Security (TLS) nastavi sesiju.

 • Rešava problem koji uključuje pravila režima kerneliranja za .NET aplikacije u smernicama Windows zaštitnik kontrole aplikacije. Zbog toga su generisane smernice znatno veće nego što je neophodno.

 • Rešava problem zbog kojih Azure Active Directory (AAD) poslovni nalozi neočekivano nestaju iz određenih aplikacija kao što su Microsoft Teams ili Microsoft kancelarija.

 • Rešava problem koji može da generiše grešku zaustavljanja kada se Docker kontejneri pokreću sa izolacije procesa.

 • Rešava problem koji izaziva neuspešno automatsko unošenje i uklanjanje certifikata uz grešku "Parametar je neispravan".

 • Rešava problem u planru zadataka koji izaziva pojavu mesečnih zadataka i zadataka planiranih za UTC od 0:00 u pogrešnom trenutku.

 • Rešava problem sa sesijama Windows virtuelne radne površine. Prazna lista izlaznih uređaja se pojavljuje u aplikaciji Windows Sound Postavke kada priključite novi audio uređaj tokom sesije.

 • Rešava problem koji poništava konfiguraciju zvučnika kada otkažete čarobnjak za konfiguraciju zvučnika.

 • Rešava problem koji vas sprečava da isključite usmeravanje lampice kada se koristi aplikacija Kamera.

 • Rešava problem koji može da spreči rad ekrana aplikacije kada koristite kontrolu udaljene radne površine ActiveX koja je ugrađena na HTML stranicu.

 • Rešava problem koji ne uspeva da primeni postavku "netačno" za zastavicu "ZahtevajPDC" u Active Directory uslugama za ukidanje (ADFS).

 • Poboljšava Windows migracije skladišta na serveru:

  • Dodavanje podrške za migraciju iz NetApp FAS nizova u Windows servere i klastere.

  • Rešavanje više problema i poboljšanje pouzdanosti.

   Dodatne informacije potražite u temi Pregled usluge migracije skladišta.

Ako ste instalirali starije ispravke, samo nove ispravke koje se nalaze u ovom paketu biće preuzete i instalirane na vašem uređaju.

Windows Poboljšanja ažuriranja

Microsoft je objavio ispravku direktno na sajtu Windows Update klijentu da biste poboljšali pouzdanost. Svi uređaji koji rade Windows 10 koji su konfigurisani da automatski primaju ispravke iz izdanja Windows Update, uključujući Enterprise i Pro izdanja, biće ponuđeni najnoviju ispravku funkcije Windows 10 na osnovu kompatibilnosti uređaja i smernica za odložavanje Windows Ispravka za preduzeća. Ovo se ne odnosi na izdanja dugoročnog servisiranje.

Poznati problemi u ovoj ispravki

Simptom

Zaokrenite posao

Kada instalirate KB4493509,uređaji sa nekim azijskim jezičkim paketima mogu da dobiju grešku "0x800f0982 – PSFX_E_MATCHING_COMPONENT_NOT_FOUND".

 1. Deinstalujte i ponovo instalirajte sve nedavno dodate jezičke pakete. Uputstva možete da vidite u temi Upravljanje postavkama jezika unosa i prikaza u programu Windows 10.

 2. Izaberite proveri da li postoje ispravke i instalirajte kumulativnu ispravku iz aprila 2019. Uputstva možete da vidite u Windows 10.

Napomišite Ako poništavanje poništavanja jezičkog paketa ne ublaži problem, uspostavite početne vrednosti računara na sledeći jezik:

 1. Idite u aplikaciju Postavke > oporavak.

 2. Izaberite Prvi koraci u okviru opcije Uspostavi početne vrednosti za oporavak računara.

 3. Izaberite stavku Zadrži moje datoteke.

Microsoft radi na rešenju i obezbediće ispravku u narednom izdanju.

Nakon instaliranja ispravke KB5001342ili novije, usluga "Klaster" možda neće uspeti jer upravljački program klaster mreže nije pronađen.

Do ovog problema dolazi zbog ažuriranja PnP upravljačkih programa razreda koje koristi ova usluga.  Posle oko 20 minuta trebalo bi da budete u mogućnosti da ponovo pokrenete uređaj i da ne naiđete na ovaj problem.
Dodatne informacije o određenim greškama, uzroku i zaobilaženju ovog problema potražite u temi KB5003571.

Kako da nabavite ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Preduslov:

Morate da instalirate ispravku steka servisnog paketa (SSU)(KB5001407)od 22. aprila 2021. da biste instalirali najnoviju kumulativnu ispravku (LCU). SSUs poboljšava pouzdanost procesa ažuriranja za ublaživanje potencijalnih problema prilikom instaliranja LCU datoteke. Opšte informacije o SSU-ovima potražite u temama Ažuriranje steka Servisiranje steka i Ažuriranja steka (SSU):Najčešća pitanja.

Ako koristite uslugu Windows Update, najnoviji SSU će vam biti automatski u ponudi. Da biste nabavili sami paket za najnoviji SSU, potražite ga u Microsoft Update katalogu.

Instaliraj ovu ispravku

Kanal izdavanja

Dostupno

Sledeći korak

Windows Update ili Microsoft Update

Da

Idite na Postavke > Ažuriranje & bezbednosne > Windows Ažuriraj. U oblasti Opcionalne dostupne ispravke pronaći ćete vezu za preuzimanje i instaliranje ispravke.

Katalog usluge Microsoft Update

Da

Da biste nabavili jedini paket za ovu ispravku, idite na veb lokaciju Microsoft Update Catalog.

Windows Usluge ažuriranja servera (WSUS)

ne

Ovu ispravku možete ručno da uvezete u WSUS. Uputstva možete da vidite u Microsoft Update katalogu.

Informacije o datoteci 

Preuzmite informacije o datoteci 5001384za listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravki.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×