22. februar 2018. – KB4075212 (pregled mesečne zbirne ispravke)

Datum izdavanja::

Verzija:

22.2.2018.

pregled mesečne zbirne ispravke

Poboljšanja i popravke

Ova nebezbednosna ispravka sadrži poboljšanja i popravke koje su bile obuhvaćene ispravkom KB4074594 (koja je objavljena 13. februara 2018.) kao i nova poboljšanja kvaliteta, poput uvida u narednu mesečnu zbirnu ispravku:

 • Rešava problem zbog kog preusmeravanje iSCSI cilja tokom prijavljivanja može da dovede do greške zaustavljanja 9f.

 • Rešava problem zbog kog services.exe prestaje da radi nakon primene privilegije „Pribavljanje oznake za imitiranje za nekog drugog korisnika u istoj sesiji“ na računare sa operativnim sistemom Windows Server 2012 R2. Ovi računari zatim ulaze u petlju ponovnog pokretanja. Sistem može da prijavi SceCli ID događaja 1202 uz grešku 0x4b8. Takođe može da prijavi ID događaj 1000 greške aplikacije uz ime modula koji je prouzrokovao grešku scesrv.dll i kôd izuzetka 0xc0000409. Ova privilegija je prvi put uvedena u operativnom sistemu Windows Server 2016.

 • Ažurira informacije o vremenskoj zoni.

 • Rešava problem zbog kog se unidrv.dll ne ažurira nakon ažuriranja.

 • Rešava problem zbog kog Microsoft Management Console prestaje da se odaziva prilikom kreiranja planiranog zadatak iz objekta smernica grupe (GPO).

 • Rešava problem zbog kog se povremeno javlja greška na serveru tokom prenosa datoteka. U pitanju je greška „Stop D1 in tcpip!TcpSegmentTcbSend“.

 • Rešava problem zbog kog, prilikom kreiranja velikih snimaka tokom pravljenja rezervne kopije Hyper-V klastera, volumen Spaces koji je bio van mreže možda ne uspeva da izađe na mrežu. Da biste oporavili volumen Space nakon što se ovaj problem javi, instalirajte ovu ispravku, a zatim pratite korake koji su opisani u članku KB4089120.

 • Rešava problem zbog kog Microsoft Management Console prestaje sa radom prilikom obrade kopija obaveštenja iz ostave.

 • Rešava problem zbog kog klijent udaljene radne površine vraća generičku poruku o grešci kada se dostigne ograničenje sesije. Ovo se dešava ako je ograničenje sesije postavljeno preko RDMS konzole.

 • Rešava problem zbog kog greška zaustavljanja 0x9E može da se javi u čvoru klastera preuzimanja posla instance koja padne za Windows Server 2012 R2 kada hostuje neki NFS resurs u kome je omogućeno evidentiranje NFS aktivnosti.

 • Rešava problem zbog kog, nakon instalacije radnog okvira .NET 4.7, dolazi do greške prilikom kreiranja nove grupe za DFS replikaciju ili dodavanja člana u neku postojeću grupu za replikaciju u sklopu proširenja konzole DFS upravljanja. Greška glasi „Vrednost ne ulazi u očekivani opseg”.

 • Rešava problem zbog kog SMB operacija upisivanja koja šifruje paket može dovesti do greške u RDR_FILE_SYSTEM (27) kada sistemu ponestaje memorija.

 • Rešava pad procesa LSASS.exe koji dovodi do neplaniranih ponovnih pokretanja računara sa kontrolerom domena samo za čitanje (RODC). U evidentirane događaje spadaju:

  • USER32 događaj 1074 koji ukazuje na to da je LSSAS.exe neočekivano prekinut sa kodom statusa -1073740286.

  • WINNIT događaj 1015: LSSAS.exe nije uspeo sa kodom statusa c0000602.

  • APPLICATION ERROR događaj 1000, gde se pominje greška u LSSAS.exe u verziji 6.3.9600.16384 i ESENT.dll u verziji 6.3.9600.16384.

 • Rešava problem zbog kog su serveri konfigurisani tako da prosleđuju svoje evidencije bezbednosnih događaja u centralni server za analizu preko pretplate. Upit WinRM događaja daje grešku „0x6c6 (RPC_S_INVALID_BOUND)” sa odredišnog servera.

 • Rešava problem zbog kog deljenje Server Message Block (SMB) datoteka možda neće biti uspešno kreirano u okviru resursa horizontalno skaliranog servera sa datotekama (SOFS). Ovo se dešava kada su čvorovi vlasnika ispražnjeni, kada resursi ponovo ne uspevaju i kada je vreme rada sistema između 25 i 49 dana.

 • Rešava problem zbog kog komanda certutil.exe -MergePfx nije mogla da proizvede objedinjenu EPF datoteku za više V1 certifikata.

 • Rešava problem zbog kog preuzimanje posla instance koja padne u MPIO radnom okviru dok se ograničavaju zahtevi unosa i izlaza može dovesti do otkazivanja svih dostupnih putanja.

Potražite dodatne informacije o otklonjenim bezbednosnim propustima u Vodiču za bezbednosne ispravke.

Poznati problemi u ovoj ispravci

Simptom

Zaobilazno rešenje

Zbog problema koji pogađa neke verzije antivirusnog softvera, ova popravka je napravljena tako da se primenjuje samo na računarima na kojima je antivirusni ISV ažurirao ALLOW REGKEY.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4093121. Više vam ne treba sledeći ALLOW REGKEY da biste otkrili ovi ispravku i da bi vam bila ponuđena: 

HKEY_LOCAL_MACHINE"Subkey="SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\QualityCompat\cadca5fe-87d3-4b96-b7fb-a231484277cc

Preuzimanje ove ispravke

Ova ispravka je navedena kao opcionalna u usluzi Windows Update. Da biste saznali dodatne informacije o tome kako da pokrenete uslugu Windows Update, pročitajte članak Uputstvo za preuzimanje ispravki u usluzi Windows Update. Da biste nabavili zaseban paket sa ovom ispravkom, posetite veb lokaciju Kataloga Microsoft Update.

Informacije o datotekama

Da biste dobili spisak datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravci, preuzmite informacije o datotekama za ispravku 4075212

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×