Sadržaj
×

Datum izdanja:

22.11.2021.

Verzija:

Verzija OS 20348.380

9.11.2021
. VAЋNO Zbog minimalnih operacija tokom praznika i predstojeće zapadne nove godine, neće biti preliminarno izdanje (poznato kao "C" izdanje) za mesec decembra 2021. Biće mesečno bezbednosno izdanje (poznato kao "B" izdanje) za decembar 2021. Normalno mesečno servisiranje za B i C izdanja nastaviće se u januaru 2022. 

Poboljšanja i ispravke

Ova ispravka koja nije bezbednosna uključuje poboljšanja kvaliteta. Ključne promene uključuju:    

 • Rešava problem koji utiče na otvaranjeSearchFilterHost.exe procesa .

 • Dodaje podršku za otkazivanje letnje/zimskog računanja vremena za Republiku Fidži za 2021.

 • Rešava problem koji na uređaje na domenu koji ima određene procesore automatski Smernice grupe primenjuju računarske Smernice grupe ili u pozadini na uređaje na domenu koji ima određene procesore.

 • Dodaje opciju za konfigurisanje maksimalne jedinice prenosa (IPv4) internet protokola verzije 4 (IPv4) koja je manja od 576 bajova u interfejsu.

 • Rešava problem u funkciji DxDiag koji ne prikazuje ispravan broj logičkih jezgra za uređaje koji imaju 64 ili više logičkih jezgra.

 • Rešava problem koji neispravno prikazuje neke promenljive fontove.

 • Rešava problem koji prikazuje glifove pod pogrešnim uglom kada koristite font Meiryo korisničkog interfejsa i druge vertikalne fontove. Ti fontovi se često koriste u Japanu, Kini ili drugim zemljama u Aziji.

 • Omogućava događaje onunload za kreiranje iskačućih prozora u Microsoft Edge internet Explorer režimu.

 • Rešava problem koji utiče na predvidivno prikazivanje u Microsoft Edge internet Explorer režimu.

 • Rešava problem do kojeg dolazi kada se dijalog otvori u programu Internet Explorer.

 • Rešava problem zbog kog Internet Explorer prestaje da radi kada koristite uređivač metoda unosa (IME) za umetanje elemenata.

 • Rešava problem koji utiče na korisnički interfejs za preimenovanje datoteka kada koristite prikaz fascikli u programu Istraživač datoteka. Korisnički interfejs ne uspeva ispravno da rukuje umetnutim sastavom prilikom korišćenja novog japanskog IME-a.

 • Rešava curenje memorije u ctfmon.exe do kojeg dolazi kada se prebacujete između različitih klijenata za uređivanje.

 • Rešava poznati problem koji dovodi do kodova greške 0x000006e4, 0x0000007c ili 0x00000709 prilikom povezivanja sa udaljenim štampačem koji se deli na Windows serveru za štampanje.

 • Rešava problem koji može da dovede do toga da povratna vrednost funkcije GetCommandLineA() bude mala u nekim scenarijima programera.

 • Rešava problem zbog kog kontrola Windows zaštitnik aplikacije neispravno poredi dva broja verzije datoteke.

 • Rešava problem zbog kog taster AltGr prestaje sa radom ako je pokrenut klijent udaljene radne površine ili ako je remoteApp prekinuta veza.

 • Rešava problem koji sprečava pokretanje uređaja i postaje neodgovoran zbog API poziva licenciranja.

 • Rešava problem koji utiče na NTFS kada omogućite nalog broj sekvence ažuriranja (USN). NTFS izvršava nepotrebne radnje svaki put kada izvrši operaciju pisanja, što utiče na I/I performanse.

 • Rešava problem koji neispravno vraća poruku "STATUS_DISK_FULL" u scenarijima u kojima se obim smanjuje.

 • Rešava poznat problem koji može da spreči otvaranje aplikacija, kao što su Kaspersky aplikacije, nakon što pokušate da popravite ili ažurirate aplikacije koristeći Microsoft Installer (MSI).

 • Rešava poznat problem koji može da izazove neuspeh potvrde identiteta pametne kartice kada se povežete sa uređajima na nepouzdanom domenu pomoću udaljene radne površine. Možda ćete dobiti upit "Vaši akreditivi nisu funkcionisali. Akreditivi koji su korišćeni za povezivanje sa [ime uređaja] nisu funkcionisali. Unesite nove akreditive". Tekst "Pokušaj prijavljivanja nije uspeo" može da se pojavi crvenom bojom.

Da biste se vratili na sajt dokumentacije za Azure Stack HCI

Windows 10 steka servisiranja - 20348.371

Ova ispravka poboljšava kvalitet steka servisiranja, što je komponenta koja instalira Windows ispravke. Servisiranje steka ispravki (SSU) osigurajte da imate robusnu i pouzdanu stek servisiranja kako bi vaši uređaji mogli da primaju i instaliraju Microsoft ispravke.

Poznati problemi u ovoj ispravki

Simptom

Zaobilazno rešenje

Nakon instaliranja ove ili novijih ispravki, Microsoft zaštitnik za krajnju tačku možda neće uspeti da se pokrene ili radi na uređajima sa Windows Server Core instalacijom. 

Napomena Ovaj problem ne utiče na Microsoft zaštitnik za krajnju tačku u operativnom sistemu Windows 10.

Ovaj problem je rešen u KB5008223.

Nakon instaliranja ove ispravke, unos teksta koji koristi japanski IME može biti unet van redosleda ili se kursor teksta može neočekivano pomerati u aplikacijama koje koriste skup višebajtnih znakova (MBCS). Ovaj problem utiče na Microsoft japanski IME i japanske IME nezavisnih proizvođača.

Ovaj problem je rešen u KB5009555.

Kako da preuzmete ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft sada kombinuje najnoviju stek ispravku servisiranja (SSU) za operativni sistem sa najnovijom kumulativnom ispravkom (LCU). Opšte informacije o SSU-u potražite u člancima Ažuriranja steka servisiranja i Ažuriranja steka servisiranja (SSU): Najčešća pitanja.

Da biste instalirali LCU na Azure Stack HCI klasteru, pogledajte članak Ažuriranje Azure Stack HCI klastera.

Preduslov:

Morate da instalirate KB5005039, od 10. avgusta 2021, pre nego što instalirate LCU.

Instaliraj ovu ispravku

Kanal izdavanja

Dostupna

Sledeći korak

Windows Update i Microsoft Update

Da

Idite na Postavke > Ažuriranje & bezbednosne > Windows Update. U oblasti Opcionalne dostupne ispravke pronaći ćete vezu za preuzimanje i instaliranje ispravke.

Windows Update za preduzeća

Ne

Niko. Ove promene će biti uključene u sledeću bezbednosnu ispravku za ovaj kanal.

Microsoft Update katalog

Ne

Da biste dobili samostalni paket za ovu ispravku, idite na veb lokaciju Microsoft Update kataloga.

Windows usluga ažuriranja servera (WSUS)

Ne

Ovu ispravku možete ručno da uvezete u WSUS. Uputstva potražite u Microsoft Update katalogu.

Ako želite da uklonite LCU

Da biste uklonili LCU nakon instaliranja kombinovanog SSU i LCU paketa, koristite opciju komandne linije DISM/Remove-Package sa imenom LCU paketa kao argumentom. Ime paketa možete da pronađete koristeći ovu komandu: DISM /online /get-packages.

Pokretanje Windows Update samostalnog instalacionog programa (wusa.exe) sa prekidačom /deinstaliraj na kombinovanom paketu neće funkcionisati zato što kombinovani paket sadrži SSU. Posle instalacije ne možete da uklonite SSU iz sistema.

Informacije o datoteci

Za listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravki, preuzmite informacije o datoteci za informacije o kumulativnim 5007254.

Za listu datoteka koje su obezbeđene u steku servisiranja, preuzmite informacije o datoteci za SSU – verzija 20348.371

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×