Sadržaj
×

Datum izdanja:

11.1.2022.

Verzija:

Verzija OS 20348.469

Oprez: Ako nameravate da instalirate ovu ispravku na kontroler domena (DC), preporučujemo da umesto toga instalirate bezbednosnu ispravku od 8. februara 2022 . godine. Bezbednosna ispravka iz februara rešava poznat problem koji može dovesti do neočekivanog ponovnog pokretanja nekih verzija windows servera.

Informacije o windows terminologiji ažuriranja potražite u članku o tipovima ispravki za Windows i tipovima mesečnih kvalitativnih ispravki. Pregled usluge Azure Stack HCI, verzije 21H2, potražite na stranici istorije ažuriranja

Poboljšanja

Ova bezbednosna ispravka uključuje poboljšanja kvaliteta. Ključne promene uključuju: 

  • Rešava poznati problem koji utiče na uređivače metoda unosa za japanski jezik (IME). Kada koristite japanski IME za unos teksta, tekst može da izgleda bez redosleda ili se kursor teksta može neočekivano premestiti u aplikacijama koje koriste skup znakova sa više bajta (MBCS). Ovaj problem utiče na Microsoft japanski IME i japanske trenutne poruke nezavisnih proizvođača.

Dodatne informacije o bezbednosnim ranjivostima potražite u Vodiču za bezbednosne ispravke i bezbednosnoj Novosti

Da biste se vratili na sajt dokumentacije za Azure Stack HCI

Windows 10 steka servisiranja - 20348.403

Ova ispravka poboljšava kvalitet steka servisiranja, što je komponenta koja instalira Windows ispravke. Servisiranje steka ispravki (SSU) osigurajte da imate robusnu i pouzdanu stek servisiranja kako bi vaši uređaji mogli da primaju i instaliraju Microsoft ispravke.

Poznati problemi u ovoj ispravki

Simptom

Zaobilazno rešenje

Nakon instaliranja ove ispravke, IP Security (IPSEC) veze koje sadrže ID prodavca možda neće uspeti. Ovo može da utiče i na VPN veze koje koriste Layer 2 Protocol (L2TP) ili IP bezbednosni internet ključ Exchange (IPSEC IKE).

Ovaj problem je rešen u KB5010796.

Nakon instaliranja ove ispravke na kontrolerima domena (DC-ovima), pogođene verzije Windows servera mogu neočekivano da se ponovo pokrenu nakon što dobiju Lsass.exe grešku.

Napomena: Na Windows Server 2016 i novijim računarima, verovatnije će biti da će to uticati na vas kada DCs koristi principale senke u poboljšanom bezbednosnom okruženju (ESAE) ili okruženjima sa programom Privileged Identity Management (PIM).

Ovaj problem je rešen u KB5010796.

Nakon instaliranja ispravki objavljenih 11. januara 2022. ili novije verzije, aplikacije koje koriste Microsoft .NET Framework za pribavljanje ili podešavanje informacija o pouzdanosti šume u aktivnom direktorijumu mogu da imaju problema. Aplikacije možda neće uspeti ili zatvoriti ili možda dobijete grešku od aplikacije ili operativnog sistema Windows. Možda ćete takođe dobiti grešku kršenja pristupa (0xc0000005). 

Napomena za projektante Ugrožene aplikacije koriste API system.DirectoryServices.

Da biste ručno rešili ovaj problem, primenite ispravke van opsega za verziju programa .NET Framework koju koristi aplikacija.

Napomena Ove ispravke van opsega nisu dostupne iz usluge Windows Update i neće se instalirati automatski. Da biste preuzeli samostalni paket, potražite KB broj za svoju verziju operativnog sistema Windows i program .NET Framework u Microsoft Update katalogu. Ove ispravke možete ručno da uvezete u Windows Server Update Services (WSUS) i Microsoft Endpoint Configuration Manager. Uputstva za WSUS pogledajte u okviru WSUS i Kataloga sajta. Uputstva za Configuration Manager možete da vidite u članku Uvoz ispravki iz Microsoft Update kataloga

Uputstva o tome kako da instalirate ovu ispravku za operativni sistem potražite u člancima baze znanja navedenim u nastavku:

  • Windows Server 2022: 

  • Windows Server 2019: 

  • Windows Server 2016: 

  • Windows Server 2012 R2: 

  • Windows Server 2012:

Kako da preuzmete ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft sada kombinuje najnoviju stek ispravku servisiranja (SSU) za operativni sistem sa najnovijom kumulativnom ispravkom (LCU). Opšte informacije o SSU-u potražite u člancima Ažuriranja steka servisiranja i Stek servisiranja Novosti (SSU): Najčešća pitanja.

Da biste instalirali LCU na Azure Stack HCI klasteru, pogledajte članak Ažuriranje Azure Stack HCI klastera.

Instaliraj ovu ispravku

Kanal izdavanja

Dostupna

Sledeći korak

Windows Update i Microsoft Update

Da

Niko. Ova ispravka će se preuzeti i instalirati automatski iz Windows Update.

Windows Update za preduzeća

Da

Niko. Ova ispravka će se automatski preuzeti i instalirati sa lokacije Windows Update u skladu sa konfigurisanim smernicama.

Microsoft Update katalog

Da

Da biste dobili samostalni paket za ovu ispravku, idite na veb lokaciju Microsoft Update kataloga.

Windows Server Update Services (WSUS)

Da

Ova ispravka će se automatski sinhronizovati sa WSUS-om ako konfigurišete proizvode i klasifikacije na sledeći način:

Proizvod: Azure Stack HCI

Klasifikacija: bezbednosni Novosti

Ako želite da uklonite LCU

Da biste uklonili LCU nakon instaliranja kombinovanog SSU i LCU paketa, koristite opciju komandne linije DISM/Remove-Package sa imenom LCU paketa kao argumentom. Ime paketa možete da pronađete koristeći ovu komandu: DISM /online /get-packages.

Pokretanje Windows Update samostalnog instalacionog programa (wusa.exe) sa prekidačom /deinstaliraj na kombinovanom paketu neće funkcionisati zato što kombinovani paket sadrži SSU. Posle instalacije ne možete da uklonite SSU iz sistema.

Informacije o datoteci

Za listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravki, preuzmite informacije o datoteci za informacije o kumulativnim 5009555.

Za listu datoteka koje su obezbeđene u steku servisiranja, preuzmite informacije o datoteci za SSU – verzija 20348.403

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×