23. januar 2020. – KB4534307 (verzija OS 14393.3474)

Datum izdavanja::

Verzija:

23.1.2020.

Verzija OS 14393.3474

Podsetnik: Dodatno servisiranje za Windows 10 Enterprise, Education i IoT Enterprise izdanja prestalo je 9. aprila 2019. i ne produžava se posle tog datuma. Da biste nastavili da dobijate bezbednosne i kvalitativne ispravke, Microsoft preporučuje ažuriranje na najnoviju verziju operativnog sistema Windows 10.

Podsetnik 12. marta i 9. aprila su bile dve poslednje Delta ispravke za Windows 10, verziju 1607. Za korisnike ogranka za dugoročno servisiranje (LTSB) bezbednosne i kvalitativne ispravke će i dalje biti dostupne putem ekspresnih i kompletnih kumulativnih paketa ispravki. Više informacija o ovoj promeni potražite na blogu.

Do prekida usluge za Windows 10, verziju 1607, došlo je 10. aprila 2018. Uređaji koji koriste izdanja Windows 10 Home ili Pro više neće primati mesečne bezbednosne i kvalitativne ispravke koje sadrže zaštitu od najnovijih pretnji. Da biste nastavili da dobijate bezbednosne i kvalitativne ispravke, Microsoft preporučuje ažuriranje na najnoviju verziju operativnog sistema Windows 10.

VAŽNOIzdanja Windows 10 Enterprise i Windows 10 Education dobijaju dodatno servisiranje bez naknade do 9. aprila 2019. Uređaji na kanalu za dugoročno servisiranje (LTSC) će nastaviti da dobijaju ispravke do oktobra 2026. u skladu sa uslovima na stranici sa smernicama za životni ciklus. Uređaji koji koriste Ispravku za Windows 10 povodom godišnjice (v. 1607) i skup čipova Intel „Clovertrail“ će nastaviti da dobijaju ispravke do januara 2023. u skladu sa blogom Microsoft Community.

Prekid usluge za Windows Server 2016 Standard Edition sa opcijom instalacije Nano Server i Windows Server 2016 Datacenter Edition sa opcijom instalacije Nano Server je nastupio 9. oktobra 2018. Ova izdanja više neće primati mesečne bezbednosne i kvalitativne ispravke koje sadrže zaštitu od najnovijih pretnji. Da biste nastavili da dobijate bezbednosne i kvalitativne ispravke, Microsoft preporučuje ažuriranje na najnoviju verziju operativnog sistema Windows 10.

Prekid usluge za Windows 10 Mobile u verziji 1607 je nastupio 8. oktobra 2018. Uređaji koji koriste izdanja Windows 10 Mobile i Windows 10 Mobile Enterprise više neće primati mesečne bezbednosne i kvalitativne ispravke koje sadrže zaštitu od najnovijih bezbednosnih pretnji. Da biste nastavili da dobijate bezbednosne i kvalitativne ispravke, Microsoft preporučuje ažuriranje na najnoviju verziju operativnog sistema Windows 10.

Više informacija o različitim tipovima ispravki za Windows, kao što su kritična, bezbednost, upravljački program, servisni paketi itd., potražite u sledećem članku.

Istaknute stavke

 • Ažurira problem koji ponekad može da se pojavi u programu Microsoft Word kada promenite u režim „Fokus“ pomoću korejskog uređivača metoda unosa za Windows (IME).

Poboljšanja i popravke

Ova nebezbednosna ispravka sadrži poboljšanja kvaliteta. U ključne promene spadaju:

 • Rešava problem koji ponekad može da se pojavi u programu Microsoft Word kada promenite u režim „Fokus“ pomoću korejskog uređivača metoda unosa za Windows (IME).

 • Rešava problem koji se pojavljuje nakon prijave, što dovodi do prestanka odaziva aplikacije kada koristite IME zajedno sa tastaturom na ekranu osetljivom na dodir.

 • Rešava problem koji bi mogao da vas spreči da se prijavite na novu sesiju konzole sa udaljenom radnom površinom ili da se ponovo povežete sa postojećom sesijom na uređaju koji je dostigao ograničenje aktivne sesije. Ako pokušaji prijave ne uspeju odmah, možda ćete dugo čekati na ekranu dobrodošlice. Poruka o grešci je „Zadatak koji pokušavate obavite se ne može dovršiti jer je opcija „Usluge udaljene radne površine“ trenutno zauzeta. Pokušajte ponovo za nekoliko minuta. Drugi korisnici bi i dalje trebalo da mogu da se prijave.“

 • Rešava stanje trke koje se pojavljuje kada istovremeno pokrenete više skripti PowerShell.

 • Poboljšava pouzdanost funkcije Microsoft User Experience Virtualization (UE-V) AppMonitor.

 • Rešava problem koji može da dovede do toga da serveri za direktan pristup koriste veliku količinu neraspoređenih memorijskih zaliha (pooltag: NDnd).

 • Rešava problem sa pravilima AppContainer zaštitnog zida koja dovode do curenja kada se korisnici sa statusom gosta ili korisnici sa obaveznim korisničkim profilom prijave na sistem Windows Server i odjave sa njega. Da biste omogućili promene, dodajte novi ključ registratora „DeleteUserAppContainersOnLogoff“ (DWORD) u okviru „HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\SharedAccess\Parameters\FirewallPolicy“ pomoću alatke Regedit i podesite ga na 1.

 • Rešava problem koji dovodi do neuspelih upita u odnosu na velike tastere u datoteci Ntds.dit sa greškom „MAPI_E_NOT_ENOUGH_RESOURCES“. Ovaj problem može dovesti do toga da korisnici vide ograničenu dostupnost sobe za sastanke jer interfejs za programiranje aplikacija programa Exchange Messaging (MAPI) ne može da dodeli dodatnu memoriju za zahteve za sastanak.

 • Rešava problem Open Database Connectivity (ODBC) koji dovodi do beskonačne petlje u logici ponovnog pokušaja kada postoji nekoliko izgubljenih veza u skupu veza.

 • Rešava problem koji ne primenjuje definisane vrednosti za Usluge udaljene radne površine (RDS).

 • Rešava problem koji koristi netačan broj bajtova za obavljanje rezervnog kopiranja na particijama. To dovodi do neuspelih rezervnih kopija čak i kada postoji adekvatan prostor.

 • Rešava problem zbog kog datoteka netdom.exe ne uspeva da uspešno prepozna odnose poverenja kada je neograničena delegacija eksplicitno omogućena dodavanjem maske bitova 0x800 objektu pouzdanosti. Postavka maske bitova je obavezna zbog promena bezbednosti na podrazumevano ponašanje neograničenih delegiranja u Windows ispravkama objavljenim 8. jula 2019. ili nakon tog datuma. Više informacija potražite u ispravci KB4490425i 6.1.6.7.9 trustAttributes.

 • Rešava problem sa procenom statusa kompatibilnosti ekosistema operativnog sistema Windows radi lakšeg obezbeđivanja kompatibilnosti aplikacije i uređaja za sve ispravke za Windows.

 • Rešava problem koji može dovesti do toga da upravljački program za tok virtuelizacije aplikacija (App-V) (appvstr.sys) propušta memoriju prilikom omogućavanja režima za skladištenje zajedničkih sadržaja (SCS).

 • Rešava problem zbog kog restrukturiranje koda prekida optimizaciju za pisanje metapodataka, što povećava opis integriteta logičkog volumena (LVID).

 • Rešava problem koji dovodi do povećanja korišćenja CPU-a čak i kada je u stanju mirovanja.

 • Dodaje podršku za moderne akreditive koji ne zahtevaju lozinke (Fast Identity Online 2 (FIDO2) bezbednosni tasteri) u hibridnim okruženjima povezanim sa uslugom Azure Active Directory.

Ako ste instalirali ranije ispravke, na uređaj će biti preuzete i instalirane samo nove popravke koje ovaj paket sadrži.

Poboljšanja za Windows Update

Microsoft je objavio ispravku direktno za Windows Update klijent radi poboljšanja pouzdanosti. Bilo kojem uređaju sa operativnim sistemom Windows 10 koji je konfigurisan tako da automatski dobija ispravke sa lokacije Windows Update, uključujući Enterprise i Pro izdanja, biće ponuđena najnovija funkcionalna ispravku za Windows 10 na osnovu kompatibilnosti uređaja i smernice za odlaganje iz kolekcije Windows Update za preduzeća. Ovo ne utiče na izdanja dugoročnog servisiranja.

Poznati problemi u ovoj ispravci

Simptom

Zaobilazno rešenje

Nakon instaliranja ispravke KB4467684 usluga klastera možda neće uspeti da se pokrene uz grešku „2245 (NERR_PasswordTooShort)“ ako su smernice grupe „Minimalna dužina lozinke“ konfigurisane sa više od 14 znakova.

Podesite podrazumevane smernice „Minimalna dužina lozinke“ domena na 14 znakova ili manje od toga.

Microsoft radi na rešenju problema i dostaviće ispravku u predstojećem izdanju.

Određene operacije, poput preimenovanja, koje obavljate na datotekama i fasciklama koje se nalaze na Deljenom volumenu klastera (CSV) možda neće uspeti zbog greške „STATUS_BAD_IMPERSONATION_LEVEL (0xC00000A5)“. To se događa kada obavljate operaciju na čvoru vlasnika CSV-a iz procesa koji nema administratorske privilegije.

Uradite nešto od navedenog:

 • Obavite operaciju iz procesa koji ima administratorske privilegije.

 • Obavite operaciju iz čvora koji nema vlasništvo nad CSV-om.

Microsoft radi na rešenju problema i dostaviće ispravku u predstojećem izdanju.

Preuzimanje ove ispravke

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft preporučuje da instalirate najnoviju servisnu stek ispravku (SSU) za operativni sistem pre nego što instalirate najnoviju kumulativnu ispravku (LCU). Servisne stek ispravke (SSU) poboljšavaju pouzdanost postupka ažuriranja da bi se ublažili potencijalni problemi sa LCU instaliranjem. Opšte informacije o SSU ispravkama potražite u članku Servisne stek ispravke i članku Servisne stek ispravke (SSU): najčešća pitanja.

Ako koristite Windows Update, automatski će vam biti ponuđen najnoviji SSU (KB4520724). Da biste dobili zaseban paket za najnoviji SSU, potražite ga u Katalogu Microsoft Update

Instaliranje ove ispravke

Kanal objavljivanja

Dostupno

Naredni korak

Windows Update ili Microsoft Update

Da

Idite na Postavke > Ažuriranje i bezbednost > Windows Update i izaberite Proveri da li postoje ispravke.

Katalog Microsoft Update

Da

Da biste nabavili zaseban paket sa ovom ispravkom, posetite veb lokaciju Kataloga Microsoft Update.

Windows Server Update Services (WSUS)

Ne

Ovu ispravku možete da uvezete u WSUS ručno. Pogledajte Katalog Microsoft Update za uputstva.

 

Informacije o datotekama

Da biste dobili spisak datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravci, preuzmite informacije o datotekama za kumulativnu ispravku 4534307.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×