Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Datum izdavanja::

23.5.2019.

Verzija:

Verzija OS 14393.2999

Podsetnik: Dodatno servisiranje za Windows 10 Enterprise, Education i IoT Enterprise izdanja prestaje 9. aprila 2019. i ne produžava se posle tog datuma. Da biste nastavili da dobijate bezbednosne i kvalitativne ispravke, Microsoft preporučuje ažuriranje na najnoviju verziju operativnog sistema Windows 10.

Podsetnik: 12. marta i 9. aprila će biti dve poslednje Delta ispravke za Windows 10, verziju 1607. Za korisnike ogranka za dugoročno servisiranje (LTSB) bezbednosne i kvalitativne ispravke će i dalje biti dostupne putem ekspresnih i kompletnih kumulativnih paketa ispravki. Više informacija o ovoj promeni potražite na blogu.

Do prekida usluge za Windows 10, verziju 1607, došlo je 10. aprila 2018. Uređaji koji koriste izdanja Windows 10 Home ili Pro više neće primati mesečne bezbednosne i kvalitativne ispravke koje sadrže zaštitu od najnovijih pretnji. Da biste nastavili da dobijate bezbednosne i kvalitativne ispravke, Microsoft preporučuje ažuriranje na najnoviju verziju operativnog sistema Windows 10.

VAŽNO: Izdanja Windows 10 Enterprise i Windows 10 Education dobijaju dodatno servisiranje bez naknade do 9. aprila 2019. Uređaji na kanalu za dugoročno servisiranje (LTSC) će nastaviti da dobijaju ispravke do oktobra 2026. u skladu sa uslovima na stranici sa smernicama za životni ciklus. Uređaji koji koriste Ispravku za Windows 10 povodom godišnjice (v. 1607) i skup čipova Intel „Clovertrail“ će nastaviti da dobijaju ispravke do januara 2023. u skladu sa blogom Microsoft Community.

Prekid usluge za Windows Server 2016 Standard Edition sa opcijom instalacije Nano Server i Windows Server 2016 Datacenter Edition sa opcijom instalacije Nano Server je nastupio 9. oktobra 2018. Ova izdanja više neće primati mesečne bezbednosne i kvalitativne ispravke koje sadrže zaštitu od najnovijih pretnji. Da biste nastavili da dobijate bezbednosne i kvalitativne ispravke, Microsoft preporučuje ažuriranje na najnoviju verziju operativnog sistema Windows 10.

Prekid usluge za Windows 10 Mobile u verziji 1607 je nastupio 8. oktobra 2018. Uređaji koji koriste izdanja Windows 10 Mobile i Windows 10 Mobile Enterprise više neće primati mesečne bezbednosne i kvalitativne ispravke koje sadrže zaštitu od najnovijih bezbednosnih pretnji. Da biste nastavili da dobijate bezbednosne i kvalitativne ispravke, Microsoft preporučuje ažuriranje na najnoviju verziju operativnog sistema Windows 10.

 

Poboljšanja i popravke

Ova ispravka sadrži poboljšanja kvaliteta. U ključne promene spadaju:

 • Ažuriranje datoteke wininet.dll kako bi se sprečilo ponovno pravljenje kontrolnih sesija za File Transfer Protocol (FTP).

 • Rešavanje problem koji sprečava operativni sistem da učitava nove datoteke ikona ako naiđe na datoteku ikona u pogrešnom formatu.

 • Rešavanje problema sa pravilnim podešavanjem znaka za razdvajanje datuma u japanskom formatu kratkog datuma. Više informacija potražite u ispravci KB4469068.

 • Ažuriranje informacija o vremenskoj zoni za Maroko.

 • Ažuriranje informacija o vremenskoj zoni za Palestinsku upravu.

 • Poboljšanje performansi vezanih za funkcije poređenja niski koje ne razlikuju mala i velika slova, kao što je _stricmp() u komponenti Universal C Runtime.

 • Rešavanje problema koji može da dovede do privremenog otkazivanja prijavljivanja uz KRB_AP_ERR_MODIFIED Kerberos u aplikacijama i uslugama koje su konfigurisane da koriste nalog usluge kojim upravlja grupa (GMSA). Ovaj problem se javlja posle automatskog ažuriranja lozinke naloga usluge.

 • Rešavanje problema koji sprečava prijavljivanje uz grešku „Korisničko ime ili lozinka nisu tačni“ kada koristite praznu lozinku i omogućen je Credential Guard Windows zaštitnika.

 • Rešavanje problema zbog kog Microsoft Office i druge aplikacije traže lozinku kada promenite lozinku korisničkog naloga. Ovaj problem se javlja u sistemima koji se pridruže na Azure Active Directory (AD).

 • Rešavanje problema sa opcijom BranchCache kada se distribuira u režimu keša. BranchCache može da zauzme više prostora na disku nego što je dodeljeno kešu za ponovno objavljivanje. Da bi se u potpunosti rešio problem, uređaji koji su premašili dodeljeni prostor na disku treba da isprazne BranchCache pomoću komande netsh branchcache flush.

 • Rešavanje problema koji može da dovede do Stop D1 greške kada povećate broj virtuelnih procesora („dodavanje bez gašenja“) u pokrenutoj virtuelnoj mašini.

 • Rešavanje problema zbog kog događaj 7600 u evidenciji događaja servera za Domain Name System (DNS) može da sadrži naziv servera koji ne može da se pročita.

 • Rešavanje problema sa aplikacijama koje imaju pogrešne revizije i ne štiti ih pametno zaključavanje ekstraneta kada su objavljene pomoću obogaćenog klijenta Active Directory usluga za ujedinjavanje (ADFS).

 • Rešavanje problema zbog kog se ne evidentira vreme poslednje prijave lokalnog korisnika čak i kad korisnik pristupi deljenju na mreži servera.

 • Rešavanje problema koji može da dovede do greške „0x7E“ pri premeštanju uloge servera datoteke sistema mrežnih datoteka (NFS) kada je neki klijent aktivan.

 • Rešavanje problema sa Windows Management Instrumentation (WMI) klasom, Win32_PhysicalMemory, koja prijavljuje 32 GB memorije bez vrednosti kapaciteta.

 • Rešavanje problema sa opcijom scrollLeft u programu Internet Explorer.

 • Rešavanje problema koji dovodi prestanka prikazivanja <svg> elemenata.

 • Rešavanje problema koji dovodi do kašnjenja prilikom učitavanja mnogih nepotpisanih Domain Name System (DNS) zona u vezi sa funkcijom bezbednosna proširenja usluge Domain Name System (DNSSEC). Do ovog problema dolazi posle konfigurisanja sledeće postavke registratora:

  Putanja: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\DNS\Parameters

  Postavka: EnableFastLoadUnsignedZones

  Tip: DWORD

  Vrednost: Vrednost 1 omogućava ovu funkciju. Vrednost 0 onemogućava ovu funkciju.

  Ponovo pokrenite operativni sistem ili DNS server kada promenite vrednosti registratora.

Ako ste instalirali ranije ispravke, na uređaj će biti preuzete i instalirane samo nove popravke koje ovaj paket sadrži. 

Poboljšanja za Windows Update

Microsoft je objavio ispravku direktno za Windows Update klijent radi poboljšanja pouzdanosti. Bilo kojem uređaju sa operativnim sistemom Windows 10 koji je konfigurisan tako da automatski dobija ispravke sa lokacije Windows Update, uključujući Enterprise i Pro izdanja, biće ponuđena najnovija funkcionalna ispravku za Windows 10 na osnovu kompatibilnosti uređaja i smernice za odlaganje iz kolekcije Windows Update za preduzeća. Ovo ne utiče na izdanja dugoročnog servisiranja.

Poznati problemi u ovoj ispravci

Simptom

Zaobilazno rešenje

Što se tiče hostova kojima upravlja System Center Virtual Machine Manager (SCVMM), SCVMM ne može da numeriše logičke prekidače primenjene na hostu i upravlja njima nakon instaliranja ispravke.

Osim toga, ako se ne pridržavate najboljih praksi, moguća je greška zaustavljanja u okviru vfpext.sys na hostovima.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4507459.Nakon instaliranja ispravke KB4467684 usluga klastera možda neće uspeti da se pokrene uz grešku „2245 (NERR_PasswordTooShort)“ ako su smernice grupe „Minimalna dužina lozinke“ konfigurisane sa više od 14 znakova.

Podesite podrazumevane smernice „Minimalna dužina lozinke“ domena na 14 znakova ili manje od toga.

Microsoft radi na rešenju problema i dostaviće ispravku u predstojećem izdanju.

Nakon instaliranja ove ispravke može doći do problema sa korišćenjem okruženja izvršavanja pre pokretanja sistema (PXE) za pokretanje uređaja sa servera Windows usluga daljinske primene (WDS) konfigurisanog da koristi dodatak za promenljivi vremenski okvir. Ovo će možda dovesti do prevremenog prekida veze sa WDS serverom prilikom preuzimanja slike. Ovaj problem ne utiče na klijente ili uređaje koje ne koristite dodatak za promenljivi vremenski okvir.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4503267.

Određene operacije, poput preimenovanja, koje obavljate na datotekama i fasciklama koje se nalaze na Deljenom volumenu klastera (CSV) možda neće uspeti zbog greške „STATUS_BAD_IMPERSONATION_LEVEL (0xC00000A5)“. To se događa kada obavljate operaciju na čvoru vlasnika CSV-a iz procesa koji nema administratorske privilegije.

Uradite nešto od navedenog:

 • Obavite operaciju iz procesa koji ima administratorske privilegije.

 • Obavite operaciju iz čvora koji nema vlasništvo nad CSV-om.

Microsoft radi na rešenju problema i dostaviće ispravku u predstojećem izdanju.

Posle instaliranja ove ispravke i ponovnog pokretanja, neki uređaji koji imaju omogućenu tehnologiju Hyper-V mogu da uđu u BitLocker režim oporavka i da dobiju grešku „0xC0210000“.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4507460.

Ova ispravka se možda neće prikazivati kao dostupna preko usluge WSUS ili SCCM za Windows 10 u verziji 1607 ili Windows Server 2016. Takođe, kada ručno instalirate samostalnu ispravku iz kataloga Microsoft Update, instaliranje možda neće uspeti uz grešku „Ispravka nije primenljiva na vaš računar“.

Servisna stek ispravka (SSU) (KB4498947) mora da bude instalirana pre instaliranja najnovije kumulativne ispravke (LCU). LCU neće biti prijavljen kao primenjiv dok se ne instalira SSU. Dodatne informacije potražite u odeljku Servisne stek ispravke.

Neke aplikacije možda neće raditi kao što se očekuje na klijentima Active Directory usluga za ujedinjavanje 2016 (AD FS 2016) nakon instaliranja ove ispravke na serveru. Aplikacije koje mogu da se ovako ponašaju koriste IFRAME tokom neinteraktivnih zahteva za potvrdu identiteta i primaju X-Frame Options koje su podešene na DENY.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4507459.

Internet Explorer 11 se možda neće otvoriti ako podrazumevani dobavljač pretrage nije postavljen ili je pogrešno oblikovan.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4503267.

 

Može doći do problema prilikom povezivanja uređaja na neke uređaje na skladišnoj mreži (SAN) pomoću internet interfejsa za male računarske sisteme (iSCSI) nakon instaliranja ove ispravke. Možda ćete dobiti i grešku u odeljku sa evidencijom sistema u komponenti Prikazivač događaja sa ID-om događaja 43 iz iScsiPrt i opisom „Cilj nije odgovorio na vreme na zahtev za prijavljivanje.“

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4509475.

Kako da preuzmete ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft preporučuje da instalirate najnoviju servisnu stek ispravku (SSU) za operativni sistem pre nego što instalirate najnoviju kumulativnu ispravku (LCU). Servisne stek ispravke (SSU) poboljšavaju pouzdanost postupka ažuriranja da bi se ublažili potencijalni problemi sa LCU instaliranjem. Za više informacija pogledajte Servisne stek ispravke.

Ako koristite Windows Update, automatski će vam biti ponuđen najnoviji SSU (KB4498947). Da biste dobili zaseban paket za najnoviji SSU, potražite ga u Katalogu Microsoft Update

Instaliranje ove ispravke

Da biste preuzeli i instalirali ovu ispravku, izaberite Postavke > Ažuriranje i bezbednost > Windows Update i Proveri da li postoje ispravke.

Zaseban paket sa ovom ispravkom možete da preuzmete na veb sajtu Katalog Microsoft Update.

Informacije o datotekama

Da biste dobili spisak datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravci, preuzmite informacije o datotekama za kumulativnu ispravku 4499177

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×