24. jul 2018. – KB4338817 (verzija OS 16299.579)

Datum izdavanja::

Verzija:

24.7.2018.

Verzija OS 16299.579

Poboljšanja i popravke

Ova ispravka sadrži poboljšanja kvaliteta. Ova ispravka ne sadrži nijednu novu funkciju operativnog sistema. U ključne promene spadaju:

 • Rešen je problem zbog kog su uređaji u okviru domena Active Directory ili Hybrid AADJ++ neočekivano poništavali upisivanje u uslugu Microsoft Intune ili MDM usluge trećih strana nakon instalacije ispravki paketa za dodeljivanje privilegija (PPKG). Ovaj problem se javlja na uređajima koji podležu smernici grupe „Automatsko MDM upisivanje sa AAD tokenom“ (eng. Auto MDM Enrollment with AAD Token). Ako ste pokrenuli skriptu Disable-AutoEnrollMDMCSE.PS1 kao zaobilazno rešenje za problem, pokrenite Enable-AutoEnrollMDMCSE.PS1 iz PowerShell prozora u režimu administratora nakon instalacije ove ispravke.

 • Ubacuje znak za povratak na početak reda pre znaka za položaj u sledećem redu ako ga nema kad unosite podatke u polje obrasca.

 • Omogućava otklanjanje grešaka u WebView sadržaju u UWP aplikacijama koristeći aplikaciju Microsoft Edge DevTools Preview koja je dostupna u prodavnici Microsoft App Store.

 • Rešen je problem zbog kog Microsoft Edge DevTools alatke prestaju da se odazivaju kada se konzola preoptereti porukama.

 • Rešen je problem koji dovodi do pojave crnog ekrana tokom nekoliko minuta nakon instaliranja Windows ispravki pre povratka na radnu površinu.

 • Rešava dodatne probleme sa ažuriranjem informacija o vremenskoj zoni.

 • Poboljšava doživljaj korišćenja PDF datoteka u pregledaču Microsoft Edge tako što otklanja probleme sa otvaranjem, štampanjem i pouzdanošću PDF datoteka.

 • Rešen je problem zbog kog premeštanje prozora aplikacije Microsoft Foundation Class (MFC) može da stvori utisak podrhtavanja na radnoj površini.

 • Rešen je problem koji dovodi do pojave opcija napajanja na ekranu Windows bezbednosti čak i kada je u smernicama grupe za zasebne korisnike podešeno skrivanje opcija napajanja.

 • Rešen je problem zbog kog tačna slika zaključanog ekrana neće da se prikaže kada sve od navedenog ima vrednost true:

  • Omogućena je smernica grupe (GPO) „Computer Configuration\Administrative Templates\Control Panel\Personalization\Nametni određenu podrazumevanu sliku za zaključani ekran i prijavljivanje“.

  • Omogućena je smernica grupe (GPO) „Computer Configuration\Administrative Templates\Control Panel\Personalization\Spreči promenu slike za zaključani ekran i prijavljivanje“

  • Ključ registratora HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\System\DisableLogonBackgroundImage je podešen na 1.

 • Rešen je problem zbog kog se prikazuje upozorenje u kome se navodi da aplikacije potiče od „nepoznatog izdavača“ prilikom pokretanja aplikacije u svojstvu korisnika sa punim privilegijama (administrator).

 • Rešen je problem koji je dovodio do povremenih problema sa potvrdom identiteta prilikom korišćenja „Menadžera naloga na mreži“.

 • Rešen je problem koji je ponekad dovodio do neuspeha scenarija jednokratnog prijavljivanja i prikaza pločice prijavljivanja prilikom povezivanja na server udaljene radne površine.

 • Rešen je problem zbog kog iskorišćenost memorije u LSASS-u nastavlja da raste sve dok ne bude neophodno da se ponovo pokrene sistem.

 • Rešen je problem zbog kog podrazumevani domen za mašinu pridruženu usluzi Azure Active Directory nije automatski podešen na ekranu za prijavljivanje.

 • Rešen je problem zbog kog iskorišćenost memorije u usluzi SQL Server raste vremenom prilikom šifrovanja podataka pomoću simetričnog ključa koji sadrži certifikat. Nakon toga treba da izvršite upite koji otvaraju i zatvaraju simetrični ključ u ponavljajućoj petlji.

 • Rešen je problem zbog kog korišćenje nevažeće lozinke u bežičnom PEAP okruženju u kome je omogućen SSO dovodi do prosleđivanja dva zahteva za potvrdu identiteta sa nevažećom lozinkom. Suvišni zahtev za potvrdu identiteta može da dovede do prevremenog blokiranja naloga u okruženjima sa niskim ograničenjem za blokiranje naloga. Da biste omogućili promene, dodajte novi ključ registratora, DisableAuthRetry (Dword) u HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\RasMan\PPP\EAP\26 koristeći regedit i podesite ga na 1.

 • Rešen je problem koji može da prouzrokuje neodazivanje BITS usluge kada ne može da se poveže sa internet resursima.

 • Rešen je problem koji sprečava štampanje u 64-bitnom operativnom sistemu kada 32-bitne aplikacije imitiraju druge korisnike (najčešće pozivanjem komande LogonUser). Ovaj problem se javlja nakon instaliranja mesečnih ispravki počev od KB4034681, koja je objavljena u avgustu 2017. Da biste rešili problem sa zahvaćenim aplikacijama, instalirajte ovu ispravku i uradite nešto od sledećeg:

Type: DWORD

Value1: 1     

 • Rešen je problem sa ograničavanjem DNS brzine odziva koje je dovodilo do curenja memorije kada je omogućeno u režimu LogOnly.

 • Rešen je problem koji ponekad sprečava sistem da se isključi ili stavi u hibernaciju. Ovaj problem se javlja pri prvom pokretanju nakon šifrovanja diska na SSD disku.

 • Rešen je problem koji sprečava pristup SMB deljenjima pomoću IP adresa ako je SMB ojačanje omogućeno.

 • Rešen je problem zbog kog korišćenje obaveznih korisničkih profila (samo za čitanje) za RDP može da prouzrokuje šifru greške „Klasa nije registrovana (0x80040151)“.

 • Rešen je problem zbog kog nakon prijavljivanja korisnika nisu povezani svi mrežni štampači. HKEY_USERS\User\Printers\Connections Key prikazuje odgovarajuće mrežne štampače za pogođenog korisnika. Međutim, lista mrežnih štampača iz ovog ključa registratora nije popunjena ni u jednoj aplikaciji, uključujući Microsoft beležnicu ili Uređaji i štampači. Štampači mogu nestati ili prestati da rade.

 • Rešen je problem koji dovodi do prestanka odazivanja nadogradnji bez uklanjanja starije verzije za Windows 10 u verziji 1709 na ekranu „Proveravamo da li ste spremni za instaliranje“. Ovo se javlja prilikom beleženja zaliha uređaja na uređajima na kojima su instalirane mesečne ispravke počev od aprila 2018.

Napomena Usluga WSUS takođe može da obezbedi dinamička ažuriranja (DU) za uređaje kada je konfigurisana na Sinhronizuj sadržaj dinamičkih ažuriranja. Proverite da li su dinamička ažuriranja onemogućena pomoću prekidača za konfigurisanje Onemogućavanje dinamičkih ažuriranja .

 • Rešen je problem sa prikazom koji se javlja prilikom dinamične izmene imena klase ili ID-a za elemente na stranici.

 • Rešen je problem koji sprečava pravilan rad analizatora memorije i analizatora performansi u alatkama za programere za Microsoft Internet Explorer 11.

 Ako ste instalirali ranije ispravke, na uređaju će biti preuzete i instalirane samo nove popravke koje ovaj paket sadrži.

Dodatne informacije o otklonjenim bezbednosnim propustima potražite u Vodiču za bezbednosne ispravke.

Poznati problemi u ovoj ispravci

Simptom

Zaobilazno rešenje

Neke platforme koje nisu na engleskom mogu da prikažu sledeću nisku na engleskom umesto na lokalnom jeziku: „Reading scheduled jobs from file is not supported in this language mode“ (Čitanje zakazanih zadataka iz datoteke nije podržano u režimu na ovom jeziku). Ova greška se pojavljuje kada pokušate da čitate zakazane zadatke koje ste napravili i kada je omogućen Device Guard.

Nakon procene, Microsoft je ustanovio da je verovatnoća za ovo mala i da predstavlja problem niskog rizika, i stoga u ovom trenutku neće pružiti rešenja za Windows 10 u verziji 1709. 

Ako mislite da ovaj problem utiče na vas, obratite se Microsoft podršci.

Kada je omogućen Device Guard, određene platforme koje nisu na engleskom jeziku mogu da prikažu sledeće niske na engleskom umesto na lokalizovanom jeziku:

 • „Cannot use '&' or '.' operators to invoke a module scope command across language boundaries (Nije moguće korišćenje operatera „&“ ili „.“ za pozivanje komande opsega modula između granica jezika).“

 • 'Script' resource from 'PSDesiredStateConfiguration' module is not supported when Device Guard is enabled. Please use 'Script' resource published by PSDscResources module from PowerShell Gallery.“ (Resurs Script iz modula PSDesiredStateConfiguration nije podržan kada je omogućen Device Guard. Koristite resurs Script koji objavljuje modul PSDscResources iz galerije PowerShell).

Nakon procene, Microsoft je ustanovio da je verovatnoća za ovo mala i da predstavlja problem niskog rizika, i stoga u ovom trenutku neće pružiti rešenja za Windows 10 u verziji 1709. 

Ako mislite da ovaj problem utiče na vas, obratite se Microsoft podršci.

Nakon instalacije neke od bezbednosnih ispravki za .NET iz jula 2018, COM komponenta ne uspeva da se učita zbog grešaka odbijenog pristupa, neregistrovane klase ili internog kvara zbog nepoznatog razloga. Najčešći potpis greške je sledeći:

Tip izuzetka: System.UnauthorizedAccessException

Poruka: Pristup je odbijen. (Izuzetak od HRESULT: 0x80070005 (E_ACCESSDENIED))

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4343897.

Nakon instaliranja ove ispravke na neku mašinu pridruženu usluzi Hybrid Azure AD, na ekranu za prijavljivanje prikazuje se „AzureAD” kao podrazumevan domen. To može dovesti do otkazivanja prijavljivanja korisnika na mašinu pridruženu usluzi Hybrid Azure AD kad korisnici unesu samo korisničko ime i lozinku.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4343897.

Nakon instaliranja ove ispravke, Windows više ne prepoznaje sertifikat za razmenu ličnih informacija (PFX) korišćen za potvrdu identiteta za Wi-Fi ili VPN vezu. Kao rezultat toga, usluzi Microsoft Intune je potrebno više vremena za isporuku korisničkih profila jer ne prepoznaje da je potreban sertifikat nalazi na uređaju.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4464217.

Preuzimanje ove ispravke

Da biste preuzeli i instalirali ovu ispravku, izaberite Postavke > Ažuriranje i bezbednost > Windows Update i Proveri da li postoje ispravke.

Da biste nabavili zaseban paket sa ovom ispravkom, posetite veb lokaciju Kataloga Microsoft Update.

Informacije o datotekama

Da biste dobili spisak datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravci, preuzmite informacije o datotekama za kumulativnu ispravku 4338817

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×