24. septembar 2019 – KB4516061 (verzija OS 14393.3242)

Release Date:

Version:

24.9.2019.

Verzija OS 14393.3242

Podsetnik: Dodatno servisiranje za Windows 10 Enterprise, Education i IoT Enterprise izdanja prestalo je 9. aprila 2019. i ne produžava se posle tog datuma. Da biste nastavili da dobijate bezbednosne i kvalitativne ispravke, Microsoft preporučuje ažuriranje na najnoviju verziju operativnog sistema Windows 10.

Podsetnik 12. marta i 9. aprila su bile dve poslednje Delta ispravke za Windows 10, verziju 1607. Za korisnike ogranka za dugoročno servisiranje (LTSB) bezbednosne i kvalitativne ispravke će i dalje biti dostupne putem ekspresnih i kompletnih kumulativnih paketa ispravki. Više informacija o ovoj promeni potražite na blogu.

Do prekida usluge za Windows 10, verziju 1607, došlo je 10. aprila 2018. Uređaji koji koriste izdanja Windows 10 Home ili Pro više neće primati mesečne bezbednosne i kvalitativne ispravke koje sadrže zaštitu od najnovijih pretnji. Da biste nastavili da dobijate bezbednosne i kvalitativne ispravke, Microsoft preporučuje ažuriranje na najnoviju verziju operativnog sistema Windows 10.

VAŽNOIzdanja Windows 10 Enterprise i Windows 10 Education dobijaju dodatno servisiranje bez naknade do 9. aprila 2019. Uređaji na kanalu za dugoročno servisiranje (LTSC) će nastaviti da dobijaju ispravke do oktobra 2026. u skladu sa uslovima na stranici sa smernicama za životni ciklus. Uređaji koji koriste Ispravku za Windows 10 povodom godišnjice (v. 1607) i skup čipova Intel „Clovertrail“ će nastaviti da dobijaju ispravke do januara 2023. u skladu sa blogom Microsoft Community.

Prekid usluge za Windows Server 2016 Standard Edition sa opcijom instalacije Nano Server i Windows Server 2016 Datacenter Edition sa opcijom instalacije Nano Server je nastupio 9. oktobra 2018. Ova izdanja više neće primati mesečne bezbednosne i kvalitativne ispravke koje sadrže zaštitu od najnovijih pretnji. Da biste nastavili da dobijate bezbednosne i kvalitativne ispravke, Microsoft preporučuje ažuriranje na najnoviju verziju operativnog sistema Windows 10.

Prekid usluge za Windows 10 Mobile u verziji 1607 je nastupio 8. oktobra 2018. Uređaji koji koriste izdanja Windows 10 Mobile i Windows 10 Mobile Enterprise više neće primati mesečne bezbednosne i kvalitativne ispravke koje sadrže zaštitu od najnovijih bezbednosnih pretnji. Da biste nastavili da dobijate bezbednosne i kvalitativne ispravke, Microsoft preporučuje ažuriranje na najnoviju verziju operativnog sistema Windows 10.

Više informacija o različitim tipovima ispravki za Windows, kao što su kritična, bezbednost, upravljački program, servisni paketi itd., potražite u sledećem članku.

Istaknute stavke

 • Ažurira problem koji uzrokuje prestanak rada programa Istraživač datoteka kada personalizujete radnu površinu promenom teme, slike pozadine itd.

Poboljšanja i popravke

Ova nebezbednosna ispravka sadrži poboljšanja kvaliteta. U ključne promene spadaju:

 • Rešava problem koji prikazuje crni ekran kada pokrenete sesiju protokola Remote Desktop Protocol (RDP).

 • Rešava problem koji uzrokuje prestanak rada programa Istraživač datoteka kada personalizujete radnu površinu promenom teme, slike pozadine itd.

 • Rešava problem koji odlaže prijavljivanje korisnika kada jedna ili više usluga radi sa naloga koji nije ugrađen nalog. Na primer, nalog može da bude nalog za uslugu koji je deo domena ili je lokalni za uređaj. Dužina odlaganja prijavljivanja se povećava sa brojem usluga koje se podudaraju sa ovim kriterijumom.

 • Menja podrazumevanu postavku za BitLocker prilikom šifrovanja čvrstog diska koji se samostalno šifruje. Sada se podrazumevano šifrovanje softvera koristi za nove šifrovane disk jedinice. Tip šifrovanja se neće menjati za postojeće disk jedinice.

 • Rešava problem koji sprečava da se veb pregledač bezbedno poveže na Windows Server. Ovaj problem se javlja kada se koristi certifikat za potvrdu identiteta klijenta, kao što je certifikat zasnovan na SHA512, a veb pregledač ne podržava algoritam potpisa koji se podudara sa certifikatom.

 • Rešava problem koji može da dovede do neuspele potvrde identiteta zasnovane na certifikatu kada potvrde identiteta certifikata obuhvata cname kao deo zahteva za pretpotvrdu identiteta .

 • Rešava problem koji bira SHA-1 hash algoritam za bezbednu (HTTPS/TLS) vezu sa Windows serverom.

 • Rešava problem zbog kog lokalna usluga podsistema autoriteta za bezbednost (LSASS) može da prestane da radi zbog greške „0xc0000005”.

 • Rešava problem koji dovodi do prestanka rada usluge lsass.exe, što dovodi do zatvaranja sistema. Ovo se javlja prilikom migracije akreditiva za API za zaštitu podataka (DPAPI) koji koriste dpapimig.exe sa -opcijom domena.

 • Rešava problem sa LdapPermissiveModify zahtevima koji nisu uspeli da naprave promene članstva u grupi u okviru Active Directory (AD) ako klijent protokola Lightweight Directory Access Protocol (LDAP) koristi sintaksu bezbednosnog identifikatora (SID). U ovom scenariju, Active Directory daje status „USPEH” čak i ako se promena ne pojavi.

 • Rešava problem koji ne može da primeni promene na putanji %HOMESHARE% u konfiguraciji za preusmeravanje fascikli. Kao rezultat, preusmeravanje fascikli za poznatu fasciklu ne funkcioniše.

 • Rešen je problem koji može da izazove prestanak rada servera datoteka i može da dovede do gubitka podataka. Do ovog problema dolazi kada omogućite kvotu za menadžer resursa za server datoteka (FSRM) na serveru datoteka, a veza sa diskom se neočekivano prekida.

 • Rešava problem sa ponašanjem zaglavlja zahteva Poreklo u pregledaču Internet Explorer kada uputite zahteve za deljenje resursa različitog porekla (CORS) koji koriste preusmerene resurse iz internih podmreža.

 • Rešava problem u kom netcfg ne može ispravno da instalira upravljački program Azure Virtual Filtering Platform (VFP).

 • Rešava problem zbog kog Hyper-V virtuelna mašina i Hyper-V host gube vezu sa mrežom usled neujednačenosti u procesu učenja na Media Access Control (MAC) adresi. Kao rezultat toga, virtuelni prekidač na Hyper-V ispušta pakete.

 • Rešava problem koji dovodi do toga da Windows virtuelne mašine nasumično prestanu da se odazivaju zbog greške pri upotrebi stranične memorije do koje dolazi prilikom onemogućavanja uređaja stranične memorije (PerformanceCounterInstanceName).

Ako ste instalirali ranije ispravke, na uređaj će biti preuzete i instalirane samo nove popravke koje ovaj paket sadrži.

Poboljšanja za Windows Update

Microsoft je objavio ispravku direktno za Windows Update klijent radi poboljšanja pouzdanosti. Bilo kojem uređaju sa operativnim sistemom Windows 10 koji je konfigurisan tako da automatski dobija ispravke sa lokacije Windows Update, uključujući Enterprise i Pro izdanja, biće ponuđena najnovija funkcionalna ispravku za Windows 10 na osnovu kompatibilnosti uređaja i smernice za odlaganje iz kolekcije Windows Update za preduzeća. Ovo ne utiče na izdanja dugoročnog servisiranja.

Poznati problemi u ovoj ispravci

Simptom

Zaobilazno rešenje

Nakon instaliranja ispravke KB4467684 usluga klastera možda neće uspeti da se pokrene uz grešku „2245 (NERR_PasswordTooShort)“ ako su smernice grupe „Minimalna dužina lozinke“ konfigurisane sa više od 14 znakova.

Podesite podrazumevane smernice „Minimalna dužina lozinke“ domena na 14 znakova ili manje od toga.

Microsoft radi na rešenju problema i dostaviće ispravku u predstojećem izdanju.

Određene operacije, poput preimenovanja, koje obavljate na datotekama i fasciklama koje se nalaze na Deljenom volumenu klastera (CSV) možda neće uspeti zbog greške „STATUS_BAD_IMPERSONATION_LEVEL (0xC00000A5)“. To se događa kada obavljate operaciju na čvoru vlasnika CSV-a iz procesa koji nema administratorske privilegije.

Uradite nešto od navedenog:

 • Obavite operaciju iz procesa koji ima administratorske privilegije.

 • Obavite operaciju iz čvora koji nema vlasništvo nad CSV-om.

Microsoft radi na rešenju problema i dostaviće ispravku u predstojećem izdanju.

Usluga usmerivača štampanja može povremeno da ima problema sa dovršavanjem štampanja što može da dovede do otkazivanja ili neuspelog štampanja. Neke aplikacije mogu da se zatvore ili da generišu greške kada štampanje na čekanju ne uspe i možda ćete dobiti grešku poziva udaljene procedure (RPC greška) u nekom programu ili u aplikacijama za štampanje.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4524152.

Kako da preuzmete ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft preporučuje da instalirate najnoviju servisnu stek ispravku (SSU) za operativni sistem pre nego što instalirate najnoviju kumulativnu ispravku (LCU). Servisne stek ispravke (SSU) poboljšavaju pouzdanost postupka ažuriranja da bi se ublažili potencijalni problemi sa LCU instaliranjem. Za više informacija pogledajte članak Servisne stek ispravke.

Ako koristite Windows Update, automatski će vam biti ponuđen najnoviji SSU (KB4512574). Da biste dobili zaseban paket za najnoviji SSU, potražite ga u Katalogu Microsoft Update

Instaliranje ove ispravke

Kanal objavljivanja

Dostupno

Naredni korak

Windows Update ili Microsoft Update

Da

Idite na Postavke > Ažuriranje i bezbednost > Windows Update i izaberite Proveri da li postoje ispravke.

Katalog Microsoft Update

Da

Da biste nabavili zaseban paket sa ovom ispravkom, posetite veb lokaciju Kataloga Microsoft Update.

Windows Server Update Services (WSUS)

Ne

Ovu ispravku možete da uvezete u WSUS ručno. Pogledajte Katalog Microsoft Update za uputstva.

 

Informacije o datotekama

Da biste dobili spisak datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravci, preuzmite informacije o datotekama za kumulativnu ispravku 4516061

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×