Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Select a different account.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojih želite da se prijavite.

Datum izdanja:

25.4.2022.

Verzija:

OS Izdanje 20348.681

Informacije o windows terminologiji ažuriranja potražite u članku o tipovima ispravki za Windows i tipovima mesečnih kvalitativnih ispravki. Pregled sistema Windows Server 2022 potražite na stranici "Istorija ažuriranja"

NotaPratite @WindowsUpdate biste saznali kada se novi sadržaj objavi na Windows kontrolnoj tabli za ispravnost.

Poboljšanja 

Ova ispravka koja nije bezbednosna uključuje poboljšanja kvaliteta. Ključne promene uključuju:    

 • Novi! Dodaje poboljšanja za servisiranje komponente bezbednog pokretanja operativnog sistema Windows.

 • Rešava problem zbog kog određeni terminali u tačkama prodaje iskuse povremena kašnjenja pri pokretanju operativnog sistema tokom ponovnog pokretanja od najviše 40 minuta.

 • Rešava problem zbog kog Internet Explorer prestaje da radi kada kopirate i nalepite tekst pomoću uređivača metoda unosa (IME).

 • Rešava problem koji dovodi do neuspeha Kerberos potvrde identiteta, a greška je "0xc0030009 (RPC_NT_NULL_REF_POINTER)". Do toga dolazi kada klijentski računar pokuša da koristi Remote Desktop Protocol (RDP) za povezivanje sa drugim računarom dok je daljinska zaštita akreditiva omogućena.

 • Rešava problem koji može da izazove da Windows prestane da radi kada primenite smernice Windows zaštitnik kontrole aplikacije (WDAC) koje ne zahtevaju ponovno pokretanje.

 • Rešava problem koji možda ne uspe da kopira bezbednosni deo Smernice grupe na računar.

 • Rešava problem zbog kog kôd ključa centra za distribuciju (KDC) neispravno vraća poruku o grešci "KDC_ERR_TGT_REVOKED" tokom isključivanja kontrolera domena.

 • Rešava problem koji sprečava kreiranje instance Microsoft RDP kontrole klijenta, verzije 11 i novije, u dijalogu Microsoft Foundation Class (MFC).

 • Rešava problem koji može da izazove da Microsoft OneDrive datoteka izgubi fokus kada je preimenujete i pritisnete taster Enter.

 • Rešava problem koji ne uspeva da prođe događaj Shift KeyUp u aplikaciju kada koristite korejski IME.

 • Optimizuje Active Directory usluge za ujedinjavanje (AD FS) artefakta brisanjem artefakata kojima je istekao rok važenja.

 • Rešava problem do kojeg može doći kada koristite Netdom.exe ili proširenje konzole Active Directory domeni i poverenja za listu ili izmenu sufiksa imena. Ove procedure možda neće uspeti. Poruka o grešci je: "Nema dovoljno sistemskih resursa da bi se dovršila zahtevana usluga". Do ovog problema dolazi nakon instaliranja bezbednosne ispravke iz januara 2022. na emulator primarnog kontrolera domena (PDCe).

 • Rešava problem zbog kog primarni kontroler domena (PDC) osnovnog domena generiše događaje upozorenja i greške u evidenciji sistema. Do ovog problema dolazi kada PDC neispravno pokuša da skenira odlazne pouzdanosti.

 • Rešava problem do kojeg dolazi kada mapirate mrežni disk sa serverom Message Block verzije 1 (SMBv1) deljenja. Nakon ponovnog pokretanja operativnog sistema, ne možete da pristupite toj mrežnoj disk jedinici.

 • Rešava problem koji utiče na SMB vezu sa više objekata i može da generiše grešku 13A ili C2.

 • Rešava problem koji dovodi do otkazivanja postavki lozinke za virtuelni računarski objekat (VCO) u distribuiranom mrežnom resursu.

 • Rešava problem koji oštećuje grupu kada metod čišćenja Client-Side keširanja (CSC) ne izbriše resurs koji je kreiran.

 • Rešava problem koji može da dovede do toga da se server zaključa zato što grupa koja nije stranica raste i koristi svu memoriju. Nakon ponovnog pokretanja, isti problem se ponovo javlja kada pokušate da popravite oštećenje.

 • Smanjuje ometanje u sadržaju resursa u operacijama visokog unosa/izlaza u sekundi (IOPS) scenarijima koji imaju mnogo niti koje se oslanjaju na jednu datoteku.

Ako ste instalirali starije ispravke, na uređaju će biti preuzete i instalirane samo nove ispravke sadržane u ovom paketu.

Windows 10 steka servisiranja - 20348.677

Ova ispravka poboljšava kvalitet steka servisiranja, što je komponenta koja instalira Windows ispravke. Servisiranje steka ispravki (SSU) osigurajte da imate robusnu i pouzdanu stek servisiranja kako bi vaši uređaji mogli da primaju i instaliraju Microsoft ispravke.

Poznati problemi u ovoj ispravki

Simptom

Zaobilazno rešenje

Nakon instaliranja ispravki koje su objavljene 11. januara 2022. ili novije verzije, aplikacije koje koriste Microsoft .NET Framework za nabavljanje ili podešavanje Active Directory Forest Trust informacija mogu naići na probleme. Aplikacije možda neće uspeti ili će se zatvoriti, ili ćete možda dobiti grešku iz aplikacije ili operativnog sistema Windows. Možda ćete takođe dobiti grešku kršenja pravila pristupa (0xc0000005). 

Napomene za projektante Zahvaćene aplikacije koriste System.DirectoryServices API.

Da biste ručno rešili ovaj problem, primenite ispravke van opsega za verziju programa .NET Framework koju koristi aplikacija.

Napomena Ove ispravke van opsega nisu dostupne iz usluge Windows Update i neće se instalirati automatski. Da biste preuzeli samostalni paket, potražite KB broj za svoju verziju operativnog sistema Windows i program .NET Framework u Microsoft Update katalogu. Ove ispravke možete ručno da uvezete u Windows Server Update Services (WSUS) i Microsoft Endpoint Configuration Manager. Uputstva za WSUS pogledajte u okviru WSUS i Kataloga sajta. Uputstva za Configuration Manager možete da vidite u članku Uvoz ispravki iz Microsoft Update kataloga

Uputstva o tome kako da instalirate ovu ispravku za operativni sistem potražite u člancima baze znanja navedenim u nastavku:

 • Windows Server 2022: 

 • Windows Server 2019: 

 • Windows Server 2016: 

 • Windows Server 2012 R2: 

 • Windows Server 2012:

Kako da preuzmete ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft sada kombinuje najnoviju stek ispravku servisiranja (SSU) za operativni sistem sa najnovijom kumulativnom ispravkom (LCU). Opšte informacije o SSU-u potražite u člancima Ažuriranja steka servisiranja i Stek servisiranja Novosti (SSU): Najčešća pitanja.

Instaliraj ovu ispravku

Kanal izdavanja

Dostupna

Sledeći korak

Windows Update i Microsoft Update

Da

Idite na Postavke> Update & Security > Windows Update. U oblasti Opcionalne dostupne ispravke pronaći ćete vezu za preuzimanje i instaliranje ispravke.

Windows Update za preduzeća

Ne

Niko. Ove promene će biti uključene u sledeću bezbednosnu ispravku za ovaj kanal.

Microsoft Update katalog

Ne

Da biste dobili samostalni paket za ovu ispravku, idite na veb lokaciju Microsoft Update kataloga.

Windows Server Update Services (WSUS)

Ne

Ovu ispravku možete ručno da uvezete u WSUS. Uputstva potražite u Microsoft Update katalogu.

Ako želite da uklonite LCU

Da biste uklonili LCU nakon instaliranja kombinovanog SSU i LCU paketa, koristite opciju komandne linije DISM/Remove-Package sa imenom LCU paketa kao argumentom. Ime paketa možete da pronađete koristeći ovu komandu: DISM /online /get-packages.

Pokretanje Windows Update samostalnog instalacionog programa (wusa.exe) sa prekidačom /deinstaliraj na kombinovanom paketu neće funkcionisati zato što kombinovani paket sadrži SSU. Posle instalacije ne možete da uklonite SSU iz sistema.

Informacije o datoteci

Za listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravki, preuzmite informacije o datoteci za informacije o kumulativnim 5012637.

Za listu datoteka koje su obezbeđene u steku servisiranja, preuzmite informacije o datoteci za SSU – verzija 20348.677

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Unapredite veštine

Istražite obuku >

Prvi nabavite nove funkcije

Pridružite se Microsoft insajdere >

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×