Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Datum izdavanja::

25.10.2022.

Verzija:

Verzija OS 20348.1194

Informacije o windows terminologiji ažuriranja potražite u članku o tipovima ispravki za Windows i tipovima mesečnih kvalitativnih ispravki. Pregled sistema Windows Server 2022 potražite na stranici "Istorija ažuriranja"

BeleškePratite @WindowsUpdate biste saznali kada se novi sadržaj objavi na Windows kontrolnoj tabli za ispravnost.  

Poboljšanja 

Ova ispravka koja nije bezbednosna uključuje poboljšanja kvaliteta. Kada instalirate ovaj KB:   

 • Rešava problem koji utiče na očvršćivanje potvrde identiteta Distribuiranog Component Object Model (DCOM). On automatski podiže nivo potvrde identiteta za sve zahteve za ne-anonimnom aktivacijom od DCOM klijenata do RPC_C_AUTHN_LEVEL_PKT_INTEGRITY. To se dešava ako je nivo potvrde identiteta ispod integriteta paketa.

 • On se rešava problem sa DCOM-om koji utiče na uslugu pozivanja udaljene procedure (rpcss.exe). Podiže se nivo potvrde identiteta RPC_C_AUTHN_LEVEL_PKT_INTEGRITY umesto RPC_C_AUTHN_LEVEL_CONNECT ako RPC_C_AUTHN_LEVEL_NONE navedena.

 • Rešava problem koji uzrokuje prekid nadogradnje operativnog sistema, a zatim ne uspeva.

 • Rešava problem koji utiče na Windows usluga pretrage. To dovodi do toga da indeksiranje usluge bude sporo.

 • Rešava problem koji utiče na konektor Microsoft Azure Active Directory (AAD) aplikacije. Ne može da preuzme Kerberos tiket u ime korisnika. Poruka o grešci je" "Navedeni regulator je nevažeći (0x80090301").

 • Rešava problem koji utiče na planirane zadatke. One mogu da se izvršavaju godinama u budućnosti ako sledeće pojavljivanje pređe preko promene na zimskom računanju vremena i ako podesite vremensku zonu računara na UTC.

 • Rešava problem koji utiče na Microsoft Direct3D 9 igre. Grafički hardver prestaje da funkcioniše ako hardver nema izvorni Direct3D 9 upravljački program.

 • Rešava problem koji utiče na font tri kineska znaka. Kada oblikujete ove znakove kao podebljane, širina je pogrešna.

 • On rešava grafičke probleme u igrama koji koriste Microsoft D3D9 na nekim platformama.

 • Rešava problem koji utiče na uslugu automatskog otkrivanja WinHTTP veb proxy servera. Ne može da se pokrene zato što usluge ne uspeju da kreiraju poziv udaljene procedure (RPC) bazi podataka mapera krajnje tačke. Do toga dolazi ako se usluga ponovo pokrene više od 500 puta.

 • Rešava problem koji utiče na Microsoft Edge kada je u IE režimu. Naslovi iskačućih prozora i kartica su pogrešni.

 • Rešava problem koji utiče na Microsoft Edge IE režim. To vas sprečava da otvorite veb stranice. Do toga dolazi kada omogućite Windows zaštitnik Application Guard (WDAG), a ne konfigurišete smernice za izolaciju mreže.

 • Rešava problem koji utiče na uređivače metoda unosa (IME) korporacije Microsoft i nezavisnih proizvođača. Oni prestaju da rade kada zatvorite ime prozor. Do toga dolazi ako IME koristi Windows Text Services Framework (TSF) 1.0.

 • Rešava problem koji utiče na instalaciju upravljačkog programa na određenom hardveru. Ne možete da vidite prikaz toka instalacije.

 • Rešava problem koji utiče Windows zaštitnik aplikacije (WDAC). Ona sprečava WDAC da evidentira greške u verifikaciji .NET dinamičkog koda.

 • Rešava problem koji utiče na .msi datoteke. Windows zaštitnik aplikacije ih zanemaruje kada onemogućite primenu skripte.

 • Rešava problem koji utiče na scenario infrastrukture udaljene radne površine virtuelne radne površine (VDI). Sesija može da koristi pogrešnu vremensku zonu.

 • Rešava problem koji utiče na redosled fokusa unosa. Ovo utiče na taster Tab kada počnete od polja za lozinku na stranici sa akreditive da biste se prijavili.

 • On poboljšava performanse replikacije usluge Active Directory u velikim okruženjima.

 • On se odnosi na problem koji utiče na proces kreiranja poverenja šuma. Ne uspeva da smesti sufikse imena sistema imena domena (DNS) u atribute poverenja. Do ovog problema dolazi na uređajima koji instaliraju 11. januar 2022. ili novije ispravke.

 • Rešava problem koji utiče na menadžer servera. Možda će uspostaviti početne vrednosti pogrešnog diska kada nekoliko diskova ima isti UniqueId. Više informacija potražite u članku KB5018898.

 • Rešava problem koji utiče na mapiranje certifikata. Kada ne uspe,lsass.exe da prestane da radi u usluzi schannel.dll.

 • Ažurira ranjivu listu blokiranih upravljačkih programa operativnog sistema Windows koja se nalazi u datoteci DriverSiPolicy.p7b. Ova ispravka takođe obezbeđuje da lista blokiranja bude ista u svim Windows 10 i Windows 11. Više informacija potražite u članku KB5020779.

 • To čini Microsoft usaglašenim sa američkom vladom (USG) verzijom 6 revizije 1 (USGv6-r1).

 • On zaustavlja početak zimskog računanja vremena u Jordanu krajem oktobra 2022. Vremenska zona Iz Jordana će trajno preći na UTC + 3 vremensku zonu.

 • Rešava problem zbog kog usluga host umrežavanja (HNS) prestaje da radi. To dovodi do prekida u saobraćaju. Za Windows Server 2019 ova promena je podrazumevano onemogućena. Da biste ga uključili, potreban je ključ registratora. Ovu šifru možete da zatražite od korporacije Microsoft putem menadžera tehničkog naloga (TAM). Za Windows Server 2022 ova promena je podrazumevano omogućena. Dodatna radnja nije potrebna nakon ažuriranja sistema.

 • Rešava problem do kojeg može doći kada omogućite deduplikaciju. Problem može dovesti do mrtve škode.

 • Rešava problem koji može da utiče na događaje nadzora za tiket za dodelu tiketa (TGT) i zahteve za dodelom tiketa (TGS). Problem može da evidentira ID događaja 521 i statusni kôd 0xc0000078 ("Ukazuje na to da SID struktura nije važeća."). Umesto toga, nadzor bi trebalo da evidentira Kerberos uslugu potvrde identiteta neuspešno nad ID-ovima događaja 4768 (TGT) ili 4769 (TGS). Ako ste omogućili smernicu "Nadzor: sistem isključivanja odmah ako ne možete da evidentiramo bezbednosne nadzore", kontroler domena može iznenada ponovo da se pokrene i evidentira kôd zaustavljanja c0000244 (STATUS_AUDIT_FAILED).

Ako ste instalirali starije ispravke, na uređaju će biti preuzete i instalirane samo nove ispravke sadržane u ovom paketu.

Windows Server 2022 stek ispravka servisiranja - 20348.1066

Ova ispravka poboljšava kvalitet steka servisiranja, što je komponenta koja instalira Windows ispravke. Servisiranje steka ispravki (SSU) osigurajte da imate robusnu i pouzdanu stek servisiranja kako bi vaši uređaji mogli da primaju i instaliraju Microsoft ispravke.

Poznati problemi u ovoj ispravki

Microsoft trenutno nije svestan problema sa ovom ispravkom.

Kako da preuzmete ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft sada kombinuje najnoviju stek ispravku servisiranja (SSU) za operativni sistem sa najnovijom kumulativnom ispravkom (LCU). Opšte informacije o SSU-u potražite u člancima Ažuriranja steka servisiranja i Stek servisiranja Novosti (SSU): Najčešća pitanja.

Instaliraj ovu ispravku

Kanal izdavanja

Dostupna

Sledeći korak

Windows Update i Microsoft Update

Da

Idite na Postavke> Update & Security > Windows Update. U oblasti Opcionalne dostupne ispravke pronaći ćete vezu za preuzimanje i instaliranje ispravke.

Windows Update za preduzeća

Ne

Niko. Ove promene će biti uključene u sledeću bezbednosnu ispravku za ovaj kanal.

Microsoft Update katalog

Ne

Da biste dobili samostalni paket za ovu ispravku, idite na veb lokaciju Microsoft Update kataloga.

Windows Server Update Services (WSUS)

Ne

Ovu ispravku možete ručno da uvezete u WSUS. Uputstva potražite u Microsoft Update katalogu.

Ako želite da uklonite LCU

Da biste uklonili LCU nakon instaliranja kombinovanog SSU i LCU paketa, koristite opciju komandne linije DISM/Remove-Package sa imenom LCU paketa kao argumentom. Ime paketa možete da pronađete koristeći ovu komandu: DISM /online /get-packages.

Pokretanje Windows Update samostalnog instalacionog programa (wusa.exe) sa prekidačom /deinstaliraj na kombinovanom paketu neće funkcionisati zato što kombinovani paket sadrži SSU. Posle instalacije ne možete da uklonite SSU iz sistema.

Informacije o datoteci

Za listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravki, preuzmite informacije o datoteci za informacije o kumulativnim 5018485.

Za listu datoteka koje su obezbeđene u steku servisiranja, preuzmite informacije o datoteci za SSU – verzija 20348.1066

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Unapredite veštine

Istražite obuku >

Prvi nabavite nove funkcije

PRIDRUŽITE SE MICROSOFT 365 INSAJDERIMA >

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×