26. septembar 2019 – KB4517211 (verzija OS 18362.387)

Datum izdavanja::

Verzija:

26.9.2019.

Verzija OS 18362.387

Napomena Pratite @WindowsUpdate da biste saznali kada se objavljuje novi sadržaj na kontrolnoj tabli sa informacijama o izdanju.

ePub podrška za Microsoft Edge se završava

Microsoft Edge će prestati da podržava e-knjige koje koriste oznaku tipa datoteke .epub u sledećih nekoliko meseci. Dodatne informacije potražite u članku Preuzmite ePub aplikaciju da biste nastavili čitanje e-knjiga.

Više informacija o različitim tipovima ispravki za Windows, kao što su kritična, bezbednost, upravljački program, servisni paketi itd., potražite u sledećem članku.

Istaknute stavke

 • Ažurira problem koji dovodi do toga da vertikalni fontovi budu veći prilikom štampanja na PostScript štampaču.

 • Ažurira problem koji može dovesti do prekida veze sa virtuelnom privatnom mrežom (VPN) na mobilnim mrežama.

 • Ažurira problem koji može izazvati neuspešnu reprodukciju i snimanje zvuka prilikom povezivanja sa udaljenim virtuelnim računarom.

 • Ažurira problem koji može da onemogući nadogradnju starijih sistema na najnovije operativne sisteme zbog greške upravljačkog programa za ekran u starijim verzijama.

 • Ažurira problem koji može dovesti do toga da ekran postane beo na laptop računarima sa ugrađenim ekranima visokog dinamičkog opsega (HDR).

 • Ažurira problem koji dovodi do toga da zvuk u određenim igrama bude tiši ili da se razlikuje od očekivane jačine.

 • Ažurira problem sa Windows portalom mešovite realnosti koji može da prijavi da VR slušalice sa mikrofonom spavaju i kao da nema nikakve radnje.

Poboljšanja i popravke

Ova nebezbednosna ispravka sadrži poboljšanja kvaliteta. U ključne promene spadaju:

 • Rešava problem koji dovodi do toga da vertikalni fontovi budu veći prilikom štampanja na PostScript štampaču.

 • Rešava problem koji dovodi do neuspelog štampanja iz 32-bitnih aplikacija uz grešku „Pristup je odbijen“ kada za aplikaciju izaberete Pokreni kao drugi korisnik.

 • Rešava problem koji može da pruži pristup uklonjivom USB disku kada korisnik pređe iz statusa privilegovanog korisnika na status neprivilegovanog korisnika.

 • Rešava problem koji dovodi do prestanka rada usluge lsass.exe, što dovodi do zatvaranja sistema. Ovo se javlja prilikom migracije akreditiva za API za zaštitu podataka (DPAPI) koji koriste dpapimig.exe sa -opcijom domena.

 • Rešava problem koji korisniku aplikacije Windows Hello za posao izdaje dva certifikata za potvrdu identiteta, umesto jednog, tokom obnove certifikata.

 • Rešava problem koji sprečava da se veb pregledač bezbedno poveže na Windows Server. Ovaj problem se javlja kada se koristi certifikat za potvrdu identiteta klijenta, kao što je certifikat zasnovan na SHA512, a veb pregledač ne podržava algoritam potpisa koji se podudara sa certifikatom.

 • Rešava problem koji može da dovede do neuspele potvrde identiteta zasnovane na certifikatu kada potvrde identiteta certifikata obuhvata cname kao deo zahteva za potvrdu identiteta unapred .

 • Rešava problem koji sprečava otvaranje aplikacije Microsoft App-V i prikazuje grešku na mreži. Ova greška se javlja pod određenim okolnostima, kao na primer kada je baterije sistema skoro prazna ili je došlo do neočekivanog otkazivanja napajanja.

 • Rešava problem koji dovodi do toga da zahtev za upit klaseWin32_LogonSession za StartTime prikazuje vrednost epohe (na primer, 1-1-1601 1:00:00) umesto stvarnog vremena prijave. Do ovog dolazi kada korisnik koji nije administrator kreira zahtev za upit.

 • Rešava problem koji dovodi do toga da Istraživač datoteka prikazuje standardnu ikonu datoteke za datoteke označene atributom FILE_ATTRIBUTE_OFFLINE umesto očekivane ikone čuvara mesta.

 • Rešava problem sa povremenim prekidima veze sa virtuelnom privatnom mrežom (VPN) na mobilnim mrežama.

 • Rešava problem koji može izazvati neuspešnu reprodukciju i snimanje zvuka prilikom povezivanja sa udaljenim virtuelnim računarom.

 • Rešava problem sa datotekom MSCTF.dll usled kog aplikacija prestaje da radi.

 • Rešava problem sa unosom i prikazom posebnih znakova koji se javlja kada aplikacije koriste imm32.dll.

 • Rešava problem sa promenom veličine aplikacija Windows Presentation Foundation (WPF); one možda neće reagovati na promenu veličine pomoću miša dok ne otpustite taster miša.

 • Rešava problem koji može da onemogući nadogradnju starijih sistema na najnovije operativne sisteme zbog greške upravljačkog programa za ekran u starijim verzijama.

 • Rešava problem koji može dovesti do toga da ekran postane beo na laptop računarima sa ugrađenim ekranima visokog dinamičkog opsega (HDR).

 • Rešava problem sa konvertovanjem aplikacije iz 32-bitne u 64-bitnu arhitekturu.

 • Rešava problem koji vas sprečava da pokrenete skup kolektora dijagnostičkih podataka za Active Directory iz nadzora performansi za kontrolere domena. Ovo dovodi do toga da naziv skupa kolektora podataka izgleda prazno. Pokretanje skupa kolektora dijagnostičkih podataka za Active Directory vraća grešku, „Sistem ne može da pronađe navedenu datoteku.“ ID događaja 1023 se evidentira sa izvorom kao Perflib i sledećim porukama:

  • „Windows ne može da učita DLL biblioteku „C:\Windows\system32\ntdsperf.dll“ proširivog brojača.“

  • „Nije bilo moguće pronaći navedeni modul.“

 • Rešava problem koji dovodi do toga da zvuk u određenim igrama bude tiši ili da se razlikuje od očekivane jačine.

 • Rešava problem koji sprečava da Microsoft App-V pravilno rukuje parametrom API-ja CreateProcess, što sprečava otvaranje virtuelnog procesa.

 • Rešava problem u kom nisu omogućene maksimalne performanse procesora (CPU) kada izaberete plan napajanja Visoke performanse.

 • Obezbeđuje način konfigurisanja veličine bafera za čitanje. To vam omogućava da rešite problem sa sporim otpremanjem prilikom otpremanja datoteke na resurs konvencije Universal Naming Convention (UNC) pomoću funkcije Web Distributed Authoring and Versioning (WebDAV) za Internet Information Services (IIS).

 • Rešava problem koji dovodi do prestanka rada uređaja prilikom otvaranja datoteka sa mrežnog diska na kom je omogućeno keširanje na strani klijenta. Ovaj problem može da se javi kada uređaj ima instalirane antivirusne proizvode nezavisnog proizvođača, a disk jedinicu podržava server koji nije Microsoft Server Message Block (SMB) server. Kôd greške je „0x27 RDR_FILE_SYSTEM“.

 • Olakšava konfiguraciju uređaja kojima upravljaju postavke za upravljanje mobilnim uređajima (MDM), koje kreira obrada ADMX-a. Prethodno obrađenu ADMX datoteku možete da ažurirate pomoću novije verzije, a ne morate da izbrišete prethodnu ADMX datoteku. Ovo rešenje se odnosi na sve aplikacije koje koriste obradu ADMX-a.

 • Rešava problem zbog kog Hyper-V virtuelna mašina i Hyper-V host gube vezu sa mrežom usled neujednačenosti u procesu učenja na Media Access Control (MAC) adresi. Kao rezultat toga, virtuelni prekidač na Hyper-V ispušta pakete.

 • Rešava problem sa Windows portalom mešovite realnosti koji može povremeno da generiše grešku „15-5“. U nekim slučajevima, Windows portal mešovite realnosti može da prijavi da VR slušalice sa mikrofonom spavaju i da izborom dugmeta „Aktiviraj“ može da izgleda kao da nema nikakvog odgovora.

Ako ste instalirali ranije ispravke, na uređaj će biti preuzete i instalirane samo nove popravke koje ovaj paket sadrži.

Poboljšanja za Windows Update

Microsoft je objavio ispravku direktno za Windows Update klijent radi poboljšanja pouzdanosti. Bilo kojem uređaju sa operativnim sistemom Windows 10 koji je konfigurisan tako da automatski dobija ispravke sa lokacije Windows Update, uključujući Enterprise i Pro izdanja, biće ponuđena najnovija funkcionalna ispravku za Windows 10 na osnovu kompatibilnosti uređaja i smernice za odlaganje iz kolekcije Windows Update za preduzeća. To se ne odnosi na izdanja dugoročnog servisiranja.

Poznati problemi u ovoj ispravci

Simptom

Zaobilazno rešenje

Neki uređivač metoda unosa (IME) može da se ne odaziva ili može da ima visoku iskorišćenost procesora. Zahvaćeni uređivači metode unosa obuhvataju kineski (pojednostavljeni) (ChsIME.EXE) i tradicionalni kineski (ChtIME.EXE) sa tastaturom Changjie / tastaturom za brzi unos.

Zbog bezbednosnih promena u ovoj ispravci, ovaj problem može da se javi kada usluga tastature na ekranu osetljivom na dodir i table za pisanje rukom nije konfigurisana na podrazumevani tip pokretanja „Ručno“. Da biste rešili ovaj problem, obavite sledeće:

 1. Izaberite taster Start i otkucajte „services“.

 2. Otvorite aplikaciju Usluge i locirajte Usluga tastature na ekranu osetljivom na dodir i table za pisanje rukom.

 3. Dvaput kliknite na stavku Usluga tastature na ekranu osetljivom na dodir i table za pisanje rukom i izaberite Svojstva.

 4. Pronađite Tip pokretanja: i promenite ga na Ručno.

 5. Izaberite dugme U redu.

Usluga tablet unosa je sada podrazumevana konfiguracija i IME bi trebalo da radi kako bi trebalo.

Usluga usmerivača štampanja može povremeno da ima problema sa dovršavanjem štampanja što može da dovede do otkazivanja ili neuspelog štampanja. Neke aplikacije mogu da se zatvore ili da generišu greške kada štampanja na čekanju ne uspe i možda ćete dobiti grešku poziva udaljene procedure (RPC greška) u nekom programu ili u aplikacijama za štampanje.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4524147.

Prilikom postavljanja novog Windows uređaja tokom prvog utiska (OOBE) možda nećete moći da kreirate lokalnog korisnika dok koristite način unosa Uređivač metoda unosa (IME). Ovaj problem može uticati na vas ako koristite IME za kineski, japanski ili korejski jezik.

Napomena Ovaj problem ne utiče na korišćenje Microsoft naloga tokom OOBE.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4530684.

 

Preuzimanje ove ispravke

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft preporučuje da instalirate najnoviju servisnu stek ispravku (SSU) za operativni sistem pre nego što instalirate najnoviju kumulativnu ispravku (LCU). Servisne stek ispravke (SSU) poboljšavaju pouzdanost postupka ažuriranja da bi se ublažili potencijalni problemi sa LCU instaliranjem. Dodatne informacije potražite u članku Servisne stek ispravke.

Ako koristite Windows Update, najnoviji SSU (KB4520390) će biti automatski ponuđen. Zaseban paket za najnoviji SSU potražite u Katalogu Microsoft Update.

Instaliranje ove ispravke

Kanal objavljivanja

Dostupno

Naredni korak

Windows Update ili Microsoft Update

Da

Idite na Postavke > Ažuriranje i bezbednost > Windows Update i izaberite Proveri da li postoje ispravke.

Katalog Microsoft Update

Da

Da biste nabavili zaseban paket sa ovom ispravkom, posetite veb lokaciju Kataloga Microsoft Update.

Windows Server Update Services (WSUS)

Da

Ova ispravka će se automatski sinhronizovati sa uslugom WSUS ako konfigurišete Proizvode i klasifikacije na sledeći način:

Proizvod: Windows 10 u verziji 1903 i novije verzije

Klasifikacija: Ispravke

 

Informacije o datoteci

Da biste dobili spisak datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravci, preuzmite informacije o datotekama za kumulativnu ispravku 4517211

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×