28. januar 2020. – KB4532695 (verzije OS 18362.628 i 18363.628)

Release Date:

Version:

28.1.2020.

1903 – verzija OS 18362.628 i 1909 – verzija OS 18363.628

Šta je novo Windows 10 u verziji 1909 i Windows 10 u verziji 1903, napomene uz izdanje

Windows 10 u verzijama 1903 i 1909 deli zajednički osnovni operativni sistem i identičan skup sistemskih datoteka. Kao rezultat toga, nove funkcije u sistemu Windows 10 u verziji 1909 su bile uključene u nedavnu mesečnu kvalitativnu ispravku za Windows 10 u verziji 1903 (objavljeno 8. oktobra 2019), ali su trenutno u neaktivnom stanju. Ove nove funkcije će ostati neaktivne dok se ne uključe pomoću paketa za omogućavanje – malog „glavnog prekidača”, brzog za instalaciju, koji jednostavno aktivira funkcije sistema Windows 10 u verziji 1909.

Kako bi se videla ova promena, napomene uz izdanje sistema Windows 10 u verziji 1903 i Windows 10 u verziji 1909 će deliti stranicu istorije ažuriranja. Svaka stranica izdanja će sadržati listu rešenih problema za verzije 1903 i 1909. Imajte na umu da će verzija 1909 uvek sadržati ispravke za 1903; verzija 1903, međutim, neće sadržati ispravke za 1909. Na ovoj stranici će vam biti navedeni brojevi podverzija za verzije 1909 i 1903, tako da će podršci biti lakše da vam pomogne ako naiđete na probleme.

Za dodatne informacije o paketu za omogućavanje i načinu preuzimanja funkcionalne ispravke pogledajte blog Mogućnosti isporuke za sistem Windows 10 u verziji 1909.

Više informacija o različitim tipovima ispravki za Windows, kao što su kritična, bezbednost, upravljački program, servisni paketi itd., potražite u sledećem članku.

Napomena Pratite @WindowsUpdate da biste saznali kada se objavljuje novi sadržaj na kontrolnoj tabli sa informacijama o izdanju.

Istaknute stavke

 • Poboljšava tačnost potvrde identiteta u funkciji Windows Hello lice.

 • Ažurira problem koji menja korisnički prilagođeni redosled pločica u „Start“ meniju iako je raspored zaključan ili delimično zaključan.

 • Ažurira problem koji dovodi do pojavljivanja sivog okvira prilikom pretraživanja unutar funkcionalnosti Kontrolna tabla i Istraživač datoteka.

 • Ažurira problem koji onemogućava da se na traci za pretragu u Istraživaču datoteka lepi sadržaj ostave pomoću desnog tastera miša (klik desnim tasterom).

 • Ažurira problem koji sprečava da se na traci za pretragu u Istraživaču datoteka prima korisnički unos.

 • Ažurira problem koji dovodi do zatvaranje tastature na ekranu osetljivom na dodir kada izaberete bilo koji taster.

 • Ažurira problem koji u određenim slučajevima dovodi do toga da računarske igre za više igrača ispuste poziv za reprodukovanje igre u režimu za više igrača.

 • Ažurira problem koji ponekad dovodi do greške prilikom isključivanja fleš diska USB tipa C čvorišta.

 • Ažurira problem koji prikazuje netačne indikatore za datoteke van mreže i na mreži.

Poboljšanja i popravke

Ova nebezbednosna ispravka sadrži poboljšanja kvaliteta. U ključne promene spadaju:

 • Ova verzija sadrži sva poboljšanja iz sistema Windows 10 u verziji 1903.

 • Rešava problem koji onemogućava da se na traci za pretragu u Istraživaču datoteka lepi sadržaj ostave pomoću desnog tastera miša (klik desnim tasterom).

 • Rešava problem koji sprečava da se na traci za pretragu u Istraživaču datoteka prima korisnički unos.

Ova nebezbednosna ispravka sadrži poboljšanja kvaliteta. U ključne promene spadaju:

 • Poboljšava tačnost potvrde identiteta u funkciji Windows Hello lice.

 • Rešava problem sa funkcijom Windows Mixed Reality koji se pojavljuje nakon nadogradnje na novu verziju pregledača Microsoft Edge.

 • Rešava problem sa obaveštenjima o preuzimanju koja imaju više kratkotrajnih kartica i preusmeravanja.

 • Rešava problem koji menja korisnički prilagođeni redosled pločica u „Start“ meniju iako je raspored zaključan ili delimično zaključan.

 • Rešava problem koji dovodi do pojavljivanja sivog okvira prilikom pretraživanja unutar funkcionalnosti Kontrolna tabla i Istraživač datoteka.

 • Rešava problem sa curenjem memorije u datoteci ctfmon.exe koji se javlja kada osvežite aplikaciju koja ima polje koje se uređuje.

 • Rešava problem pouzdanosti tastature za klasične aplikacije na početnom ekranu funkcije Windows Mixed Reality.

 • Rešava problem koji u nekim slučajevima sprečava pojavljivanje trake jezika kada se korisnik prijavi na novu sesiju. To se događa iako je traka jezika pravilno konfigurisana.

 • Rešava problem koji dovodi do zatvaranje tastature na ekranu osetljivom na dodir kada izaberete bilo koji taster.

 • Rešava problem koji onemogućava potpisivanje upravljačkih programa za indirektan prikaz pomoću više od jednog certifikata.

 • Rešava problem koji u određenim slučajevima dovodi do toga da računarske igre za više igrača ispuste poziv za reprodukovanje igre u režimu za više igrača.

 • Rešava problem sa nepotpisanim programskim datotekama koje se neće pokretati kada je Kontrola aplikacija Windows zaštitnika u režimu nadzora, ali će dozvoliti pokretanje nepotpisanih slika.

 • Rešava problem koji dovodi do toga da lokalna usluga podsistema autoriteta za bezbednost (LSASS) može da prestane da radi kada se prijavite koristeći ažurirano glavno korisničko ime (UPN) (na primer, promenom UserN@contoso.com u User.Name@contoso.com). Kôd greške je „0xc0000005 (STATUS_ACCESS_VIOLATION)“.

 • Rešava problem koji ponekad dovodi do greške prilikom isključivanja fleš diska USB tipa C čvorišta.

 • Rešava problem sa tehnologijom Uvek na virtuelnoj privatnoj mreži (VPN) koji onemogućava uklanjanje tabele sa smernicama o razrešavanju imena (NRPT) nakon prekida veze.

 • Rešava problem koji bi mogao dovesti do prikazivanja grešaka skripti u sistemu za upravljanje štampanjem kada omogućite opciju „Prošireni prikaz“.

 • Rešava problem koji dovodi do toga da Windows zaštitni zid ispusti mrežni saobraćaj iz modernih aplikacija, kao što je Microsoft Edge, kada se povezujete na korporativnu mrežu pomoću virtuelne privatne mreže (VPN).

 • Rešava problem koji prikazuje netačne indikatore za datoteke van mreže i na mreži.

 • Rešava problem sa datotekom ntdsutil. exe koja sprečava premeštanje datoteka baze podataka usluge Active Directory. Greška je „Premeštanje datoteke nije uspelo sa izvorom <original_full_db_path> i odredištem <new_full_db_path> sa greškom 5 (Pristup je odbijen)“

 • Rešava problem zbog kog datoteka netdom.exe ne uspeva da uspešno prepozna odnose poverenja kada je neograničena delegacija eksplicitno omogućena dodavanjem maske bitova 0x800 objektu pouzdanosti. Postavka maske bitova je obavezna zbog promena bezbednosti na podrazumevano ponašanje neograničenih delegiranja u Windows ispravkama objavljenim 8. jula 2019. ili nakon tog datuma. Više informacija potražite u ispravci KB4490425i 6.1.6.7.9 trustAttributes.

 • Rešava problem sa procenom statusa kompatibilnosti ekosistema operativnog sistema Windows radi lakšeg obezbeđivanja kompatibilnosti aplikacije i uređaja za sve ispravke za Windows.

 • Rešava problem koji može dovesti do toga da upravljački program za tok virtuelizacije aplikacija (App-V) (appvstr.sys) propušta memoriju prilikom omogućavanja režima za skladištenje zajedničkih sadržaja (SCS).

 • Rešava problem koji oštećuje datoteku evidencije kada je jedinica za skladište puna, a podaci se i dalje pišu u bazu podataka sistema Extensible Storage Engine Technology (ESENT).

 • Rešava problem zbog kog restrukturiranje koda prekida optimizaciju za pisanje metapodataka, što povećava opis integriteta logičkog volumena (LVID).

Ako ste instalirali ranije ispravke, na uređaj će biti preuzete i instalirane samo nove popravke koje ovaj paket sadrži.

Poboljšanja za Windows Update

Microsoft je objavio ispravku direktno za Windows Update klijent radi poboljšanja pouzdanosti. Bilo kojem uređaju sa operativnim sistemom Windows 10 koji je konfigurisan tako da automatski dobija ispravke sa lokacije Windows Update, uključujući Enterprise i Pro izdanja, biće ponuđena najnovija funkcionalna ispravku za Windows 10 na osnovu kompatibilnosti uređaja i smernice za odlaganje iz kolekcije Windows Update za preduzeća. Ovo ne utiče na izdanja dugoročnog servisiranja.

Poznati problemi u ovoj ispravci

Microsoft trenutno nije upoznat sa bilo kakvim problemima u ovoj ispravci.

Preuzimanje ove ispravke

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft preporučuje da instalirate najnoviju servisnu stek ispravku (SSU) za operativni sistem pre nego što instalirate najnoviju kumulativnu ispravku (LCU). Servisne stek ispravke (SSU) poboljšavaju pouzdanost postupka ažuriranja da bi se ublažili potencijalni problemi sa LCU instaliranjem. Opšte informacije o SSU ispravkama potražite u članku Servisne stek ispravke i članku Servisne stek ispravke (SSU): najčešća pitanja.

Ako koristite Windows Update, najnoviji SSU (KB4528759) će biti automatski ponuđen. Zaseban paket za najnoviji SSU potražite u Katalogu Microsoft Update.

Instaliranje ove ispravke

Kanal objavljivanja

Dostupno

Naredni korak

Windows Update ili Microsoft Update

Da

Izaberite Postavke > Ažuriranje i bezbednost > Windows Update. U delu Dostupne su opcionalne ispravke pronaći ćete vezu za instaliranje i ažuriranje ispravke.

Katalog Microsoft Update

Da

Da biste nabavili zaseban paket sa ovom ispravkom, posetite veb lokaciju Kataloga Microsoft Update.

Windows Server Update Services (WSUS)

Da

Ova ispravka će se automatski sinhronizovati sa uslugom WSUS ako konfigurišete Proizvode i klasifikacije na sledeći način:

Proizvod: Windows 10 u verziji 1903 i novije verzije

Klasifikacija: Ispravke

 

Informacije o datoteci

Da biste dobili spisak datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravci, preuzmite informacije o datotekama za kumulativnu ispravku 4532695

Napomena Uz neke datoteke pogrešno je navedeno „nije primenjivo“ u koloni „Verzija datoteke“ CSV datoteke. To može dovesti do lažnih pozitivnih ili lažnih negativnih grešaka prilikom korišćenja nekih alatki trećih strana za prepoznavanje skeniranja radi provere valjanosti verzije.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×