Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Datum izdavanja::

28.3.2023.

Verzija:

OS izdanje 22621.1485

Informacije o windows terminologiji ažuriranja potražite u članku o tipovima ispravki za Windows i tipovima mesečnih kvalitativnih ispravki. Pregled verzije Windows 11 22H2 potražite na stranici istorije ažuriranja.  

BeleškePratite @WindowsUpdate biste saznali kada se novi sadržaj objavi na Windows kontrolnoj tabli za ispravnost.    

Ističe

 • Novi! Ova ispravka uvodi obaveštenja za Microsoft naloge u "Start" meniju. Ovo je trenutno dostupno samo maloj publici. Primeniće se šire u sledećim mesecima. Neki uređaji mogu da primete različite vizuelne tretmane dok prikupljamo povratne informacije. Pogledajte dolenavedeni primer.

  Badging on Start menu

 • Novi! Polje za pretragu na traci zadataka biće svetlije kada podesite Windows na prilagođeni režim boje. To će se desiti kada podesite Windows režim na tamni i kada režim aplikacije podesite na svetli u okviru Postavke > prilagođavanje > bojama.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na kombinovani okvir Beležnica u postavkama. Ne prikazuje sve dostupne opcije.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na Microsoft PowerPoint. Prestaće da se odaziva. To se dešava kada koristite alatke za pristupačnost.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na Microsoft Narator. Čitanje stavki sa padajućih lista u programu Microsoft Excel ne uspeva.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na USB štampače. Sistem ih klasifikuje kao multimedijalne uređaje iako nisu.

Poboljšanja

Ova ispravka koja nije bezbednosna uključuje poboljšanja kvaliteta. Kada instalirate ovaj KB:

 • Novi! Ova ispravka dodaje mnogo novih funkcija i poboljšanja Microsoft Defender za krajnju tačku. Dodatne informacije potražite u članku Microsoft Defender za krajnju tačku.

 • Novi! Kada imate pristup novom Bing nalogu, polje za pretragu na traci zadataka može da sadrži dugme koje otvara iskustvo Bing ćaskanja u pregledaču Microsoft Edge. Ako nemate pristup, polje za pretragu na traci zadataka će prikazati dugme za isticanje dinamičke pretrage.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na postavke smernica složenosti za PIN-ove. Zanemaruju se.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na Fast Identity Online 2.0 (FIDO2) ikonu akreditiva za Fast Identity Online 2.0 (FIDO2). Ne pojavljuje se na ekranu sa akreditivema spoljnog monitora. To se dešava kada je monitor povezan sa zatvorenim laptopom.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na grupisani deljeni volumen (CSV). CSV ne uspeva da se vrati na mrežu. To se dešava ako omogućite BitLocker i lokalne CSV kontrolisane zaštite, a sistem je nedavno rotirao BitLocker ključeve.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na Active Directory korisnike & računarima. Prestaće da se odaziva. To se dešava kada koristite prikaz "Lista zadataka" da biste omogućili ili onemogućili više objekata u isto vreme.

 • Ispravka rešava problem koji utiče na uslugu pozivanja udaljene procedure (rpcss.exe). Problem može da dovede do rasnog stanja između distribuiranog Component Object Modela (DCOM) i mapera krajnje tačke poziva Microsoft daljinske procedure (RPC).

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na Microsoft PowerPoint. Ona prestaje da se odaziva na Azure Virtual Desktop (AVD). Do toga dolazi kada koristite Visual Basic for Applications (VBA).

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na Windows Search. Windows Search ne uspeva unutar slika Windows kontejnera.

 • Ova ispravka utiče na Smernice grupe uređivača. On dodaje Transport Layer Security (TLS) 1,3 na listu protokola koje možete da podesite.

 • Ova ispravka utiče na Arapsku Republiku Egipat. Ispravka podržava vladin letnje/zimsko računanje vremena za promenu vremena za 2023.

 • Ova ispravka utiče najscript9Legacy.dll. Ona dodaje ITracker i ITrackingService da bi sprečila MHTML da se ne odaziva.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na Microsoft HOST HTML aplikacije (HTA). Ovaj problem blokira izvršavanje koda koji koristi Microsoft HTA. Do ovoga dolazi kada uključite nametnut režim integriteta koda aplikacije Windows zaštitnik (WDAC) korisničkog režima.

 • Ova ispravka utiče na Smernice grupe Management Console. Rešava grešku u skriptama u prozoru Smernice grupe Željene postavke.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na Windows Remote Management (WinRM) klijent. Klijent daje status greške HTTP servera (500). Do ove greške dolazi kada pokrene zadatak prenosa u usluzi migracije skladišta.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na željenu konfiguraciju stanja. Gubi prethodno konfigurisane opcije. To se dešava ako nedostaje metaconfig.mof .

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na opciju Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP) 119 – opcija pretrage domena. Ovaj problem vas sprečava da koristite listu pretrage DNS sufiksa specifičnu za vezu.

 • Ova ispravka rešava redak problem koji može dovesti do toga da ulazno odredište bude bez vrednosti. Do ovog problema može doći kada pokušate da konvertujete fizičku tačku u logičku tačku tokom testiranja hita. Zbog toga računar podiže grešku zaustavljanja.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na Simple Certificate Registrment Protocol (SCEP) certifikat. Sistem izveštava o nekim instalacijama SCEP certifikata kao neuspešne. Umesto toga, sistem bi trebalo da ih prijavi kao na čekanju.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na novi Windows Runtime (WinRT) API. Ovaj problem sprečava aplikaciju da izvršava upit za informacije o lokaciji pomoću MBIM2.0+.

 • Ova ispravka se rešava poznatim problemom koji utiče na profile uređaja na kiosku. Ako ste omogućili automatsko prijavljivanje, to možda neće funkcionisati. Kada Autopilot dovrši obezbeđivanje, ovi uređaji ostaju na ekranu akreditiva. Do ovog problema dolazi kada instalirate ispravke od 10. januara 2023. i novije.

 • Ova ispravka utiče na Xbox Elite korisnike koji imaju Xbox adaptive Controller. Ova ispravka primenjuje željene postavke za ponovno mapiranje upravljača na radnoj površini.

 • Ova ispravka rešava problem koji može da utiče na zvuk. Može izazvati sletanje ili škrabanje. Do toga dolazi kada je sistem u velikoj opterećenju ili se budi iz stanja spavanja.

 • Ova ispravka rešava problem koji sprečava WDAC da raščlani polja iz binara.

 • Ova ispravka rešava problem koji može da utiče na Win32 i Universal Windows Platform (UWP) aplikacije. Oni se mogu zatvoriti kada uređaji uđe u moderno stanje pripravnosti. Moderno stanje pripravnosti je proširenje povezanog modela napajanja pripravnosti. Do ovog problema dolazi ako su određene Bluetooth Povezivanje sa telefonom funkcije uključene.

Ako ste instalirali starije ispravke, na uređaju će biti preuzete i instalirane samo nove ispravke sadržane u ovom paketu.

Windows 11 stek servisiranja - 22621.1482

Ova ispravka poboljšava kvalitet steka servisiranja, što je komponenta koja instalira Windows ispravke. Servisiranje steka ispravki (SSU) osigurajte da imate robusnu i pouzdanu stek servisiranja tako da vaši uređaji mogu da primaju i instaliraju Microsoft ispravke. 

Odnosi se na

Simptom

Zaobilazno rešenje

IT administratori

Ispravke objavljene 14. februara 2023. ili novije možda neće biti ponuđene sa nekih Windows Server Update Services (WSUS) servera na Windows 11, verzija 22H2. Ispravke će se preuzeti na WSUS server, ali se možda neće dalje prenositi na klijentske uređaje. Ugroženi WSUS serveri su samo oni koji rade pod operativnim sistemom Windows Server 2022 i koji su nadograđeni sa sistema Windows Server 2016 ili Windows Server 2019. Do ovog problema dolazi zbog slučajnog uklanjanja potrebnih MIME tipova 01 (UUP) tokom nadogradnje na Windows Server 2022 s prethodne verzije operativnog sistema Windows Server. Ovaj problem može da utiče na bezbednosne ispravke ili ispravke funkcija za Windows 11 verziju 22H2. Ovaj problem ne utiče na Microsoft Configuration Manager.

Da biste ublažili ovaj problem, pročitajte članak Dodavanje tipova datoteka za platformu „Objedinjeno ažuriranje“ lokalno.

Radimo na rešenju i obezbedićemo ispravku u predstojećem izdanju.

Svi korisnici

Nakon instaliranja ove ili novije ispravke, Windows uređaji sa nekim aplikacijama za prilagođavanje korisničkog interfejsa nezavisnih proizvođača možda se neće pokrenuti. Ove aplikacije nezavisnih proizvođača mogu da izazovu greške sa explorer.exe koje se mogu ponoviti više puta u petlji. Poznate aplikacije za prilagođavanje korisničkog interfejsa nezavisnih proizvođača jesu ExplorerPatcher i StartAllBack. Ovi tipovi aplikacija često koriste nepodržane metode da bi se postiglo prilagođavanje i kao rezultat toga mogu dati neželjene rezultate na vašem Windows uređaju.

ExplorerPatcher i StartAllBack objavili su verziju koja navodi ovaj problem kao rešen.

Napomena Ako koristite bilo koju aplikaciju za prilagođavanje korisničkog interfejsa nezavisnog proizvođača i naiđete na ovaj ili bilo kakve druge probleme, moraćete da se obratite korisničkoj podršci za projektanta aplikacije koju koristite.

Svi korisnici

Nakon instaliranja ove ispravke, neke aplikacije mogu imati povremene probleme sa prepoznavanjem govora, ekspresivnim unosom i rukopisom prilikom korišćenja kineskog ili japanskog jezika. Ugrožene aplikacije možda ponekad neće prepoznati određene reči ili možda neće moći da prime unos iz prepoznavanja govora ili iz zahvaćenih tipova unosa. Veće su šanse da će doći do ovog problema ako aplikacije koriste prepoznavanje govora van mreže.

Napomene za projektante Ovaj problem utiče samo na prepoznavanje govora koje koristi standard Speech Recognition Grammar Specification (SRGS) u Windows.Media.SpeechRecognition. Druge primene prepoznavanja govora nisu zahvaćene problemom.

Ovaj problem je rešen u ispravci KB5026446.

IT administratori

Možda ćete imati povremene probleme sa čuvanjem, kopiranjem ili prilaganjem datoteka pomoću 32-bitnih aplikacija koje znaju za velike adrese i koje koriste API CopyFile. Verovatnije je da će ovaj problem uticati na Windows uređaje kada se koristi neki komercijalni ili preduzetnički bezbednosni softver koji koristi proširene atribute datoteka. Na Microsoft Office aplikacije kao što su Microsoft Word ili Microsoft Excel to utiče samo kada koristite 32-bitne verzije i možda ćete dobiti grešku „Dokument nije sačuvan“.

Malo je verovatno da će se sa ovim problemom suočiti korisnici koji koriste Windows uređaje kod kuće ili na komercijalnim uređajima kojima se ne upravlja. Ovaj problem ne utiče na aplikacije ako su 64-bitne ili 32-bitne i NE ZNAJU za velike adrese.

Ovaj problem je rešen u ispravci KB5027231.

Kako da preuzmete ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft kombinuje najnoviju stek ispravku servisiranja (SSU) za operativni sistem sa najnovijom kumulativnom ispravkom (LCU). Opšte informacije o SSU-u potražite u člancima Ažuriranja steka servisiranja i Stek servisiranja Novosti (SSU): Najčešća pitanja.

Instaliraj ovu ispravku

Kanal izdavanja

Dostupna

Sledeći korak

Windows Update ili Microsoft Update

Da

Idite na Postavke> Update & Bezbednost > Windows Update. U oblasti Opcionalne dostupne ispravke pronaći ćete vezu za preuzimanje i instaliranje ispravke.

Windows Update za preduzeća

Ne

Niko. Ove promene će biti uključene u sledeću bezbednosnu ispravku za ovaj kanal.

Microsoft Update katalog

Da

Da biste dobili samostalni paket za ovu ispravku, idite na veb lokaciju Microsoft Update kataloga.

Windows Server Update Services (WSUS)

Ne

Ovu ispravku možete ručno da uvezete u WSUS. Uputstva potražite u Microsoft Update katalogu.

Ako želite da uklonite LCU

Da biste uklonili LCU nakon instaliranja kombinovanog SSU i LCU paketa, koristite opciju komandne linije DISM/Remove-Package sa imenom LCU paketa kao argumentom. Ime paketa možete da pronađete koristeći ovu komandu: DISM /online /get-packages.

Pokretanje Windows Update samostalnog instalacionog programa (wusa.exe) sa prekidačom /deinstaliraj na kombinovanom paketu neće funkcionisati zato što kombinovani paket sadrži SSU. Posle instalacije ne možete da uklonite SSU iz sistema.

Informacije o datoteci

Za listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravki, preuzmite informacije o datoteci za informacije o kumulativnim 5023778.  

Za listu datoteka koje su obezbeđene u steku servisiranja, preuzmite informacije o datoteci za SSU – verzija 22621.1482

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×