Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Datum izdavanja::

29.5.2024.

Verzija:

Verzija operativnog sistema 19045.4474

11/17/20

Informacije o windows terminologiji ažuriranja potražite u članku o tipovima ispravki za Windows i tipovima mesečnih kvalitativnih ispravki. Pregled operativnog sistema Windows 10, verzija 22H2, potražite na stranici istorije ažuriranja.    

NotaPratite @WindowsUpdate biste saznali kada se novi sadržaj objavi na Windows kontrolnoj tabli za ispravnost. 

 Ističe

 • Novi! Ova ispravka dodaje novu funkciju alatke za isecanje. Funkcija je dostupna kada povežete Android mobilni uređaj sa računarom. Kada snimite fotografiju ili snimak ekrana na Android uređaju, dijalog na računaru traži da otvorite alatku za isecanje. Da biste uključili ovo iskustvo, idite na Postavke >mobilnim uređajima. Odaberite da dozvolite računaru da pristupa mobilnim uređajima i izaberite stavku Upravljanje uređajima. Računar će dobiti ispravku hosta na više uređaja u prodavnici Microsoft Store. Ovo vam je potrebno da bi funkcija funkcionisala. Na kraju, koristite opciju Dodaj uređaj da biste povezati Android telefon.

  Napomena Ova funkcija možda neće biti dostupna svim korisnicima jer će se postepeno objavljivati.

 • Ova ispravka rešava problem koji prikazuje skriveni prozor. Njena naslovna traka nema sadržaj ni oblast klijenta. To se dešava kada delite ekran pomoću određenih aplikacija.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na dugme "Deli" na USB upravljačima. To možda neće funkcionisati sa trakom za igre.   

Poboljšanja

Važno: Koristite EKB KB5015684 da biste ažurirali na Windows 10, verzija 22H2.

Ova ispravka koja nije bezbednosna uključuje poboljšanja kvaliteta. Kada instalirate ovaj KB:

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na Microsoft Entra ID nalog. Uređaji ne mogu da potvrde identitet druge. To se dešava kada instalirate Windows update, od 13. novembra 2023. godine.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na server kada ga uklonite sa domena. Cmdlet komanda Get-LocalGroupMember vraća izuzetak. To se dešava ako lokalne grupe sadrže članove domena.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na Aplikaciju Windows Presentation Foundation (WPF). Prestaće da se odaziva.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na IPP-over-USB štampač. Kada ga izbrišete, on se i dalje pojavljuje kao da nije dostupan na kontrolnoj tabli.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na TWAIN upravljačke programe. Oni mogu prestati da se odazivaju kada ih koristite u virtuelnom okruženju.

 • Ova ispravka donosi aћurna profila resursa i operatora (COSA) za određene mobilne operatere.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na pozive Objedinjenog filtera za pisanje (UWF) Windows Management Instrumentation (WMI) API poziva. Pozivi za isključivanje ili ponovno pokretanje sistema daju izuzetak pristupa odbijen.

Ako ste instalirali starije ispravke, na uređaju će biti preuzete i instalirane samo nove ispravke sadržane u ovom paketu.

Windows 10 servisna stek ispravka (KB5037995) - 19045.4467

Ova ispravka poboljšava kvalitet steka servisiranja, što je komponenta koja instalira Windows ispravke. Servisiranje steka ispravki (SSU) osigurajte da imate robusnu i pouzdanu stek servisiranja tako da vaši uređaji mogu da primaju i instaliraju Microsoft ispravke.

Simptom

Zaobilazno rešenje

Windows uređaji koji koriste više od jednog (1) monitora mogu naići na probleme sa ikonama radne površine koje se neočekivano premeštaju između monitora ili druge probleme sa poravnanjem ikona prilikom pokušaja korišćenja aplikacije Copilot u operativnom sistemu Windows (u pregledu).

Postepeno objavljujemo novo Copilot iskustvo za uređaje sa instaliranim KB5039299 ili novijim ispravkama. Ovo novo iskustvo će rešiti ovaj problem.

KB5039299 je objavljen 25. juna 2024. i možete da očekujete da primite novo Copilot iskustvo počev od sada pa u narednih nekoliko meseci.

Copilot u operativnom sistemu Windows (u pregledu) trenutno nije podržan kada se traka zadataka nalazi vertikalno na desnom ili levom uglu ekrana.

Postepeno objavljujemo novo iskustvo u programu Copilot za uređaje sa instaliranim KB5039299 ili novijim ispravkama. Ovo novo iskustvo će rešiti ovaj problem.

KB5039299 je objavljen 25. juna 2024. i možete da očekujete da primite novo Copilot iskustvo počev od sada pa u narednih nekoliko meseci.

Kada instalirate KB5034203 (od 23. 01. 2024.) ili novije ispravke, neki Windows uređaji koji koriste DHCP opciju 235 za otkrivanje čvorova Microsoft povezanog keša (MCC) u svojoj mreži možda neće moći da koriste te čvorove. Umesto toga, ovi Windows uređaji će preuzimati ispravke i aplikacije sa javnog interneta. IT administratori takođe vide povećan saobraćaj preuzimanja na internet rutama.

Korisnici koji koriste izdanje Home operativnog sistema Windows najverovatnije neće naići na ovaj problem. MCC i DHCP opcija 235 obično se koriste u okruženjima velikih preduzeća.

Opcija 1: Konfigurišite krajnju tačku Microsoft povezanog keša u DOCacheHost smernicama kao što je navedeno u polju Ime hosta keša. Osim toga, DOCacheHostSourcemora biti postavljen na 1ili uklonjen kao što je navedeno u Izvoru imena hosta keša. Podrazumevano, DOCacheHost i DOCacheHostSource smernice nemaju vrednost.

Opcija 2: Možete da ublažite ovaj problem pomoću smernica grupe dostupnih putem našeg kanala podrške. Organizacije mogu da traže pomoć u Podršci za preduzeća.

Radimo na rešenju i obezbedićemo ažuriranje u predstojećem izdanju.

Kada instalirate ovu ispravku, možda nećete moći da promenite sliku profila za svoj korisnički nalog.

Kada pokušate da promenite sliku profila klikom na dugme „Početak“ > „Postavke“ > „Nalog“ > „Vaše informacije“ i u okviru stavke „Kreirajte svoju sliku“ kliknete na „Potražite“, možda ćete primiti poruku o grešci sa kôdom greške 0x80070520. 

Radimo na rešenju i obezbedićemo ažuriranje u predstojećem izdanju.

Određene aplikacije mogu da prikazuju dijalog „Otvori koristeći“ uz pitanje „Kako želite da otvorite ovu datoteku?“. Do ovog problema može doći kada postavite miš na ikonu aplikacije koja je prikazana na traci zadataka ili kada u „Start“ meniju kliknete desnim tasterom miša na aplikaciju da biste izvršili zadatak u toj aplikaciji. Kao rezultat toga, možda ćete videti dijalog „Otvori koristeći“ umesto izvršavanja izabranog zadatka.

Ovaj problem je prijavljen u usluzi Teams, novoj verziji programa Outlook za Windows, kao i od strane korisnika alatke „Odsečak i skica“. Ovaj problem može da utiče i na druge aplikacije koje pokušavaju da prikažu kontekstualni meni sa listom zadataka kada se desnim tasterom miša klikne na ikonu date aplikacije.

Ovaj problem je rešen u ispravci KB5039299.

Kako da preuzmete ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft sada kombinuje najnoviju stek ispravku servisiranja (SSU) za operativni sistem sa najnovijom kumulativnom ispravkom (LCU). Opšte informacije o SSU-u potražite u člancima Ažuriranja steka servisiranja i Ažuriranja steka servisiranja (SSU): Najčešća pitanja.

Preduslov:

Na osnovu scenarija instalacije, odaberite nešto od sledećeg:

 1. Za servisiranje slika van mreže:

  Ako slika nema 25. jul 2023. (KB5028244) ili noviji LCU, morate da instalirate specijalni samostalni SSU 13. okt 2023. (KB5031539) pre nego što instalirate ovu ispravku.

 2. Za primenu usluge Windows Server Update Services (WSUS) ili prilikom instaliranja samostalnog paketa iz Microsoft Update kataloga: 

  Ako vaši uređaji ne imaju SSU od 11. maja 2021. (KB5003173) ili noviju, morate da instalirate specijalni samostalni SSU (KB5005260) 10. avgusta 2021. pre nego što instalirate ovu ispravku.

Instaliraj ovu ispravku

Kanal izdavanja

Dostupna

Sledeći korak

Windows Update ili Microsoft Update

Da

Idite na Postavke> Update & Bezbednost > Windows Update. U oblasti Opcionalne dostupne ispravke pronaći ćete vezu za preuzimanje i instaliranje ispravke.

Windows Update za preduzeća

Ne

Niko. Ove promene će biti uključene u sledeću bezbednosnu ispravku za ovaj kanal.

Microsoft Update katalog

Da

Da biste dobili samostalni paket za ovu ispravku, idite na veb lokaciju Microsoft Update kataloga.

Windows Server Update Services (WSUS)

Ne

Ovu ispravku možete ručno da uvezete u WSUS. Uputstva potražite u Microsoft Update katalogu.

Ako želite da uklonite LCU

Da biste uklonili LCU nakon instaliranja kombinovanog SSU i LCU paketa, koristite opciju komandne linije DISM/Remove-Package sa imenom LCU paketa kao argumentom. Ime paketa možete da pronađete koristeći ovu komandu: DISM /online /get-packages.

Pokretanje Windows Update samostalnog instalacionog programa (wusa.exe) sa prekidačom /deinstaliraj na kombinovanom paketu neće funkcionisati zato što kombinovani paket sadrži SSU. Posle instalacije ne možete da uklonite SSU iz sistema.

Informacije o datoteci

Za listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravki, preuzmite informacije o datoteci za informacije o kumulativnim 5037849.  

Za listu datoteka koje su obezbeđene u steku servisiranja, preuzmite informacije o datoteci za SSU (KB5037995) – verzija 19045.4467

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×