Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Datum izdavanja::

29.10.2020.

Verzija:

2004-OS regracija 19041.610 i 20H2-OS regrada 19042.610

VAŽNO Napomene za izdanje se menjaju! Da biste saznali više o novoj URL adresi, ispravkama metapodataka i još mnogo toga, pogledajte šta je sledeće za napomene Windows izdanja.

VAŽNOPočev od jula 2020, nastavićemo ne-bezbednosna izdanja za Windows 10 i Windows Server, verziju 1809 i novije verzije. Nema promene kumulativnih mesečnih bezbednosnih ispravki (nazivaju se i "B" izdanje ili "Ažuriraj utorak"). Dodatne informacije potražite u objavi na bloguPrenos opcionalnih Windows 10 i Windows mesečnih ispravki za server koje nisu bezbednosne.

VAŽNOPočevši od jula 2020. godine, sve Windows ispravke će onemogućiti funkciju RemoteFX vGPU zbog bezbednosne ranjivosti. Više informacija o ranjivosti potražite u temiCVE-2020-1036 i KB4570006. Kada instalirate ovu ispravku, pokušaji pokretanja virtuelnih mašina (VM) koji imaju omogućeni RemoteFX vGPU neće uspeti, a pojaviće se poruke kao što su sledeće:

Ako ponovo omogućite RemoteFX vGPU, pojaviće se poruka slična sledećoj:

 • "Nije moguće pokrenuti virtuelnu mašinu jer su svi GPU-i koji se mogu da se podstiče na RemoteFX onemogućene u Hyper-V Manager."

 • "Nije moguće pokrenuti virtuelnu mašinu jer server ima nedovoljno GPU resursa."

 • "Više ne podržavamo RemoteFX 3D video adapter. Ako i dalje koristite ovaj adapter, možda ćete postati izloženi bezbednosnom riziku. Saznajte više (https://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=2131976)"

Više informacija o različitim tipovima Windows ispravki, kao što su kritične, bezbednosne, upravljački programi, servisni paketi i tako dalje, pročitajte sledeći članak.

NapomišitePratite @WindowsUpdate biste saznali kada se novi sadržaj objavljuje na štampi sa informacijama o izdanju.

Istaknute stavke

 • Predstavljanje "Sastani se odmah" na traci Windows 10 zadataka

  Ranije ove godine, predstavili smo "Sastani se odmah" Skype. Sastanak Sada olakšava povezivanje sa bilo kim u samo dva klika besplatno i svaki poziv može da traje i do 24 časa. Danas smo uzbuđeni što ćemo podeliti ovu mogućnost u programu Windows 10 što ćemo odmah preneti "Sastani se odmah" na traku zadataka. U narednim sedmicama moći ćete lako da podesite video poziv i u odmah vremenu kontaktirate prijatelje i porodicu tako što ćete kliknuti na ikonu Sastani se odmah na sistemskoj traci poslova na traci zadataka. Nisu neophodna upisinja ili preuzimanja.

 • Ažurira problem zbog kojih uređaj prestaje da se odaziva nakon što koristite olovku nekoliko sati.

Poboljšanja i ispravke

Windows 10, verzija 20H2

Ova ispravka koja nije bezbednosna uključuje poboljšanja kvaliteta. Promene ključa uključuju:

 • Ovo verzija uključuje sva poboljšanja iz verzije Windows 10 2004.

 • Za ovo izdanje nije dokumentovan nijedan dodatni problem.

Ova ispravka koja nije bezbednosna uključuje poboljšanja kvaliteta. Promene ključa uključuju:

 • Rešava problem sa korišćenjem željenih postavki smernica grupe za konfigurisanje matične stranice u programu Internet Explorer.

 • Omogućava administratorima da koriste smernice grupe da bi omogućili opciju Sačuvaj cilj kao za korisnike u Microsoft Edge IE režimu.

 • Rešava problem sa nepouzdanim URL navigacijama iz programa Internet Explorer 11 tako što ih otvara u programu Application Guard Microsoft zaštitnika korišćenjem Microsoft Edge.

 • Rešava problem do kojih dolazi kada koristite ceo programski programerski programer u programu Microsoft Edge za daljinsko otklanjanje grešaka na Windows 10 uređaju.

 • Rešava problem koji ne prikazuje ništa na ekranu pet ili više minuta tokom sesije Remote Desktop Protocol (RDP) sesije.

 • Rešava problem koji sprečava određene korisnike Windows virtuelne radne površine (WVD) da traže datoteke pomoću istraživača datoteka.

 • Rešava problem zbog kojih uređaj prestaje da se odaziva kada koristite olovku nekoliko sati.

 • Rešava problem zbog kojeg aplikacija privremeno prestaje da se odaziva, što izaziva dodatne operacije z porudžbine koje utiču na svojstvo prozora Window.Topmost.

 • Rešava problem koji može da uzrokuje prekid rada Exchange dinamičkih podataka (DDE) aplikacija.

 • Rešava problem do kojih dolazi kada se prvi put prijavite na nalog ili otključate postojeću sesiju korisnika pomoću usluga udaljene radne površine (RDS). Ako unesete netačanu lozinku, trenutni raspored tastera na tastaturi neočekivano se menja u podrazumevani raspored tastera na tastaturi sistema. Ova promena rasporeda tastera na tastaturi može da dovede do neuspešnih dodatnih pokušaja da se prijavite ili da dovedu do blokiranja naloga u domenima sa niskim pragima blokiranja naloga.

 • Rešava problem koji prikazuje neispravnu učestalost CPU-a za određene procesore.

 • Rešava problem sa performansama do kojih dolazi kada PowerShell pročita registrator kako bi proverio da li je ključ registratora ScriptBlockLogging u registratoru.

 • Rešava problem koji nasumično menja vremenski ofset formata vremena koji vraća komanda WMIC.exeVrednost OS Get localdatetime/.

 • Rešava problem koji sprečava virtuelizaciju Microsoft korisničkog iskustva (UE-V) da dodeli Microsoft Outlook potpisima.

 • Rešava problem koji sprečava hibridne Azure Active Directory pridružene uređaje da ažuriranju informacije na portalu kada se promeni ime uređaja Windows verzije.

 • Rešava problem koji može da spreči pokretanje pametnih kartica Windows usluge.

 • Dodaje novi Microsoft Event Tracing za Windows (ETW) dobavljača pod imenom "Microsoft-Antimalware-UacScan". Ovaj ETW dobavljač prijavljuje detalje konteksta za svaki zahtev za kontrolu korisničkog naloga (UAC) u manifestu ETW dobavljača.

 • Rešava problem sa virtuelnim privatnim mrežnim (VPN) vezama koje koriste bezbednu lozinku (EAP-MSCHAP v2) za potvrdu identiteta i omogućio svojstvo "Automatski koristi moje Windows korisničko ime i lozinku za prijavljivanje". Kada se povežete sa ovim tipom VPN-a, dijalog za potvrdu identiteta će vas neispravno upitati za akredicije.

 • Prikazuje particije za oporavak u programu diskparta.

 • Rešava problem koji izaziva zaustavljanje grešaka u 0xd1 umsiscsi.sys. Do ovog problema dolazi pri premeštanju određenih nizova iz jednog nodustera u drugi.

 • Rešava problem koji izaziva metod IAutomaticUpdatesResults::get_LastInstallationSuccessDate da vrati 1601/01/01 kada nema aktivnih ispravki.

 • Dodaje podršku za Transport Layer Security (TLS) 1.1 i 1.2 protokole prilikom povezivanja sa uslugom SQL Server korišćenjem dobavljača podataka u Microsoft Data Access komponentama (

 • MDAC). 

 • Rešava problem sa sistemom SQL Server koji može da izazove probleme sa performansama ako konfigurišete dobavljača povezanog servera da učita proces van procesa.

 • Rešava problem koji može da poništi Windows i sprečava pokretanje usluge LanmanServer kada softver nezavisnog proizvođača koristi LanmanServer prilagođene kontrole sistema datoteka (FSCTL).

 • Rešava problem sa deduplication (CSV) vremenom čekanja na resilient File System (ReFS) klaster deljene količine (CSV).

 • Rešava problem koji može da spreči da se neke aplikacije ispravno ponašaju. Do toga dolazi kada ih objavite kao udaljene aplikacije integrisane lokalno (RAIL) koristeći RDS i promenite skladište za prozor trake aplikacija.

 • Rešava problem sa hipotekom u upravljačkim programima Transmission Control Protocol/Internet Protocol (TCPIP) zbog kojih operativni sistem prestaje da radi ili prestaje da se odaziva.

 • Rešava problem zbog kojih usluga usućivanja i daljinskog pristupa (RRAS) prestaje da se odaziva za nove veze. Međutim, RRAS nastavlja da radi za postojeće veze.

 • Rešava problem zbog kojih administrator RRAS administrator Microsoft Management Console (MMC) prestaje nasumično da se odaziva kada izvršavate administrativne zadatke ili pri pokretanju.

 • Rešava problem sa pokretanjem Windows podsistem za Linux 2 (WSL2) na ARM64 uređajima do kojih dolazi nakon instaliranja ispravke KB4579311.

Ako ste instalirali starije ispravke, samo nove ispravke koje se nalaze u ovom paketu biće preuzete i instalirane na vašem uređaju.

Windows Poboljšanja ažuriranja

Microsoft je objavio ispravku direktno na sajtu Windows Update klijentu da biste poboljšali pouzdanost. Svi uređaji koji rade Windows 10 koji su konfigurisani da automatski primaju ispravke iz izdanja Windows Update, uključujući Enterprise i Pro izdanja, biće ponuđeni najnoviju ispravku funkcije Windows 10 na osnovu kompatibilnosti uređaja i smernica za odložavanje Windows Ispravka za preduzeća. Ovo se ne odnosi na izdanja dugoročnog servisiranje.

Poznati problemi u ovoj ispravki

Simptom

Zaokrenite posao

Korisnici Microsoft uređivača metoda unosa (IME) za japanske ili kineske jezike mogu naići na probleme prilikom pokušaja raznih zadataka. Možda imate problema sa unosom, primate neočekivane rezultate ili možda ne možete da unesete tekst.

Svi IME problemi navedeni u KB4564002 rešeni su u KB4586853.

Sistemski i korisnički certifikati mogu da se izgube prilikom ažuriranja uređaja iz verzije Windows 10, verzije 1809 ili novije verzije Windows 10. Uređaji će uticati samo ako su već instalirali najnoviju kumulativnu ispravku (LCU) objavljenu 16. septembra 2020. ili novije, a zatim nastavite da ažurirate na noviju verziju programa Windows 10 sa medija ili iz izvora instalacije za koji nije objavljen LCU objavljen 13. oktobra 2020. ili novija. To se prevashodno dešava kada se kontrolisani uređaji ažuriraju pomoću zatamnjenih paketa ili medija pomoću alatke za upravljanje ažuriranjima kao što je Windows Server Update Services (WSUS) ili Microsoft Endpoint Configuration Manager. To može da se desi i kada koristite zatamnjene fizičke medije ili ISO slike koje nemate integrisane najnovije ispravke.

NapomišiteNa uređaje koji koriste Windows Update for Business ili koji se direktno povezuju sa uslugom Windows Ispravka ne utiču. Svi uređaji koji se povezuju sa uslugom Windows Update treba uvek da dobiju najnovije verzije ispravke funkcija, uključujući najnoviji LCU, bez dodatnih koraka.

 Ovaj problem je rešen u KB4592438.

Kada koristite Microsoft japanese Input Method Editor (IME) za unos Kanji znakova u aplikaciju koja automatski dozvoljava unos Furigana znakova, možda neće biti ispravan Furigana znak. Možda ćete morati ručno da unesete Furigana znakove.

Napomišite Aplikacije na koje ovo utiče koriste funkciju ImmGetCompositionString().

Ovaj problem je rešen u KB5005101.

Kako da nabavite ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft preporučuje da instalirate najnoviju steku servisiranje (SSU) za operativni sistem pre nego što instalirate najnoviju kumulativnu ispravku (LCU). SSUs poboljšava pouzdanost procesa ažuriranja za ublaživanje potencijalnih problema prilikom instaliranja LCU datoteke. Opšte informacije o SSU-ovima potražite u temama Ažuriranje steka Servisiranje steka i Ažuriranja steka (SSU):Najčešća pitanja.

Ako koristite Windows Update, najnoviji SSU (KB4577266) će vam automatski biti u ponudi. Da biste nabavili sami paket za najnoviji SSU, potražite ga u Microsoft Update katalogu.

Instaliraj ovu ispravku

Kanal izdavanja

Dostupno

Sledeći korak

Windows Update ili Microsoft Update

Da

Idite na Postavke > Ažuriranje & bezbednosne >Windows Ažuriraj. U oblasti Opcionalne dostupne ispravke pronaći ćete vezu za preuzimanje i instaliranje ispravke.

Katalog usluge Microsoft Update

Da

Da biste nabavili jedini paket za ovu ispravku, idite na veb lokaciju Microsoft Update Catalog.

Windows Usluge ažuriranja servera (WSUS)

Ne

Ovu ispravku možete ručno da uvezete u WSUS. Uputstva možete da vidite u Microsoft Update katalogu.

Informacije o datoteci

Preuzmite informacije o datoteci za kumulativnu ispravku da biste dobili listu datoteka koje su 4580364 obezbeđeneu ovoj ispravki.

Napomišite Neke datoteke su zalutale da imaju oznaku "Nije primenljivo" u koloni "Verzija datoteke" CSV datoteke. To može dovesti do netačnih ili netačnih negativnih vrednosti prilikom korišćenja nekih alatki za otkrivanje skeniranja nezavisnih čitača za proveru valjanosti.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×