Sadržaj
×

Datum izdanja:

30.8.2019.

Verzija:

Verzija OS 18362.329

Napomena Pratite @WindowsUpdate da biste saznali kada se objavljuje novi sadržaj na kontrolnoj tabli sa informacijama o izdanju.

Više informacija o različitim tipovima ispravki za Windows, kao što su kritična, bezbednost, upravljački program, servisni paketi itd., potražite u sledećem članku.

ePub podrška za Microsoft Edge se završava

Microsoft Edge će prestati da podržava e-knjige koje koriste oznaku tipa datoteke .epub u sledećih nekoliko meseci. Dodatne informacije potražite u članku Preuzmite ePub aplikaciju da biste nastavili čitanje e-knjiga.

Istaknute stavke

 • Ažurira problem koji sprečava određene igre da se usklade sa mogućnostima prostornog zvuka.

 • Ažurira problem koji ne prikazuje kursor kada odaberete okvir za unos teksta pomoću dodira.

 • Sprečava pojavljivanje praznih pločica u meniju Start prilikom nadogradnje na Windows 10, u verziji 1903 sa bilo koje prethodne verzije sistema Windows 10. Međutim, ako ste već izvršili nadogradnju na Windows 10, u verziji 1903, instaliranjem ove ispravke se neće ukloniti postojeće prazne pločice.

 • Ispravke problema sa preuzimanjem digitalnih medija koji su zaštićeni autorskim pravima (muzika, TV emisije, filmovi itd.) sa određenih veb lokacija koristeći Microsoft Edge i Internet Explorer.

 • Poboljšava korisničko iskustvo i kompatibilnost aplikacija tako da će više Win32 aplikacija funkcionisati u okruženju Windows Mixed Reality.

 • Ažurira problem koji uzrokuje prekomernu iskorišćenost procesora kada korisnici menjaju aplikacije ili zadrže pokazivač miša iznad trake zadataka.

Poboljšanja i popravke

Ova nebezbednosna ispravka sadrži poboljšanja kvaliteta. U ključne promene spadaju:

 • Rešava problem koji prikazuje crni ekran kada koristite udaljenu radnu površinu za povezivanje sa računarom koji radi pod verzijom 1903 operativnog sistema Windows 10.

 • Rešava problem koji može da spreči pokretanje usluge Windows Sandbox zbog greške „ERROR_FILE_NOT_FOUND (0x80070002)". Do ovoga dolazi na uređajima na kojima je jezik operativnog sistema promenjen tokom procesa ažuriranja kada se instalira verzija 1903 operativnog sistema Windows 10.

 • Povećava se broj podržanih prekida po uređaju na 512 na sistemima koji imaju omogućen x2APIC.

 • Rešava problem koji sprečava da se neki uređaji sa modula povezane platforme (TPM) koriste za akreditive sledeće generacije.

 • Rešava problem koji dovodi do toga da radna stanica prestane da radi kada se prijavite koristeći ažurirano glavno korisničko ime (UPN) (na primer, promenom UserN@contoso.com u User.Name@contoso.com).

 • Rešava problem koji sprečava uslugu Advanced Threat Protection (ATP) za Microsoft zaštitnik da automatski prikuplja forenzičke podatke kada koristi konfiguraciju proxy servera zasnovanu na registru.

 • Rešava problem koji sprečava Advanced Threat Protection (ATP) za Microsoft zaštitnik da pošalje događaje određenih putanja.

 • Rešava mogući problem kompatibilnosti kada Advanced Threat Protection (ATP) za Microsoft zaštitnik pristupa delovima poruka sa servera Server Message Block (SMB) koje razlikuju mala i velika slova.

 • Rešava redak problem do kojeg dolazi kada upravljački program mssecflt.sys zauzima previše prostora na svežnju jezgra. Ovo rezultira greškom „STOP 0x7F: UNEXPECTED_KERNEL_MODE_TRAP” i postavljanjem parametra 1 na „EXCEPTION_DOUBLE_FAULT”.

 • Rešava problem koji dovodi do prekomernog korišćenja memorije na platformi Advanced Threat Protection (ATP) za Microsoft zaštitnik.

 • Poboljšava preciznost otkrivanja usluge upravljanja pretnjama i ranjivostima na platformi ATP za Microsoft zaštitnik.

 • Rešava problem zbog kog Kontrola aplikacija Windows zaštitnika neće dozvoliti učitavanje datoteka nezavisnog proizvođača sa Universal Windows Platform aplikacije. Greška događaja CodeIntegrity 3033 pojavljuje se kao „integritet koda utvrdio je da je proces (<process name>) pokušao da učita <binary name> koji nije ispunio zahteve nivoa potpisivanja usluge Store.“

 • Rešava problem zbog kojeg uređaji imaju skraćena imena uređaja kada im dodeljivanje resursa za Autopilot automatski dodeli ime.

 • Rešava problem u kojem je opis proizvoda Windows Server 2019 neispravan prilikom upita pomoću slmgr /dlv.

 • Rešava problem koji dovodi do toga da klasa Windows Management Instrumentation (WMI) Win32_PhysicalMemory prijavljuje da čipovima sa 32 GB memorije nedostaje vrednost kapaciteta.

 • Rešava problem koji vas sprečava da kopirate i lepite složene dokumente (nekadašnji OLE objekti) između aplikacije koja hostuje kontrolu RichEdit i drugih aplikacija.

 • Rešava problem koji sprečava određene igre da se usklade sa mogućnostima prostornog zvuka.

 • Rešava problem koji ne pruža kursor kada odaberete element za unos teksta pomoću dodira.

 • Sprečava pojavljivanje praznih pločica u Start meniju kada nadogradite operativni sistem na Windows 10, verzija 1903 iz bilo koje prethodne verzije Windows 10. Ove prazne pločice imaju imena kao što su „ms-resource:AppName" ili „ms-resource:appDisplayName“. Međutim, ako ste već nadogradili operativni sistem na Windows 10, u verziji 1903, instaliranjem ove ispravke se neće ukloniti postojeće prazne pločice.

 • Rešava problem koji može da spreči pojavljivanje upita za lični identifikacioni broj (PIN) prilikom provere identiteta u pregledaču Internet Explorer.

 • Rešava problem sa preuzimanjem datoteka za upravljanje digitalnim pravima (DRM) sa određenih veb lokacija koristeći Microsoft Edge i Internet Explorer.

 • Poboljšava korisničko iskustvo i kompatibilnost aplikacija tako što će više Win32 aplikacija funkcionisati u okruženju Windows Mixed Reality.

 • Rešava problem koji dovodi do toga da promene članstva u grupama u Active Directory grupama da ne uspeju. To se dešava ako klijent za Lightweight Directory Access Protocol (LDAP) koristi sintaksu istaknutog naziva (DN) bezbednosnog identifikatora (SID) nakon instalacije prethodnih verzija sistema NTDSAI.DLL. U ovom scenariju problem sa kontrolom LdapPermissiveModify (LDAP_SERVER_PERMISSIVE_MODIFY_OID) dovodi do toga da Active Directory neispravno vraća status „USPEH“ iako nije došlo do promene članstva grupe.

 • Rešava problem koji može da spreči pokretanje uređaja kada se uređaj uključuje koristeći imidže izvršavanja pre pokretanja sistema (PXE) iz Windows usluge daljinske primene (WDS) ili iz System Center Upravljač konfiguracije (SCCM). Greška glasi: „Status: 0xc0000001, informacije: zahtevani uređaj nije povezan ili mu nije moguće pristupiti.”

 • Rešava problem koji može da spreči pokretanje uređaja ili zbog kog uređaji mogu da se stalno ponovno pokreću ako su povezani sa domenom koji je konfigurisan da koristi domen sa područja MIT Kerberos. Ovim su zahvaćeni i kontroleri domena i članovi domena.

 • Rešava problem koji može da dovede do toga da se sledeće stavke ne odazivaju:

  • Aplikacije koje su napravljene koristeći Visual Basic 6 (VB6).

  • Makroi koji koriste Visual Basic for Applications (VBA).

  • Skripte ili aplikacije koje koriste Visual Basic Scripting Edition (VBScript).

Takođe možete da primite „nevažeću grešku poziva postupka”.

 • Rešava problem koji uzrokuje prekomernu iskorišćenost procesora kada korisnici menjaju aplikacije ili zadrže pokazivač miša iznad trake zadataka.

 • Omogućava reviziju bezbednosnih događaja za klijente kojima upravlja funkcija upravljanja mobilnim uređajima (MDM) za aktivnosti nadzora bezbednosti i odaziva na incidente.

Ako ste instalirali ranije ispravke, na uređaj će biti preuzete i instalirane samo nove popravke koje ovaj paket sadrži.

Poboljšanja za Windows Update

Microsoft je objavio ispravku direktno za Windows Update klijent radi poboljšanja pouzdanosti. Bilo kojem uređaju sa operativnim sistemom Windows 10 koji je konfigurisan tako da automatski dobija ispravke sa lokacije Windows Update, uključujući Enterprise i Pro izdanja, biće ponuđena najnovija funkcionalna ispravku za Windows 10 na osnovu kompatibilnosti uređaja i smernice za odlaganje iz kolekcije Windows Update za preduzeća. To se ne odnosi na izdanja dugoročnog servisiranja.

Poznati problemi u ovoj ispravci

Simptom

Zaobilazno rešenje

Microsoft javlja da mali broj korisnika ne može da prima rezultate prilikom korišćenja funkcije Windows Desktop Search i možda će videti da se prekomerno koristi CPU iz postupka SearchUI.exe. Ovaj problem se javlja samo na uređajima koji su onemogućili pretragu veba pomoću funkcije Windows Desktop Search.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4515384.

Prilikom kreiranja snimaka ekrana ili korišćenja sličnih alatki (kao što su Alatka za isecanje ili Odsečak i skica), nastale slike mogu imati neprirodnu narandžastu nijansu. Ovaj problem je izazvala funkcija režima za negu očiju uređaja Lenovo Vantage. Problem se pojavio oko 5. septembra 2019.

Uputstva za ovaj problem potražite u članku kompanije Lenovo Snimci ekrana i odsečci imaju neprirodnu narandžastu nijansu. Ne postoji ispravka za Windows za rešavanje ovog problema.

 

Kako da preuzmete ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft preporučuje da instalirate najnoviju servisnu stek ispravku (SSU) za operativni sistem pre nego što instalirate najnoviju kumulativnu ispravku (LCU). Servisne stek ispravke (SSU) poboljšavaju pouzdanost postupka ažuriranja da bi se ublažili potencijalni problemi sa LCU instaliranjem. Za više informacija pogledajte članak Servisne stek ispravke.

Ako koristite Windows Update, najnoviji SSU (KB4515530) će biti automatski ponuđen. Zaseban paket za najnoviji SSU potražite u Katalogu Microsoft Update.

Instaliranje ove ispravke

Kanal objavljivanja

Dostupno

Naredni korak

Windows Update ili Microsoft Update

Da

Idite na Postavke > Ažuriranje i bezbednost > Windows Update i izaberite Proveri da li postoje ispravke.

Katalog Microsoft Update

Da

Da biste nabavili zaseban paket sa ovom ispravkom, posetite lokaciju Kataloga Microsoft Update.

Windows Server Update Services (WSUS)

Da

Ova ispravka će se automatski sinhronizovati sa uslugom WSUS ako konfigurišete Proizvode i klasifikacije na sledeći način:

Proizvod: Proizvod: Windows 10 u verziji 1903 i novije verzije

Klasifikacija: Ažuriranje

Informacije o datoteci

Da biste dobili spisak datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravci, preuzmite informacije o datotekama za kumulativnu ispravku 4512941

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×