Sadržaj
×

Datum izdanja:

31.1.2018.

Verzija:

verzija OS 16299.214

Poboljšanja i popravke

Ova ispravka sadrži poboljšanja kvaliteta. Ova ispravka ne sadrži nijednu novu funkciju operativnog sistema. U ključne promene spadaju:

 • Rešava problem zbog kog Hyper-V virtuelne mašine replicirane pomoću funkcije Hyper-V Replica ili Azure Site Recovery prestaju da se odazivaju na 92% ako je Windows Server 2016 klaster preuzimanja posla instance koja padne podešen sa omogućenom funkcijom NIC Teaming.  Ovaj problem se javlja i prilikom zaustavljanja virtuelne mašine, u toku aktivne migracije, tokom zaustavljanja VMMS usluge ili u toku isključivanja čvora hosta. U tom slučaju, korisnik mora da izvrši fizičko ponovno pokretanje na mašini hosta radi oporavka.

 • Rešava problem zbog kog korisnici Microsoft i Azure Active Directory naloga mogu više puta uzastopno da vide odzivnik za lozinku.

 • Rešava pogoršanje performansi u aplikacijama koje dovodi do obimnog korišćenja .NET System.Diagnostics.StackTrace klase.

 • Rešava problem vezan za kompatibilnost zbog kog su boje izobličene na nekim ekranima i televizorima koji imaju 10-bitnu ili veću dubinu boje.

 • Rešava stanje u kojem drugi monitor povezan sa zastarelim AMD adapterima za ekran treperi nakon pokretanja iz stanja spavanja.

 • Rešava problem koji dovodi do odlaganja kada se promeni jezik tastature pomoću kombinacije tastera Alt + Shift.

 • Rešava probleme sa kompatibilnošću prilikom prikazivanja određenih skrivenih titlova ili formata titlova tokom reprodukcije video zapisa.

 • Rešava problem zbog kog ne funkcionišu smernice grupe za Microsoft Edge dozvolu proširenja za onemogućeno stanje.

 • Pruža dodatne slojeve zaštite za 32-bitne (x86) verzije operativnog sistema Windows 10 u verziji 1709.

 • Rešava problem koji su prijavili neki korisnici manjeg podskupa starijih AMD procesora zbog kog procesor prelazi u stanje nemogućnosti pokretanja sistema nakon instaliranja 3. januar 2018 – KB4056892 (verzija OS 16299.192).

 • Rešen je problem zbog kog tastatura na ekranu osetljivom na dodir ne podržava raspored podeljene tastature. Ovo je ergonomski raspored predviđen za korišćenje sa obe ruke, jedna sa svake strane tablet računara.

 • Rešen je problem zbog kog tastatura na ekranu osetljivom na dodir ne podržava standardni (pun) raspored tastature za japanski i korejski jezik.

Ako ste instalirali ranije ispravke, na uređaju će biti preuzete i instalirane samo nove popravke koje ovaj paket sadrži.

Potražite dodatne informacije o otklonjenim bezbednosnim propustima u Vodiču za bezbednosne ispravke.

Poznati problemi u ovoj ispravci

Simptom

Zaobilazno rešenje

Istorija usluge Windows Update prijavljuje da nije uspelo instaliranje ispravke KB4054517 zbog greške 0x80070643.

I pored toga što je ispravka uspešno instalirana, Windows Update greškom prijavljuje da nije uspelo instaliranje ispravke. Da biste proverili instalaciju, kliknite na dugme Proveri da li postoje ispravke da biste potvrdili da nisu dostupne dodatne ispravke.

Takođe možete da otkucate Osnovni podaci o računaruu polju za pretragu na traci zadataka da biste potvrdili da uređaj koristi očekivanu verziju OS.

Microsoft radi na rešenju problema i obezbediće ispravku u predstojećem izdanju.

Zbog problema koji pogađa neke verzije antivirusnog softvera, ova popravka je napravljena tako da se primenjuje samo na računarima na kojima je antivirusni ISV ažurirao ALLOW REGKEY.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4088776.

Nakon instaliranja ove ispravke, neki korisnici mogu da imaju probleme prilikom prijavljivanja na neke veb lokacije kada koriste akreditive za nalog nezavisnog proizvođača u programu Microsoft Edge.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4074588.

Nakon instaliranja ove ispravke, neki uređaji možda neće moći da se podignu sa uređajem INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE.

Ovaj problem se javlja i kada servisni komplet usluge Windows Update greškom preskače instaliranje novije verzije nekih kritičnih upravljačkih programa u kumulativnim ispravkama i deinstalira trenutno aktivne upravljačke programe tokom održavanja. 

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4090913.

Usled problema sa AD FS serverom koji prouzrokuje neupotrebljivost WID AD FS baze podataka nakon ponovnog pokretanja, usluga AD FS se možda neće pokrenuti.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4088776.

Kod korisnika sa operativnim sistemom Windows 10 u verziji 1709 Enterprise koji su instalirali Delta paket od januara 2018. može doći do otkazivanja prilikom instaliranja ispravki od februara i marta 2018. iz Kataloga Microsoft Update. Konkretno, može doći do nečujnog otkazivanja februarskog Delta ažuriranja za Windows 10 u verziji 1709.

Korporacija Microsoft je upoznata sa ovim problemom i ugasila je sledeće KB ispravke u okviru Delta ažuriranja za Windows 10 u verziji 1709 na lokaciji Microsoft kataloga dana 13. marta 2018:

KB4056892– januar 2018.

KB4074588 – februar 2018.

KB4088776 – mart 2018.

Microsoft preporučuje korisnicima da deinstaliraju januarski paket Delta ažuriranja KB4056892 za Windows 10 u verziji 1709 i da instaliraju punu najnoviju kumulativnu ispravku od marta 2018, KB4088776. Korisnici mogu i dalje da koriste pakete Delta ažuriranja sa mesečnom kumulativnom ispravkom za Windows 10 u verziji 1709 izdate aprila 2018.

Preuzimanje ove ispravke

Ova ispravka će biti automatski preuzeta i instalirana iz usluge Windows Update. Da biste nabavili zaseban paket sa ovom ispravkom, posetite veb lokaciju Kataloga Microsoft Update.

 

Informacije o datotekama

Da biste dobili spisak datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravci, preuzmite informacije o datotekama za kumulativnu ispravku 4058258.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×