Sadržaj
×

Datum izdanja:

8.2.2022.

Verzija:

OS build 14393.4946

19.11.20.
Informacije o Windows ažuriranja potražite u članku o tipovima Windows ažuriranja i o tipovima mesečnog kvaliteta ažuriranja. Za pregled verzije Windows 10 1607, pogledajte stranicu istorije ažuriranja

Istaknute stavke

 • Ispravke letnje/zimsko vreme koje počinje od februara 2022. umesto u martu 2022. u Jordanu. 

 • Ažuriranja bezbednosti za Windows sistem.      

Poboljšanja

Ova bezbednosna ispravka uključuje poboljšanja kvaliteta. Promene ključa uključuju:

 • Ispravke letnje/zimsko vreme koje počinje od februara 2022. umesto u martu 2022. u Jordanu.

 • Ažurira broj telefona za aktiviranje Windows za lokalne lokalce koji imaju pogrešan broj telefona.

 • Rešava problem zbog kojih Windows da prestane da radi i generiše grešku "IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL".

 • Rešava problem koji izaziva neispravljeno čišćenje Dynamic Data Exchange (DDE) objekata. Ovo sprečava suzavanje sesije i izaziva sesiju koja prestaje da se odaziva.

 • Rešava kršenje pravila pristupa uIKEEXT.dll do kojih dolazi na VPN (AOVPN) i DirectAccess serverima. Kôd izuzetka je 0xC000005.

 • Rešava problem koji utiče na postavke administrativnog predloška koje konfigurišete pomoću objekta smernica grupe (GPO). Kada promenite vrednost postavke smernice na NOT CONFIGURED, sistem ne uspeva da ukloni prethodnu postavku. Ovaj problem se najčešće primećuje na roming korisničke profile.

 • Rešava problem sa curenjem memorije do koje dolazi kada pozovete WinVerifyTrust(). Do ovog problema dolazi ako verifikacija ne uspe za prvi potpis datoteke koja ima više potpisa.

 • Rešava poznati problem koji utiče na verzije sistema Windows Server koje se koriste kao Key Management Services (KMS) host. Klijentski uređaji Windows 10 Enterprise LTSC 2016 se možda neće aktivirati. Do ovog problema dolazi samo kada koristite novu šifru za količinsku licencu korisničke podrške (CSVLK) i nakon instaliranja ispravki objavljenih 22. aprila 2021. ili novije.

 • Dodaje događaj nadzora Active Directory kontrolorima domena koji identifikuju klijente koji nisu usameni sa RFC 4456. Više informacija potražite u dokumentu KB5005408: Potvrda identiteta pametne kartice može da izazove neuspešna štampanja i skeniranja.

 • Rešava problem koji može izazvati prekidKerberos.dll u okviru usluge podsajta lokalnog bezbednosnog autoriteta (LSASS). Do ovoga dolazi kada LSASS obrađuje istovremeno usluge za korisnika (S4U) korisnika (U2U) za istog korisnika klijenta.

 • Rešava problem koji izaziva neuspeh operacije izmene Lightweight Directory Access Protocol (LDAP) ako operacija sadrži atribute SamAccountName i UserAccountControl . Poruka o grešci je "Greška: 0x20EF. Usluga direktorijuma je naišla na nepoznatu grešku".

Ako ste instalirali starije ispravke, samo nove ispravke koje se nalaze u ovom paketu biće preuzete i instalirane na vašem uređaju.  

Više informacija o bezbednosnim ranjivostima potražite na novoj veb lokaciji "Vodič za bezbednosne ispravke " i bezbednosnim ispravkama iz februara 2022.

Poznati problemi u ovoj ispravki

Simptom

Zaobilazno rešenje

Nakon instaliranja ispravki koje su objavljene 11. januara 2022. ili novije verzije, aplikacije koje koriste Microsoft .NET Framework za nabavljanje ili podešavanje Active Directory Forest Trust informacija mogu naići na probleme. Aplikacije možda neće uspeti ili će se zatvoriti, ili ćete možda dobiti grešku iz aplikacije ili operativnog sistema Windows. Možda ćete takođe dobiti grešku kršenja pravila pristupa (0xc0000005). 

Napomene za projektante Zahvaćene aplikacije koriste System.DirectoryServices API.

Da biste ručno rešili ovaj problem, primenite ispravke van opsega za verziju programa .NET Framework koju koristi aplikacija.

Napomena Ove ispravke van opsega nisu dostupne iz usluge Windows Update i neće se instalirati automatski. Da biste preuzeli samostalni paket, potražite KB broj za svoju verziju operativnog sistema Windows i program .NET Framework u Microsoft Update katalogu. Ove ispravke možete ručno da uvezete u Windows Server Update Services (WSUS) i Microsoft Endpoint Configuration Manager. Uputstva za WSUS pogledajte u okviru WSUS i Kataloga sajta. Uputstva za Configuration Manager možete da vidite u članku Uvoz ispravki iz Microsoft Update kataloga

Uputstva o tome kako da instalirate ovu ispravku za operativni sistem potražite u člancima baze znanja navedenim u nastavku:

 • Windows Server 2022: 

 • Windows Server 2019: 

 • Windows Server 2016: 

 • Windows Server 2012 R2: 

 • Windows Server 2012:

Nakon instaliranja ispravki za Windows objavljenih 11. januara 2022. ili novijih verzija na pogođenu verziju operativnog sistema Windows, diskovi za oporavak (CD ili DVD) kreirani pomoću aplikacije Pravljenje rezervne kopije i vraćanje u prethodno stanje (Windows 7) na kontrolnoj tabli možda neće moći da se pokrenu.

Ovaj problem ne utiče na diskove za oporavak koji su kreirani pomoću aplikacije Pravljenje rezervne kopije i vraćanje u prethodno stanje (Windows 7) na uređajima na kojima su instalirane ispravke za operativni sistem Windows objavljene pre 11. januara 2022. i trebalo bi da se pokrenu na očekivani način.

Napomena Ovaj problem trenutno ne utiče na aplikacije nezavisnog proizvođača za rezervne kopije i oporavak

Ovaj problem je rešen u ispravci KB5013952.

Kako da nabavite ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft preporučuje da instalirate najnoviju steku servisiranje (SSU) za operativni sistem pre nego što instalirate najnoviju kumulativnu ispravku (LCU). SSUs poboljšava pouzdanost procesa ažuriranja za ublaživanje potencijalnih problema prilikom instaliranja LCU datoteke i primene Microsoft bezbednosnih ispravki. Opšte informacije o SSU-ovima potražite u temama Ažuriranja steka Servisiranje steka i Ažuriranja steka (SSU): Najčešća pitanja.

Ako koristite Windows Update, najnoviji SSU (KB5005698) biće vam automatski u ponudi. Da biste nabavili sami paket za najnoviji SSU, potražite ga u Microsoft Update katalogu

Instaliraj ovu ispravku

Kanal izdavanja

Dostupno

Sledeći korak

Windows Update i Microsoft Update

Da

Nijedno. Ova ispravka će automatski biti preuzeta i instalirana sa lokacije Windows Ažuriraj.

Windows Update for Business

Da

Nijedno. Ova ispravka će automatski biti preuzeta i instalirana sa lokacije Windows Ažuriraj u skladu sa konfigurisanim smernicama.

Katalog usluge Microsoft Update

Da

Da biste nabavili jedini paket za ovu ispravku, idite na veb lokaciju Microsoft Update Catalog.

Windows Server Update Services (WSUS)

Da

Ova ispravka će se automatski sinhronizovati sa WSUS ako konfigurišete proizvode i klasifikacije na sledeći način:

Proizvod: Windows 10

Klasifikacija: Bezbednosne ispravke

Informacije o datoteci

Preuzmite informacije o datoteci za kumulativne ispravke da biste dobili listu datoteka koje su 5010359 obezbeđene u ovoj ispravki.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×