Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Datum izdavanja::

8.10.2019.

Verzija:

OS build 14393.3274

Podsetnik Dodatno servisiranje za izdanja Windows 10 Enterprise, Education i IoT Enterprise završeno je 9. aprila 2019. i ne proširuje se nakon ovog datuma. Da biste nastavili da primate bezbednosne i kvalitetne ispravke, Microsoft preporučuje da ažurirate na najnoviju verziju sistema Windows 10.

Podsetnik12. i 9. mart su poslednje dve ispravke za Delta za Windows 10, verziju 1607. Klijentima Long-Term servisne grane (LTSB) i dalje će biti dostupne bezbednosne i kvalitativne ispravke putem ekspresnih i kompletnih kumulativnih paketa ispravki. Dodatne informacije o ovoj promeni potražite na našem blogu.

Windows 10, verzija 1607, dostignuta je kraj usluge 10. aprila 2018. Uređaji Windows 10 Home ili Pro izdanja više neće primati mesečne bezbednosne i kvalitetne ispravke koje sadrže zaštitu od najnovijih bezbednosnih pretnji. Da biste nastavili da primate bezbednosne i kvalitetne ispravke, Microsoft preporučuje da ažurirate na najnoviju verziju sistema Windows 10.

VAŽNOWindows 10 Enterprise i Windows 10 Education izdanja će dobiti dodatno servisiranje bez troškova do 9. aprila 2019. Uređaji na Long-Term servisiranje (LTSC) nastaviće da primaju ispravke do oktobra 2026. na stranici "Smernice za životni životni vek". Windows 10 Uređaji sa ispravkama za godišnjicu (v. 1607) koji koriste čip "Clovertrail" u intel-u nastaviće da primaju ispravke do januara 2023. na blogu Microsoft zajednice.

Windows Server 2016 Standardno izdanje, opcija instalacije Nano servera i izdanje Windows Server 2016 Datacenter, opcija instalacije nano servera dostigla je kraj usluge 9. oktobra 2018.Ova izdanja više neće primati mesečne bezbednosne i kvalitetne ispravke koje sadrže zaštitu od najnovijih bezbednosnih pretnji. Da biste nastavili da primate bezbednosne i kvalitetne ispravke, Microsoft preporučuje da ažurirate na najnoviju verziju sistema Windows 10.

Windows 10 Mobile, verzija 1607, je ušla u kraj usluge 8. oktobra 2018. Uređaji Windows 10 Mobile i Windows 10 Mobile Enterprise više neće primati mesečne bezbednosne i kvalitetne ispravke koje sadrže zaštitu od najnovijih bezbednosnih pretnji. Da biste nastavili da primate bezbednosne i kvalitetne ispravke, Microsoft preporučuje da ažurirate na najnoviju verziju sistema Windows 10.

Više informacija o različitim tipovima Windows ispravki, kao što su kritične, bezbednosne, upravljački programi, servisni paketi i tako dalje, pročitajte sledeći članak.

Istaknute stavke

  • Ispravke za poboljšanje bezbednosti kada koristite Internet Explorer i Microsoft Edge.

  • Ispravke za verifikaciju korisničkih imena i lozinki.

  • Ispravke za skladištenje datoteka i upravljanje njima.

Poboljšanja i ispravke

Ova bezbednosna ispravka uključuje poboljšanja kvaliteta. Promene ključa uključuju:

  • Rešava problem sa bezbednosnim biltenom CVE-2019-1318 koji može izazvati da računari klijenta ili servera koji ne podržavaju Prošireni Master Secret (EMS) RFC 7627 imaju povećano kašnje veze i cPUkovanje. Do ovog problema dolazi prilikom izvršavanja punih Transport Layer Security (TLS) rukovanja sa uređaja koji ne podržavaju EMS, posebno na serverima. Podrška za EMS dostupna je za sve podržane verzije programa Windows od kalendarske 2015. godine i postepeno se nalaže instalacijom mesečnih ispravki od 8. oktobra 2019. i novijih mesečnih ispravki.

  • Rešava problem sa aplikacijama i upravljačkim programima štampača koji koristi Windows JavaScript engine (jscript.dll) za obradu zadataka štampanja.

  • Bezbednosne ispravke za Windows Server, Microsoft Scripting Engine, Internet Information Services, Windows Kernel, Microsoft JET mašinu baze podataka, Windows sisteme skladišta i datoteka, Windows potvrdu identiteta, Windows Cryptography, Microsoft Edge i Internet Explorer.

Ako ste instalirali starije ispravke, samo nove ispravke koje se nalaze u ovom paketu biće preuzete i instalirane na vašem uređaju.

Više informacija o otklonjenim bezbednosnim ranjivostima potražite u vodiču za bezbednosnu ispravku.

Windows Poboljšanja ažuriranja

Microsoft je objavio ispravku direktno na sajtu Windows Update klijentu da biste poboljšali pouzdanost. Svi uređaji koji rade Windows 10 koji su konfigurisani da automatski primaju ispravke iz izdanja Windows Update, uključujući Enterprise i Pro izdanja, biće ponuđeni najnoviju ispravku funkcije Windows 10 na osnovu kompatibilnosti uređaja i smernica za odložavanje Windows Ispravka za preduzeća. Ovo se ne odnosi na izdanja dugoročnog servisiranje.

Poznati problemi u ovoj ispravki

Simptom

Zaokrenite posao

Nakon instalacije KB4467684,usluga klastera možda neće početi sa greškom "2245 (NERR_PasswordTooShort)" ako je smernica grupe "Minimalna dužina lozinke" konfigurisana sa više od 14 znakova.

Za ovu ispravku i sve ispravke pre ili posle ove ispravke, ovaj problem je rešen u KB4601318.

Određene operacije, kao što je preimenovanje ,koje izvršavate nad datotekama ili fasciklama koje se izvršavaju na klaster deljenoj jačini zvuka (CSV) mogu biti neuspešne uz grešku "STATUS_BAD_IMPERSONATION_LEVEL (0xC00000A5)". Do ovoga dolazi kada izvršite operaciju na CSV čvoru vlasnika iz procesa koji nema administratorske privilegije.

Uradite nešto od sledećeg:

  • Izvršite operaciju iz procesa koji ima privilegiju administratora.

  • Izvršite operaciju iz čvara koji nema vlasništvo nad CSV-om.

Microsoft radi na rešenju i obezbediće ispravku u narednom izdanju.

Ispravke za Windows objavljene 8. oktobra 2019. ili kasnije pružaju zaštitu koje prate CVE-2019-1318, u odnosu na napad koji može da omogući neovlašćeni pristup informacijama ili podacima unutar TLS veza. Ovaj tip napada je poznat kao srednja iskorišćavanja. Windows može ne uspeti da se poveže sa TLS klijentima i serverima koji ne podržavaju proširenu master tajna za ponošenje (RFC 7627). Nedostatak podrške za RFC može da izazove jednu ili više sledećih grešaka ili evidentiranih događaja:

  • "Zahtev je obustavio: Nije bilo moguće kreirati SSL/TLS bezbedni kanal"

  • Događaj SCHANNEL 36887 evidentiran je u evidenciji događaja System sa opisom "Fatal alert was received from the remote endpoint. TLS protokol definisan kao fatal alert code je 20. "

Informacije potražite u temi KB4528489.

Kako da nabavite ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft preporučuje da instalirate najnoviju ispravku steka za servisiranje (SSU) za operativni sistem pre nego što instalirate najnoviju kumulativnu ispravku (LCU). SSUs poboljšava pouzdanost procesa ažuriranja za ublaživanje potencijalnih problema prilikom instaliranja LCU datoteke i primene Microsoft bezbednosnih ispravki. Više informacija potražite u temi Servisiranje steka ispravki.

Ako koristite Windows Ispravku, najnoviji SSU (KB4521858) će vam automatski biti u ponudi. Da biste nabavili sami paket za najnoviji SSU, potražite ga u Microsoft Update katalogu. 

Instaliraj ovu ispravku

Kanal izdavanja

Dostupno

Sledeći korak

Windows Update i Microsoft Update

Da

Nijedno. Ova ispravka će automatski biti preuzeta i instalirana sa lokacije Windows Ažuriraj.

Katalog usluge Microsoft Update

Da

Da biste nabavili jedini paket za ovu ispravku, idite na veb lokaciju Microsoft Update Catalog.

Windows Usluge ažuriranja servera (WSUS)

Da

Ova ispravka će se automatski sinhronizovati sa uslugom WSUS ako konfigurišete proizvode i klasifikacije na sledeći način:

Proizvod:Windows 10

Klasifikacija:bezbednosne ispravke

Informacije o datoteci

Preuzmite informacije o datoteci za kumulativnu ispravku 4519998za listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravki. 

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×