8. septembar 2020. – KB4570333 (verzija operativnog sistema 17763.1457)

Datum izdavanja::

Verzija:

8.9.2020.

Verzija operativnog sistema 17763.1457

VAŽNO Počevši od jula 2020, nastavićemo nebezbednosna izdanja za Windows 10 i Windows Server, verziju 1809 i novije. Nema promena vezanih za kumulativne mesečne bezbednosne ispravke (koje se nazivaju „B” izdanje ili ažuriranje u utorak). Više informacija potražite na našem blogu u članku nastavak opcionih Windows 10 i Windows Server mesečnih nebezbednosnih ispravki.

VAŽNOPočevši od jula 2020, sve ispravke Windows operativnog sistema onemogućiće RemoteFX vGPU funkciju zbog bezbednosne ranjivosti. Više informacija o ranjivosti potražite u člankuCVE-2020-1036 i KB4570006. Nakon instaliranja ove ispravke, pokušaji pokretanja virtuelnih mašina (VM) koje imaju omogućenu RemoteFX vGPU funkciju neće uspeti, a pojaviće se poruke poput ove:

Ako ponovo omogućite RemoteFX vGPU, pojaviće se poruka poput ove:

 • „Nije moguće pokrenuti virtuelnu mašinu jer su svi GPU-ovi koji imaju RemoteFX mogućnosti onemogućeni u Hyper-V menadžeru”.

 • „Nije moguće pokrenuti virtuelnu mašinu jer server nema dovoljno GPU resursa”.

 • „Više ne podržavamo RemoteFX 3D video adapter. Ako i dalje koristite ovaj adapter, možete da budete izloženi bezbednosnom riziku. Saznajte više (https://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=2131976)”

VAŽNOOcenjujemo situaciju javnog zdravlja i razumemo koji uticaj ovo ima na mnoge od naših klijenata. Da bismo rešili neke od problema na koje klijenti nailaze, odložićemo planirani datum završetka podrške za Home, Pro, Pro Education, Pro for Workstations i IoT Core izdanja operativnog sistema Windows 10, verzija 1809 do 10. novembra 2020. To znači da će uređaji primati mesečne bezbednosne ispravke samo od maja do novembra. Konačna bezbednosna ispravka za ova izdanja operativnog sistema Windows 10, verzija 1809 biće objavljena 10. novembra 2020. umesto 12. maja 2020.

Napomena Ovo izdanje takođe sadrži ispravke za Microsoft HoloLens (verzija OS 17763.1457) u izdanju od 8. septembra 2020. Microsoft će objaviti ispravku direktno za Windows Update klijent kako bi se poboljšala pouzdanost usluge Windows Update na Microsoft HoloLens uređajima koji se nisu ažurirali na ovu najnoviju verziju operativnog sistema.

Više informacija o različitim tipovima ispravki za Windows, kao što su kritična, bezbednost, upravljački program, servisni paketi itd., potražite u sledećem članku.

Istaknute stavke

 • Ispravke za poboljšanje bezbednosti kada koristite proizvode sistema Microsoft Office.

 • Ispravke za poboljšanje bezbednosti prilikom korišćenja ulaznih uređaja (kao što su miš, tastatura ili pero).

 • Ispravke za poboljšanje bezbednosti kada Windows obavlja osnovne operacije.

 • Ispravke skladištenja i upravljanja datotekama.

Poboljšanja i popravke

Ova bezbednosna ispravka sadrži poboljšanja kvaliteta. U ključne promene spadaju:

 • Rešava problem sigurnosne ranjivosti kod korisničkih proksija i intranet servera zasnovanih na HTTP-u. Nakon instaliranja ove ispravke, intranet serveri zasnovani na HTTP-u ne mogu podrazumevano da koriste korisnički proksi za otkrivanje ispravki. Skeniranje pomoću ovih servera neće uspeti ako klijenti nemaju konfigurisani sistemski proksi. Ako morate da iskoristite korisnički proksi, morate da konfigurišete ponašanje koristeći Windows Update smernice „Dozvoli korisničkom proksiju da se koristi kao rezervni ako detekcija pomoću sistemskog proksija ne uspe.“ Ova promena ne utiče na klijente koji obezbeđuju svoje Windows Server Update Services (WSUS) servere sa Transport Layer Security (TLS) ili Secure Sockets Layer (SSL) protokolima. Više informacija potražite u članku Poboljšavanje bezbednosti za uređaje koji primaju ispravke na WSUS.

 • Bezbednosne ispravke za Windows App Platform i Frameworks, Microsoft Graphics Component, Windows Input i Composition, Windows Media, Windows Shell, Windows Cloud Infrastructure, Windows Fundamentals, Windows Management, Windows Kernel, Windows Virtualization, Windows Storage i Filesystems, Microsoft Scripting Engine i Microsoft JET Database Engine.

Ako ste instalirali ranije ispravke, na uređaj će biti preuzete i instalirane samo nove popravke koje ovaj paket sadrži.

Potražite dodatne informacije o otklonjenim bezbednosnim propustima u Vodiču za bezbednosne ispravke.

Poboljšanja za Windows Update

Microsoft je objavio ispravku direktno za Windows Update klijent radi poboljšanja pouzdanosti. Bilo kojem uređaju sa operativnim sistemom Windows 10 koji je konfigurisan tako da automatski dobija ispravke sa lokacije Windows Update, uključujući Enterprise i Pro izdanja, biće ponuđena najnovija funkcionalna ispravku za Windows 10 na osnovu kompatibilnosti uređaja i smernice za odlaganje iz kolekcije Windows Update za preduzeća. To se ne odnosi na izdanja dugoročnog servisiranja.

Poznati problemi u ovoj ispravci

Simptom

Zaobilazno rešenje

Nakon instalacije ažuriranja KB4493509, na uređajima koji imaju instalirane neke azijske jezičke pakete može se prikazati poruka o grešci „0x800f0982 - PSFX_E_MATCHING_COMPONENT_NOT_FOUND“.

 1. Deinstalirajte i ponovo instalirajte sve nedavno dodate jezičke pakete. Uputstva potražite u odeljku Upravljanje postavkama jezika unosa i jezika prikaza u sistemu Windows 10.

 2. Izaberite stavku Proveri da li postoje ispravke i instalirajte kumulativnu ispravku za april 2019. Uputstva potražite u odeljku Ažuriranje sistema Windows 10.

Napomena Ako ponovo instaliranje jezičkog paketa ne umanji problem, uspostaviti početne vrednosti računara na sledeći način:

 1. Idite na aplikaciju Postavke > Oporavak.

 2. Izaberite Prvi koraci ispod opcije oporavka Uspostavi početne vrednosti ovog računara.

 3. Izaberite Zadrži moje datoteke.

Microsoft radi na rešenju problema i dostaviće ispravku u predstojećem izdanju.

Kada instalirate KB4550969 ili noviju verziju, dok koristite zastarelu verziju pregledača Microsoft Edge, možda ćete dobiti grešku "0x80704006. Hmmmm... Ne mogu da dođem do ove stranice "kada pokušavam da dođem do veb-sajtova na nestandardnim portovima. Bilo koji veb-sajt koji koristi port naveden u specifikaciji Fetch Standard u okviru loših portova ili blokiranja porta može uzrokovati ovaj problem.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4577069.

Kako da preuzmete ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft preporučuje da instalirate najnoviju servisnu stek ispravku (SSU) za operativni sistem pre nego što instalirate najnoviju kumulativnu ispravku (LCU). Servisne stek ispravke (SSU) poboljšavaju pouzdanost postupka ažuriranja da bi se ublažili potencijalni problemi sa LCU instaliranjem i primenom Microsoft bezbednosnih popravki. Opšte informacije o SSU ispravkama potražite u članku Servisne stek ispravke i Servisne stek ispravke (SSU): Najčešća pitanja.

Ako koristite Windows Update, najnoviji SSU (KB4570332) će vam biti automatski ponuđen. Zaseban paket za najnoviji SSU potražite u Katalogu Microsoft Update.

Instaliranje ove ispravke

Kanal objavljivanja

Dostupno

Naredni korak

Windows Update i Microsoft Update

Da

Nema. Ova ispravka će biti automatski preuzeta i instalirana iz usluge Windows Update.

Katalog Microsoft Update

Da

Da biste nabavili zaseban paket sa ovom ispravkom, posetite veb lokaciju Kataloga Microsoft Update.

Windows Server Update Services (WSUS)

Da

Ova ispravka će se automatski sinhronizovati sa uslugom WSUS ako konfigurišete Proizvode i klasifikacije na sledeći način:

Proizvod : Windows 10

Klasifikacija: Bezbednosne ispravke

 

Informacije o datoteci

Da biste dobili spisak datoteka koje se nalaze u ovoj ispravci, preuzmite informacije o datotekama za kumulativnu ispravku 4570333

Napomena Uz neke datoteke pogrešno je navedeno „nije primenjivo“ u koloni „Verzija datoteke“ CSV datoteke. To može dovesti do lažnih pozitivnih ili lažnih negativnih grešaka prilikom korišćenja nekih alatki trećih strana za prepoznavanje skeniranja radi provere valjanosti verzije.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×