Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Datum izdavanja::

9.4.2024.

Verzija:

OS izdanje 17763.5696

17.11.2020.
Informacije o windows terminologiji ažuriranja potražite u članku o tipovima ispravki za Windows i tipovima mesečnih kvalitativnih ispravki. Pregled verzije Windows 10 1809 potražite na stranici istorije ažuriranja.  

Ističe 

  • Ova ispravka rešava problem koji utiče na tastaturu na ekranu osetljivom na dodir. Ponekad se ne otvara.   

Poboljšanja

Ova bezbednosna ispravka uključuje poboljšanja. Kada instalirate ovaj KB: 

  • Ova ispravka podržava promene u zimskom računanju vremena (DST) u Palesti. Da biste saznali više, pogledajte privremena uputstva za promene DST koje su palestinska uprava objavila za 2024. 2025.

  • Ova ispravka podržava DST promene u Kazahstanu. Da biste saznali više, pogledajte članak Privremena uputstva za promene kazahstanski vremenskih zona 2024.

  • Ova ispravka podržava DST promene u Samoi. Da biste saznali više, pogledajte članak Privremena uputstva za samoa DST promene 2021. godine.

  • Ova ispravka rešava problem koji utiče na mrežni resurs. Nije moguće pristupiti iz sesije udaljene radne površine. To se dešava kada uključite funkciju Remote Credential Guard, a klijent je Windows 11, verzija 22H2 ili novija.

  • Ova ispravka rešava problem koji utiče na DNS servere. Oni dobijaju Događaj 4016 za vremensko ograničenje lightweight Directory Access Protocol (LDAP). To se dešava kada izvršavaju DNS registracije. Registracije imena ne uspevaju sa Usluge domena aktivnog direktorijuma (AD DS). Problem ostaje dok ponovo ne pokrenete DNS uslugu.

  • Ova ispravka rešava problem koji dovodi do isključivanja uređaja nakon 60 sekundi. To se dešava kada koristite pametnu karticu za potvrdu identiteta na udaljenom sistemu.

  • Ova ispravka rešava problem koji utiče na privremeno članstvo u grupi. Korisnici čija su članstva istekla pojavljuju se kada ih tražite u LDAP-u. To se dešava čak i ako ih je Active Directory uklonio.

Ako ste instalirali starije ispravke, na uređaju će biti preuzete i instalirane samo nove ispravke sadržane u ovom paketu.

Dodatne informacije o bezbednosnim ranjivostima potražite na novoj veb lokaciji Vodič za bezbednosne ispravke i na Novosti.

Windows 10 steka servisiranja - 17763.5695

Ova ispravka poboljšava kvalitet steka servisiranja, što je komponenta koja instalira Windows ispravke. Servisiranje steka ispravki (SSU) osigurajte da imate robusnu i pouzdanu stek servisiranja tako da vaši uređaji mogu da primaju i instaliraju Microsoft ispravke. 

Poznati problemi u ovoj ispravki

Simptom

Zaobilazno rešenje

Windows uređaji mogu da se suoče sa neuspešnim VPN vezama nakon instaliranja ispravke od 9. aprila 2024. ili novije.

Ovaj problem je rešen u KB5037765.

Nakon instaliranja bezbednosne ispravke od 9. aprila 2024. na kontrolerima domena (DCs), možda ćete primetiti značajno povećanje saobraćaja za NTLM potvrdu identiteta. Ovaj problem će verovatno uticati na organizacije koje imaju veoma mali procenat kontrolera primarnog domena u okruženju i saobraćaj visokog NTLM-a.

Ovaj problem je rešen u KB5037765.

Kako da preuzmete ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft sada kombinuje najnoviju stek ispravku servisiranja (SSU) za operativni sistem sa najnovijom kumulativnom ispravkom (LCU). SSU-i poboljšavaju pouzdanost procesa ažuriranja radi ublažavanja potencijalnih problema prilikom instaliranja LCU-a. Opšte informacije o SSU-u potražite u člancima Ažuriranja steka servisiranja i Stek servisiranja Novosti (SSU): Najčešća pitanja

Preduslov:

Morate da instalirate SSU (SSU) od 10. avgusta 2021. (KB5005112) pre nego što instalirate LCU. 

Instaliraj ovu ispravku

Kanal izdavanja

Dostupna

Sledeći korak

Windows Update i Microsoft Update

Da

Niko. Ova ispravka će biti automatski preuzeta i instalirana iz Windows Update.

Windows Update za preduzeća

Da

Niko. Ova ispravka će se automatski preuzeti i instalirati sa lokacije Windows Update u skladu sa konfigurisanim smernicama.

Microsoft Update katalog

Da

Da biste dobili samostalni paket za ovu ispravku, idite na veb lokaciju Microsoft Update kataloga.

Windows Server Update Services (WSUS)

Da

Ova ispravka će se automatski sinhronizovati sa WSUS-om ako konfigurišete proizvode i klasifikacije na sledeći način:

Proizvod: Windows 10

Klasifikacija: bezbednosni Novosti

Ako želite da uklonite LCU

Da biste uklonili LCU nakon instaliranja kombinovanog SSU i LCU paketa, koristite opciju komandne linije DISM/Remove-Package sa imenom LCU paketa kao argumentom. Ime paketa možete da pronađete koristeći ovu komandu: DISM /online /get-packages.

Pokretanje Windows Update samostalnog instalacionog programa (wusa.exe) sa prekidačom /deinstaliraj na kombinovanom paketu neće funkcionisati zato što kombinovani paket sadrži SSU. Posle instalacije ne možete da uklonite SSU iz sistema.

Informacije o datoteci

Za listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravki, preuzmite informacije o datoteci za informacije o kumulativnim 5036896.

Za listu datoteka koje su obezbeđene u steku servisiranja, preuzmite detaljne informacije za SSU – verzija 17763.5695

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×