9 februar, 2021 — KB4601315 (OS Build 18363,1377)

Datum izdavanja::

Verzija:

9.2.2021.

OS 18363,1377

12/8/20
PODSETIM
Windows 10, verzija 1903 je dostigla kraj usluge 2020 8. Da biste nastavili da primate ispravke bezbednosti i kvaliteta, Microsoft preporučuje da ažurirate na najnoviju verziju operativnog sistema Windows 10. Ako želite da ažurirate u operativnom sistemu Windows 10, verzija 1909, morate da koristite paket "usluge" KB4517245"(ekb). Korišćenje EKB omogućava ažuriranje brže i lakše i zahteva jedno ponovno pokretanje. Više informacija potražite u članku Windows 10, verzija programa 1909.

11/19/20
Informacije o terminologiji za Windows ažuriranje potražite u članku o tipovima ispravki za Windows i tipovima ispravki za mesečnu vrednost. Da biste prikazali druge beleške i poruke, pogledajte matičnu stranicuoperativnog sistema Windows 10, verzija 1909.

CeduPotražite @WindowsUpdate da biste saznali kada se novi sadržaj objavi na komandnoj tabli informacije o izdanjima.

Cedu Ovo izdanje sadrži i ispravke za Microsoft HoloLens (OS Build 18363,1098) izdato od 2021 9. Microsoft će objaviti ispravku direktno na Windows Update klijentu radi poboljšanja pouzdanosti usluge Windows Update na Microsoft HoloLens koji se ne ažuriraju na ovu najnoviju verziju OS.

Izjavi

  • Ispravke za poboljšanje bezbednosti prilikom korišćenja ulaznih uređaja kao što su miš, tastatura ili pero.

  • Ispravke za verifikaciju korisničkih imena i lozinki.

Poboljšanja i ispravke

Ova bezbednosna ispravka uključuje poboljšanja kvaliteta. Ključne promene su:

  • Odnosi se na moguću podizanje ranjivosti privilegija u Win32k komponenti. 

  • Ažurira podizanje ranjivosti privilegija na Netlogon (cve-2020-1472) da biste omogućili režim sprovođenja. Više detalja potražite u članku cve-2020-1472 i Kako da upravljate promenama u vezama bezbedne televizije Netlogon POVEZANIM sa cve-2020-1472.

  • Bezbednosne ispravke za Windows App platforma i okvire, Windows aplikacije, Windows unos i sastav, infrastruktura Windows Cloud, Windows Management, Windows potvrda identiteta, Windows osnove, Windows šifrovanje, Windows virtuelizacija, Windows Core umrežavanja i Windows hibridno povezivanje.

Ako ste instalirali prethodne ispravke, samo će se nove ispravke koje se nalaze u ovom paketu preuzeti i instalirati na uređaju.

Za više informacija o rešenim bezbednosnim ranjivosti, pogledajte novu Veb lokaciju vodiča za bezbednost .

Poboljšanja ispravki za Windows

Microsoft je objavio ispravku direktno na Windows Update klijentu radi poboljšanja pouzdanosti. Bilo koji uređaj koji radi pod operativnim sistemom Windows 10 konfigurisan da automatski prima ispravke iz usluge Windows Update, uključujući preduzeća i Pro izdanja, ponudiće se najnovija ispravka za Windows 10 na osnovu kompatibilnosti uređaja i Windows Update za poslovnu deferrale. To se ne odnosi na dugoroиne izdanje.

Poznati problemi u ovoj ispravci

Zimo

Privremeno rešenje

Certifikati sistema i korisnika mogu se izgubiti prilikom ažuriranja uređaja iz operativnog sistema Windows 10, verzija 1809 ili novije verzije operativnog sistema Windows 10. Uređaji će biti uticajan samo ako su već instalirali bilo koju najnoviju kumulativnu ispravku (LCU) objavljenim septembra 16, 2020 ili novijim verzijama, a zatim pređite na noviju verziju operativnog sistema Windows 10 iz medijuma ili instalacionog izvora koja nema iskuizuju od 13 oktobra, 2020 ili noviju verziju. Ovo se prvenstveno dešava kada se kontrolisani uređaji ažuriraju pomoću zastarelih sastavljanih kreveta ili medija pomoću alatke za upravljanje ažuriranjem kao što je Windows Server Update Services (WSUS) ili Microsoft Manager konfiguracije krajnje tačke. To se može dogoditi i prilikom korišćenja zastarelih medijuma ili ISO slika koje nemaju integrisane najnovije ispravke.

Cedu Uređaji koji koriste Windows Update za posao ili koji se direktno povezuju sa uslugom Windows Update ne utiču. Svaki uređaj koji se poveže sa uslugom Windows Update trebalo bi uvek da prima najnovije verzije ispravke za funkciju, uključujući najnoviju LCU, bez dodatnog koraka.

Ako ste već nailazio na ovaj problem na uređaju, možete da ga umanite u okviru prozora za deinstaliranje tako što ćete se vratiti na prethodnu verziju operativnog sistema Windows pomoću uputstava ovde. Prozor za deinstaliranje može da bude 10 ili 30 dana u zavisnosti od konfiguracije okruženja i verzije u koju ažurirate. Moraćete da ažurirate na noviju verziju operativnog sistema Windows 10 kada se problem reši u okruženju. Cedu U okviru prozora za deinstaliranje možete povećati broj dana kada se vratite na prethodnu verziju operativnog sistema Windows 10 pomoću usluge DISM: set-Osuninstallwindow. Morate da napravite ovu promenu pre nego što je istekao podrazumevani prozor deinstalacije. Više informacija potražite u članku Instaliranje opcija komandne linije za uklanjanje operativnih sistema.

Radimo na rezoluciji i pružamo ažurirane i osvežene medije u narednim nedeljama.

Microsoft i razdor su pronašli probleme sa nekompatibilnošću sa nekoliko igara koristeći Direct3D 12 kada je funkcija neslaganjau okviru igre omogućena. Kada pokušate da otvorite pogođene igre, možete da dobijete grešku ili se igra zatvara.

Da biste ublaži ovaj problem, možete da isključite postavke preklapanje u okviru igre u okviru aplikacije sa Neslodom.

Ovaj problem je sada rešen u ispravkama u aplikaciji "neslogu". Da biste se uverili da ste na najnovijoj verziji, kliknite desnim tasterom miša na ikonu "Diskord" na sistemskoj traci poslova i izaberite stavku "Proveri da li postoje ispravke...". Ako postoje ispravke koje treba instalirati, trebalo bi da se instaliraju automatski, ali ćete možda morati da izaberete ikonu strelice u gornjem desnom uglu aplikacije da biste instalirali ažuriranu verziju. Ne postoji ispravka za Windows potreban za rešavanje ovog problema.

Možete da dobijete grešku Stop 0x7E u nwifi.sys sa plavim ekranom kada pokušate da koristite Wi-Fi Protected Access 3 (WPA3) vezu. Verovatnije je da ćete nailazite na ovaj problem kada se ponovo povežete sa Wi-Fi mrežom posle prekida veze ili kada se probudite iz stanja spavanja ili hibernacije. 

CeduVećina Wi-Fi mreže trenutno koristi WPA2 i ne utiče na njih.  

Da biste ublaži ovaj problem, možete da uradite nešto od sledećeg: 

  • Ažurirajte uređaj na Windows 10, verzija 2004 ili Windows 10, verzija 20H2.

  • Povežite se sa Wi-Fi mrežom pomoću WPA2. Da biste to uradili, možda ćete morati da ponovo konfigurišete postavke pristupne tačaka ili mrežne skretnice.

  • Povežite se pomoću ožičene Ethernet veze.

Ovaj problem se rešava u KB5001028

Kako da dobijete ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft preporučuje da instalirate najnoviju ispravku steka paketa (SSU) za operativni sistem pre nego što instalirate najnoviju kumulativnu ispravku (LCU). Lose poboljšava pouzdanost procesa ažuriranja radi umanjivanja potencijalnih problema prilikom instaliranja LCU i primene Microsoft bezbednosnih ispravki. Za opšte informacije o slamu, pogledajte članak servisiranje ispravki steka i servisno ažuriranje STEKA (ssu): najčešća pitanja.

Ako koristite Windows Update, najnoviji SSU (KB4601395) će vam se automatski ponuditi. Da biste dobili samostalni paket za najnovije SSU, potražite ga u katalogu Microsoft Update Catalog.

Instaliranje ove ispravke

Kanal za otpust

Naj

Sledeći stepenik

Windows Update i Microsoft Update

Daa

Nitko. Ovo ažuriranje će se automatski preuzeti i instalirati iz usluge Windows Update.

Microsoft Update katalog

Daa

Da biste dobili samostalni paket za ovu ispravku, idite na Veb lokaciju Microsoft Update Catalog .

Windows Server Update Services (WSUS)

Daa

Ova ispravka će se automatski sinhronizovati sa programom WSUS ako konfigurišete proizvode i klasifikacije na sledeći način:

Proizvod: Windows 10, verzija 1903 i novije verzije

Klasifikacija: bezbednosne ispravke

Informacije o datoteci

Za listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravci preuzmite informacije o datoteci za kumulativnu ispravku 4601315

Cedu Neke datoteke greškom imaju grešku "nije primenljivo" u koloni "verzija datoteke" u CSV datoteci. To može dovesti do pogrešne pozitivne ili lažne negativne veze kada koristite neke alatke za otkrivanje skeniranja nezavisnih proizvođača da biste proverili valjanost verzije.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×