Sadržaj
×

Datum izdavanja::

9.2.2021.

Verzija:

2004-OS regracija 19041.804 i 20H2-OS regrada 19042.804

11/17/20

Informacije o Windows ažuriranja potražite u članku o tipovima Windows ažuriranja i o tipovima mesečnog kvaliteta ažuriranja. Da biste prikazali druge beleške i poruke, pogledajte matičnu stranicu Windows 10 istorije ažuriranja verzije 2004.

NapomišitePratite @WindowsUpdate biste saznali kada se novi sadržaj objavljuje na štampi sa informacijama o izdanju.

Istaknute stavke

  • Ispravke koje poboljšavaju bezbednost kada koristite ulazne uređaje kao što su miš, tastatura ili olovka.

  • Ispravke za verifikaciju korisničkih imena i lozinki.

Poboljšanja i ispravke

NapomišiteDa biste prikazali listu rešenih problema, kliknite na ime OS ili ga dodirnite da biste razvili odeljak koji se mogu skucati.

Ova bezbednosna ispravka uključuje poboljšanja kvaliteta. Promene ključa uključuju:

  • Ovo verzija uključuje sva poboljšanja iz verzije Windows 10 2004.

  • Za ovo izdanje nije dokumentovan nijedan dodatni problem.

Napomena: Ovo izdanje takođe sadrži ispravke za Microsoft HoloLens (izdanje operativnog operativnog tima 19041.1136) objavljene 9. februara 2021. Microsoft će objaviti ispravku direktno u klijentu za Windows za ažuriranje da bi poboljšao pouzdanost Windows ažuriranja na Microsoft HoloLens koji nisu ažurirani na ovu najnoviju izdanju operativnog sistema.

Ova bezbednosna ispravka uključuje poboljšanja kvaliteta. Promene ključa uključuju:

  • Rešava moguću ranjivost privilegija u komponenti win32k.

  • Rešava problem koji može da ošteti sistem datoteka nekih uređaja i sprečava ih da se podese nakon pokretanja chkdsk /f.

  • Ažurira Netlogon Podizanje privilegija ranjivosti (CVE-2020-1472) da bi se omogućio režim sprovođenja. Više detalja ćete videti u temama CVE-2020-1472 i Kako upravljati promenama u Netlogon bezbednim vezama kanala povezanim sa KANALOM CVE-2020-1472.

  • Bezbednosne ispravke za platformu Windows App i Frameworks, Windows aplikacije, Windows unos i sastav, Windows infrastrukturu u oblaku, Windows Management, Windows Authentication, Windows Fundamentals, Windows Cryptography, Windows Virtualization, Windows Core Networking i Windows hibridno umrežavanje u oblaku.

Ako ste instalirali starije ispravke, samo nove ispravke koje se nalaze u ovom paketu biće preuzete i instalirane na vašem uređaju.

Dodatne informacije o otklonjenim bezbednosnim ranjivostima potražite na novoj veb lokaciji "Vodič za bezbednosne ispravke".

Windows Poboljšanja ažuriranja

Microsoft je objavio ispravku direktno na sajtu Windows Update klijentu da biste poboljšali pouzdanost. Svi uređaji koji rade Windows 10 koji su konfigurisani da automatski primaju ispravke iz izdanja Windows Update, uključujući Enterprise i Pro izdanja, biće ponuđeni najnoviju ispravku funkcije Windows 10 na osnovu kompatibilnosti uređaja i smernica za odložavanje Windows Ispravka za preduzeća. Ovo se ne odnosi na izdanja dugoročnog servisiranje.

Poznati problemi u ovoj ispravki

Simptom

Zaokrenite posao

Kada koristite Microsoft japanese Input Method Editor (IME) za unos Kanji znakova u aplikaciju koja automatski dozvoljava unos Furigana znakova, možda neće biti ispravan Furigana znak. Možda ćete morati ručno da unesete Furigana znakove.

Napomišite Aplikacije na koje ovo utiče koriste funkciju ImmGetCompositionString().

Ovaj problem je rešen u KB5005101.

Microsoft i Discord su pronašli probleme sa nekompatibilnošću nekih igara koje koriste Direct3D 12 kada je funkcija preklapanja u igri omogućena. Kada pokušate da otvorite igre na koje se ovo utiče, možda ćete dobiti grešku ili se igra možda zatvori tiho.

Da biste ublažili ovaj problem, možete da isključite preklapanje u okviru postavki u okviru aplikacije Discord.

Ovaj problem je rešen u ažuriranju aplikacije "Neusaglašenost". Da biste potvrdili da imate najnoviju verziju, kliknite desnim tasterom miša na ikonu Nered na sistemskoj traci poslova i izaberite stavku "Proveri da li postoje ispravke...". Ako postoje ispravke za instaliranje, trebalo bi da se instalira automatski, ali ćete možda morati da izaberete ikonu strelice u gornjem desnom uglu aplikacije da biste instalirali ažuriranu verziju. Nema ažuriranja za informacije koje Windows da biste rešili ovaj problem.

Kako da nabavite ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft preporučuje da instalirate najnoviju steku servisiranje (SSU) za operativni sistem pre nego što instalirate najnoviju kumulativnu ispravku (LCU). SSUs poboljšava pouzdanost procesa ažuriranja za ublaživanje potencijalnih problema prilikom instaliranja LCU datoteke i primene Microsoft bezbednosnih ispravki. Opšte informacije o SSU-ovima potražite u temama Ažuriranje steka Servisiranje steka i Ažuriranja steka (SSU):Najčešća pitanja.

Ako koristite Windows Ispravku, najnoviji SSU (KB4598481) će vam automatski biti u ponudi. Da biste nabavili sami paket za najnoviji SSU, potražite ga u Microsoft Update katalogu.

Instaliraj ovu ispravku

Kanal izdavanja

Dostupno

Sledeći korak

Windows Update i Microsoft Update

Da

Nijedno. Ova ispravka će automatski biti preuzeta i instalirana sa lokacije Windows Ažuriraj.

Katalog usluge Microsoft Update

Da

Da biste nabavili jedini paket za ovu ispravku, idite na veb lokaciju Microsoft Update Catalog.

Windows Usluge ažuriranja servera (WSUS)

Da

Ova ispravka će se automatski sinhronizovati sa WSUS ako konfigurišete proizvode i klasifikacije na sledeći način:

Proizvod:Windows 10, verzija 1903 i novije verzije

Klasifikacija:bezbednosne ispravke

Informacije o datoteci

Preuzmite informacije o datoteci za ku 4601319 mulativneispravke da biste dobili listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravki. 

NapomišiteNeke datoteke su zalutale da imaju oznaku "Nije primenljivo" u koloni "Verzija datoteke" CSV datoteke. To može dovesti do netačnih ili netačnih negativnih vrednosti prilikom korišćenja nekih alatki za otkrivanje skeniranja nezavisnih čitača za proveru valjanosti.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?

Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Imate li dodatne povratne informacije? (Opcionalno)

Hvala vam na povratnim informacijama!

×