Sadržaj
×

Datum izdavanja::

9.3.2021.

Verzija:

OS builds 19041.867 and 19042.867

24.02.21.
VAŽNO U sklopu podrške za Adobe Flash, KB4577586je sada dostupan kao opcionalna ispravka iz usluga Windows Update (WU) i Windows Server Update Services (WSUS). Instalacija KB4577586 će trajno ukloniti Adobe Flash Player sa Windows uređaja. Kada je instalirate, ne možete da deinstal imate KB4577586. Više detalja o planovima korporacije Microsoft možete da pročitate u članku Ažuriranje na Adobe Flash Player kraju podrške.

11/17/20

Informacije o Windows ažuriranja potražite u članku o tipovima Windows ažuriranja i o tipovima mesečnog kvaliteta ažuriranja. Da biste prikazali druge beleške i poruke, pogledajte matičnu stranicu Windows 10 istorije ažuriranja verzije 2004.

NapomišitePratite @WindowsUpdate biste saznali kada se novi sadržaj objavljuje na štampi sa informacijama o izdanju.

Istaknute stavke

 • Ispravke radi poboljšanja bezbednosti Windows osnovne operacije.

 • Ispravke za poboljšanje bezbednosti prilikom korišćenja Microsoft kancelarija proizvoda.

 • Ispravke bezbednosti za Windows korisničkog interfejsa.

Poboljšanja i ispravke

NapomišiteDa biste prikazali listu rešenih problema, kliknite na ime OS ili ga dodirnite da biste razvili odeljak koji se mogu skucati.

 • Ova ispravka poboljšava kvalitet steka servisiranje, što je komponenta koja instalira Windows ispravkama. Ažuriranja steka (SSU) obezbeđuju da imate robusnu i pouzdanu stek servisiranje kako bi vaši uređaji mogli da primaju i instaliraju Microsoft ispravke.

Ova bezbednosna ispravka uključuje poboljšanja kvaliteta. Promene ključa uključuju:

 • Ovo verzija uključuje sva poboljšanja iz verzije Windows 10 2004.

 • Za ovo izdanje nije dokumentovan nijedan dodatni problem.

Napomena: Ovo izdanje takođe sadrži ispravke za Microsoft HoloLens (izdanje operativnog tima 19041.1140) objavljene 9. marta 2021. Microsoft će objaviti ispravku direktno u klijentu za Windows za ažuriranje da bi poboljšao pouzdanost Windows ažuriranja na Microsoft HoloLens koji nisu ažurirani na ovu najnoviju izdanju operativnog sistema.

Ova bezbednosna ispravka uključuje poboljšanja kvaliteta. Promene ključa uključuju:

 • Adresuje podizanje bezbednosne ranjivosti privilegija dokumentovane u CVE-2021-1640 u vezi sa štampanjem zadataka prosleđenih portovima "FILE:". Nakon instaliranja ispravki Windows od 9. marta 2021. i novijih verzija, štampanja koji su u stanju na čekanju pre ponovnog pokretanja usluge štampanja na čekanju ili ponovnog pokretanja operativnog sistema ostaće u stanju greške. Ručno izbrišite na koje se to odštampa štampanje i ponovo ih podnosi u red za štampanje kada je usluga štampanja na čekanju na mreži.

 • Bezbednosne ispravke za Windows Shell, Windows Fundamentals, Windows Management, Windows aplikacije, Windows Kontrola korisničkog naloga (UAC), Windows virtualizacija, Windows kernel, Microsoft komponenta za grafiku, Internet Explorer, Zastarela verzija pregledača Microsoft Edge i Windows mediji.

Ako ste instalirali starije ispravke, samo nove ispravke koje se nalaze u ovom paketu biće preuzete i instalirane na vašem uređaju.

Dodatne informacije o otklonjenim bezbednosnim ranjivostima potražite na novoj veb lokaciji "Vodič za bezbednosne ispravke".

Windows Poboljšanja ažuriranja

Microsoft je objavio ispravku direktno na sajtu Windows Update klijentu da biste poboljšali pouzdanost. Svi uređaji koji rade Windows 10 koji su konfigurisani da automatski primaju ispravke iz izdanja Windows Update, uključujući Enterprise i Pro izdanja, biće ponuđeni najnoviju ispravku funkcije Windows 10 na osnovu kompatibilnosti uređaja i smernica za odložavanje Windows Ispravka za preduzeća. Ovo se ne odnosi na izdanja dugoročnog servisiranje.

Poznati problemi u ovoj ispravki

Simptom

Zaokrenite posao

Kada koristite Microsoft japanese Input Method Editor (IME) za unos Kanji znakova u aplikaciju koja automatski dozvoljava unos Furigana znakova, možda neće biti ispravan Furigana znak. Možda ćete morati ručno da unesete Furigana znakove.

Napomišite Aplikacije na koje ovo utiče koriste funkciju ImmGetCompositionString().

Ovaj problem je rešen u KB5005101.

Kada instalirate ovu ispravku, možda APC_INDEX_MISMATCH dobiti grešku sa plavim ekranom kada pokušate da štampate na određenim štampačima u nekim aplikacijama.

Ovaj problem je rešen u KB5001567.

Prilikom otvaranja dokumenta u programima Microsoft Word, Microsoft Excel ili bilo koje Microsoft kancelarija aplikacije, možete dobiti grešku "Microsoft Excel nije moguće otvoriti ili sačuvati još dokumenata jer nema dovoljno dostupnog memorije ili prostora na disku". Ovaj problem utiče samo na uređaje koji imaju instalirane Microsoft kancelarija aplikacije iz programa Microsoft Store i pokušavaju da otvore dokument koji pokreće korišćenje funkcije "Zaštićeni prikaz".

Ovaj problem je rešen pomoću funkcije "Povratna informacija o poznatim problemima" (KIR). Imajte na umu da za automatsko prenošenje rezolucije na uređaje koji nisu kontrolisani može da proteže i do 24 časa. Ponovno pokretanje uređaja može pomoći da se rezolucija brže primeni na uređaj. Za uređaje koje upravlja preduzeće koji imaju instaliranu ispravku na koju ovo utiče i na koje je naišlo na ovaj problem, on se može rešiti instaliranjem i konfigurisanjem specijalnih smernica grupe.

Napomišite Uređaji treba ponovo da se pokrenu nakon konfigurisanja specijalnih smernica grupe. Da biste pronašli više o korišćenju smernica grupe, pogledajte pregled smernica grupe.

Nakon instalacije ispravki objavljenih 9. marta 2021. ili 15. marta 2021, možete dobiti neočekivane rezultate prilikom štampanja iz nekih aplikacija. Problemi mogu da uključuju:

 • Elementi dokumenta mogu da se odštampaju u neprobojnim okvirima ili u boji ili nedostaju, uključujući bar kodove, QR kodove i grafičke elemente kao što su logotipi.

 • Moguće je da nedostaju redovi tabele. Možda će biti prisutni i drugi problemi sa poravnanjem ili oblikovanjem.

 • Štampanje iz nekih aplikacija ili nekih štampača može dovesti do prazne stranice ili oznake.

Ovaj problem je rešen u KB5001649.

Kako da nabavite ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Preduslov:

Microsoft sada kombinuje najnoviju steku servisiranje (SSU) za operativni sistem sa najnovijom kumulativnom ispravkom (LCU). Ako naiđete na grešku, 0x800f0823 – CBS_E_NEW_SERVICING_STACK_REQUIRED, zatvorite poruku o grešci i instalirajte poslednji standalone SSU (KB4598481) pre instaliranja ovog LCU-a. Više ne morate da instalirate ovaj SSU (KB4598481) za buduće ispravke. 

Opšte informacije o SSU-ovima potražite u temama Ažuriranje steka Servisiranje steka i Ažuriranja steka (SSU):Najčešća pitanja.

Instaliraj ovu ispravku

Kanal izdavanja

Dostupno

Sledeći korak

Windows Update i Microsoft Update

Da

Nijedno. Ova ispravka će automatski biti preuzeta i instalirana sa lokacije Windows Ažuriraj.

Katalog usluge Microsoft Update

Da

Da biste nabavili jedini paket za ovu ispravku, idite na veb lokaciju Microsoft Update Catalog.

Windows Usluge ažuriranja servera (WSUS)

Da

Ova ispravka će se automatski sinhronizovati sa WSUS ako konfigurišete proizvode i klasifikacije na sledeći način:

Proizvod:Windows 10, verzija 1903 i novije verzije

Klasifikacija:bezbednosne ispravke

Ako želite da uklonite LCU

Da biste uklonili LCU kada instalirate kombinovani SSU i LCU paket, koristite opciju komandne linije DISM/Remove-Package sa imenom LCU paketa kao argumentom. Ime paketa možete da pronađete pomoću ove komande: DISM /online /get-packages.

Pokretanje Windows Ažuriranjewusa.exeinstalacioni program (wusa.exe) sa prekidača /deinstalac na kombinovanom paketu neće raditi zato što kombinovani paket sadrži SSU. Posle instalacije ne možete da uklonite SSU iz sistema.

Informacije o datoteci

Preuzmite informacije o datoteci za kumulativne ispravke da biste dobili listu datoteka koje su 5000802 obezbeđene uovoj ispravki. 

Za listu datoteka koje su obezbeđene u steku servisiranje, preuzmite informacije o datoteci za SSU – verzija 19041.860 i 19042.860. 

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×