Sadržaj
×

Datum izdavanja::

9.3.2021.

Verzija:

OS build 18363.1440

16.02.21.
VAŽNO U sklopu podrške za Adobe Flash, KB4577586je sada dostupan kao opcionalna ispravka iz usluga Windows Update (WU) i Windows Server Update Services (WSUS). Instalacija KB4577586 će trajno ukloniti Adobe Flash Player sa Windows uređaja. Kada je instalirate, ne možete da deinstal imate KB4577586. Više detalja o planovima korporacije Microsoft možete da pročitate u članku Ažuriranje na Adobe Flash Player kraju podrške.

08.12.20.
PODSETNIK
Windows 10, verzija 1903 je završila servisiranje 8. decembra 2020. Da biste nastavili da primate bezbednosne i kvalitetne ispravke, Microsoft preporučuje da ažurirate na najnoviju verziju sistema Windows 10. Ako želite da ažurirate na Windows 10 verziju 1909, morate da koristite paket za omogućavanje KB4517245(EKB). Korišćenje EKB-a ubrzava i olakšava ažuriranje i zahteva ponovno pokretanje. Dodatne informacije potražite u Windows 10 verzije 1909 opcije isporuke.

19.11.20.
Informacije o Windows ažuriranja potražite u članku o tipovima Windows ažuriranja i o tipovima mesečnog kvaliteta ažuriranja. Da biste prikazali druge beleške i poruke, pogledajte matičnu stranicu Windows 10, verzija 1909 istorije ažuriranja.

NapomišitePratite @WindowsUpdate biste saznali kada se novi sadržaj objavljuje na tabli sa informacijama o izdanju.

Napomišite Ovo izdanje takođe sadrži ispravke za Microsoft HoloLens (verzija operativnog tima 18363.1102) objavljena 9. marta 2021. Microsoft će objaviti ispravku direktno na Windows klijenta za ažuriranje kako bi poboljšao pouzdanost Windows ažuriranja na Microsoft HoloLens koji nisu ažurirani na ovu najnoviju izdanje operativnog sistema.

Istaknute stavke

  • Ispravke bezbednosti za Windows korisničkog interfejsa.

  • Ispravke radi poboljšanja bezbednosti Windows izvršava osnovne operacije.

  • Ispravke za poboljšanje bezbednosti prilikom korišćenja Microsoft kancelarija proizvoda.

Poboljšanja i ispravke

Ova bezbednosna ispravka uključuje poboljšanja kvaliteta. Promene ključa uključuju:

  • Adresuje podizanje bezbednosne ranjivosti privilegija dokumentovane u izdanjima CVE-2021-1640 povezanim sa štampanjem zadataka prosleđenim portovima "FILE:". Nakon instaliranja Windows ispravki od 9. marta 2021. i novijih verzija, štampanja koji su u stanju na čekanju pre nego što ponovo pokrenete uslugu štampanja na čekanju ili ponovo pokrenete operativni sistem, ostaće u stanju greške. Ručno izbrišite na koje se to odštampa štampanje i ponovo ih podnosi u red za štampanje kada je usluga štampanja na čekanju na mreži.

  • Bezbednosne ispravke za Windows Shell, Windows Fundamentals, Windows Management, Windows Apps, Windows User Account Control (UAC), Windows Core Networking, Windows Hybrid Cloud Networking, Windows Virtualization, Windows Kernel, Microsoft Graphics Component, Internet Explorer, Zastarela verzija pregledača Microsoft Edge i Windows Media.

Ako ste instalirali starije ispravke, samo nove ispravke koje se nalaze u ovom paketu biće preuzete i instalirane na vašem uređaju.

Više informacija o otklonjenim bezbednosnim ranjivostima potražite na novoj veb lokaciji "Vodič za bezbednosne ispravke".

Windows Poboljšanja ažuriranja

Microsoft je objavio ispravku direktno na sajtu Windows Update klijentu da biste poboljšali pouzdanost. Svi uređaji koji rade Windows 10 koji su konfigurisani da automatski primaju ispravke iz izdanja Windows Update, uključujući Enterprise i Pro izdanja, biće ponuđeni najnoviju ispravku funkcije Windows 10 na osnovu kompatibilnosti uređaja i smernica za odložavanje Windows Ispravka za preduzeća. Ovo se ne odnosi na izdanja dugoročnog servisiranje.

Poznati problemi u ovoj ispravki

Simptom

Zaokrenite posao

Kada instalirate ovu ispravku, možete dobiti grešku APC_INDEX_MISMATCH plavom ekranu kada pokušate da štampate na određenim štampačima u nekim aplikacijama.

Ovaj problem je rešen u KB5001566.

Nakon instalacije ispravki objavljenih 9. marta 2021. ili 15. marta 2021, možete dobiti neočekivane rezultate prilikom štampanja iz nekih aplikacija. Problemi mogu da uključuju:

  • Elementi dokumenta mogu da se odštampaju u neprobojnim okvirima ili u boji ili nedostaju, uključujući bar kodove, QR kodove i grafičke elemente kao što su logotipi.

  • Moguće je da nedostaju redovi tabele. Možda će biti prisutni i drugi problemi sa poravnanjem ili oblikovanjem.

  • Štampanje iz nekih aplikacija ili nekih štampača može dovesti do prazne stranice ili oznake.

Ovaj problem je rešen u KB5001648.

Kako da nabavite ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft preporučuje da instalirate najnoviju ispravku steka za servisiranje (SSU) za operativni sistem pre nego što instalirate najnoviju kumulativnu ispravku (LCU). SSUs poboljšava pouzdanost procesa ažuriranja za ublaživanje potencijalnih problema prilikom instaliranja LCU datoteke i primene Microsoft bezbednosnih ispravki. Opšte informacije o SSU-ovima potražite u temama Ažuriranje steka Servisiranje steka i Ažuriranja steka (SSU):Najčešća pitanja.

Ako koristite Windows Update, najnoviji SSU (KB5000908) biće vam automatski u ponudi. Da biste nabavili sami paket za najnoviji SSU, potražite ga u Microsoft Update katalogu.

Instaliraj ovu ispravku

Kanal izdavanja

Dostupno

Sledeći korak

Windows Update i Microsoft Update

Da

Nijedno. Ova ispravka će automatski biti preuzeta i instalirana sa lokacije Windows Ažuriraj.

Katalog usluge Microsoft Update

Da

Da biste nabavili jedini paket za ovu ispravku, idite na veb lokaciju Microsoft Update Catalog.

Windows Usluge ažuriranja servera (WSUS)

Da

Ova ispravka će se automatski sinhronizovati sa WSUS ako konfigurišete proizvode i klasifikacije na sledeći način:

Proizvod:Windows 10, verzija 1903 i novije verzije

Klasifikacija:bezbednosne ispravke

Informacije o datoteci

Za listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravki, preuzmite informacije o datoteci za kumulativnu ispravku 5000808. 

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×