9march, 2021 – KB5000803 (OS Build 14393,4283)

Radite bilo gde na bilo kom uređaju sa uslugom Microsoft 365

Nadogradite na Microsoft 365 da biste radili bilo gde sa najnovijim funkcijama i ispravkama.

Nadogradi odmah

Datum izdavanja::

Verzija:

9.3.2021.

OS 14393,4283

Novi 3/9/21
Važne U okviru kraja podrške za Adobe Flash, KB4577586je sada dostupna kao opcionalna ispravka iz usluge Windows Update (Wu) i Windows Server Update Services (WSUS). Instalacija KB4577586 će trajno ukloniti Adobe Flash program iz Windows uređaja. Kada se instalira, ne možete da deinstalirate KB4577586. Više detalja o planovima korporacije Microsoft potražite u članku ažuriranje na lokaciji Adobe Flash Playera.

11/19/20
Informacije o terminologiji za Windows ažuriranje potražite u članku o tipovima ispravki za Windows i tipovima ispravki za mesečnu vrednost. Da biste prikazali druge beleške i poruke, pogledajte matičnu stranicuoperativnog sistema Windows 10, verzija 1607. 

Izjavi

 • Ažurira bezbednost za Windows korisnički interfejs.

 • Ispravke za poboljšanje bezbednosti kada Windows izvršava osnovne operacije.

 • Ispravke za poboljšanje bezbednosti prilikom korišćenja Microsoft Office proizvoda.

Poboljšanja i ispravke

Ova bezbednosna ispravka uključuje poboljšanja kvaliteta. Ključne promene su:

 • Podrazumevano isključuje povezivanje simbola u operativnom sistemu Windows Internet (WinINet).

 • Rešava problem u usluzi Windows Management Instrumentation (WMI) koja izaziva veliku grešku svaki put kada se postavke bezbednosti primenjuju na usluge WMI prostora za ime.

 • Rešava problem u kojem glavni tip u pouzdanom domenu mita ne dobija karticu Kerberos usluge iz aktivnog direktorijuma (DC). Do ovoga dolazi na uređajima koji su instalirali Windows ispravke koje sadrže CVE-2020-17049 zaštite i konfigurisano Perfromticketket na 1 ili noviju verziju. Ove ispravke su objavljene između 10 novembra, 2020 i decembar 2020 8. Kupovina karata takođe ne uspeva uz grešku, "KRB_GENERIC_ERROR", ako pozivaoci prosleđuju karticu za potvrdu kartica koja manje daje kartu za tragove, bez davanja zastavice USER_NO_AUTH_DATA_REQUIRED.

 • Odnosi se na podizanje ranjivosti bezbednosti privilegija zabeležene u cve-2021-1640 u vezi sa Štampaj zadacima podnetom na "datoteka:" portovi. Kada instalirate Windows ispravke iz devetog marta, 2021 i novije verzije, odštampajte zadatke koji su u stanju čekanja pre ponovnog pokretanja usluge štampanja na čekanju ili ponovnog pokretanja OS ostaće u stanju greške. Ručno izbrišite stavke koje utiču na štampanje i ponovo ih prosledite u redosled štampanja kada je usluga štampanja na čekanju na mreži. 

 • Obraća se problemu pouzdanosti na udaljenom računaru.

 • Rešava problem koji može da izazove zaustavljanje greške 7E u nfssvr.sys na serverima koji pokreću uslugu Network File System (NFS).

 • Dodaje novi dfsloan taster kao što je opisan ispod:

  • Tastatura: HKEY_LOCAL_MACHINE/Software/Microsoft/df..

  • Polje Rootsharekupovde. ima sledeće moguće vrednosti:

   • Podrazumevana vrednost = 1; omogućava evidentiranje.

   • Vrednost koja nije 1; onemogućava evidenciju.

        Ako ovaj ključ ne postoji, on će se automatski kreirati. Da bi stupila na snagu, bilo koje promene na
        dfli/Rootsharekupovni u registratoru zahteva da ponovo pokrenete uslugu DFSN. 

 • Rešava problem koji dovodi do povećanja mrežnog saobraćaja tokom otkrivanja ispravki za Windows. Do ovog problema dolazi na uređajima koji su konfigurisani da koriste autorizovani korisnik proxy serverom kao metod povraćaja ako nije omogućen pristup ispravkama sa proxy serverom ili nema proxy servera.

 • Bezbednosne ispravke za Windows Shell, Windows kontrola korisničkog naloga (UAC), Windows osnove, Windows Core umrežavanje, Windows hibridni oblak umrežavanja, Windows kernel, Windows virtuelizacija, komponenta Microsoft Graphics, Internet Explorer, nasleđe Microsoft Edge i Windows Media.

Ako ste instalirali prethodne ispravke, samo će se nove ispravke koje se nalaze u ovom paketu preuzeti i instalirati na uređaju.

Za više informacija o rešenim bezbednosnim ranjivosti, pogledajte novu Veb lokaciju vodiča za bezbednost .

Poboljšanja ispravki za Windows

Microsoft je objavio ispravku direktno na Windows Update klijentu radi poboljšanja pouzdanosti. Bilo koji uređaj koji radi pod operativnim sistemom Windows 10 konfigurisan da automatski prima ispravke iz usluge Windows Update, uključujući preduzeća i Pro izdanja, ponudiće se najnovija ispravka za Windows 10 na osnovu kompatibilnosti uređaja i Windows Update za poslovnu deferrale. To se ne odnosi na dugoroиne izdanje.

Poznati problemi u ovoj ispravci

Zimo

Privremeno rešenje

Kada instalirate KB4467684, usluga klastera možda neće uspeti da počne sa greškom "2245 (NERR_PasswordTooShort)" Ako su smernice grupe "Minimalna dužina lozinke" konfigurisane sa većim od 14 znakova.

Postavite podrazumevanu vrednost "Dužina minimalnog lozinke" za manje od 14 znakova ili jednaku.

Microsoft radi na rezoluciji i obezbediće ispravku u narednom izdanju.

Kada instalirate ispravke koje su objavljene iz marta 2021 ili mart 15, 2021, možete da dobijete neočekivane rezultate prilikom štampanja iz nekih aplikacija. Problemi mogu da uključe:

 • Elementi dokumenta mogu da se štampaju kao neprozirna crna/boja polja ili nedostaju, uključujući bar kodove, QR kodove i grafičke elemente, kao što je logotipi.

 • Linije tabele možda nedostaju. Možda će biti prisutne i druga poravnavanja ili problemi sa oblikovanjem.

 • Štampanje iz nekih aplikacija ili na neke štampače može da dovede do prazne stranice ili nalepnice.

Ovaj problem se rešava u KB5001633.

Kako da dobijete ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft preporučuje da instalirate najnoviju ispravku steka paketa (SSU) za operativni sistem pre nego što instalirate najnoviju kumulativnu ispravku (LCU). Lose poboljšava pouzdanost procesa ažuriranja radi umanjivanja potencijalnih problema prilikom instaliranja LCU i primene Microsoft bezbednosnih ispravki. Za opšte informacije o slamu, pogledajte članak servisiranje ispravki steka i servisno ažuriranje STEKA (ssu): najčešća pitanja.

Ako koristite Windows Update, najnoviji SSU (KB5001078) će vam se automatski ponuditi. Da biste dobili samostalni paket za najnovije SSU, potražite ga u katalogu Microsoft Update Catalog

Instaliranje ove ispravke

Kanal za otpust

Naj

Sledeći stepenik

Windows Update i Microsoft Update

Daa

Nitko. Ovo ažuriranje će se automatski preuzeti i instalirati iz usluge Windows Update.

Microsoft Update katalog

Daa

Da biste dobili samostalni paket za ovu ispravku, idite na Veb lokaciju Microsoft Update Catalog .

Windows Server Update Services (WSUS)

Daa

Ova ispravka će se automatski sinhronizovati sa programom WSUS ako konfigurišete proizvode i klasifikacije na sledeći način:

Proizvod: Windows 10

Klasifikacija: bezbednosne ispravke

Informacije o datoteci

Za listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravci preuzmite informacije o datoteci za kumulativnu ispravku 5000803

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×