Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Datum izdavanja::

14.3.2023.

Verzija:

20348.1607

Informacije o windows terminologiji ažuriranja potražite u članku o tipovima ispravki za Windows i tipovima mesečnih kvalitativnih ispravki. Pregled usluge Azure Stack HCI, verzije 21H2, potražite na stranici istorije ažuriranja.     

Poboljšanja 

Ova bezbednosna ispravka uključuje poboljšanja kvaliteta.  Kada instalirate ovaj KB:    

 • Ova ispravka rešava problem koji sprečava rad hiperveza u programu Microsoft Excel.

 • Ova ispravka primenjuje treću fazu ojačavanja Distributed Component Object Model (DCOM). Pogledajte KB5004442. Kada instalirate ovu ispravku, ne možete da isključite promene pomoću ključa registratora.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na veličinu registratora. Raste veoma veliko. Do ovoga dolazi zato što stavke registratora nisu uklonjene kada se korisnici odjave iz Azure Virtual Desktop (AVD) okruženja koje koristi FSlogix.

 • Ova ispravka utiče na Sjedinjene Meksičke Države. Ova ispravka podržava vladin letnje/zimsko računanje vremena za promenu vremena za 2023.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na Get-WinEvent cmdlet komandu. Ne uspeva. Sistem baca svojstvo "InvalidOperationException".

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na Azure Active Directory (Azure AD). Korišćenje paketa za dodelu privilegija za masovno obezbeđivanje ne uspeva.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na usluge usmeravanja i daljinskog pristupa (RRAS). RRAS ne može da prihvati nove dolazne virtuelne privatne mreže (VPN) veze.

 • Ova ispravka rešava problem do kojeg dolazi kada vam smernice za kontrolu pristupa odbiju pristup resursu. Kada se odjavite, sistem ne briše POST Security Assertion Markup Language (SAML) kolačić zahteva. To vas sprečava da odaberete druge resurse sledeći put kada se prijavite.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na uslugu podsistem lokalnog bezbednosnog autoriteta (LSASS). LSASS može prestati da se odaziva. To se dešava kada pokrenete Sysprep na računaru pridruženom domenu.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na nalog računara i aktivni direktorijum. Kada ponovo koristite postojeći nalog računara za pridruživanje Active Directory domenu, pridruživanje neće uspeti. To se dešava na uređajima koji imaju instalirane Windows ispravke od 11. oktobra 2022. ili novije. Poruka o grešci je: "Greška 0xaac (2732): NERR_AccountReuseBlockedByPolicy: 'Nalog sa istim imenom postoji u aktivnom direktorijumu. Ponovno korišćenje naloga je blokirano bezbednosnim smernicama.". Više informacija potražite u članku KB5020276.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na podešavanje replikacije skladišta. Instalacija možda neće uspeti na računarima koji koriste lokalne standarde koji nisu en-US.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na popravke objekta imena klastera (CNO). Ovaj problem vas sprečava da koristite grupisanje preuzimanja posla instance koja padne da biste popravili CNO na Azure virtuelnoj mašini (VM).

Više informacija o bezbednosnim ranjivostima potražite u vodiču za bezbednosne ispravke i vodiču za bezbednosne Novosti

Da biste se vratili na sajt dokumentacije za Azure Stack HCI

Azure Stack HCI, verzija 21H2 servisni stek ispravka - 20348.1601

Ova ispravka poboljšava kvalitet steka servisiranja, što je komponenta koja instalira Windows ispravke. Servisiranje steka ispravki (SSU) osigurajte da imate robusnu i pouzdanu stek servisiranja kako bi vaši uređaji mogli da primaju i instaliraju Microsoft ispravke.

Poznati problemi u ovoj ispravki

Simptom

Zaobilazno rešenje

Ispravke objavljene 14. februara 2023. ili novije možda neće biti ponuđene sa nekih Windows Server Update Services (WSUS) servera na Windows 11, verzija 22H2. Ispravke će se preuzeti na WSUS server, ali se možda neće dalje prenositi na klijentske uređaje. Ugroženi WSUS serveri su samo oni koji rade pod operativnim sistemom Windows Server 2022 i koji su nadograđeni sa sistema Windows Server 2016 ili Windows Server 2019. Do ovog problema dolazi zbog slučajnog uklanjanja potrebnih MIME tipova 01 (UUP) tokom nadogradnje na Windows Server 2022 s prethodne verzije operativnog sistema Windows Server. Ovaj problem može da utiče na bezbednosne ispravke ili ispravke funkcija za Windows 11 verziju 22H2. Ovaj problem ne utiče na Microsoft Configuration Manager.

Da biste ublažili ovaj problem, pročitajte članak Dodavanje tipova datoteka za platformu „Objedinjeno ažuriranje“ lokalno.

Radimo na rešenju i obezbedićemo ažuriranje u predstojećem izdanju.

Kako da preuzmete ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft sada kombinuje najnoviju stek ispravku servisiranja (SSU) za operativni sistem sa najnovijom kumulativnom ispravkom (LCU). Opšte informacije o SSU-u potražite u člancima Ažuriranja steka servisiranja i Stek servisiranja Novosti (SSU): Najčešća pitanja.

Da biste instalirali LCU na Azure Stack HCI klasteru, pogledajte članak Ažuriranje Azure Stack HCI klastera.

Instaliraj ovu ispravku

Kanal izdavanja

Dostupna

Sledeći korak

Windows Update i Microsoft Update

Da

Niko. Ova ispravka će se preuzeti i instalirati automatski iz Windows Update.

Windows Update za preduzeća

Da

Niko. Ova ispravka će se automatski preuzeti i instalirati sa lokacije Windows Update u skladu sa konfigurisanim smernicama.

Microsoft Update katalog

Da

Da biste dobili samostalni paket za ovu ispravku, idite na veb lokaciju Microsoft Update kataloga.

Windows Server Update Services (WSUS)

Da

Ova ispravka će se automatski sinhronizovati sa WSUS-om ako konfigurišete proizvode i klasifikacije na sledeći način:

Proizvod: Azure Stack HCI

Klasifikacija: bezbednosni Novosti

Ako želite da uklonite LCU

Da biste uklonili LCU nakon instaliranja kombinovanog SSU i LCU paketa, koristite opciju komandne linije DISM/Remove-Package sa imenom LCU paketa kao argumentom. Ime paketa možete da pronađete koristeći ovu komandu: DISM /online /get-packages.

Pokretanje Windows Update samostalnog instalacionog programa (wusa.exe) sa prekidačom /deinstaliraj na kombinovanom paketu neće funkcionisati zato što kombinovani paket sadrži SSU. Posle instalacije ne možete da uklonite SSU iz sistema.

Informacije o datoteci

Za listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravki, preuzmite informacije o datoteci za informacije o kumulativnim 5023705.

Za listu datoteka koje su obezbeđene u steku servisiranja, preuzmite informacije o datoteci za SSU – verzija 20348.1601

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×