Bezbedna pretraga čuva sadržaj za odrasle van rezultata pretrage. Postoje različiti načini na koje možete da uključite SafeSearch:

 • Za pojedinačne naloge, odaberite stavku Opcije bezbedne bezbednosti na Postavke stranici.

 • Na nivou mreže, mapirajte www.bing.com strict.bing.com.

 • Za pojedinačni računar, mapirajte www.bing.com u strict.bing.com.

U nastavku ćemo detaljnije o tome kako da primenite SafeSearch pomoću svakog od gorenavedenih metoda. (Neke funkcije i funkcionalnosti opisane ovde možda neće biti dostupne u vašoj zemlji ili regionu.)

 1. Na stranici Postavke izaberite jedan od filtera bezbedne arhive:

  • Strogo filtrira tekst, slike i video zapise odrasle osobe iz rezultata pretrage.

  • Umereno filtrira slike i video zapise za odrasle, ali ne i tekst u rezultatima pretrage. Ovo je podrazumevana postavka.

  • Isključeno ne filtrira sadržaj za odrasle.

 2. Kliknite na dugme Sačuvaj.

Ako želite da garantujete stroge SafeSearch rezultate za sve korisnike na mreži, na ruteru ili proxy serveru mape možete da www.bing.com u strict.bing.com. Strict.bing.com garantuje da će se vratiti strogi rezultati bezbedne pretrage za sve upite za ovu IP adresu, a kontrole bezbedne pretrage onemogućene.

Ovaj metod preporučujemo kao najbolji način za škole koje ne učestvuju u Bing programu u učionici kako bi se zagarantovalo da će se zagarantovati strogi SafeSearch rezultati. Dobrodošli su i kućni korisnici ili preduzeća koja takođe žele da garantujeju stroge SafeSearch rezultate.

Da biste nalaželi bezbednu lokaciju za mrežu, morate da ažurirate DNS konfiguraciju. Postavite DNS unos tako www.bing.com bude CNAME za strict.bing.com. Želećete da koristite CNAME umesto IP adrese strict.bing.com jer će CNAME nastaviti da funkcioniše čak i ako se promeni IP strict.bing.com promeni. Ako promenite DNS, korisnicima će se i dalje pojavljivati normalni rezultati iz www.bing.com ali strogi SafeSearch rezultati su zagarantovani.

Ne preporučujemo da blokirate IP adresu www.bing.com jer to može imati negativni uticaj na blokiranje drugih Microsoft domena.

Ako želite da garantujete stroge rezultate bezbedne pretrage za dati računar, to možete uraditi mapiranjem www.bing.com sa strict.bing.com. Na primer, ako ste nadređeni i želite da garantujete bezbedne rezultate pretrage na računaru deteta, ovaj metod će raditi. Ova promena može da opozove samo korisnici koji su administratori na računaru.

Da biste promenili ovu promenu:

 1. U Windows kliknite na taster sa Windows i otkucajte "Beležnica".

 2. Kliknite desnim tasterom miša Beležnica stavku Pokreni kao administrator.

 3. Kliknite na dugme Da Windows pitajte da li želite da ovaj program unosi promene.

 4. Otvorite datoteku hostsa. U većini Windows instalacija nalazi se na: C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts

 5. Kliknite na taster Windows, otkucajte "cmd", a zatim pritisnite taster Enter.

 6. Otkucajte "ping strict.bing.com" i zapazite rezultujući IP. Ovo će izgledati ovako: 204.79.197.220

 7. Kreirajte unos na kraju datoteke hosts koji izgleda ovako: 204.79.197.220 www.bing.com

 8. Sačuvajte datoteku. Windows sada će koristiti ovu strict.bing.com kao garanciju strogih SafeSearch rezultata na ovom računaru.

Ako Windows instaliran na drugom mestu na računaru, datoteku hostsa možete pronaći tako što ćete na komandnoj liniji ukucati sledeće: cd /d %systemroot%\system32\drivers\itd.

Važno: Datoteci hostsa potrebna je stvarna IP strict.bing.com umesto CNAME datoteke. Ako se koristi CNAME, datoteka hostsa neće biti preusmeravana na strict.bing.com IP adresu.

SRODNE TEME

Prijavite problem

Saznajte više o safeSearch

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Unapredite veštine

Istražite obuku >

Prvi nabavite nove funkcije

Pridružite se Microsoft insajdere >

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×