Dobijate poruku o grešci kada pokušate da pristupite registratoru ili prikazivaču događaja na udaljenom računaru koji radi pod operativnim sistemom Windows XP Professional

Informacije o unutrašnjoj podršci korporacije Microsoft

Greška #: 31021 (održavanje sadržaja)

Simptomi

Kada pokušate da koristite računar zasnovan na operativnom sistemu Microsoft Windows XP Professional da biste prikazali registrator na udaljenom računaru zasnovanom na operativnom sistemu Windows XP Professional, možda ćete dobiti sledeću poruku o grešci:

Nije moguće otvoriti HKEY_Local_Machine: greška prilikom otvaranja ključa

Kada pokušate da koristite računar zasnovan na operativnom sistemu Windows XP Professional da biste prikazali Prikazivač događaja na udaljenom računaru zasnovanom na operativnom sistemu Windows XP Professional, možda ćete dobiti sledeću poruku o grešci:

Pristup nije dozvoljen

Uzrok

Do ovog ponašanja može doći ako je udaljeni računar nadograđen sa operativnog sistema Microsoft Windows 2000 na Windows XP Professional. Pojavljuje se poruka o grešci zato što korisnički nalog lokalne usluge nema dozvole za sledeći potključ registratora: HKEY_LOCAL_MACHINE \System\currentcontrolset\kontrolisati \ SecurePipeServers\winreg

Rešenje

Da biste rešili ovaj problem, koristite alatku "Uređivač registratora" da biste dodelili dozvole za čitanje samo na korisničkom nalogu lokalnog servisa. Da biste to uradili, sledite ove korake:

  1. Kliknite na dugme Start, izaberite stavku Pokreni, otkucajte regedit, a zatim kliknite na dugme U redu.

  2. Razvijte sledeći potključ registratora:

    HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\ SecurePipeServers

  3. Kliknite desnim tasterom miša na winreg, a zatim izaberite stavku dozvole.

  4. Kliknite na dugme Dodaj.

  5. U polju Unesite imena objekata za izbor , otkucajte lokalnu uslugu, a zatim kliknite na dugme u redu. Druga mogućnost je da upišete ime korisnika ili grupe kojoj želite da odobrite dozvolu za pristup.

  6. Na listi dozvola za lokalnu uslugu , pored stavke " Pročitaj", kliknite da biste potvrdili izbor u polju za potvrdu Dozvoli .

  7. Napustite alatku "Uređivač registratora", a zatim ponovo pokrenite računar.

Više informacija

Po podrazumevanoj vrednosti, Windows 2000 nema Ugrađeni korisnički nalog pod nazivom lokalna usluga. Umesto toga, usluga daljinskog registratora je prijavljena kao lokalni sistem. U operativnom sistemu Windows XP, usluga daljinskog registra je prijavljena kao lokalna usluga.Za dodatne informacije o potrebnim dozvolama za udaljeni pristup registratoru kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

Kako upravljati daljinskim pristupom registratoru

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×